Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kolinda wrote:Danas HNS donosi rezoluciju o federalizaciji BiH , cca.550 izaslanika Hrvata sa svih razina vlasti će glasati o rezoluciji . Potez za svaku pohvalu
Kakvoj federalizaciji? BiH je vec federalizirana. Sastoji se od dva entiteta, deset kantona i jednog distrikta. I jos jedno pitanje, mislis li na "federalizaciju Federacije BiH"? Obuhvaca li famozna federalizacija i RS?
Dovoljno je vidjeti komentare na klixu, a u vezi danasnje rezolucije i sve ti bude jasno. Samo jednu stvar ne mogu da skontam..lik sa nikom "zlocinac iz rata" uredno pise i naravno proziva treci...
Kolinda wrote:Danas HNS donosi rezoluciju o federalizaciji BiH , cca.550 izaslanika Hrvata sa svih razina vlasti će glasati o rezoluciji . Potez za svaku pohvalu
Pojasni "federalizaciju"? Ili je to eufemizam za treci entitet?
mozes tu rezoluciju okacit o svog malog tudjmana medu nogama.
direktni wrote:
Šta bi falilo da se opet pokoljemo? I sam znaš da su agresori iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske krenuli na BiH, a istim se pridružili domaći izdajnici. Mahom domicilni Srbi i domicilni Hrvati.
Nije RBiH opkolila Negotin ili Sisak i sa svojom vojskom krenula u pljačku susjednih država. Opet će biti rata i to samo laici ne vide. Opet će Hrvatska i Srbija, a sada možda i Crna Gora krenuti na BiH.
Neljudi iz hrvatskog i srpsko-crnogorskog naroda su u prošlom stoljeću počinili genocid, jedni nad Jevrejima, drugi nad Bošnjacima. S obzirom da je tema Dragan Čović, zvani hakurčina, istog pozivam da mi popuši i to 6 puta za svih 6 ministarstava. To isto važi za sve one, koji na bilo koji način podržavaju ili se na direktan način nisu obračunali sa fašistima, a to su im godine dozvoljavale, a moral zahtijevao.
Samo se vi koljite, a ja cu ko SaraFina u Bec, mada me vise privlaci Buenos Aires
direktni wrote:
Šta bi falilo da se opet pokoljemo? I sam znaš da su agresori iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske krenuli na BiH, a istim se pridružili domaći izdajnici. Mahom domicilni Srbi i domicilni Hrvati.
Nije RBiH opkolila Negotin ili Sisak i sa svojom vojskom krenula u pljačku susjednih država. Opet će biti rata i to samo laici ne vide. Opet će Hrvatska i Srbija, a sada možda i Crna Gora krenuti na BiH.
Neljudi iz hrvatskog i srpsko-crnogorskog naroda su u prošlom stoljeću počinili genocid, jedni nad Jevrejima, drugi nad Bošnjacima. S obzirom da je tema Dragan Čović, zvani hakurčina, istog pozivam da mi popuši i to 6 puta za svih 6 ministarstava. To isto važi za sve one, koji na bilo koji način podržavaju ili se na direktan način nisu obračunali sa fašistima, a to su im godine dozvoljavale, a moral zahtijevao.
Samo se vi koljite, a ja cu ko SaraFina u Bec, mada me vise privlaci Buenos Aires
Sretan put. Ne moraš se ni vraćati, ako nisi u stanju braniti domovinu, a ona se slučajno zove Bosna i Hercegovina. Poštenije pobjeći, nego je napadati iznutra i iz vana.
Kakvu jebenu domovinu bolan? Šta nam je dala ta "domovina", ha?
Pa rezolucija je na tragu želje velikog dijela bošnjačkog naroda , znači ukidaju se županije njih 10 i federacija a dobivamo jednu superžupaniju sa hrvatskom većinom i jedan superkanton sa bošnjačkom većinom i distrikt Sarajevo . U prevodu ukida se 2/3 administracije što će pridonijeti razvoju BiH a sve vođe od Čovića do Bakira će odgovarati svom narodu za rad/nerad i pluralizam će zavladati , Hrvat neće morati birati HDZ nego će moći izabrati i 90-tku ili nekog trećeg jer se neće plašiti da mu netko drugi izaberi predstavnike . Zaključak , vuk sit ovce na broju a država napreduje na europskom putu .
Kolinda wrote:Sve one pod kontrolom Elektroprivrede HZHB i HT Eroneta više manje .
Ako su uistinu pod kontrolom, onda se nema sta pregovarati oko toga.
Postoji HNS - parlament, Glavno vijece - vlada i Predsjednik - Covic.
Ostaje samo jos proglasiti hrvatski entitet.
Kolinda wrote:Sve one pod kontrolom Elektroprivrede HZHB i HT Eroneta više manje .
Pa to može i Maoča...Svaki dan se sastaju i dogovaraju...imaju vijeće i imama..Oni samo nemaju "live" prenos, osim kad ih SIPA obilazi...
direktni wrote:@bull21, domovina i ne treba bilo što da ti da. Normalno je da ti daješ domovini. U suprotnom nije dobro.
hahahaha, da ginem zbog nečije guzice i metra zemlje? neka, hvala. evo ti, pogledaj šta su nam devedesete dovele u bašću.
interesantno je kako se govori samo o rastrojavanju federacije, nikako rs-a. ovo ako se desi, novi rat je neminovan jer će dodick konačno dobiti snagu da traži da se otcjepi i eto ti novog belaja.
Tito_i_Partija wrote:Ko zeli rat, da Bog da mu u kuci bio. Ti nemas pojma o cemu pricas.
I ja kažem, ko želi rat da Bog da mu u kući bio. Bošnjaci, nisu željeli rat, a desio im se genocid. Tačno se zna ko je taj genocid planirao i proveo u djelo. Nažalost, oni koji su željeli rat i imali su ga, ali ne u svojoj nego u mojoj kući. U tome su im pomogli DOMAĆI IZDAJNICI, a to su svi oni koji se nisu oduprli agresiji na BiH iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Danas u BiH živi veliki broj domaćih izdajnika, koji bi i sutra krenuli i podržali agresiju susjeda. Svi, ama baš svi takvi ljudi su obična gamad, đubrad. Ološ koji bi ponovo ustao protiv svoje i moje Države BiH.
direktni wrote:
Sretan put. Ne moraš se ni vraćati, ako nisi u stanju braniti domovinu, a ona se slučajno zove Bosna i Hercegovina. Poštenije pobjeći, nego je napadati iznutra i iz vana.
Domovinu braniti uvijek. Ali ovu lopoviju i njihovu djecu nikad.
Mister Yes wrote:...
Jedna stvar treba svima da bude jasna. Bošnjacima je Federacija sve. Mi nemamo druge države. Praktično cijeli naš narod živi u Federaciji.
Nemoj se zanosit Bosnjacima je Bosna i Hercegovina sve ne Federacija, bez obzira koliko nas gdje zivi, a ti muda pod bubrege prodaji nekom drugom.
A legitimni Jugosloven se moze napusit fesica. U moju kuci vise ne ulazi ni jedan proizvod koji ima zastupnistvo u Listici i 50 km u krug, do sad je bilo par komada od sada 100%. Ne bojkotujem ni jedan proizvod ali ako je zastupnstvo za isti dole ne kupujem ga ima adekvatna zamjena, to sam i rekao ovom nasem lokalnom vlasniku granapa gdje se namirujemo (mislim da me shvato ozbiljno svake hefte mu se kupi 100-200 km robe) i da su Bosnje pametne svi bi tako, pa kad potraznja padne zamislice se i prizvodjaci gdje ce im biti zastupnistvo, a nek majoriziranim Kolinda namiri razliku.
Kolinda wrote:Pa rezolucija je na tragu želje velikog dijela bošnjačkog naroda , znači ukidaju se županije njih 10 i federacija a dobivamo jednu superžupaniju sa hrvatskom većinom i jedan superkanton sa bošnjačkom većinom i distrikt Sarajevo . U prevodu ukida se 2/3 administracije što će pridonijeti razvoju BiH a sve vođe od Čovića do Bakira će odgovarati svom narodu za rad/nerad i pluralizam će zavladati , Hrvat neće morati birati HDZ nego će moći izabrati i 90-tku ili nekog trećeg jer se neće plašiti da mu netko drugi izaberi predstavnike . Zaključak , vuk sit ovce na broju a država napreduje na europskom putu .
Jedna stvar treba svima da bude jasna. Bošnjacima je Federacija sve. Mi nemamo druge države. Praktično cijeli naš narod živi u Federaciji.
Nemoj se zanosit Bosnjacima je Bosna i Hercegovina sve ne Federacija, bez obzira koliko nas gdje zivi, a ti muda pod bubrege prodaji nekom drugom.
A legitimni Jugosloven se moze napusit fesica. U moju kuci vise ne ulazi ni jedan proizvod koji ima zastupnistvo u Listici i 50 km u krug, do sad je bilo par komada od sada 100%. Ne bojkotujem ni jedan proizvod ali ako je zastupnstvo za isti dole ne kupujem ga ima adekvatna zamjena, to sam i rekao ovom nasem lokalnom vlasniku granapa gdje se namirujemo (mislim da me shvato ozbiljno svake hefte mu se kupi 100-200 km robe) i da su Bosnje pametne svi bi tako, pa kad potraznja padne zamislice se i prizvodjaci gdje ce im biti zastupnistvo, a nek majoriziranim Kolinda namiri razliku.
Ja sam to davno predlago.....i onako samo svercaju a porez skoro pa ne placaju
Zašto misliš što Kolinda dolazi upravo sada kada se pregovara oko nove vlasti u BiH? Upravo da da podršku Jugoslovenu a ne da ga pokuša ubijediti da prihvati ONO što mu partneri nude. Zvanični Zagreb kao i Beograd, nikada nisu prestali miješati prste u unutrašnje stvari u BiH, što je samo dokaz da druga strana ne želi rješenje čim traži intervenciju iz vana. Prema tome Čović je najveći kočničar ove države i njena crna ovca.