Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Locked
HAVANA

#401 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by HAVANA »

Što se svadjate...hajmo malo pjevat...ko pjeva zlo ne misli... :skoljka:

Banksy

#402 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Banksy »

don vito wrote:
Kasips wrote:
Srebrenica
Gradi se crkva u blizini dvije masovne grobnice
U naselju Budak kod Potočara, na privatnom imanju porodice Ilić, započeta je izgradnja pravoslavne crkve. Za ovaj objekt na vrijeme nije pribavljena građevinska dozvola, pa su reagovali općina, ali i mještani ovog naselja. Crkva se gradi u neposrednoj blizini lokacije gdje su otkrivene dvije masovne grobnice i nedaleko od Memorijalnog centra.
Ah, taj prokleti SDP :x
Zabraniti im da grade crkvu blizu masovnih grobnica
Zato treba ih pustiti da grade...
Jel' ono Lagumdžija za svoga ministrovanja dao diplomatski pasoš Kačavendi? :-)
VektoR

#403 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by VektoR »

Zaista, zanimljjivih 17 stranica rasprave... jedni stanu na stranu ovih, a oni drugi na stranu onih... i onda se medjusobno raspravljaju. Da, zemlja je u krizi, politickoj, u ovom slucaju ne zbog ideologije, vec iskljucivo zbog pozicija i fotelja... SDP, SDA, HDZ, SNSD i drugi... sasvim je svejedno, svi oni su medjusobom izuzetno dobro uvezani i umrezeni... i oko talova ce se lakse dogovoriti nego, recimo, mi ovdje na forumu. Bilo kakva promjena u ovoj zemlji moguca je samo uz dogovor svih, jer je nemoguce postici bilokakav dogovor, a da se treca strana iskljuci...

Enver Kazaz je imao jedan, izuzetno dobar tekst na racun medija, formiranja vlasti i politike... "Tri potpuno odvojena, neprijateljski pozicionirana medijska prostora proizvode veću štetu u pokornoj službi političkim vođama i partijskim elitama od svega što te vođe i elite čine u društvenom prostoru. Jer, mediji rukuju najjačom od svih ideoloških snaga – snagom proizvodnje ideološko-propagandnih stereotipa o etničkom drugom koji se u etnička tijela zakivaju kao nepopravljive mentalne slike. Snaga tih slika ponajbolje se očituje u komentarima na ovdašnjim portalima u kojima je jezik mržnje dosegao granicu sličnu onoj koju su svojedobno napravile beogradska Politika i TV Beograd pod direktnim Miloševićevim nadzorom."

Ostatak teksta na: http://www.e-novine.com/stav/44010-vou-vlast.html
klixober

#404 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by klixober »

letacina wrote:
komeba wrote:
letacina wrote: Dijagnoza uspostavljena u prvih 5 riječi. Hajde ti u svoj opštinski odbor po pamet pa dođi da nas prosvijetliš :D

Smajlijem na kraju rečenice pokušavaš prikriti nedostatak duhovitosti.
To što ti misliš da pišem po partijskoj dužnosti, a ne iz uvjerenja, me ne tangira ni najmanje.Ako tebi treba stranka da bi imao mišljenje, ne projiciraj svoj problem na druge.

Nisam rekao da pišeš po partijskoj dužnosti, nažalost i vjerujem da pišeš iz uvjerenja što je još jadnije, jer to "uvjerenje" nije posljedica korištenja zdravog razuma i razmišljanja nego upijanja floskula i ubleha šefa i njegovog medijskog megafona. I za razliku od tebe s ponosom mogu reći da nemam stranku, a i ne trebaju mi hulje da mi kreiraju mišljenje pored vlastitog mozga :wink:

Ja šefa nemam, a medije pratim sve, Dodikove i Čovićeve(posebno) čak i više od prosdp-ovskih.
Puno jasniju sliku o Slobodnoj Bosni i Avdiću imam kada vidim da je glavna zvijezda na poskoku, dnevnik.ba i --- NO LINKS ---, nego da čitam ili čujem stotine mišljenja protiv njega.
Ono što je dobro za šoviniste sa zmijskog portala i --- NO LINKS ---, nikako nije i ne može biti dobro za BiH.
Tim navedenim hercegovačkim portalima Senad Avdić je trenutno glavna zvijezda (ako uopšte jeste, ne čitam to smeće) jer su prilično "nabrijani" na SDP. Po potpuno istom principu i ti djeluješ- ukoliko neko kritikuje SDP i šefa mu, taj je automatski pripadnik onog tamo tabora, a u njega ste trenutno vrlo šaroliko društvo strpali- Od Dodika, Čovića, Kopanje, preko Hadžifejzovića, Silajdžića, pa do čak Senada Avdića" :mrgreen: . Malo je otužno gledati takvo crno-bijelo posmatranje stvari i opšte generalizovanje svega, a sve zahvaljujući vlastitoj indoktriniranosti.

I ako nemaš šefa što mu izigravaš advokata na forumu? Šta ti je on dao u životu?
Nisam ja taj koji je izmislio takve tabore, već Slobodna Bosna u zadnjem broju.Doduše, oni su u taj tabor stavili tri Senada, Kopanju i Fahru, a ja samo dopunio spisak ostatka ekipe.
Zašto bi mi neko morao nešto dati kako bih pisao što pišem na forumu.Pišem zato što mislim da su platforma i program SDP-a pozitivni, ne zato što ću direktno imati neku korist...indirektnu korist bismo imali svi provođenjem platforme, to mi je motiv.
Last edited by klixober on 22/01/2011 16:13, edited 1 time in total.
popajic

#405 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by popajic »

Co0l wrote: Ako neko ima prigovor na neki tekst neka ga problematizuje a ne samo zato sto se protiv nekog nesto napise,ne ulazeci u sustinu je li napisano tacno ili ne,odmah to prozivati hajkom.
Senad Avdic je i ovakav i onakav ali optuzivat ga da nije patriota i da je prodana dusa vise govori o onima koji ga optuzuju za to nego o njemu i kamo srece da je vise Senada Avdica kod nas jer ako postoji nesto sto bi se moglo nazvati profesionalnim novinarom onda je on najblizi tome ovdje,za razliku od stranackih glasnogovornika i poslusnika kojih nasa medijska scena obiluje.
U mnogim stvarima ne dijelim tvoje misljenje,za boldirano se slazem.
Meni opet nesto drugo strasno "bode oci"
Senad je nakon " spaljivanja iluzija" i bezbrojnih bez dlake na jeziku kolumni, bio persona non grata upravo kod etno torasa (ha, moja omiljena diskripcija :D ) . Godinama.
I sad , naprasno ,ti isti ( etno torasi , dakle ) uzimaju tog istog Senada za primjer cool novinarstva. Objektivno do besvijesti :-)
S druge strane , SDP-ovci ( znaci i ja ) ,isto tako naprasno otkrivaju mracnu Senadovu stranu, gotovo izdajnicku.
Ni to ne stima !
Rezime: sovinisti su nam u ovih 20 god. nanijeli toliko zla svojim " politikama" ,toliko su nam svima zabetonirali stvarnu slobodu misljenja, da se svi kao davljenici batrgamo u masi informacija...nasteljenih da nam sjebu i ovo malo zdravog razuma.
SDP sa svojom gradjanskom opcijom jeste rak rana svima koji prava individue guraju pod prava grupe , vlastite avlije.
CInjenica je da se po ovoj opciji , po SDP- u i njegovih 350.000 glasaca "puca" iz svih mogucih oruzja sto je i bilo za ocekivati. I pljuvanje je bilo za ocekivati . I spekulisanje . I montiranje svega i svacega . Lovci u mutnom ne vole kad se barustine talasaju, a prva pobjeda anacionalne partije po logici stvari - talasa.
I neka. Neka neslaganja , neka i pljuvanja...sve je bolje od kmetovske , podanicke apatije.
palermo

#406 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by palermo »

oldplague wrote:
elSaik wrote:Kako ne postoji pozitivnije i negativnije? Gripa je pozitivnija od raka pluća, a oboje je negativno.
Kako može biti pozitivnija, bolan ne bio, kad je oboje negativno. Nije pozitivnija, već manje smrtonosna. A pozitivnija ne može biti.
Pokušavam te shvatiti, znam pametna si, i nikako ne uspijevam, svaki pokušaj moga shvatanja se razbija na jednu tako prostu činjenicu da ne nudiš nikakvo alternativno rješenje, čak ne ni dobro, nego rješenje o kojem vrijedi diskutovati. Dobro, rekla si, nije moje da donosim rješenja, mogu i to prihvatiti, ali u tom slučaju se sva ova tvoja priča se može svesti samo na neku intektualnu egzibiciju koja nema svoje svrhe ni smisla.
letacina

#407 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by letacina »

Nass wrote:
letacina wrote:
Nass wrote:Ova tema ne smije niposto pod kljuc, mada nas novinari Slobodne Bosne od jucer zastrasuju, pa nas onda mole da ne pisemo vise o ovome, a evo sada predlazu da tema ide pod kljuc. Sve samo da suzbiju bilo kakvu kritiku Slobodne Bosne. To me jos vise uvjerava da se o ovome treba pisati.

Mislim da SB potpuno izvrce teme. Naravno da smo mi ovdje obicni mali gradjani koji ne raspolazemo svim informacijama, ali nismo ni mi glupi i slijepi, vidimo sta se desava. Potpuno je pogresna teza da SDP izbacuje HDZ-ove iz vlasti, i na taj nacin ignorise cijeli hrvatski narod. Upravo SB, izmedju ostalih, svojom propagandom stvara takav osjecaj kod prosjecnog neinformiranog Hrvata. Istina je da je jasan stav SDP-a da je put u vlast preko platforme. HDZ to odbija i zahtijeva matematicku koaliciju. Zasto SB, umjesto sto konstruise nekakve teze o ugrozenosti naroda i porucuje SDP-u da ide u opoziciju, ne poruci HDZ-ovima da napokon izadju s nekim programom ili se ukljuce u pregovore o platformi? Dosta je vise bilo matematike, vrijeme je da se taj nakaradni sistem mijenja. To govori i EU i Amerika, BTW. Jesu li i oni protiv hrvatskog naroda? Ovdje se radi o slamanju jednog nakaradnog sistema formiranja vlasti, i postavljanju tog procesa ne neke zdrave noge (insistiranjem na programskom principu).
Drugo, mora se napokon postovati ustav i zakon u formiranju vlasti. Sve mimo toga je stvaranje konfuzije i kaosa.
Trece, zasto SB javno ne postavi pitanje zasto Covic (i Dodik) toliko odbijaju platformu? Zasto odbijaju da se i na sta obavezu, a insistiraju na kljucnim pozicijama vlasti? I sta su oni dogovorili u svojim koalicijskim planovima i sastancima prije izbora? Zasto sada Vasic trazi ukidanje Oruzanih snaga BiH? Zasto su donijeli zakon da na sebe prepisuju drzavnu imovinu? Zasto spominju ukidanje Vijeca naroda u RS-u? I zasto je vazno da Covic zamijeni Spirica, a ne neko van HDZ-a? Zar ovo za vas nisu zabrinjavajuca pitanja? Sta ako SDP udje u matematicku koaliciju bez ikakvih garancija sta ce se tamo raditi, hoce li onda samo nijemo gledati stihiju koja sutra moze nastupiti, ili samo onako uprazno vikati kako se drzava urusava, kao sto je Silajdzic vikao, pa je on bio oznacen kao glavni generator problema?

SDP-ova aktivistička potrčkala i fanatici oponentima spočitavaju da su novinari Slobodne Bosne i da kvare temu :mrgreen: . Pa ovo je za usrati se :lol: .

Koliko ja znam glavni problem je nastao oko pozicije predsjedavajućeg Vijeća ministara, jer i HDZ i SDP žele tu poziciju, drugim riječima vratovi se lome oko fotelja kao i uvijek. Ugroženost hrvatskog naroda, borba za BiH, fašisti, nacionalizmi i ostale pizdarije služe samo kao oružja sa homogeniziranje svojih simpatizera. Evo ja prvi kažem da je platforma u suštini dobra, ali mašući s njom kao malo dijete zvećkom SDP je koristi kao providni trik kako bi ojačali svoju poziciju i građanima pokazali da su baš oni drugačiji i bolji.
SDP ako će na državnom nivou ulaziti u vlast morat će ući u matematičku koaliciju jer nikakva druga nije moguća, pošto SNSD i HDZ to ne žele, a bez njih se državna vlast teško može formirati. Nažalost, to je demokratija, to je Ustav BiH i koliko god to nama neodgovaralo moramo se pomiriti s tim da je to volja naroda.
Ti po svom rjecniku vjerovatno nisi novinar SB, pa na tebe nisam ni mislila, ali bilo je nekoliko likova prije tebe.
Platforma je providni trik? :-D Pa ako je tako, zasto je HDZ-ovi jednostavno ne potpisu, pa da onda idemo dalje? I zasto Covic nije arogantan jer zahtijeva naime da samo njemu ima pripasti mjesto Predsjedatelja VM (u slucaju zabrane, nekom njegovom lutku)? Zasto se njemu ne poruci da je AROGANTAN?
Matematicka koalicija nije demokratija, to je samo kod nas tako, evo vec i EU i Amerika upozoravaju da se mora napraviti neki programski dokument. Ali i oni su 'arogantni', i 'bore se samo za fotelje', i tako dalje i tome slicno.
Sva moja pitanja iz prethodnog posta su ostala neodgovorena.
Ako te baš toliko tišti, nisam novinar SB-a, na brini :wink: .
A zašto bi HDZ u savezu s najjačom strankom u RS-u davao za pravo SDP i pristao da bude još jedna priljepak stranka? Pa to je čak i Ljubić odbio. Traje borba za fotelje. A zašto odmah poređenja, razgovarali smo o Lagumdžiji. Jesu li naše mane manje ako ih pravdamo gorim od nas. Čović je korumpiran i kriminalizovan do grla, optužnice mu pušu za vratom, i njemu i ne preostaje ništa drugo nego radikalizovati situaciju i tražiti sebi što je moguće bolju poziciju. Ali zašto SDP svojom idiotskom politikom dodatno podstiče takvo djelovanje i daje mu za pravo da Hrvate u BiH prikazuje kao ugrožen faktor?

I to je demokratija, nakaradna, ali demokratija jer su dobili mandat naroda.
letacina

#408 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by letacina »

komeba wrote:
letacina wrote:
komeba wrote: Dijagnoza uspostavljena u prvih 5 riječi. Hajde ti u svoj opštinski odbor po pamet pa dođi da nas prosvijetliš :D

Smajlijem na kraju rečenice pokušavaš prikriti nedostatak duhovitosti.
To što ti misliš da pišem po partijskoj dužnosti, a ne iz uvjerenja, me ne tangira ni najmanje.Ako tebi treba stranka da bi imao mišljenje, ne projiciraj svoj problem na druge.

Nisam rekao da pišeš po partijskoj dužnosti, nažalost i vjerujem da pišeš iz uvjerenja što je još jadnije, jer to "uvjerenje" nije posljedica korištenja zdravog razuma i razmišljanja nego upijanja floskula i ubleha šefa i njegovog medijskog megafona. I za razliku od tebe s ponosom mogu reći da nemam stranku, a i ne trebaju mi hulje da mi kreiraju mišljenje pored vlastitog mozga :wink:

Ja šefa nemam, a medije pratim sve, Dodikove i Čovićeve(posebno) čak i više od prosdp-ovskih.
Puno jasniju sliku o Slobodnoj Bosni i Avdiću imam kada vidim da je glavna zvijezda na poskoku, dnevnik.ba i --- NO LINKS ---, nego da čitam ili čujem stotine mišljenja protiv njega.
Ono što je dobro za šoviniste sa zmijskog portala i --- NO LINKS ---, nikako nije i ne može biti dobro za BiH.
Tim navedenim hercegovačkim portalima Senad Avdić je trenutno glavna zvijezda (ako uopšte jeste, ne čitam to smeće) jer su prilično "nabrijani" na SDP. Po potpuno istom principu i ti djeluješ- ukoliko neko kritikuje SDP i šefa mu, taj je automatski pripadnik onog tamo tabora, a u njega ste trenutno vrlo šaroliko društvo strpali- Od Dodika, Čovića, Kopanje, preko Hadžifejzovića, Silajdžića, pa do čak Senada Avdića" :mrgreen: . Malo je otužno gledati takvo crno-bijelo posmatranje stvari i opšte generalizovanje svega, a sve zahvaljujući vlastitoj indoktriniranosti.

I ako nemaš šefa što mu izigravaš advokata na forumu? Šta ti je on dao u životu?

Nisam ja taj koji je izmislio takve tabore, Slobodna Bosna u zadnjem broju.Doduše, oni su u taj tabor stavili tri Senada, Kopanju i Fahru, a ja samo dopunio spisak ostatka ekipe.
Zašto bi mi neko morao nešto dati kako bih pisao što pišem na forumu.Pišem zato što mislim da su platforma i program SDP-a pozitivni, ne zato što ću direktno imati neku korist...indirektnu korist bismo imali svi provođenjem platforme, to mi je motiv.

Zaista je suvišno bilo šta reći na tu idiotsku tezu da su Senadi, Kopanja, Dodik, Čović, nekakav Poskok i ko sve ne u nekakvom istom taboru :lol: . Drugim riječima, svako onaj ko se usudi kritikovati SDP taj je automatski na strani Dodika i Čovića, a i njih dvojica su identični, je li. E to je pravi fašizam momak 8)

Glede SDP-a i ja mislim da su im program i platforma dobri, ali da imaju katastrofalno vodstvo, da prave vrlo loše političke poteze, da su autokratska stranka, itd... Šta ćemo sad?
don vito

#409 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by don vito »

letacina wrote:Ako ćemo baš biti precizni Dodik i njegovi kadrovi nemaju veze s četništvom. Odnos SNSD i HDZ prema BiH je poznat odavno, ali kakva korist od njegovog dodatnog potpaljivanja?
Po cemu nemaju veze sa cetnistvom? Nisu direktno klali, ne nose kokarde i brade... "samo" brane tekovinu onih koji su klali.
Kakva korist od "tepanja" neprijateljima drzave? Biranim rjecnikom cemo ih privoljeti da zavole BiH kad nisu za 20 godina?
Nije im valjao Alija, nije valjao Haris, jer su "fundamentalisti koji su zeljeli stvoriti islamsku drzavu".
Sad im ne valja Lagumdzija jer prica o drzavi BiH, ravnopravnosti naroda i gradjana, na celu je partije koja pravi multietnicke izborne liste iako je 90 posto podrzavaju Bosnjaci. Ne prica "meni nece suditi sudija Srbin ili Hrvat", ne trazi ukidanje Suda BiH nego kaze "ispitajmo svima porijeklo imovine, a krenimo od mene".
Bratiji iz koalicije SNSD-HDZ (koja je formirana prije izbora i SDP-ove platforme) smeta svako ko zeli normalnu drzavu.
letacina

#410 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by letacina »

popajic wrote:
Co0l wrote: Ako neko ima prigovor na neki tekst neka ga problematizuje a ne samo zato sto se protiv nekog nesto napise,ne ulazeci u sustinu je li napisano tacno ili ne,odmah to prozivati hajkom.
Senad Avdic je i ovakav i onakav ali optuzivat ga da nije patriota i da je prodana dusa vise govori o onima koji ga optuzuju za to nego o njemu i kamo srece da je vise Senada Avdica kod nas jer ako postoji nesto sto bi se moglo nazvati profesionalnim novinarom onda je on najblizi tome ovdje,za razliku od stranackih glasnogovornika i poslusnika kojih nasa medijska scena obiluje.
U mnogim stvarima ne dijelim tvoje misljenje,za boldirano se slazem.
Meni opet nesto drugo strasno "bode oci"
Senad je nakon " spaljivanja iluzija" i bezbrojnih bez dlake na jeziku kolumni, bio persona non grata upravo kod etno torasa (ha, moja omiljena diskripcija :D ) . Godinama.
I sad , naprasno ,ti isti ( etno torasi , dakle ) uzimaju tog istog Senada za primjer cool novinarstva. Objektivno do besvijesti :-)
S druge strane , SDP-ovci ( znaci i ja ) ,isto tako naprasno otkrivaju mracnu Senadovu stranu, gotovo izdajnicku.
Ni to ne stima !
Rezime: sovinisti su nam u ovih 20 god. nanijeli toliko zla svojim " politikama" ,toliko su nam svima zabetonirali stvarnu slobodu misljenja, da se svi kao davljenici batrgamo u masi informacija...nasteljenih da nam sjebu i ovo malo zdravog razuma.
SDP sa svojom gradjanskom opcijom jeste rak rana svima koji prava individue guraju pod prava grupe , vlastite avlije.
CInjenica je da se po ovoj opciji , po SDP- u i njegovih 350.000 glasaca "puca" iz svih mogucih oruzja sto je i bilo za ocekivati. I pljuvanje je bilo za ocekivati . I spekulisanje . I montiranje svega i svacega . Lovci u mutnom ne vole kad se barustine talasaju, a prva pobjeda anacionalne partije po logici stvari - talasa.
I neka. Neka neslaganja , neka i pljuvanja...sve je bolje od kmetovske , podanicke apatije.

Možeš li molim te navesti koji su to etno-toraši Senada Avdića počeli smatrati "cool" novinarem? Mislim na nekog relevantnog, ne na poskoke, hercegbosne i slične.
Da ga možda šaje, crnci, prinčevi i ostala ekipa nisu počeli smatrati "cool" novinarem. A to su kolaicioni partneri, pardon :run:
don vito

#411 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by don vito »

Banksy wrote:Jel' ono Lagumdžija za svoga ministrovanja dao diplomatski pasoš Kačavendi? :-)
Ne znam, ja pamtim da je Lagumdzija iz misije pri UN-u otjerao na ulicu cetnika Darka Trifunovica, dok su se SDA-SBiH kadrovi protiv cetnika borili jalovim pisanjem protestnih pisama.
Pamtim i kako se Lagumdzijina vlast obracunala sa "hrvatskom samoupravom", efektno kako to samo uredjene drzave znaju napraviti. Nikakve represije, samo presijecanje finansijskih tokova, pa u svom dvoristu pravi "paradrzavu".
Zato ih valjda ne vole cetnici i separatisti, ali otkud u istom kolu "posteni bosnjaci"?
letacina

#412 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by letacina »

don vito wrote:
letacina wrote:Ako ćemo baš biti precizni Dodik i njegovi kadrovi nemaju veze s četništvom. Odnos SNSD i HDZ prema BiH je poznat odavno, ali kakva korist od njegovog dodatnog potpaljivanja?
Po cemu nemaju veze sa cetnistvom? Nisu direktno klali, ne nose kokarde i brade... "samo" brane tekovinu onih koji su klali.
Kakva korist od "tepanja" neprijateljima drzave? Biranim rjecnikom cemo ih privoljeti da zavole BiH kad nisu za 20 godina?
Nije im valjao Alija, nije valjao Haris, jer su "fundamentalisti koji su zeljeli stvoriti islamsku drzavu".
Sad im ne valja Lagumdzija jer prica o drzavi BiH, ravnopravnosti naroda i gradjana, na celu je partije koja pravi multietnicke izborne liste iako je 90 posto podrzavaju Bosnjaci. Ne prica "meni nece suditi sudija Srbin ili Hrvat", ne trazi ukidanje Suda BiH nego kaze "ispitajmo svima porijeklo imovine, a krenimo od mene".
Bratiji iz koalicije SNSD-HDZ (koja je formirana prije izbora i SDP-ove platforme) smeta svako ko zeli normalnu drzavu.
Rekoh ako ćemo biti precizni u tom slučaju ni VRS ne možemo smatrati četničkom, iako ih i ja od milja nazivam četnicima. Bio sam cjepidlaka pa sam mislio izvorno na četničku ideologiju koja je poražena u Drugom svjetskom ratu, međutim mi danas svaki srpski nacionalizam stavljamo pod četništvo. Istina je pak da smo mi 92. godine ratovali protiv ostatka srbo-komunista koje je predvodio Milošević. Četništvo je korišteno samo kao sredstvo za paljenje mase. S druge strane Mladić, Arkan, pa i navedeni Dodik su djeca iz partizanskih porodica. Nažalost.

Naravno da im ne treba tepati, ali ne treba im dodatno omogućavati da potvrđuju svoje neprijateljske ideje prema BiH. Suština problema je u Dejtonskom sporazumu koji je ovu zemlju stavio u luđačku košulju i anti državnim snagama omogućio snagu i slobodno opstruiranje države. A sve po zakonu, što bi rekao jedan nesretni lik.
Niko koga izaberu Bošnjaci takvim ideologijama neće valjati i mi se moramo pomiriti s tim. S druge strane nažalost, oni i ne kriju da ne vole i ne želi BiH, a mi baš da bi je sačuvali moramo imati konjske živce i biti popustljivi dok prag izdržljivosti ne pređe svoju granicu. A tad se stvari neće mirno rješavati.
Nass

#413 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Nass »

letacina wrote:Ako te baš toliko tišti, nisam novinar SB-a, na brini :wink: .
A zašto bi HDZ u savezu s najjačom strankom u RS-u davao za pravo SDP i pristao da bude još jedna priljepak stranka? Pa to je čak i Ljubić odbio. Traje borba za fotelje. A zašto odmah poređenja, razgovarali smo o Lagumdžiji. Jesu li naše mane manje ako ih pravdamo gorim od nas. Čović je korumpiran i kriminalizovan do grla, optužnice mu pušu za vratom, i njemu i ne preostaje ništa drugo nego radikalizovati situaciju i tražiti sebi što je moguće bolju poziciju. Ali zašto SDP svojom idiotskom politikom dodatno podstiče takvo djelovanje i daje mu za pravo da Hrvate u BiH prikazuje kao ugrožen faktor?

I to je demokratija, nakaradna, ali demokratija jer su dobili mandat naroda.
Ne tisti me, znala sam odmah da ti nisi taj, ne znam zasto si se osjetio prozvan. Uh, koliko si ti izokrenuo logiku? Ako kritikujemo Lagumdziju sto ne da mjesto Covicu, pitas zasto odmah kritizirati Covica koji jednako tako nepopustljivo insistira da on mora biti taj? :-) Pa ko je od njih arogantan, evo ti mi reci? Ja cak mislim da mozda ima jos neki razlog sto se ne da to mjesto Covicu tako lako, a to je zato sto bi mu to mjesto sutra omogucilo totalno blokiranje drzave u bilo kojem trenutku ako on to zazeli, posebno imajuci u vidu njegovu ljubav sa Dodikom, a koji sve otvorenije radi na slabljenju drzave. I dati Covicu to mjesto bez platforme, bez ikakve obaveze da radi ono sto bi trebalo? Ja bih bila oprezna.
Ja mislim da SDP drzanjem svog principijelnog stava ne daje pravo HDZ-u da Hrvate prikazuje kao ugrozen faktor, bas dapace, ali se snaznom propagandom upravo pokusava stvoriti takav dojam. I opet nisam dobila odgovore.
Gandalf

#414 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Gandalf »

Pogledajmo malo listu većine onih znanih i manje znanih koji su godinama, putem radija, tv-a, internet portala i na tonama novinskog papira pljuvalli po SDP-u uz prećutnu saglasnost i odobravanje i crkve i džamije :

1. sa bošnjačke strane redale su se vertikale bošnjačke misli i gromade religijskog morala: saff, walter, ljiljan, novi horizonti, global, sjajni fatmir alispahić, naša riječ i naravno veličanstveni avaz

2. sa srpske strane u prvim redovima za odbranu junačke srpske stajali su : glas srpske, nezavisne novine, reporter, prst, rtrs, srna i kamara portala junačkoga imena

3. sa hrvatske strane opstojnost hrvatskog pučanstva branili su od narcisoidnog Zlaye konstitutivni medijski legitimci kao dobri stari večernjak, poskoci, --- NO LINKS ---, dnevnik. ba uz snažnu medijsku podršku zagrebačkog velikog brata.

Fino je to talibansko-endehazijsko-voždovsko društvo ali eto nekako SDP pregura sve te napise "nezavisnih novinara i portala" - kako se u ovo elitno društvo ugura Senad Avdić - biće da se jadan toliko napio da ni ne vidi da se oslanja na dragana čovića.

Biće da se Senad drži one stare narodnjačke - "Ko se s dodom druži život mu je duži" ( novinarima u rs-u pogotovo)
"Ko sa čovom pije dosadno mu nije" :mrgreen:
Banksy

#415 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Banksy »

don vito wrote:
Banksy wrote:Jel' ono Lagumdžija za svoga ministrovanja dao diplomatski pasoš Kačavendi? :-)
Pamtim i kako se Lagumdzijina vlast obracunala sa "hrvatskom samoupravom", efektno kako to samo uredjene drzave znaju napraviti.
Čuj, Lagumdžijina vlast. :lol: S hrvatskom samoupravom se obračunao OHR i SFOR. :wink:
Beskorisno je dalje raspravljati ...

Čitam cijelu temu, ni na jedno pitanje niste odgovorili, nijedan argument niste pobili, ništa.
Samo vrdate, mantate, preskačete s teme na temu, podmećete, lažete, insinuirate, a sve da bi izbjegli razgovor o suštini.
Suština je želi li SDP zapravo u vlast ili ne.
A ako želi, smije li, može li i i umije li.
To je sve.

Forumska trabunjanja, paranoja i izmišljanje neprijatelja i globalnih zavjera :D neće pomoći nikome.
Odluku moraju donijeti sami i za nju snositi posljedice.
Nass

#416 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Nass »

Banksy wrote:Čitam cijelu temu, ni na jedno pitanje niste odgovorili, nijedan argument niste pobili, ništa.
Samo vrdate, mantate, preskačete s teme na temu, podmećete, lažete, insinuirate, a sve da bi izbjegli razgovor o suštini.
To je sve.

Forumska trabunjanja, paranoja i izmišljanje neprijatelja i globalnih zavjera :D neće pomoći nikome.
Mislim da SDP sigurno zeli u vlast u Federaciji, ali na bazi patforme, da se zna sta ce se raditi, jer jedino tako smije preuzeti odgovornost za vlast. Ako to bude matematicka koalicija, ko bi lud preuzeo odgovornost za njihov rad, bi li ti?
Na nivou drzave, opet ako bi bila zajednicka platforma, mozda, ali ako se bude insistiralo na matematici, mozda nije ni tako ludo otici u opoziciju. Zasto biti na vlasti pod svaku cijenu, a tamo ne znaju sta ih ceka dok bi im ruke bile svezane? Bolje i opozicija, pa nek onda EU i USA ganjaju Covica i Dodika zasto se ne sprovodi ova ili ona EU reforma i standard.
Evo Banksy, reci nam, da si ti na celu SDP-a, sta bi ti tacno napravio, i kako bi smio uci u vlast, s kime, i pod kojim uvjetima?
don vito

#417 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by don vito »

Banksy wrote:
don vito wrote:
Pamtim i kako se Lagumdzijina vlast obracunala sa "hrvatskom samoupravom", efektno kako to samo uredjene drzave znaju napraviti.
Čuj, Lagumdžijina vlast. :lol: S hrvatskom samoupravom se obračunao OHR i SFOR. :wink:
Beskorisno je dalje raspravljati ...

Čitam cijelu temu, ni na jedno pitanje niste odgovorili, nijedan argument niste pobili, ništa.
To je sve.

Ko je presijekao finansijske tokove? "Samoupravljace" izbacio iz institucija? Na entitetskom nivou to je bila tadasnja federalna vlast, tri covjeka u cijim rukama su bile finansije - predsjednik vlade Behmen, ministar finansija Grabovac i Rebac ispred federalne poreske uprave. Bilo je podrske OHR-a i SFOR-a, ali ona nije bila odlucujuca. Mogao je SFOR odblokirati kasarne HVO-a koje su blokirali "samoupravljaci", ali je sustina bila prekinuti dotok novca (plate i druge naknade) separatistima. Isto je bilo i sa poreskim i carinskim upravama.
Ali, sta ja tebi pricam. Da si se ti pitao, ti bi sa njima pregovarao, ne bi ih "izazivao" kao ove "komunjare", Darka Trifunovica bi fino zamolio da ne laprda protiv drzave koju zastupa u UN. Prokleti Lagumdzija, ovim potezima okrenu Srbe i Hrvate protiv BiH.
Nass

#418 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Nass »

Po meni je Ljubic napravio fatalnu pogresku, koja je sada zakuhala ovolike strasti. Nudjeno mu je bezbroj puta da se prikljuci koaliciji, a on se svezao svog neprijatelja Covica, pa bez njega u vlast nece pa nece. I ukljucio se u ovaj suludi i stetni spin o ugrozenosti hrvatskog naroda. Zasto SB o tome ne pise, o tom cudnom i problematicnom savezu? Posebno jer je zaista Ljubicu bilo nudjeno sve od strane cetvorke.
“DEVEDESETKA” TRAŽI PARITETNU RASPODJELU S HDZ-OM BIH
klixober

#419 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by klixober »

letacina wrote:

Zaista je suvišno bilo šta reći na tu idiotsku tezu da su Senadi, Kopanja, Dodik, Čović, nekakav Poskok i ko sve ne u nekakvom istom taboru :lol: . Drugim riječima, svako onaj ko se usudi kritikovati SDP taj je automatski na strani Dodika i Čovića, a i njih dvojica su identični, je li. E to je pravi fašizam momak 8)

Glede SDP-a i ja mislim da su im program i platforma dobri, ali da imaju katastrofalno vodstvo, da prave vrlo loše političke poteze, da su autokratska stranka, itd... Šta ćemo sad?
Onaj ko kritikuje SDP prije nego je i formirana vlast i to zato što ne želi s HDZ-om formirati vlast, naravno da jeste na strani Čovića, samim tim i Dodika. Gdje ti vidiš fašizam? Momak.
letacina

#420 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by letacina »

komeba wrote:
letacina wrote:

Onaj ko kritikuje SDP prije nego je i formirana vlast i to zato što ne želi s HDZ-om formirati vlast, naravno da jeste na strani Čovića, samim tim i Dodika. Gdje ti vidiš fašizam? Momak.

Tako je, svi smo mi Dragan Čović. I Milorad Dodik dakako :run:
nezavisni

#421 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by nezavisni »

letacina wrote:
komeba wrote:
letacina wrote:

I fasisti, takodjer...
Mali_Vuk

#422 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Mali_Vuk »

letacina wrote:
komeba wrote:
letacina wrote:

:thumbup: Ti si barem pošten pa priznaješ. Svaka čast.

Doduše postoji neka razlika između vas i Ćovića i Milorada. Oni su barem debelo plaćeni za ovo što rade. A ne ko neki, za sitnu lovu :P
klixober

#423 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by klixober »

nezavisni wrote: I fasisti, takodjer...
Džaba ti spin, niko vas ne proglašava fašistima.
Ovdje ako nekoga kritikuješ da podržava Dodika i Čovića, odmah mu se imputira da je optužio dotične za fašizam.
Ne, vi niste fašisti, vi ste vjetar u jedra separatistima.
AliceInChains

#424 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by AliceInChains »

Ma pustite Slobodnu Bosnu. Nek' kritikuju u korist neprijatelja BIH. Samo stete sami sebi. Znate sto? Zato sto su ovi nasi fasisti tako providni, da ih jednostavno nemozes stititi, bez da se sam uprljas :mrgreen:

:thumbup:
letacina

#425 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by letacina »

Mali_Vuk wrote:
letacina wrote:
komeba wrote:

:thumbup: Ti si barem pošten pa priznaješ. Svaka čast.

Doduše postoji neka razlika između vas i Ćovića i Milorada. Oni su barem debelo plaćeni za ovo što rade. A ne ko neki, za sitnu lovu :P
Do prije nekoliko mjeseci ste sve neistomišljenike proglašavali SDA-ovcima, Haretovcima, Fahrinim (sve to u isto vrijeme). Kako je Lepi sad marginalan faktor, Fahro neko s kim se ima pakt o nenapadanju, a SDA nova bratska stranka, neistomišljenici su odjednom postali Dodikovi i Čovićevi ljudi. Koja smijurija od pristalica :lol: . Uz ovakve aktiviste SDP ne može imati bolju anti reklamu :wink:. Ali kada uzmemo u obzir ljude poput Svete Pudarića, Jasmina Imamovića, Bogića Bogićevića (koji je otjeran), itd., žalosno je da ovakve osobe dijele iste političke ciljeve s njima.
Locked