e moji "navijači"

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
MokeQc

#401 Re: e moji "navijači"

Post by MokeQc »

Slazem se sa @J Thomas, cini mi se da je on napisao...
Ovo je potpireno sa politickih nivoa, i ja sam ubijedjen 100%. Prvo BL, pa Mostar i sada Sarajevo, sve po nacionalnom kljucu. Male su sanse da se ovako u blizu u tri grada zakuhava.

I Osimu je svaka zlatna, neka prica ko sta hoce. I on je onako "slagiran" (kako je to neko vec u nekom jadnom komentaru na clanak jadno i omalovazavajuce napisao ) pametniji i razabraniji od uhljupa na vlasti.

Kazu nema mjesta u zatvorima... Ja da se pitam, bio to neki domaci ili strani navijac, naoruzan balavac u tramvaju, siledzija, itd., ako vec nema zatvora sve bih to pokupio i na izgradnju ili zatvora (neka ga sami sebi naprave!) ili auto puta, pa na asfaltiranje puteva povratnicima i gdje god treba lopata. "Korisno s korisnim" pa da vidis kako ce se zemlja izgraditi, nek' se na lopati i kamenu izivljavaju....
detroit-mercy

#402 Re: e moji "navijači"

Post by detroit-mercy »

Goblin wrote:
Comrad wrote:Zanimljivo je kako svi odmah obrnu stvari. Odjednom su policajci krivi, sva hajka na njih. Pa halo ljudi, krivci su navijaci. Nije policajac palio auta i zapoceo ove probleme. I umjesto da se navijaci optuze za ovo sranje, ja slusam sinoc onog degena na bht1 i on govori policija ovo, policija ono, navijace nije ni spomenuo!?? :shock: I ne mislim ovdje na normalne navijace, vec na ove huligane, neizivljenu balavurdiju kojoj jednom treba pokazati gdje pripadaju, pa bio on iz splita, sirokog, grbavice ili koseva. Sad su navijaci heroji, pobacali druge navijace u miljacku. I sta smo dobili, sutra kad zeljo ode u hercegovinu eto novih belaja, kad opet dodju oni kod nas, eto jos belaja...i u cemu je poenta?

I nije onaj obicni policajac kriv, sto mu niko nije naredio da ode na stadion, ili onaj specijalac ili bilo koji od njih. Oni rade po naredjenjima. Je li Zeljo uopste uputio zahtjev organima ili kako vec to ide, da ce ovo biti utakmica visokog rizika. Hebe mi se za policiju, ali isto tako mi se hebe i za ove huligane koji upropaste jedan normalan dan.

I opet, Zelji i Sarajevu i svim klubovima ovo mora biti lekcija. Mi nismo normalan narod, a nisu normalni ni nase komsije i mi se NE MOZEMO normalno ponasati u ovim situacijama. To mora biti svima jasno, jos nije doslo vrijeme za to. Samo bezveze jos vise podizete tenzije. Hebala te i prijateljska, bolje da su izganjali i doveli neki evropski klub, toliko klubova ne mora bit barcelona, ali brate skupi pare i plati bilo kojem klubu izvan granica ex yu da dodje i proslavi ko covjek, gospodin... Al neka, hoce oni da poboljsaju odnose i samo sad usrali stvar...
Naravno da je policija kriva i to 1000 % . Ne moze navijac biti kriv sto razbija i divlja,to mu je osobina,osnovna osobina. Zato postoji policija da odrzava red i mir. To sto ti kazes,zvuci kao da je vatra kriva ,sto je kuca izgorila a ne vatrogasci sto je nisu gasili. Nikad vatra nije kriva nizasta,nego iskljucivo vatrogasci i protivpozarna zastita. Svaki pa i najmanji navijacki incident je greska i krivica policije. Nekad usljed objektivnih okolnosti a nekad iz cistog javasluka i nerada,sto je juce bio slucaj.
Znam da si satirican ali da ubacim samo ovu. Naravno da je su policija i sudstvo krivi. Koliko je dosada bilo navijackih nereda u kojima su cak i glave stradale. Koliko je pricinjeno materijalne stete a koliko je ljudi/navijaca/huligana ikada optuzeno/osudjeno iza sta. Da se nanosenje tjelesnih povreda kao i za unistavanje javne imovine odlezi koja godina, vidio bi kako bi se neke stvari brzo sredile.
Ovako, svaki puta ocekuj rokanje, pa ko ziv ko mrtav.
The 51st State

#403 Re: e moji "navijači"

Post by The 51st State »

Cyrax wrote:
The 51st State wrote:
glupo je pominjati neke rezije bez da to icim argumentuje...samo prosipa pamet bezze.
Ma sta Osim i bilo ko iole inteligentan zna? Nista. Zato ti znas sve bosnjo.
ma ja covic, dodik bratija, e za tu pricu tek moras biti glup..., idolopoklonici ste, tita mi.
Cyrax

#404 Re: e moji "navijači"

Post by Cyrax »

The 51st State wrote:
Cyrax wrote:
The 51st State wrote:
glupo je pominjati neke rezije bez da to icim argumentuje...samo prosipa pamet bezze.
Ma sta Osim i bilo ko iole inteligentan zna? Nista. Zato ti znas sve bosnjo.
ma ja covic, dodik bratija, e za tu pricu tek moras biti glup..., idolopoklonici ste, tita mi.
Prosvijetli nas mudri bosnjo. Ne ostavljaj nas u tami.
respo

#405 Re: e moji "navijači"

Post by respo »

The 51st State wrote: ma ja covic, dodik bratija, e za tu pricu tek moras biti glup..., idolopoklonici ste, tita mi.
idolopoklonici?
tita ti?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#406 Re: e moji "navijači"

Post by -LIBERO- »

Tu pricu da su upali Hercegovci,slucajno i slicno..i da Splicani nisu kao drugi zaboravite i prestanite je pricati,kada je vec mediji stalno prosipaju i supljiraju o tome.

Evo vam istine od momka iz jedne od podgrupa iz SPLITA (znaci nista Hercegovina)
križar wrote:Ovo je mucno citati pocevsi od izjava torcidasa,turske jatagane necu ni komentirati osim nekoliko objektivnih navijaca i tako dolazim do zakljucka da su srbi jedini realni ovdje smijesno ali istinito.....

IDIOTI CITAJTE!!!I ONAKO SE VISE MANJE SVE ZNA OD STRANE VASE MURIJE TAKO DA I NIJE NEKA TAJNA!!!

100 LJUDI SE PREBACUJE U CAPLJINU IZ SPLITA ZNACI PRVA EKIPA TORCIDE KRETENI ,SE PREBACUJE U CAPLJINU A NE NEKAKVI HERCEGOVCI KOJI SE SPOMINJU ALOOOOOOOOOO TE IH JE PO ORG. TAMO TREBALO CEKAT 2 AUTOBUSA BIH TABLICA I SKUPA SA BUSOM MOKOSICE UPASTI OKO 12h U CENTAR GRADA,VIDJEVSI 100 LJUDI NA JEDNOM MJESTU VOZACI NISU TILI VOZIT JER SU SKUZILI KOJA JE SHEMA.....TRAJE NATEZANJE U ZADNJI CAS KAKO SE PREBACITI U SARAJEVO I UPASTI U GRAD I TEK OKO 11h PRISTAJE VOZITI 2 BUSA UPUCUJEMO SE U 3 BUSA PREMA SARAJEVU I NA ULAZ SARAJEVO BLOKADA POLICIJE PRETRES I UZ PRATNJU KRETENI CITAJTE 2 KOMBIJA I 2 AUTA PRASINARA NAS VODE DO STADIONA VOZIMO NAMJERNO 30-40 KM NA SAT STAJAJUCI NA NOGAMA DA LI CE TE IZLETIT NA NAS IZ OKOLNIH KAFICA GDJE STE IMALI OBRACUN POSLJE S NNASIM SLAVONCIMA I ZAGREBCANIMA A NE S MOKOSICOM COBANI.......I NISTA SE NE DOGADA ULAZIMO NA STADION I IZLAZIMO IZ BUSEVA UGLEDAMO MANIJAKE NA TRIBINI 15 NJIH KAKO SLAZU KOREO U SVOM KOPU,TRCIMO NA NJIH NA NASEM PUTU STOJI OGRADA I IZA NJE 7-8 REDARA I 2 PANDURA RAZBIJAMO OGRADU I IDEMO NA NJIH NEGDJE OKO 60-70 LJUDI SVI SE NISU USPJELI PREBACITI JER IH JE MURIJA ZAUSTAVILA NA IZLASKU IZ BUSEVA...
KRATKA TUCA S MANIJACIMA KOJI SVAKA IM CAST DRZE CRTU NJIH 2-3 JEDAN S VRHA PALI BAKLJU I GADJA VOGA JEDAN VADI NOZ I PITAM SE ZASTO DECKO IMA NOZ NA TRANSPARENTIMA????KAKO JE USAO S NJIM???TOLIKO NELOGICNOSTI OVO GOSTOVANJE IMA...IDEMO DALJE...MANIJACI BJEZE TAJ STA JE OSTAO PREBIJE JE ALI NE I CIPELAREN IDIOTI VIDJET CETE SLIKE UBRZO...STAJEMO NA TRIBINI NJIHOVOJ PIVAMO HR PJESME DOLAZI KORDON MURIJE SKUPLJAMO SE U CRTU OCEKUJUCI TESKE BATINE OD MURIJE..ILI RADI STRAHA ILI RADI KAMERA STA SU BILE ILI NECEG TRECEG NE ZNAM POLICIJA NAS VRACA NA TRIBINU BEZ IJEDNOG UDARCA STA SAM UMRA OD SMIJEHA KAD SAM VIDIO,VRACAMO SE NAZAD KRATKA TUCA S NJIMA JER NAS ZELE VRATIT KUCI,,,NEMAJUCI POJMA STA JE VANKA....VANKA NECU KOMENTIRATI JER NISAM BIA POHVALA MANIJACIMA ZA VANKA ALI POHVALA I MOJIMA PODRUZNICAMA STA SU STALI RAJI NA CRTU KOLIKO SU MOGLI,,,,,,I PITANJE ZA VAS ZASTO NISTE KAD STE USLI NA STADION ZALETILI SE PREKO 50-60 SPECIJJALACA I 50 REDARA I PROBALI NASPAST NAS 150-200 ZASTOOOOOOOOOOOOO?????????????????UNISTILI SMO VAM KOP,RODENDAN SVE.....SRETAN RODENDAN DECKI NESVRSTANI SPLIT
The 51st State

#407 Re: e moji "navijači"

Post by The 51st State »

Prosvijetli nas mudri bosnjo. Ne ostavljaj nas u tami.
poslovicna neorganizovanost murije, znaju samo lupiti rampu na bradini i to je njihov krajnji domet kontrole dolaska gostujucih navijaca...ili pretendirate da je mup ks dio paklenog plana covic-dodik :lol: .

i da. ne treba ti to "bosnjo", ofirno je.
Last edited by The 51st State on 07/10/2011 19:23, edited 1 time in total.
The 51st State

#408 Re: e moji "navijači"

Post by The 51st State »

respo wrote:
The 51st State wrote: ma ja covic, dodik bratija, e za tu pricu tek moras biti glup..., idolopoklonici ste, tita mi.
idolopoklonici?
tita ti?
:wink:
sinuhe

#409 Re: e moji "navijači"

Post by sinuhe »

Dječija posla. Matere dovesti a ne policiju.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#410 Re: e moji "navijači"

Post by anthraxQ »

najjači video do sada.

ako je već bio, sorry za ponavljanje.
Finooo

#411 Re: e moji "navijači"

Post by Finooo »

Bolestnooo :D :D
ganjeta

#412 Re: e moji "navijači"

Post by ganjeta »

Došli sa poklonima, ali su se fino proveli na Bosanskom sijelu :D
Kinaski

#413 Re: e moji "navijači"

Post by Kinaski »

Da ne zapocnete III Svjetski , vi i vase baklje
mist

#414 Re: e moji "navijači"

Post by mist »

anthraxQ wrote:

najjači video do sada.

auuuu jesu ih satrali.
Richard Wagner

#415 Re: e moji "navijači"

Post by Richard Wagner »

neka neka mašala manijaci :thumbup:

fala majstoru koji ovo snimi :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#416 Re: e moji "navijači"

Post by -LIBERO- »

Pregledah ovo:
Par likova iz Torcide jako iskusno se ponasaju. Nema bjezanja ledjima okrenutog prema protivniku,smireno se krecu nema euforije,kais u rukama sa velikom tokom..vidi se da imaju iskustva sa okrsajima.

Mislim da je ovaj sto je zaradio potres mozga onaj lik na sredini ulice sto su ga pregazili Manijaci. Eno kazu da je sada ok,da je operacija bila uspjesna i da je dosao sebi,komunicira i da je dobro. Sto je super!!!!Manijaci da su bili samo malo malooo organizovaniji i stalozeniji mogli su rasformirati ove "podruznice" Torcide ,ali eto vidi se da ih je nosio adrenalin,nervoza... sto im je onemogucilo da ih bas poraze ,ali eto ok je i ovako sa nekog navijackog aspekta .

Svim povrijedjenim brz oporavak ;-)
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#417 Re: e moji "navijači"

Post by anthraxQ »

žao mi onog momka na cesti, dobio je bar 2 poštena napucavanja u glavu.

teško bi se iko oporavio od onoga.
donBeton

#418 Re: e moji "navijači"

Post by donBeton »

-LIBERO- wrote:Pregledah ovo:
Par likova iz Torcide jako iskusno se ponasaju. Nema bjezanja ledjima okrenutog prema protivniku,smireno se krecu nema euforije,kais u rukama sa velikom tokom..vidi se da imaju iskustva sa okrsajima.

Mislim da je ovaj sto je zaradio potres mozga onaj lik na sredini ulice sto su ga pregazili Manijaci. Eno kazu da je sada ok,da je operacija bila uspjesna i da je dosao sebi,komunicira i da je dobro. Sto je super!!!!Manijaci da su bili samo malo malooo organizovaniji i stalozeniji mogli su rasformirati ove "podruznice" Torcide ,ali eto vidi se da ih je nosio adrenalin,nervoza... sto im je onemogucilo da ih bas poraze ,ali eto ok je i ovako sa nekog navijackog aspekta .

Svim povrijedjenim brz oporavak ;-)
Vi niste normalni. Majke mi.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#419 Re: e moji "navijači"

Post by Velkoski »

donBeton wrote:
Vi niste normalni. Majke mi.
e nek si ti normalan
Ali_G

#420 Re: e moji "navijači"

Post by Ali_G »

Otvorite jos koju temu da svrsavamo po torcidi i slicnim "navijackim" grupama. Ljudi kojima je glavni cilj bio da u podne upadnu u centar grada i naprave dar mar nisu nikakvi navijaci vec obicna skupina huligana, kriminalaca i ne znam vise kako ih nazvati. Takve i njima slicne, policija treba da sastavi sa asfaltom. Ja ne znam da ovakav njihov plan moze bilo ko da opravda. Navijanje je vise izgubilo svaki smisao. Satro neka ljubav prema klubu. Shvatite da navijacke tribine uglavnom vode propalice, kojima zaista treba stati u kraj.
Jack Be Nimble

#421 Re: e moji "navijači"

Post by Jack Be Nimble »

anthraxQ wrote:

najjači video do sada.

kosu koji ovdje?
-LIBERO-
Čiča Gliša

#422 Re: e moji "navijači"

Post by -LIBERO- »

Torcida ovi lijevo sto se kasnije povlace prema mostu,a Manijaci ovi sto dolaze sa desne strane iz pravca stadiona....
The 51st State

#423 Re: e moji "navijači"

Post by The 51st State »

Ali_G wrote:Otvorite jos koju temu da svrsavamo po torcidi i slicnim "navijackim" grupama. Ljudi kojima je glavni cilj bio da u podne upadnu u centar grada i naprave dar mar nisu nikakvi navijaci vec obicna skupina huligana, kriminalaca i ne znam vise kako ih nazvati. Takve i njima slicne, policija treba da sastavi sa asfaltom. Ja ne znam da ovakav njihov plan moze bilo ko da opravda. Navijanje je vise izgubilo svaki smisao. Satro neka ljubav prema klubu. Shvatite da navijacke tribine uglavnom vode propalice, kojima zaista treba stati u kraj.
haj ba :roll: .

nego kakvo je ovo sranje http://www.scsport.ba/v2/tekst.php?ID=26292

valja u gabelu sta li?
anthraxQ

#424 Re: e moji "navijači"

Post by anthraxQ »

zanimljivo je da Manijake vode u duel 2-3 momka...

oni prvi ulaze u duel, tek nakon njih i ostali se pridodaju.

ne znam te momke, ali se vidi ko ima najviše herza.

da je bilo jedno desetak takvih, ne znam kako bi Duje preživjele.

na 3:50 se to dobro vidi.
amortizer

#425 Re: e moji "navijači"

Post by amortizer »

Ocito medju "gostima" nije bilo niti jednog Josipa, da im kaze :"Ranjenike ne smijemo ostaviti"! :D
Locked