BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
juventus
#401 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ima li neko slike renoviranog Bilinog Polja?
- Ridjobrki
#402 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
@jthomas
Upravo tako, to se nadovezuje na ono što ja pričam. Sistem plus disciplina jednako uspjeh. Naš problem sa repkom je taj što znamo da NIKAD, ni u jednim kvalifikacijama nije poduzeto sve što se moglo, trebalo i moralo poduzeti da bi se plasiralo. Imaju tri faktora: selektor, igrači i savez i mi znamo da se još nije (a neće ni u dogledno vrijeme) desilo da sva tri faktora rade kako treba i da su relacije među njima dobre.
@cyprus: istorija pamti samo najbolje, pika se samo vrh. Niko ne pamti ko je ušao među 16 u npr Španiji '82, takvih je u istoriji masa a računa se samo onaj ko se izdvoji iz mase.
To su oni koji zdušno i organizovano rade na uspjehu i koji uspijevaju bilo kad, bilo čim i bilo gdje. Od takvih treba učiti i na takve se treba ugledati ali nas tu nema nigdje i mi nemamo prava očekivati ništa - to je ono što ja iz kvalifikacija u kvalifikacije na ovom forumu govorim.
Mi imamo potencijal da redovno učestvujemo na velikim takmičenjima ali to se neće desiti i oko toga se ne treba previše uzbuđivati. Nikad nećemo dati sve od sebe i uvijek će postojati neki Valentin lvanov, neka suspenzija, neka čvrsta Litvanija, neki kvrgav teren, neka kiša, neko sunce, neki povrijeđen ključni igrač, neki Dodik, neki Platini, neki nedostatak sportske sreće... I uvijek će biti nas kao naroda čiji je TAKVA reprezentacija PRAVI odraz i koji bolju niti može dati niti zaslužuje.
Ali jebi nas kad smo takvi kakvi smo i kad nam je tako kako nam je... To smo mi i uživajmo u momentu.

Upravo tako, to se nadovezuje na ono što ja pričam. Sistem plus disciplina jednako uspjeh. Naš problem sa repkom je taj što znamo da NIKAD, ni u jednim kvalifikacijama nije poduzeto sve što se moglo, trebalo i moralo poduzeti da bi se plasiralo. Imaju tri faktora: selektor, igrači i savez i mi znamo da se još nije (a neće ni u dogledno vrijeme) desilo da sva tri faktora rade kako treba i da su relacije među njima dobre.
@cyprus: istorija pamti samo najbolje, pika se samo vrh. Niko ne pamti ko je ušao među 16 u npr Španiji '82, takvih je u istoriji masa a računa se samo onaj ko se izdvoji iz mase.
To su oni koji zdušno i organizovano rade na uspjehu i koji uspijevaju bilo kad, bilo čim i bilo gdje. Od takvih treba učiti i na takve se treba ugledati ali nas tu nema nigdje i mi nemamo prava očekivati ništa - to je ono što ja iz kvalifikacija u kvalifikacije na ovom forumu govorim.
Mi imamo potencijal da redovno učestvujemo na velikim takmičenjima ali to se neće desiti i oko toga se ne treba previše uzbuđivati. Nikad nećemo dati sve od sebe i uvijek će postojati neki Valentin lvanov, neka suspenzija, neka čvrsta Litvanija, neki kvrgav teren, neka kiša, neko sunce, neki povrijeđen ključni igrač, neki Dodik, neki Platini, neki nedostatak sportske sreće... I uvijek će biti nas kao naroda čiji je TAKVA reprezentacija PRAVI odraz i koji bolju niti može dati niti zaslužuje.
Ali jebi nas kad smo takvi kakvi smo i kad nam je tako kako nam je... To smo mi i uživajmo u momentu.
- Meshtar
#403 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
mejdanbl wrote:Sto se tice suspenzije, mislim da ce UEFA odigrati perfidno, kao i uvijek. Vrerovatno ce automatski izbaciti klubove i sve selekcije osim A reprezentacije, a onda ce nas suspendovati na kraju kvalifikacija, kao YU 1992. Ako bi nas suspendovali sad to bi ozbiljno narusilo regularnost takmicenja.
Ne postoji nešto što se zove djelimična suspenzija. Sa suspenzijom saveza automatski se suspenduju i klubovi i reprezentacije. Dakle nemoguće je nastaviti kvalifikacije. A regularnost takmičenja se ne ruši jer se svima brišu bodovi iz utakmica odigranih sa nama. U prevodu, ta nadanja da će se neko negdje nastaviti takmičiti možete objesiti mačku o rep.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#404 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ima li jos karata u prodaji?
- Obuca9
#405 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Fino objašnjeno, ali ja ne bih zanemario ni preostala dva, itekako bitna, faktora, koji čine tu cijelu sliku u cjelosti. A to su novinari i navijači. Sve ovo gore može besprijekorno funkcionisati, ali ako su novinari govna (a kod nas u većini situacija jesu), u stanju su svu dobru atmosferu izmedju s. štaba i igrača razjebati, samo kako bi imali priče i senzacije.Ridjobrki wrote:Upravo tako, to se nadovezuje na ono što ja pričam. Sistem plus disciplina jednako uspjeh. Naš problem sa repkom je taj što znamo da NIKAD, ni u jednim kvalifikacijama nije poduzeto sve što se moglo, trebalo i moralo poduzeti da bi se plasiralo. Imaju tri faktora: selektor, igrači i savez i mi znamo da se još nije (a neće ni u dogledno vrijeme) desilo da sva tri faktora rade kako treba i da su relacije među njima dobre.
Također, sve ovo gore pada u vodu, kada imaš navijače kakve mi imamo. Nezadovoljne krezave polupismene frustrirane barabe, koje će prije utakmice ljubiti Džekinu sliku, a poslije utakmice ce mu je.ati sve od do.
-
juventus
#406 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Zar nije trebalo organizovati neke proteste protiv Saveza prije ove suspenzije? Da vidi FIFA kako se masa ne slaže sa 6-7 ljudi koji će zaustaviti šutanje lopte u BiH.
Da izađe 5-10 hiljada na ulicu, nevjerujem kako se FIFA i UEFA ne bi zamislile.
Kad nas suspenduju, ne moramo se ni tad buniti. Tad je kasno.
- Better Man
#407 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
mejdanbl wrote:Ako je ovo istina da igraci cugaju do jutra onda nam nema pomoci. Mi bi se trebali ugledati na Hrvatsku, kad je Bilic pred vrlo vaznu utakmicu u Moskvi otjerao ni vise ni manje nego Olica i jos dvojicu koji su zalomili do 5 ujutro i onda tamo odigrali 0-0. Tako se to radi. Dok sam zivio tamo, kod njih se uvijek znalo, okupljanje u Sheratonu nema ti majci zakasniti bez opravdanja, a onda svi u trnerke, autobus i Cateske Toplice... To se ne smije tolerisati, pa makar igrali sa igracima iz Premijer lige.
Po mom misljenju Besic bi trebao igrati umjesto Mravca. Mali zna znanje i treba odmah u vatru, sjetite se Salihamidzica koji je bio standardan sa 19 godina. Treba misliti na buducnost, on nam je jedina nada ako se Spahic ozljedi na duze vrijeme i kad zavrsi karijeru i treba ga sad poceti pripremati za njegovog nasljednika. Dakle ovako
Golman?
Mujdza Spahic Besic Lulic
Pjanic Rahimic Misimovic Medunjanin/Ibricic
Dzeko Muslimovic/Ibisevic
Sta mozemo mi nismo Brazil pa da imamo 50 igraca koji mogu ravnopravno igrati za reprezentaciju, mi moramo igrati sa onim sta imamo.
Odlican komentar Ridjobrki, kao i uvijek.
Jedan od te druge dvojice koji su bili suspendovani je Darijo Srna. To se zove autoritet kad selektor suspenduje neke od najvažnijih igrača, a ko ne i najvažnijeg (Darijo Srna), a ne kao kod nas gdje nema nikakvog reda i discipline.
Last edited by Better Man on 25/03/2011 20:59, edited 1 time in total.
- Obuca9
- bailaor
#409 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ne lupetaj, nece niko zaustaviti sutanje lopte u BiH,jedino klubovi ni reprezentacija nece igrati međunarodne utakmice.juventus wrote:Zar nije trebalo organizovati neke proteste protiv Saveza prije ove suspenzije? Da vidi FIFA kako se masa ne slaže sa 6-7 ljudi koji će zaustaviti šutanje lopte u BiH.
-
Stari
#410 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ja sam ovu temu htio zaokrenuti na ovu stranu jos ranije...po onome koliko se sjecam ...jeste bas tako nekako se radi...u slucaju diskvalifikacije ...biva - isto kao da te ni bilo nije ... dakle sve se tvoje brise i pobjede i poraziMeshtar wrote:mejdanbl wrote:Sto se tice suspenzije, mislim da ce UEFA odigrati perfidno, kao i uvijek. Vrerovatno ce automatski izbaciti klubove i sve selekcije osim A reprezentacije, a onda ce nas suspendovati na kraju kvalifikacija, kao YU 1992. Ako bi nas suspendovali sad to bi ozbiljno narusilo regularnost takmicenja.
Ne postoji nešto što se zove djelimična suspenzija. Sa suspenzijom saveza automatski se suspenduju i klubovi i reprezentacije. Dakle nemoguće je nastaviti kvalifikacije. A regularnost takmičenja se ne ruši jer se svima brišu bodovi iz utakmica odigranih sa nama. U prevodu, ta nadanja da će se neko negdje nastaviti takmičiti možete objesiti mačku o rep.
S tim u vezi mi na pamet pade jedna moguca sitnica.... zamislite sutra nevecer se desi utakmica za pamcenje ... nesto slicno onoj izmedju Rumunije i Argentine (na SP94 - 2:3 za Rumune)...samo jos drasticnije ... recimo bude utakmica ...krv do koljena - kost u kost - meso u meso - i u otvorenoj razmjeni udaraca tokom cijelih 90 i kusur minuta ...bude recimo 3:4 Rumuni ga zavuku onako pickasto u hajd recimo 93-oj minuti ... i nakon par dana se obznani suspenzija i brisanje bodova Rumunima ...
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#411 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
nazovi ovaj broj 061 614 039-LIBERO- wrote:Ima li jos karata u prodaji?
ima dvije.
-
juventus
#412 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
bailaor wrote:Ne lupetaj, nece niko zaustaviti sutanje lopte u BiH,jedino klubovi ni reprezentacija nece igrati međunarodne utakmice.juventus wrote:Zar nije trebalo organizovati neke proteste protiv Saveza prije ove suspenzije? Da vidi FIFA kako se masa ne slaže sa 6-7 ljudi koji će zaustaviti šutanje lopte u BiH.
Kralj si.
- bailaor
#413 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Kakve veze ima sutanje lopte sa međunarodnim utakmicama? Liga ce se i dalje igrati...malo bolje se nauci izrazavati 
-
Stari
#414 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
bailaor wrote:Kakve veze ima sutanje lopte sa međunarodnim utakmicama? Liga ce se i dalje igrati...malo bolje se nauci izrazavati
Mozda nije moje da se mjesam ...ali ...mozda je juventus htio insinuirati da Liga i nema bas previse veze sa sutanjem lopte ...varam li se ?
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#415 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Vrlo vjerovatno da je ovo istina, i ja sam nesh slicno cuoArma-Sarma wrote:vedadzeljo wrote:Zasto Hasagic brani i zasto je Ibricic pozvan zna serif kapiten Spaha jer su to njegovi haveri i oni moraju biti tu.a zasto Hasagic ne trenira to je vec druga prica.velike patriote i vrhunski profesionalci Spaha,Dzeko,Pjanic,Hasagic,Ibricic i nisam siguran jesam li nekoga izostavio su trenirali saljevanje sveg i svacega u sebe do pola 6 ujutro preksinoc u pivnici Sarajevo(ex internet)a nakon toga je Keno prosao kod crveno kod rtv doma i slupao svoju bjelu mecku ko je prolazio tuda mogao je vidjeti to postoje cek i slike.naravno brzom intervencijom eura sve je zataskano tako da policija nema nista evidentirano.vrlo profesionalno ponasanje nasih zvjezda pred jednu od vaznijih utakmica a mi se sekiramo ko budale.
A stvarno sam mu vjerovao da ce zavesti bar red medju igracima
-
juventus
#416 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Nemoj biti baš toliko bukvalan. "Šutanje lopte" se ovdje ne odnosi na klasičan pojam radnje kada se nogom uz aktiviranje određene grupe mišića udari lopta, koja onda nastavi da se kreće u zamahu noge. Više sam mislio da će fudbal u BiH izgubiti smisao, da i ako se bude igrao, bit će to reda radi, nikog neće zanimati.bailaor wrote:Kakve veze ima sutanje lopte sa međunarodnim utakmicama? Liga ce se i dalje igrati...malo bolje se nauci izrazavati
Već su neki domaći treneri rekli da nema smisla igrati ligu, ako se ne boriš za izlazak u Evropu. Što igrati takmičenje koje je pod ingerencijom nelegalne institucije?
Da ne govorim kako će svaki igrač koji ima priliku, otići ako ništa drugo u treću ligu Kazahstana. Kontaš sad?
- zimzelen
#417 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Kad se sjetim da je Kosovar/Albanac Cana sam zaustavio nase napade protiv Albanije, najbolja bi bila vijest da sutra ne zaigra Chivu! 
- bailaor
#418 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
A iz 3.lige Kazahstana ce u međunarodna takmicenja?juventus wrote:Nemoj biti baš toliko bukvalan. "Šutanje lopte" se ovdje ne odnosi na klasičan pojam radnje kada se nogom uz aktiviranje određene grupe mišića udari lopta, koja onda nastavi da se kreće u zamahu noge. Više sam mislio da će fudbal u BiH izgubiti smisao, da i ako se bude igrao, bit će to reda radi, nikog neće zanimati.bailaor wrote:Kakve veze ima sutanje lopte sa međunarodnim utakmicama? Liga ce se i dalje igrati...malo bolje se nauci izrazavati
Već su neki domaći treneri rekli da nema smisla igrati ligu, ako se ne boriš za izlazak u Evropu. Što igrati takmičenje koje je pod ingerencijom nelegalne institucije?
Da ne govorim kako će svaki igrač koji ima priliku, otići ako ništa drugo u treću ligu Kazahstana. Kontaš sad?
-
juventus
#419 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Opet bukvalnost na nivou.
Ta "treća liga Kazahstana" predstavlja bilo koju ligu, čak ako je kvalitetom i finansijama lošija nego ova naša sada. Znam da je to teško, ali zato sam i išao tako daleko s personifikacijom.
Ako care treba još nešto, samo kaži, objašnjavam odmah. Djeluješ mi zanimljivo, a i nešto sam raspoložen.

Ta "treća liga Kazahstana" predstavlja bilo koju ligu, čak ako je kvalitetom i finansijama lošija nego ova naša sada. Znam da je to teško, ali zato sam i išao tako daleko s personifikacijom.
Ako care treba još nešto, samo kaži, objašnjavam odmah. Djeluješ mi zanimljivo, a i nešto sam raspoložen.
-
juventus
#420 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ma svakako su jaki u defanzivi. Imaju bekove odlične koji su trenutno u odličnoj formi. Razvan Rat iz Šahtjora i Sapunaru iz Porta. Tu je i onaj stoper Goian koji je igrao za Steauu u LP, čini mi se da je sad u Palermu ili tako nešto.zimzelen wrote:Kad se sjetim da je Kosovar/Albanac Cana sam zaustavio nase napade protiv Albanije, najbolja bi bila vijest da sutra ne zaigra Chivu!
Odbrana svakako jača od naše.
Napad im nije loš, Mutu-Marica...jedino srednji red nije nešto...tu ih trebamo uzeti ako hoćemo pobjedu.
- bailaor
#421 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ma vjeruj mi ni ti sam ne znas sta si zelio reci, al ok...juventus wrote:Opet bukvalnost na nivou.![]()
![]()
Ako care treba još nešto, samo kaži, objašnjavam odmah. Djeluješ mi zanimljivo, a i nešto sam raspoložen.![]()
- burek_in_space
#422 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Da se vratimo malo na predstojecu utakmicu, shta mislite?!
Nego, ukoliko ovi nashi "Internet" delegati oigraju ispod nivoa, lichno se angazhujem za shamaranje prilikom narednog okupljanja.
Nego, ukoliko ovi nashi "Internet" delegati oigraju ispod nivoa, lichno se angazhujem za shamaranje prilikom narednog okupljanja.
-
Mustang1
#423 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Pa bez Chivua ih moramo dobit...jaci smo na terenu bar duplo da me jebes na kvalitet ne mogu pobjedit .. Ako i zapne ..u drugom dijelu bi Muslimovic trebao sve rijesiti..ALI...
necu

-
zlajapravaraja
#424 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
juventus wrote:Ma svakako su jaki u defanzivi. Imaju bekove odlične koji su trenutno u odličnoj formi. Razvan Rat iz Šahtjora i Sapunaru iz Porta. Tu je i onaj stoper Goian koji je igrao za Steauu u LP, čini mi se da je sad u Palermu ili tako nešto.zimzelen wrote:Kad se sjetim da je Kosovar/Albanac Cana sam zaustavio nase napade protiv Albanije, najbolja bi bila vijest da sutra ne zaigra Chivu!
Odbrana svakako jača od naše.
Napad im nije loš, Mutu-Marica...jedino srednji red nije nešto...tu ih trebamo uzeti ako hoćemo pobjedu.
I upravo zbog toga sam misljenja da Ibisevic ne bi trebao igrati, a da zapocnemo ovako:
Hasagic
Mujdza - Besic - Spahic - Lulic
Rahimic (Vranjes
Pjanic - Misimovic - Stilic
Dzeko
Pjana, Miske i Stila bi odlicno drzali loptu u posjedu, a istovremeno trazili Dzeku kojem vise odgovara da igra sam u napadu, uz to protiv njihovih slabasnih stopera.
Ibisevic bi se pak izvlacio na krilo, kao sto to uvijek radi, i tu bi stalno gubio lopte protiv Sapunarua i Rata. Ipak Stila moze puno bolje drzati loptu, uvijek je opasan po gol, kao i spreman da asistira, a sa svojom lijevom nogom i tehnikom je puno podobniji za tu ulogu nego Vedo.
Ne navijam za Zelju niti slicno, ali mislim da je red da decko dobije priliku od pocetka. Sto se tice Besica, Pape ga je danas vopra pohvalio na presici, pa mislim da je to mentalno pripremanje decka da odigra od pocetka. Jer ruku na srce: Muha je vec sada 3x kvalitetniji igrac od Mravca, u svim aspketima igre.
Iako volim i postujem Elvira Rahimica, mislim da nema takmicarske spreme za svih 90 minuta, a za idealno rjesenje kao njegovo zamjenu vidim Ognjena Vranjesa. Decko je odlican fudbaler, a uz to agresivan kao pit-bull, i zbog toga za mene idealan razarac protivnicke igre.
Pape, poslusaj me
-
juventus
#425 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
haha...car si...no frks...bailaor wrote:Ma vjeruj mi ni ti sam ne znas sta si zelio reci, al ok...juventus wrote:Opet bukvalnost na nivou.![]()
![]()
Ako care treba još nešto, samo kaži, objašnjavam odmah. Djeluješ mi zanimljivo, a i nešto sam raspoložen.![]()