Nasi ljudi u Libiji

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
actros_truck

#401 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by actros_truck »

poznanik wrote:Kad se sve ovo u Libiji završi, počnimo smišljati kako da država BiH, i mi svi... nagradimo i odamo priznanje mladiću koji se ovdje javlja pod nickom @Libyano

Njegova djela su primjer kako se bori za državu i njene građane. Čestitam :thumbup:

tako je....
eluna

#402 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by eluna »

poznanik wrote:Kad se sve ovo u Libiji završi, počnimo smišljati kako da država BiH, i mi svi... nagradimo i odamo priznanje mladiću koji se ovdje javlja pod nickom @Libyano

Njegova djela su primjer kako se bori za državu i njene građane. Čestitam :thumbup:
ja već predlagala spomenik ........ iako iz iskustva znam da osoblje u našim ambasadama redovno izlazi u susret svim našim građanima, ali to je u nekim redovnim mirnodobskim uslovima, ..... ali na muci se poznaju junaci ;)
djix

#403 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by djix »

Ima li iko ikoga na aerodromu? Šta se dešava sa ovim našim avionom za koji cijeli dan govore da će doći iz Tripolija i odavno je navodno poletio. Još ga nema, a prođe i 21:30...
Libyano

#404 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Libyano »

Upravo smo obavijestili MVP, let je odgodjen do ponoci zbog magle u Sarajevu... Ne znam koliko je to istina ili nije, ali tada bi trebao poletiti. Uglavnom, avion ima 175 mjesta, i komplet je ispunjen. Ne postoji lista ko je sve u avionu, jer je punjen kako je ko dolazio, upravo zbog pretrpanosti aerodroma. Za sutra cemo vec pripremiti jedan avion sa listom zena, djece i starijih osoba.
Dozvola za slijetanje je u MVP, sad je sve do njih.
Ambasada BiH u Kairu je izrazila spremnost da izadje na granicu sa Libijom i na licu mjesta izdaje putne listove gradjanima bez pasosa. Moj ce prijedlog biti da sve kriticne, za koje se sumnja da nece proci sa tim Antalya fazonom posaljemo za Egipat. To cu veceras predloziti ambasadoru pa cemo vidjeti sta ce biti.
Ode Libyano da doruckuje...:)
bihac26

#405 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by bihac26 »

Lybiano molim te mozes li mi reci je li znas sta o radnicima iz firme TTS-Bihac,bili su u Tripoliju i nismo se culi od jucer,muz mi je rekao da imaju karte za danasnji let ali jucer se nisu mogli probiti do aerodroma????
Doda37

#406 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Doda37 »

Libyano wrote:Upravo smo obavijestili MVP, let je odgodjen do ponoci zbog magle u Sarajevu... Ne znam koliko je to istina ili nije, ali tada bi trebao poletiti. Uglavnom, avion ima 175 mjesta, i komplet je ispunjen. Ne postoji lista ko je sve u avionu, jer je punjen kako je ko dolazio, upravo zbog pretrpanosti aerodroma. Za sutra cemo vec pripremiti jedan avion sa listom zena, djece i starijih osoba.
Dozvola za slijetanje je u MVP, sad je sve do njih.
Ambasada BiH u Kairu je izrazila spremnost da izadje na granicu sa Libijom i na licu mjesta izdaje putne listove gradjanima bez pasosa. Moj ce prijedlog biti da sve kriticne, za koje se sumnja da nece proci sa tim Antalya fazonom posaljemo za Egipat. To cu veceras predloziti ambasadoru pa cemo vidjeti sta ce biti.
Ode Libyano da doruckuje...:)
prije 10 minuta sletio avion iz Beca
djix

#407 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by djix »

Ima li koga od naših?
Libyano

#408 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Libyano »

vjerovatno je i u beckom bilo dosta iz Tripolija raje...
Danas sam gledao njihov spisak, sigurno ce sutra opet pokusati na Buraq, vec sam rekao da je veliki problem prodrijeti do saltera u aerodromu... :(
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#409 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by pape »

Koliko sam ja mogao skontati, ... momak je student i sve ovo radi da bi pomogao ljudima.

Poshto je receno da je neki shupak iz ambasade u Tripoliju na hinjaka razgulio, .... neka mu fino MVP isplati shupkovu platu za ovaj mjesec, a shupku dati otkaz.
bihac26

#410 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by bihac26 »

Libyano wrote:vjerovatno je i u beckom bilo dosta iz Tripolija raje...
Danas sam gledao njihov spisak, sigurno ce sutra opet pokusati na Buraq, vec sam rekao da je veliki problem prodrijeti do saltera u aerodromu... :([/qu
Izvini nisam razumjela je li to za mene odgovor da nisu na ovom avionu???neznam gdje mi je glava nemoj mi zamjeriti
hasmeta

#411 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by hasmeta »

Nema magle u Sarajevu, lažu vam. Sletio avion iz Beča, u 21,35!!!
Libyano

#412 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Libyano »

nisu naglasili gdje je magla, to je bila moja pretpostavka...
Ovdje je jak pljusak, vjerovatno to ometa polijetanje...
Da vidite kako auto plese po putu kao balerina:D
zateznistub

#413 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by zateznistub »

Moja jedina veza sa ovom temom je da radim u kompaniji koja ima radnike u Libiji, radi se naravno o Energoinvestu.

U moje ime, ime svih uposlenika i njihovih familija jedno veliko HVALA osobi pod nickom @libyano.

Ukoliko ova zemlja ima obraza koliko andol onda mu treba na prikladan nacin zahvaliti.
djix

#414 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by djix »

Upravo javili sa aerodroma, tri radnika Širbegovića sletila iz Beča. Sletio i avion iz Zagreba, magla nula poena.
hasmeta

#415 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by hasmeta »

OK, evo sletio i avion iz Zagreba.... Aerodrom otvoren.
eluna

#416 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by eluna »

libyano je davno napisao da ide "doručkovati" ..... pa pustite čovjeka malo na miru ....... svi smo zabrinuti i sve to stoji, ali nije ni njemu lako brinuti o svim tim ljudima tamo, i još o nama ovamo
bihac26

#417 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by bihac26 »

Libyano jeste li bili u kontaktu sa radnicima firme TTS-Bihac,znate li gdje se nalaze sad i jesu li dobro,molim te za odgovor nista o muzu neznam :(
eluna

#418 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by eluna »

a vsuprug vidio nabeogradskom sajtu da su njihovi "putnici" za bombardovanja i pucanje saznali tek pri slijetanju u beograd ......
cocochanel

#419 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by cocochanel »

Nevrijeme je veliko u tripoliju, zato let kasni.
Libyano

#420 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Libyano »

TTS su svi dobro, nikome ne fali dlaka sa glave... Inace su smjesteni blizu Ambasade pa se zovemo od milja komsije:)
Ocekujemo da sutra budu u avionu barem neki radnici te firme, znam sigurno da ce biti porodica jednog covjeka u avionu BH airlines.
oneLove

#421 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by oneLove »

Lybiano, da li imas neke informacije za ljude u Sirtu, Hidrogradnja,kako ce se oni prebaciti ?
Tuzla_

#422 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Tuzla_ »

lybiano jedno pitanje posto sad ima opcija i ta preko egipta za sve koji nemaju pasos, jel to znaci da ce grupa ljudi iz cementare iz bengazija sutra definitivno krenut za BiH ?? pa sad preko turske il egipta kako god niej to bitno, samo da krenu ??

izvini na smetnji znamo da si u pun posla al jbg i nama ovdje si ti jedini izvor informacija .. hvala ti :)
seshat

#423 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by seshat »

pape wrote:

Koliko sam ja mogao skontati, ... momak je student i sve ovo radi da bi pomogao ljudima.

Poshto je receno da je neki shupak iz ambasade u Tripoliju na hinjaka razgulio, .... neka mu fino MVP isplati shupkovu platu za ovaj mjesec, a shupku dati otkaz.
:thumbup:
bogoljub

#424 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by bogoljub »

Da nije i Gadafi doletio s tim avionom u Hrvatsku. Malo da se podsjeti studentskih dana! :-D
eluna

#425 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by eluna »

seshat wrote:
pape wrote:

:thumbup:

treba studenta zaposlit ...... a najmanje što Država može da uradi jeste da mu za ovih par dana rada dodjeli certifikat da je odradio pripravnički staž (naravno - uplati sve doprinose za isto) i barem još jednogodišnju platu parlamentarnog zastupnika ..... jer dok libyano skapava na milion strana ovi majmuni ovdje sjede po kafanama
Post Reply