cestitamLace wrote:ja odlicno znam sta je po nasem zakonu medjutim UN nema obavezu djelovati u skladu sa zakonom o radu vazecim u BiH...ne mozes ocekivati ako dobijes ugovor o djelu u trajanju od godinu dana da ti jos plate i porodiljsko u trajanju od godinu dana, nisu obavezni prijavljivati radnike niti placati doprinose...oni imaju svoje beneficije za ljude na fiksnim ugovorima...ali nas je vecina na ugovorima o djelu...cak i u bivsoj firmi koja je isto tako strana org bih imala 6 mjeseci...a tu sam bila prijavljena i placani doprinosi za mene 11 godinaotherside wrote:po zakonu u nasoj zemlji imas pravo na godinu dana porodiljskog bolovanja. samim ugovorom oni su te "ucijenili" na daleko kraci period koji mozes provesti sa svojom bebom. zato sam te i pitala je li tvoj izbor bio biti manje od 4 mjeseca na bolovanju. ne vidim zasto ti ne bi produzili ugovor ako si ispostovala njihova pravila.
ako zivis u nekoj drugoj drzavi u kojoj vaze druga pravila, to je sasvim druga prica...
ja nisam ni sumnjala da ce mi produziti ugovor jer projekat traje 3 godine...moj post je bila replika na prvi gdje je autor rekao da mu kolegica u UN ostala bez produzenja ugovora zbog trudnoce...sve zene zaposlene u UN bez obzira na vrstu ugovora imaju porodisljko u trajanju od 16 sedmica dok god je isto u toku trajanja ugovora...meni je to ipak bolja opcija od biti majka i nezaposlena kao sto mi se moglo desiti kod prve neuspjele trudnoce gdje bi mi termin poroda bio u vrijeme prestanka ugovora radi zatvaranja firme nakon 11 godina koje sam provela u istoj...ovako sam dobila ugovor na godinu i bacila se na projekat "beba" i inmla srece da upali od prve te da isppucam tih 16 sedmica koje imam po ugovoru:D
Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
- otherside
#401 Re: Trudnjače online
- Lace
#402 Re: Trudnjače online
ma kakvi zakeranje...imam super shefa i kolege...kad sam dobila info o pauzi za dojenje jer sam jos na porodisljskom istrazila i vidjela da imam pravo na to...onda mi je receno da mogu odsustvovati onoliko koliko mi treba dok god je posao odradjen..a znas da se posao moze odraditi i od kuce ...elem...funkcionisalo do njenog 6 mjeseca (ne rekoh da sam dobila princezuPipiDugaDevetka wrote:@Lace,Lace wrote:sad pogledah datum otvaranja teme//21. februara 2011 sam se vratila na posao nakon porodiljskog a novi ugovor startao 2 marta ...curici je 7.5 mjeseci u dobar cas a mama je jos uvijek zaposlena![]()
Čestitam, stara virtuelna jaranice. Baš mi je drago da imaš posao i to za moju dvostruku firmu. Najbolje beneficije imaju UN radnici. Još ako je i plata onakva kakva je bila oko 2002.g. super. Ako ''zakeraju'' u vezi sa odsustvovanjem zbog ''bebača'' gledaj da puno ne prigovaraš. U svemu su najbolji od svih stranaca poslodavaca u BiH.
He hehehehe, @Lace = Trudnjača,...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Lace
#403 Re: Trudnjače online
hvalaotherside wrote:cestitamLace wrote:ja odlicno znam sta je po nasem zakonu medjutim UN nema obavezu djelovati u skladu sa zakonom o radu vazecim u BiH...ne mozes ocekivati ako dobijes ugovor o djelu u trajanju od godinu dana da ti jos plate i porodiljsko u trajanju od godinu dana, nisu obavezni prijavljivati radnike niti placati doprinose...oni imaju svoje beneficije za ljude na fiksnim ugovorima...ali nas je vecina na ugovorima o djelu...cak i u bivsoj firmi koja je isto tako strana org bih imala 6 mjeseci...a tu sam bila prijavljena i placani doprinosi za mene 11 godinaotherside wrote:po zakonu u nasoj zemlji imas pravo na godinu dana porodiljskog bolovanja. samim ugovorom oni su te "ucijenili" na daleko kraci period koji mozes provesti sa svojom bebom. zato sam te i pitala je li tvoj izbor bio biti manje od 4 mjeseca na bolovanju. ne vidim zasto ti ne bi produzili ugovor ako si ispostovala njihova pravila.
ako zivis u nekoj drugoj drzavi u kojoj vaze druga pravila, to je sasvim druga prica...
ja nisam ni sumnjala da ce mi produziti ugovor jer projekat traje 3 godine...moj post je bila replika na prvi gdje je autor rekao da mu kolegica u UN ostala bez produzenja ugovora zbog trudnoce...sve zene zaposlene u UN bez obzira na vrstu ugovora imaju porodisljko u trajanju od 16 sedmica dok god je isto u toku trajanja ugovora...meni je to ipak bolja opcija od biti majka i nezaposlena kao sto mi se moglo desiti kod prve neuspjele trudnoce gdje bi mi termin poroda bio u vrijeme prestanka ugovora radi zatvaranja firme nakon 11 godina koje sam provela u istoj...ovako sam dobila ugovor na godinu i bacila se na projekat "beba" i inmla srece da upali od prve te da isppucam tih 16 sedmica koje imam po ugovoru:Dsve najbolje tebi i bebari
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#404 Re: Trudnjače online
Šta bi ostale trudnjače dale za ove beneficije?! Samo sanjati mogu.Lace wrote: ma kakvi zakeranje...imam super shefa i kolege...kad sam dobila info o pauzi za dojenje jer sam jos na porodisljskom istrazila i vidjela da imam pravo na to...onda mi je receno da mogu odsustvovati onoliko koliko mi treba dok god je posao odradjen..a znas da se posao moze odraditi i od kuce ...elem...funkcionisalo do njenog 6 mjeseca (ne rekoh da sam dobila princezu)...dok ona nije otkrila cari bocice i moc svojih zubica...onda smo se oprostili od dojenja
elem nju preko dana cuva njen tajo..a ja preuzimam vecernju smjenu kad on radi...njoj ne fali nista...a ja zivim za vikende...al i to brzo prpdje...i sad je ipak Lace = mama...nisam se javljala na sa x dok sam bila trudnjaca...otkrila cari ringeraje.ba
![]()
- yellow cat
#405 Re: Trudnjače online
evo samo da vam se pridružim..
niko sretniji od mene 
-
duboka_misao
#406 Re: Trudnjače online
yellow cat wrote:evo samo da vam se pridružim..![]()
niko sretniji od mene
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#407 Re: Trudnjače online
Mama @yellow cat, čestitam!yellow cat wrote:evo samo da vam se pridružim..![]()
niko sretniji od mene
![]()
-
suspect_zero
#408 Re: Trudnjače online
yellow cat wrote:evo samo da vam se pridružim..![]()
niko sretniji od mene
Čestitam
- yellow cat
#409 Re: Trudnjače online
hvala svima
nadam se da ćemo izdržati mučnine po ovim vrućinama..

nadam se da ćemo izdržati mučnine po ovim vrućinama..
- Felidae
#410 Re: Trudnjače online
cestitam....samo bjezi od tramvaja, meni je on najteze padaoyellow cat wrote:evo samo da vam se pridružim..![]()
niko sretniji od mene
- yellow cat
#411 Re: Trudnjače online
sanabe wrote:yellow cat wrote:hvala svima![]()
nadam se da ćemo izdržati mučnine po ovim vrućinama..![]()
![]()
-
Neposlusna
#412 Re: Trudnjače online
Sretno Yellow-Cat i sve najbolje.
Koliko si tacno trudna?
Ja evo ulazim u 30-u sedmicu i po ovim vrucinama je stvarno uzas.
Koliko si tacno trudna?
-
LaCici
#413 Re: Trudnjače online
Planiram trudnocu, pa me interesuje da li ste prije zatrudnjivanja isle na neke pretrage, npr krvi ili hormona. Moj mi ginekolog nije nista rekao da trebam iako sam rekla da planiram. 
- yellow cat
#414 Re: Trudnjače online
Neposlusna wrote:Sretno Yellow-Cat i sve najbolje.
Koliko si tacno trudna?
nemaš potrebe ići na neke pretrage, ako nemaš nekih problema, koliko znam, one se rade tek ako ne ostaneš trudna u roku od godinu dana. Moj ti je savjet, drži se plodnih dana i velike su šanse da ćete uspijeti!LaCici wrote:Planiram trudnocu, pa me interesuje da li ste prije zatrudnjivanja isle na neke pretrage, npr krvi ili hormona. Moj mi ginekolog nije nista rekao da trebam iako sam rekla da planiram.
-
Neposlusna
#415 Re: Trudnjače online
Kako se osjecas Yellow? Jesi li vec isla na prvi ultrazvuk?
Cini mi se da si negdje krajem januara izracunata?
Vjeruj mi, ja se topim na ovim vrucinama, ali opet izdrzala bi i gore sve za mog malog pisonju.
Vjeruj mi, ja se topim na ovim vrucinama, ali opet izdrzala bi i gore sve za mog malog pisonju.
- Aurora_25
#416 Re: Trudnjače online
Evo i ja da se tuspasim
I ja ulazim u 30. sedmicu, i jedva izdrzavam po ovim vrucinama. Ali sto rece prethodna mama, sve za svoju bebicu izdrzavam..
-
LaCici
#417 Re: Trudnjače online
LaCici wrote:Planiram trudnocu, pa me interesuje da li ste prije zatrudnjivanja isle na neke pretrage, npr krvi ili hormona. Moj mi ginekolog nije nista rekao da trebam iako sam rekla da planiram.
Hvala na odgovorunemaš potrebe ići na neke pretrage, ako nemaš nekih problema, koliko znam, one se rade tek ako ne ostaneš trudna u roku od godinu dana. Moj ti je savjet, drži se plodnih dana i velike su šanse da ćete uspijeti!
-
Neposlusna
#418 Re: Trudnjače online
Ja licno nisam koristila te trakice jer su ovde stvarno preskupe, ali sam jedno vrijeme pratila jutarnju temperaturu, i nakon nekoliko mjeseci mozes tacno da otkrijes patron u povisenju temperature za vrijeme ovulacije.
Aurora_25, i ti snaci buduca septembar mama kao i ja?
Aurora_25, i ti snaci buduca septembar mama kao i ja?
- yellow cat
#419 Re: Trudnjače online
prvih par mjeseci nemoj ni razmišljati o tome, nemoj se u stratu opterećivati..već na posao.. nema odmora dok traje obnova.LaCici wrote: Hvala na odgovoruSamo jos jedno pitanje: je li neko koristio trake za ovulaciju? Meni je vrlo tesko odrediti plodne dane jer imam neredovnu menstruaciju, tako da sama racunica bas nece pomoci.
išla sam već dva puta.. i čula srce kako kucaNeposlusna wrote:Kako se osjecas Yellow? Jesi li vec isla na prvi ultrazvuk?
- yellow cat
#420 Re: Trudnjače online
Aurora_25 wrote:Evo i ja da se tuspasimI ja ulazim u 30. sedmicu, i jedva izdrzavam po ovim vrucinama. Ali sto rece prethodna mama, sve za svoju bebicu izdrzavam..
- PipiDugaDevetka
-
Neposlusna
#422 Re: Trudnjače online
@Yellow, vjerujem ti da si se raskmezila u ordinaciji.
I ja sam sebe smatrala veoma jakom osobom ali ne moze covjek da ostane ravnodusan kad vidi tako nesto. Ne brini se zbog kila, sve je to normalno.
Divim vam se kako izdrzavate na tim vrucinama, kod nas je sljedece dvije sedmice najavljena kisa. Svi se oko mene zale kako ce da izdrze a meni toliko drago. Makar cu moci da disem i spavam nocu.
I ja sam sebe smatrala veoma jakom osobom ali ne moze covjek da ostane ravnodusan kad vidi tako nesto. Ne brini se zbog kila, sve je to normalno.
Divim vam se kako izdrzavate na tim vrucinama, kod nas je sljedece dvije sedmice najavljena kisa. Svi se oko mene zale kako ce da izdrze a meni toliko drago. Makar cu moci da disem i spavam nocu.
- yellow cat
#423 Re: Trudnjače online
ma ne brinem zbog kila, natući ću ja njih veoma brzo, u to ne sumnjamNeposlusna wrote:@Yellow, vjerujem ti da si se raskmezila u ordinaciji.
ja bih sad ubila za jedan osvježavajući pljusak...
-
baby24
#424 Re: Trudnjače online
moja kolegica s posla je imala toga na prodaju, ostalo joj jer je narucila tonu.... ako si zainteresovana mogu je pitati...LaCici wrote:LaCici wrote:Planiram trudnocu, pa me interesuje da li ste prije zatrudnjivanja isle na neke pretrage, npr krvi ili hormona. Moj mi ginekolog nije nista rekao da trebam iako sam rekla da planiram.Hvala na odgovorunemaš potrebe ići na neke pretrage, ako nemaš nekih problema, koliko znam, one se rade tek ako ne ostaneš trudna u roku od godinu dana. Moj ti je savjet, drži se plodnih dana i velike su šanse da ćete uspijeti!Samo jos jedno pitanje: je li neko koristio trake za ovulaciju? Meni je vrlo tesko odrediti plodne dane jer imam neredovnu menstruaciju, tako da sama racunica bas nece pomoci.
- minderpuza
#425 Re: Trudnjače online
Sve najbolje Yellow cat, cestitke. Za trakice za ovulaciju LaCici evo ti website http://www.early-pregnancy-tests.com/ov ... tests.html pogledaj i vidi da li dostavljaju van USA ako se ne snadjes javi na pp, pa da ti ovdje to narucim i posaljem. Inace kod mene je jos jedna mezimica na putu