Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Mali_Vuk

#401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mali_Vuk »

Komrad wrote:
Mali_Vuk wrote:
Rimad wrote:
A zašto ? Mislim, ne odgovara nikome, ali zašto "najmanje Bošnjacima" ?
Zato što je Komradova ekipa jača, to su specijalci iz Hrvatske i Srbije, zmaš. Uđu, naprave nam jedno 25 Srebrenica, otresu prašinu sa odjela ,poprave frizuru i odu. Iza njih ostane Velika Srbija i Još Veča Hrvatska. Ništa lakše. Zato nam je bolje da odmah pristanemo na sve što nas primoravaju da uradumo :thumbup:
Bolan nemoj da nasjedas
Mi smo ti koji moramo napasti u slucaju secesije RSa to ce Srbi samo iskoristiti kao propagandu da su zrtve i da radikalni islamisti zele da ih pobiju ...
Koji to MI?? :? Nemoj me u Miloševičevu ekipu trpat, živ bio. Eno vam tamo Kusturica i slični, dosta vam. :D

I nikoga mi ne moramo da napadamo, Milorade, to smo davno ustanovili :thumbup:
Rimad

#402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Rimad »

Komrad wrote:
hercegovac_pravi wrote: :lol: :lol:
Možeš ti to bola i bolje...ovakav scenario smo već imali od 92-ge do 94-te pa nešto nije išlo jelde?
Nemoj mi reci da je ovo danas bilo vrijedno tih zrtava molim te...
Ne možemo govoriti da li je nešto vrijedno ljudskih života, ali možemo govoriti da li je nešto vrijedno da se za to bori.
Komrad

#403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

hercegovac_pravi wrote:
Ama nije tačno ni u kome slučaju. Srbi MORAJU silom pripojiti DB da bi se odvojili, zar je to teško shvatiti?
ma ne moraju pripojiti brcko distrikt zasto bi morali?
palermo

#404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Komrad wrote:
Možeš ti to bola i bolje...ovakav scenario smo već imali od 92-ge do 94-te pa nešto nije išlo jelde?
Ne bi bilo loše da malo ohaneš od pisanja.....svaka tvoja nova riječ znači samo dublje uvaljivanje u g...
Komrad

#405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

Rimad wrote: Ne možemo govoriti da li je nešto vrijedno ljudskih života, ali možemo govoriti da li je nešto vrijedno da se za to bori.
Pa jel vrijedno? Poslije onog sukoba smo dobili RS a mislis da poslije ovog nebi dovili i HercegBosnu?
hercegovac_pravi

#406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hercegovac_pravi »

Komrad wrote:
Nemojmo o žrtvama, pokoj i rahmet duši njima. Onda smo trebali jednostavno klepiti ušima 92-ge i prpojiti se velikoj srbiji...nemojmo se igrati takvim stvarima i još se pozivati na žrtve.
Izvini drugar ali u meni sagovrnika o mirnoj podjeli nećeš naći. I da još jedanput ponovim. Secesija dijela BiH vodi u rat. To je činjenično stanje i jedina stvar koja spriječava Dodika da je proglasi. Nita ni manje ni više od toga.
A sada ne bi bilo loše da se vratimo na temu o aktuelnim političkim dešavanjima dok na "zoom nije majorizirao"
Rimad

#407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Rimad »

res publica wrote:
Mali_Vuk wrote:
Komrad wrote:
Evo ovako

Zato sto nas je najmanje, zato sto smo okruzeni i Srbijom i Hrvatskom, zato sto ne vjerujem da bi nam hrvatska bila kakav takav partner kao sto je bila u proslom ratu nego bi i oni trazili svoj dio kolaca
Zato sto bi Srbi iskoristili napad na sebe da se prikazu kao zrtva, vjerovatno ce i kakva budala od vehabija raznijeti kakvu zgrad, itd...
Jarane, takvo razmišljanje je prosto nemoguće kod Bošnjaka. Šta ti misliš, da bi mi trebali za vjeke vjekova živjeti u strahu i povirivati preko puta kod komšija jel im neki fašista došao na vlast, neko kome će se prahnuti da malo zulumari po Bosni. Zajebi sa tom pričom prijatelju, nikad više :thumbup:
Hrabar stav, ali onda i Hrvati i Srbi u Bosni mogu na isti način hrabriti sebe: što da se plašimo bošnjačke prijetnje ratom, pogotovo ako je situacija onakva kakvom je Komrad opisao.

Sve u svemu, ove godine idem na ljetovanje negdje daleko od Balkana. :roll:
Da, ali Bošnjaci nemaju rezervu državu. Nama je Bosna "biti ili ne biti".
Komrad

#408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

palermo wrote:
Komrad wrote:
Ne bi bilo loše da malo ohaneš od pisanja.....svaka tvoja nova riječ znači samo dublje uvaljivanje u g...
:) ok nadam se da znas plivat
hercegovac_pravi

#409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Komrad wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Ama nije tačno ni u kome slučaju. Srbi MORAJU silom pripojiti DB da bi se odvojili, zar je to teško shvatiti?
Moraju -......
Rimad

#410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Rimad »

Komrad wrote:
Rimad wrote: Ne možemo govoriti da li je nešto vrijedno ljudskih života, ali možemo govoriti da li je nešto vrijedno da se za to bori.
Pa jel vrijedno? Poslije onog sukoba smo dobili RS a mislis da poslije ovog nebi dovili i HercegBosnu?
Za Bosnu se vrijedi boriti, jer ja nemam druge domovine, a što se tiče RS, borba još uvijek traje - rat nije završio, samo je promijenio oblik.
Mali_Vuk

#411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mali_Vuk »

Dobro hercegovac reče, mogao bi ovo zum uskoro majorizirati. :mrgreen: Samo da dodam još nešto dok je vrijeme. Zlatko dabogda ti se ruka osušila ako potpišeš ijednu od ovih papanskih ucjena. 8)
palermo

#412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Komrad wrote: :) ok nadam se da znas plivat
to kao nešto duhovito.......

ti si ovdje toliko nebuloza prosuo, počevši od stvaranje trećeg entiteta, preko konstatcije da ti ne pada na pamet ići braniti Rogaticu, pa sve do evo najnovije o tome je li vrijedilo žrtava (kao da je žrtve neko uopšte pitao dok su ih vodili na strijeljanja )........ne mislim da si duhovit
hercegovac_pravi

#413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Nass wrote:Radmanovic kaze:
RADMANOVIC: TREĆI ENTITET NIJE REALAN, PRIHVATLJIVIJA JE INSTITUCIONALNA ZAŠTITA HRVATA

U onom političkom dijelu razgovora na Pantovčaku i Banskim dvorima još jednom je ukazano na neravnopravni položaj Hrvata u BiH. Vaša stranka, SNSD, i njezin lider Milorad Dodik javno su davali potporu hrvatskim strankama za formiranje zasebnoga entiteta. Smatrate li Vi osobno da je moguće, u ovakvim odnosima i protivljenjima bošnjačkih elita i međunarodne zajednice, doći do zasebne federalne jedinice s hrvatskom većinom ili je realnija institucionalna borba za ravnopravnost Hrvata?
- Ako ponudim svoje osobno stajalište, riskiram da to izazove različite polemike i moguće oštre reakcije. Pokušat ću biti konkretan. Imam argumente kada tvrdim da Hrvatski narod, kao jedan od tri konstitutivna naroda, nema istu razinu ravnopravnosti kao Srbi i Bošnjaci. Iz toga proizlaze zadaci za sve nas u BiH da to popravimo. Moj osobni stav je, koji sam obznanio i prije nego sam ušao u Predsjedništvo BiH, da ova zemlja može funkcionirati samo ako se svi osjećamo ravnopravni, a danas očigledno Hrvati nemaju taj osjećaj i to nije dobro. Što se tiče rješenja, najbolja su ona koje dogovore svi u BiH. To, naravno, i jest najteže. Moram biti iskren, teško je danas u BiH govoriti o “trećem entitetu”.Vrlo teško. Objektivno, taj entitet ne bi mogao podrazumijevati dva članka Ustava BiH u kojem se kaže da postoji “treći entitet”. To bi ipak zahtijevalo krupne ustavne promjene i tko zna kakvu bi to vrstu i intenzitet rasprava izazvalo. Ali, postoje, po mom viđenju, kratkoročna rješenja koja mogu osigurati mehanizme da se Hrvati osjećaju ravnopravnim u BiH i koji će proizvesti daljnje rasprave i procese iz kojih bi se vidjelo što je još bolje za sve narode, za Hrvate prvenstveno.

Ako sam razumio, Vi ste trenutačno bliži opciji institucionalne borbe za popravljanje ustavne pozicije Hrvata u BiH?
- Tako je. Trenutačno je takav odnos snaga, takvo političko okružje u BiH koji me tjeraju da tako promišljam. Ja sam za institucionalnu zaštitu, ali koja mora imati i dugoročne parafe kako hrvatsko pitanje trajno riješiti. Treba biti objektivan, puno je lakše Hrvatima osigurati ravnopravnost u institucijama BiH, međutim, u Federaciji, kao razvojnom i socijalnom entitetu, u kojem se donose i važnije odluke nego u Vijeću ministara, mora se osigurati mehanizam da ne budu preglasavani, barem o ključnim pitanjima. Onda je to već institucionalna zaštita nacionalnoga interesa Hrvata. Nakon toga se može razgovarati i o nekim teritorijalnim rješenjima, ali u smirenom ozračju u okvirima parlamentarnih razgovora, kao što to rade sve demokratske zemlje.

Kada bi se u toj nekoj, kako Vi kažete, drugoj fazi pokrenuli razgovori o teritorijalnom preustroju i eventualnom stvaranju federalne jedinice, mogu li se Hrvati dotaknuti i teritorija RS-a?
- Moram biti jasan do kraja, RS ostaje ovakav kakav jest, s ovakvim ovlastima i granicama. To je konačna stvar i to je stav svih stranaka u RS-u, pa i moj.
Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Postao/la hercegovac_pravi dana 17/02/2011 22:36

Ama to je Čović već prihvatio kad je bio posljednji put u Zagrebi na "kavi" kod Jospipovića.. Problem mu je kako se otresti 90-tke i kako objasniti Sopti i Soptićkama da od tzv. "trećeg" nema ništa.
Dobio je deklaratvinu podršku na "institucionalnoj ravnopravnosti" od strane Josipovića u zamjenu za prestanak šupljiranja.
Realno je očekivati ulazak HDZ-a u federalnu vlast a skori odlazak Čovića sa političke scene BiH...ukratko to je to..
Isto tako..NEMOJ SLUČAJNO DA KOME PADNE NAPAMET DA PRISTANE NA UKIDANJE KANTONA U ZAMJENU ZA TREĆU IZBORNU JEDINICU. O tome se već počinje puštati "probni balon"...tako da pamet u glavu jer će nas to samo usporiti u konačnom rješenju situacije.
hercegovac_pravi
Uuuuuuu jes me krenulo :mrgreen:
Samo da naglasim boldano...
naiskrenije

#414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by naiskrenije »

1gorstak wrote:
Komrad wrote:Te prica da bi SIPA, OS, ili FUP sprijecio ili usporio secesiju mozemo komparirati i s tim kako je JNA sprijecila secesiju u Jugolsaviji... znaci Nikako...
JNA se nije trudila braniti SFRJ, JNA je povucena iz Slovenije i Istre a rasporedjena je izmedju hrvatskih mupovaca i cetnika da cuva granice zamisljene srpske megadrzave. OS BiH se ne moze povuci sa Manjace ili iz Trebinja i rasporediti na medjuentitetsku liniju. Ko bi dao naredbu za to ?
Predsjedništvo BiH :mrgreen:
1gorstak

#415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

res publica wrote:
1gorstak wrote: Posto ocigledno nisi procitao, da ponovim. Ako se Bosnjake pokusava institucionalno ograniciti na frtalj bosanskohercegovacke teritorije na koji su stjerani (iz Stoca, Prijedora, Foce....), oni imaju legitimno pravo da se odupiru tim naporima. Hrvatski narod ima pravo na decentralizaciju (ergo kantoni), hrvatski narod nema pravo da jebe u mozak Bosnjake svojatanjem neceg sto nije samo hrvatsko. U vezi sa ustavnim propustima koji omogucavaju da Bosnjaci biraju hrvatskog clana Predsjednistva ili koji omogucavaju preglasavanje u Vladi FBiH, to je nesto sto je i SDP detektovao kao problem i stavio na listu prioriteta u programskoj deklaraciji. Medjutim, razgovor sa SDP-om o tom podrazumjeva izlazak iz Dodikovog tabora pobornika etnicke podjele, sto je korak na koji HDZ nazalost nije spreman i zato nema pravo da se buni zbog bilo cega. Jer ako se trudis svim silama pomoci Dodika (cak i na stetu Hrvata Posavine) a da bi zajebao Bosnjake i nametnuo im rezervat, nemas legitimitet da se bunis kada se tebe zajebe.

Rjesenje je jednostavno, HDZ treba pogledati programsku deklaraciju, ocitovati se o datim prioritetima (izmedju ostalog i o entitetskom glasanju koje Dodik zloupotrebljava) i prihvatiti dijalog sa Sarajevom. Dodik Hrvatima nema sta ponuditi.
Ako sam dobro razumio, nije u pitanju borba za cjelovitu BiH, već borba za proširenje bošnjačke teritorije?
Pazi, ja mislim da bi Bosnjaci ispusili kada bi pristali na etnicku podjelu jer su danas granice sa Hrvatskom i Srbijom otvorene zbog bosanskohercegovackih Srba i Hrvata. Kada bi se stvorilo tu iskljucivo bosnjacku drzavicu, ova ekonomska kolonizacija koju danas gledamo bi bila mala maca u poredjenju sa onim sto bi se radilo Bosnjacima, zatvorenim izmedju Doboja i Vrapcica. Zato oni brane cjelovitost BiH, u svakom su obliku etnicke podjele donji.

Ali cak i ako medju njima nadjes spremnih za etnicku podjelu, moras im ponuditi vise od onog sto im se danas nudi. Ne moze svako uzeti sta zeli a Bosnjacima sta ostane. Njihovu se brojcanu vecinu silom eliminisalo u 13 opstina sirom BiH, od Foce , preko Stoca i Mostara pa do Prijedora. I onda na osnovu tog zlocinackog pohoda hoces da temeljis te monoetnicke teritorije ? Smijesno. Bosnjaci danas cine polovinu bosanskohercegovackog stanovnistva (ako ne i vise), ponudite im bar 40-45 procenata teritorije i ko zna, mozda se zalete.
Komrad

#416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

palermo wrote:
Komrad wrote: :) ok nadam se da znas plivat
to kao nešto duhovito.......

ti si ovdje toliko nebuloza prosuo, počevši od stvaranje trećeg entiteta, preko konstatcije da ti ne pada na pamet ići braniti Rogaticu, pa sve do evo najnovije o tome je li vrijedilo žrtava (kao da je žrtve neko uopšte pitao dok su ih vodili na strijeljanja )........ne mislim da si duhovit
Treci entiet DA ...ali samo Posavski, Livanjski i zapadno hercegovacki kanton
Mene niko nece pitati hocu li ili necu ici ratovati nego cu morati
Sto se tice zrtava ja mislim da nijedna nije pala za ovakvu drzavu kakvu smo dobili u Daytonu
Alfa_Ze

#417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfa_Ze »

hercegovac_pravi wrote:
Komrad wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Moraju -......
(ne) MORAJU, oni su ''nebeski narod'' !! :D
Komrad

#418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

1gorstak wrote:
Pazi, ja mislim da bi Bosnjaci ispusili kada bi pristali na etnicku podjelu jer su danas granice sa Hrvatskom i Srbijom otvorene zbog bosanskohercegovackih Srba i Hrvata. Kada bi se stvorilo tu iskljucivo bosnjacku drzavicu, ova ekonomska kolonizacija koju danas gledamo bi bila mala maca u poredjenju sa onim sto bi se radilo Bosnjacima, zatvorenim izmedju Doboja i Vrapcica. Zato oni brane cjelovitost BiH, u svakom su obliku etnicke podjele donji.

Ali cak i ako medju njima nadjes spremnih za etnicku podjelu, moras im ponuditi vise od onog sto im se danas nudi. Ne moze svako uzeti sta zeli a Bosnjacima sta ostane. Njihovu se brojcanu vecinu silom eliminisalo u 13 opstina sirom BiH, od Foce , preko Stoca i Mostara pa do Prijedora. I onda na osnovu tog zlocinackog pohoda hoces da temeljis te monoetnicke teritorije ? Smijesno. Bosnjaci danas cine polovinu bosanskohercegovackog stanovnistva (ako ne i vise), ponudite im bar 40-45 procenata teritorije i ko zna, mozda se zalete.
U tome i jeste problem svih pregovora... i onih owenovih, stoltenbergovih, kutiljerovih itd...
Nikad Alija nije dobio onoliko koliko je trazio ...
1gorstak

#419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

Komrad wrote:
1gorstak wrote:

U tome i jeste problem svih pregovora... i onih owenovih, stoltenbergovih, kutiljerovih itd...
Ti eto tvrdis da Bosnjaci mogu dobiti i vise nego sto je Izetbegovic trazio. Ili ti to samo lazes kako bi lakse prodao ideju o podjeli kao nesto prihvatljivo ?
Last edited by 1gorstak on 18/02/2011 18:07, edited 1 time in total.
1gorstak

#420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

Komrad wrote:Jos cu jednom ponoviti u slucaju secesije RS-a mi smo ti koji trebaju napasti
Ponavljaj ti koliko hoces, odbrana ustavnog poretka nije napad.
Komrad

#421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

1gorstak wrote:
Komrad wrote:
1gorstak wrote:

Ti eto tvrdis da Bosnjaci mogu dobiti i vise nego sto je Izetbegovic trazio. Ili ti to samo lazes kako bi lakse prodao ideju o podjeli kao nesto prihvatljivo ?
Nadovezao sam se na jednu recenicu u tvom postu ... Dakle stvari su iste kao i 1993 ako zelite podjelu onda ponudite Bosnjacima nesto prihvatljivo i to je to
madner

#422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Komradu, kakvo je ovo sirenje propagande? Taman ce se u vojsci glasat sta se brani i sta se napada. :D

Treba biti jasan. Ukoliko dodje do proglasavanja treceg ili referenduma, onda stavljaju na kocku i ono sto i sada imaju. Ako misle da im je sad odnos snaga bolji, da ce ih MZ zastititi itd itd trebali bi odmah sutra uraditi.
Mali_Vuk

#423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mali_Vuk »

Država wrote:Čovićeva najveća greška je što se svezao sa Dodikom, jer Dodiku ističe rok trajanja na kraju ovog mandata. Ja taj Čovićev potez doživljavam kao kada bi neko u februaru 1945. prebjegao iz partizana u četnike...
Pa ništa novo na tanjiru. Kad god je Beogradu frka u bosni, pozovu HDZ da im pomaže. Kako 93 tako evo i sada. A ko obično bude donji? Pa ZNA SE :D
hercegovac_pravi

#424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Vego, bola de se okanite tog rata..nema od toga ništa..neko davno reče da Srbi ne ratuju protiv naoružanog protivnika..
Već de da mi prokomentarišemo ovo "iznenadno" odustajanje od "trećeg i stolnog grada"? Kakav ovo "nenadni" zaokret nasta u HNK-u?
Kakvi su stavovi drugih forumaša u odnosu na ove vijesti?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Ajde, junaci, odlozite oruzje, popucat ce vam tastature :mrgreen:

evo malo novosti, pa se zabavljajte
HDZ BiH: Uz pomoć Budimira i Perića bošnjački zastupnici u Skupštini HNŽ-a preglasali hrvatske

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) odredila je danas desetodnevni rok za dostavljanje kandidacijskih lista za izbor izaslanika u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH. Sjednica županijske Skupštine, koja je trebala početi jutros u 10 sati, počela je s više od četiri sata zakašnjenja, a zatim je u svega petnaestak minuta usvojen dnevni red, te s 15 glasova za i 13 suzdržanih glasova zastupnika dva HDZ-a, prihvaćen prijedlog Kluba bošnjačkih zastupnika da stranke u roku od deset dana dostave imena kandidata za Dom naroda Parlamente FBiH.

Skupština je također imenovala tročlano povjerenstvo za izbor izaslanika u Dom naroda.

Predsjedavajući Skupštine HNŽ-a Ramiz Jelovac (SDA) u izjavi za novinare nakon sjednice nije htio govoriti o tome znači li današnja odluka da će procedura izbora izaslanika u Dom naroda biti uskoro okončan, dok su se zastupnici iz HDZ-a BiH i HDZ 1990 odbili obratiti novinarima.

SDP-ov zastupnik Aner Žuljević kazao je da su stvari danas konačno pokrenute s mrtve točke te da više ne postoji mogućnost prolongiranja izbora izaslanika u Dom naroda iz HNŽ-a.

"Postoji jasan rok i onaj tko dostavi liste ide prema Središnjem izbornom povjerenstvu (SIP) BiH na potvrđivanje, a onaj koji to ne učini procedura izbora nastavlja se bez njega. SIP ima svoje rokove od 24 i 48 sati kada će vratiti potvrđene liste i od tog momenta mi zakazujemo sjednicu Skupštine na kojoj će se birati izaslanici za Dom naroda", zaključio je Žuljević.

Inače, za razliku od prošle sjednice Skupštine HNŽ-a, kada ni jedan prijedlog dnevnog reda nije dobio potreban broj glasova nazočnih zastupnika zbog čega je sjednica i prekinuta, ovoga puta presudne su bili glasovi tri zastupnika Saveza za bolju budućnost (SBB) koji su podigli ruke za predloženi dnevni red i određivanje desetodnevnog roka.

Zastupnika SBB-a Anel Kljako izjavio je nakon sjednice kako je njegova stranka i ovaj, kao i prošli put, djelovala u skladu s Ustavom i pravilnikom o radu Skupštine HNŽ-a.

Nakon sjednice Skupštine HNŽ, priopćenjem se oglasio Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Hercegovačko – neretvanske županije. U priopćenju stoji: Današnjim glasovanjem svih bošnjačkih zastupnika u Skupštini HNŽ-a iz redova SDA, SDP, S BiH i SBB, kojima su se priključili i zastupnici HSP BiH i NSRZB - Živko Budimir i Tomislav Perić, pokazala su se opravdanim sva dosadašnja upozorenja stranaka okupljenih oko hrvatskog bloka, kojeg predvode HDZ BiH i HDZ 1990, kako je na djelu stvaranje Federacije BiH kao čisto bošnjačkog entiteta.

Bošnjački zastupnici u Skupštini HNŽ iz redova SDA, SDP, S BiH i SBB, kojima su se priključili i zastupnici HSP BiH i NSRZB - Živko Budimir i Tomislav Perić, preglasali su zastupnike HDZ BiH i HDZ 1990 unatoč inzistiranju da se kod pitanja izbora izaslanika za Dom naroda federalnog Parlamenta postigne konsenzus oko ovog pitanja.

Začuđuje kako se zastupnici HSP BiH i NSRZB – Živko Budimir i Tomislav Perić otvoreno stavljaju na stranu politike koja grubo krši legitimnu izbornu volju hrvatskog naroda u BiH i ne uvažava istinsku ustavnu jednakopravnost hrvatskog naroda s druga dva konstitutivna naroda u BiH;

Ovim činom nastavlja se već započeti proces dekonstituiranja i majorizacije hrvatskog naroda u BiH.

Budući su HDZ BiH i HDZ 1990 izborni pobjednici u HNŽ-u otvoreno postavljamo pitanje predstavnicima bošnjačkih političkih stranaka s kim i na koji način misle formirati parlamentarnu većinu u HNŽ-u, ako na ovaj način pokazuju svoj odnos spram većinske legitimne izborne volje hrvatskog naroda u ovoj Županiji, stoji u priopćenju Ureda za informiranje HDZBiH.( Fena/ R. I. / Dnevnik.ba)
Locked