Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post Reply
srklet

#401 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by srklet »

madner wrote:Naporan si, Trhul je gradjevinac i imao je solidan rezultat u direkciji za autoceste. Kao takav postavljen je za veci i tezi zadatak. Vidjet cemo da li dorasti istom, ali ima opravdana nada.
Znas li ti da je ovdje rijec o ministru ENERGETIKE, RUDARSTVA i INDUSTRIJE !
A ne Saobracaja i komunikacija.
madner

#402 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

Pa sta?

Koji faks pokriva sve tri oblasti :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#403 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Chmoljo »

madner wrote:Pa sta?

moro bi se klonirati da završiš ta tri fakulteta :mrgreen:
heckler

#404 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by heckler »

Ja SDA organiski nemogu i krivim ih za sve zlo sto je snaslo Bosnjake nakon rata. Ali ovaj Trhulj mi je ponajmanje sporan clan ove vlade. Ono sa u JP Autoceste sto je radio koliko sam do sada pratio je sve do slova bilo po PSu. Rezultati bi bili kudikamo i bolji da nema suludih procedura nametnutih od strane kreditora i neogranicene mogucnosti podnosenja zalbi bez osnove na apsolutno sve i jednu odluku cisto iz pakosti.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#405 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Pera Trta »

Ma nije uvijek ni činjenica da je neko iz struke garant da će raditi kako treba.
Eto, Šanko je jedan od rijetkih u novoj vladi koji jeste iz struke, ali sam VRLO skeptičan spram njegovih sposobnosti...daj bože da se prevarim.
madner

#406 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

heckler wrote:Ja SDA organiski nemogu i krivim ih za sve zlo sto je snaslo Bosnjake nakon rata. Ali ovaj Trhulj mi je ponajmanje sporan clan ove vlade. Ono sa u JP Autoceste sto je radio koliko sam do sada pratio je sve do slova bilo po PSu. Rezultati bi bili kudikamo i bolji da nema suludih procedura nametnutih od strane kreditora i neogranicene mogucnosti podnosenja zalbi bez osnove na apsolutno sve i jednu odluku cisto iz pakosti.
Upravo tako, isto kao i sto popljuvase novog ministra financija a ima neke rezultate iza sebe.
I onda se validna kritika izgubi u pozadinskom sumu.
heckler

#407 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by heckler »

I prije ovog rata je bila izreka da kad dobar inzenjer ili doktor ode u politiku da je to dupla steta. Hem izgubis dobrog inzenjera hem dobijes loseg politicara.

Ministarske pozicije zahtjevaju sposobnog menadzera vise nego dobrog inzenjera. Sto se mene tice ovaj lik za sada ima prolaz da pocne da radi a daljnje misljenje ce se naravno formirati na osnovu njegovog rada.
srklet

#408 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by srklet »

Ko je rekao da mora jedan fakultet pokriti sve tri ove oblasti?
Ovdje se moze govoriti i o ekonomisti i pravniku...

Zapravo, kad malo bolje razmislim, malo je struka koje se ovdje nikako ne uklapaju.
Ovi SDA kadrovici su uspjeli pronaci bas tu !
madner

#409 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

srklet wrote:

Zapravo, kad malo bolje razmislim, malo je struka koje se ovdje nikako ne uklapaju.
Pravnik bi ti bio svrsishodniji od gradjevinca :D

Reci mi, sta mislis ko pravi ta postrojenja u industriji :D
heckler

#410 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by heckler »

madner wrote:
srklet wrote:

Pravnik bi ti bio svrsishodniji od gradjevinca :D

Reci mi, sta mislis ko pravi ta postrojenja u industriji :D

Hamdo iz Kaknja. Fizikaner ali dobar co'ek.
Max Bunker

#411 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Max Bunker »

Pokriva ih Ibrahim Jusufranic :D
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#412 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Pera Trta »

heckler wrote:I prije ovog rata je bila izreka da kad dobar inzenjer ili doktor ode u politiku da je to dupla steta. Hem izgubis dobrog inzenjera hem dobijes loseg politicara.

Ministarske pozicije zahtjevaju sposobnog menadzera vise nego dobrog inzenjera. Sto se mene tice ovaj lik za sada ima prolaz da pocne da radi a daljnje misljenje ce se naravno formirati na osnovu njegovog rada.
I ja se s tim slažem. Ministri prije svega moraju biti dobri upravljači, ali i znati političke finese i smicalice.
Doktorima bih zabranio odlazak u politiku, mada shvatam da to rade iz finansijskih razloga, pa dok se plate ne poprave, ne mogu nikoga kriviti.
Možda se za Šankinog mandata i to popravi, mada ne vjerujem da neko ko se rodio sa srebrnim klistirom u dupetu i nije u životu morao da se pomuči ni oko čega može razumjeti radničku klasu.
mister-no

#413 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by mister-no »

tulio wrote:
plain vanilla wrote:I sto bi ga branio, pa ne napadam ga
Samo spominjanje Lozančića kada je tema postavljena, još uvijek neligitimna, Vlada je trolanje. Kada Tihić i Lagumdžija misle uzeti neku izvršnu funkciju i preuzeti odgovornost? Tihić kao matičar zadovoljava visoke kriterije ove Vlade, pa može biti ministar pravde. Kada već poznati stručnjak Mikulić to može, može i matičar.
Kako ne može biti Mikulić "ministar pravde". Barem on ima sve kvalifikacije za to.
"Ines Mikulić (36) iz Mostara prijavila je u nedjelju 15 minuta iza ponoći Policijskoj upravi Mostar da je u ugostiteljskom objektu „Rondo“, na trgu Rondo u centru Mostara, došlo do narušavanja javnog reda i mira. Policajci su izašli na lice mjesta i utvrdili da je Ines Mikulić pretukao njen suprug Zoran Mikulić, vlasnik restorana „Rondo“, te joj nanio povrede. Povod za ovaj incident navodno su bili porodični problemi supružnika. Povrijeđena je prevezena u Hitnu pomoć Mostar, gdje su ljekari ut..."
http://www.idoconline.info/digitalarchi ... tId=329252##
DNEVNI AVAZ, BR.4158, STR.54, 23/04/2007
Porodično nasilje u Mostaru
sansun

#414 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by sansun »

Nije mi samo jasno ( ruku na srce, ipak jeste) zbog čega SDP ne postavi nekog Franju ili Josipa na mjesto premijera? Ipak je sve to jedna banda pokvarena.... Bio sam na strani SDP-a vjerujući da će nekog Hrvata iz svojih redova na "zagarantovano" bošnjačko mjesto premijera postaviti, a sada vidim da ipak nisam pogriješio što za te bolesne reketaše nisam glasao, toliko o građanstvu....
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#415 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by plain vanilla »

sansun wrote:Nije mi samo jasno ( ruku na srce, ipak jeste) zbog čega SDP ne postavi nekog Franju ili Josipa na mjesto premijera? Ipak je sve to jedna banda pokvarena.... Bio sam na strani SDP-a vjerujući da će nekog Hrvata iz svojih redova na "zagarantovano" bošnjačko mjesto premijera postaviti, a sada vidim da ipak nisam pogriješio što za te bolesne reketaše nisam glasao, toliko o građanstvu....
Novoizabrani predsjednik Federacije BiH (FBiH) Živko Budimir
Pera Trta

#416 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Pera Trta »

Živko Budimir SDP-ovac? :? :shock:
:lol:
plain vanilla

#417 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by plain vanilla »

Pera Trta wrote:Živko Budimir SDP-ovac? :? :shock:
:lol:
Ko je rekao da je SDP-ovac? :?
Pera Trta

#418 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Pera Trta »

Pa čovjek pita zašto SDP (ne neki od njegovih partnera) ne izbaci nekog Hrvata kao kandidata za premijera, a ti mu iz džepa vadiš Budimira.
plain vanilla

#419 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by plain vanilla »

Pera Trta wrote:Pa čovjek pita zašto SDP (ne neki od njegovih partnera) ne izbaci nekog Hrvata kao kandidata za premijera, a ti mu iz džepa vadiš Budimira.
pa premijer Bosnjak, a predsjednik FBiH Hrvat.. meni to ima smisla s obzirom na koaliciju

a covjek nije primijetio da je SDP izbacio Hrvata za clana Predsjednistva BiH :-)
casobuke

#420 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by casobuke »

plain vanilla wrote:
Pera Trta wrote:Pa čovjek pita zašto SDP (ne neki od njegovih partnera) ne izbaci nekog Hrvata kao kandidata za premijera, a ti mu iz džepa vadiš Budimira.
pa premijer Bosnjak, a predsjednik FBiH Hrvat.. meni to ima smisla s obzirom na koaliciju

a covjek nije primijetio da je SDP izbacio Hrvata za clana Predsjednistva BiH :-)

Prvi put kad izbace nekog ozbiljnog i sposobnog ja ću biti zadovoljan, pa makar se radilo i o Kinezu. Ali hajde, možda me neko iznenadi iz federalne vlade.
casobuke

#421 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by casobuke »

sansun wrote:Nije mi samo jasno ( ruku na srce, ipak jeste) zbog čega SDP ne postavi nekog Franju ili Josipa na mjesto premijera? Ipak je sve to jedna banda pokvarena.... Bio sam na strani SDP-a vjerujući da će nekog Hrvata iz svojih redova na "zagarantovano" bošnjačko mjesto premijera postaviti, a sada vidim da ipak nisam pogriješio što za te bolesne reketaše nisam glasao, toliko o građanstvu....
Takva je praksa već godinama, na mjesto predsjednika Federacije Hrvat, a premijera Bošnjak. I zašto baš Hrvat da bude premijer, što ne Srbin? :D
plain vanilla

#422 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by plain vanilla »

casobuke wrote:
Takva je praksa već godinama, na mjesto predsjednika Federacije Hrvat, a premijera Bošnjak. I zašto baš Hrvat da bude premijer, što ne Srbin? :D
Da, zasto ne i Srbin? I zasto ne i zeMsko?
casobuke

#423 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by casobuke »

plain vanilla wrote:
casobuke wrote:
Da, zasto ne i Srbin? I zasto ne i zeMsko?

A zašto ne i homoseksualac? Do kada će se više pripadnike seksualnih manjina majorizitati u ovoj državi. Ili još bolje, žena Srpkinja lezbijka. Pa nek se onda neko požali da majoriziramo nekog :mrgreen:
Last edited by casobuke on 22/03/2011 00:46, edited 2 times in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#424 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Chmoljo »

22. Mar. 2011. 00:39 Banned user for reason “zabranjeno kloniranje”
» srklet
:oops:
Alfons Kauders

#425 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Alfons Kauders »

casobuke wrote: A što ne i homoseksualac. Do kada će se više pripadnici seksualnih manjina majorizitati u ovoj državi. Ili još bolje, žena Srpkinja lezbijka. Pa nek se onda neko požali da majoriziramo :mrgreen:
jos pride ateista... :D
Post Reply