HAVANA wrote:ljubav_aha wrote:HAVANA wrote:Evo moj se jos jedan vratio.

da li je single,kod mene su se dva Bosanca/single vratila u BiH , trebalo bi uraditi istrazivanje,profil povratnika u BiH,mislim da bi bilo interesantno procitati

Da,ovaj je single

al neće dugo bit,fin,naočit,uljudan,sposoban,situiran,o sebi pri sebi...
Što se ovih mojih tiče...vako nekako...
4 para sa djecom...2 bez djece...3 samca...koji nisu vise samci...2 i sad treci samac koji landaraju ko da im je 25...skijaju,vozaju motore,skacu nakim padobranima...

To dok ne potrose pare pa ce onda skakati

.
Iskreno, vazda sam nekako bio veliki optimista glede BiH ali nakon ovog ljeta, nesto mi nikako ne mirise na dobro.
Moram da naglasim da nisam navracao dole jedno 2-3 godine i sada kada sam otisao ovo ljeto vidim da se nista nije promijenilo (osim sto je autoput stigao od Visokog do Kaknja) nekako sve je stalo ili grohnulo na jos gore.
Pored toga cijene su strahota, za usporedbu, sve je skuplje nego u USA (npr), pocev od hrane, komunalija, tehnike,goriva, raznih potrebstina. Sta je jedino jeftino, paprike, paradajz i patlidzani sa pijace, kud ces dalje kada je i hebeno suho meso skuplje u BiH nego u Cemerici

.
Ponekad se iskreno zapitam kako ljudi zive i prezivljavaju pored onakvih cijena. Para uglavnom nema, ljudi dosta nadrkani, sto mi rece jedan rodjak "tezak zivot, para se nema pa ljudi samo reze jedni na druge".
Stari mi prica, gledao nekog analiticara koji je eto kao pricao kako ce i dole doci bolji dani. Sve je to uredu stari, kazem mu ja, i ja znam da ce dole doci bolji dani i da ce se bolje zivjeti ali za jedno dvadesetak godina, ali ja nemam dvadesetak godina za bacanje. Bacis ovdje pet, ondje deset, ondje dvaest i ode zivot. To sto ce biti bolje za dvaest godina meni nista ne znaci, jer ne zelim da najveci dio svog zivota provedem u nekim krizama.
Ja licno ne vidim neki veliki zaokret u narednih ne znam koliko godina, jednostavno ne vidim ko moze napraviti taj zaokret da ljudima generalno bude bolje.
Onaj ko se namjerava vratiti neka se vraca ali neka mu je sa srecom jer svaka godina dole je sve teza i teza, kako se barem meni cini.