evo pokušat ću ja : stranke od rudog do baščaršije s presjedanjem u kalinoviku i na stupu, radi prelaska međuentitetske linije korištenjem voza ćire..Corto Maltese wrote:Komrad wrote:Corto Maltese wrote:
Ne znam zbog čega spominješ Danisa, ali iskoristiću priliku da te obavijestim da sva pitanja i primjedbe koje se tiču poslanika u skupštini Kantona Sarajevo, uključujući i Danisa Tanovića, možeš raspraviti sa njima lično. Izvini, zaboravih da za to treba imati stvaran život, odvojen od tastature. Nema veze, prenijeću mu ja, neće mi biti lijeno. Kako glasi pitanje?
P.S. Ispravno je "U vezi sa nečim", a nikako "U vezi... nečega". Ne postoji, ni stvarni, niti virtualni, svijet u kojem je nepismenost vrlina.
Izvini molim te ... ovdje pricamo o pravim strankama ... mani se tih stranaka od bascarsije do stupa i dva zastupnika
Ne bi bilo zgoreg da u svoj humor pokušaš ubaciti i barem malu dozu duhovitosti.
BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBB
-
luckypot
#401 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
- Corto Maltese
#402 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
Ne ide ni tebi, ali to nije grjeh (po nekima i "Grijeh"). Grjeh je, tačnije kukavičluk, bježati od teme. A tema je i dalje: "BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB"luckypot wrote: evo pokušat ću ja : stranke od rudog do baščaršije s presjedanjem u kalinoviku i na stupu, radi prelaska međuentitetske linije korištenjem voza ćire..
- no_pasaran
#403 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
Kako mudar zaključak. Trebao bi tu političku pronicljivost upotrebiti za politiku. Ja već vidim da bi sa takvim razmišljanjem mogao pridobiti čitava dva mandata u nekom kantonu!Corto Maltese wrote:To je vjerovatan scenario. Tihić će još neko vrijeme javno sokoliti najvećeg pobjednika, taman da mu na kraju mirne duše može reći otprilike ovo: "Dragi Zlatko. Na sve načine sam pokušao da te ušemim, ali šta da se radi kad sa tobom niko drugi neće. S druge strane, za razliku od tebe, ja imam jasno naslijeđe koje me obavezuje. Rahmetli Alija me je doveo gdje jesam, a on se u ni ratu nije odricao države. Nema smisla da je se ja odreknem u miru i prepustim na milost Dodiku i Čoviću."Alfa_Ze wrote:Šta ako se umjesto koalicije SNSD - SDS - HDZ - HDZ90 - SBiH - SBB,
formira neka druga koalicija, recimo :
SNSD - SDS - HDZ - HDZ90 - SBiH - SDA
u kojoj bi FahrA bio '' popušlić ''
- no_pasaran
#404 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
Neprihvatanjem SDP-ove platforme pokazalo se da se ne ide ni preko Kreševske deklaracijeosa wrote:kako ne postoji program, kreševske deklaracija, ispod tog se ne ide....convict wrote:Da postoji bilo kakav, makar minimalan, zajednički program, SDP i SDA bi također ušli u tu koaliciju i na takvu koaliciju bi se gledalo potpuno drugačije. Ovako, nikakav zajednički program ne postoji, hrvatski i srpski partneri u koaliciji imaju otvorene separatističke težnje, a SBB i SBiH nemaju kapaciteta da im se suprotstave (a i volja je vrlo upitna).1mustra wrote:
Zasto je kad NSRzB i HSP koaliraju sa SDP/SDA fenomenalna stvar, a kad bi SBB i SBiH potencijalno koalirali sa SNSD i HDZ to je odjednom opasno?
U prijevodu, zasto je izvrdavanje izborne volje Hrvata fenomenalno, a izvrdavanje izborne volje Bosnjaka tragicno?
P.S. no_pasaran, sad sam vidio tvoj post, u pravu si 100%. Jedva čekam da nas NAŠ Fahro povede u BOLJU BUDUĆNOST
Znaš šta je još interesantno, svi uslovi koje je Prlić onomad tražio kao ultimatum, prije sulude avanture, uvršteni su u SDP-ovu platformu. Ali valjda je to neka anti-hrvatska politika Prlićeva
- no_pasaran
#405 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
Hahahahah jooo Radojčića giganta hahahhahluckypot wrote:jesu ovi bošnjaci bezobrazni - sigurno te blokade koriste jer su protiv bih...nema s njima života, valja se otcjepitiRadojičić: Bošnjaci "zloupotrijebili nacionalni interes"
Veličina slova: Decrease font Enlarge font
T. C. 04/01/2011 18:04:00
image Igor Radojičić
BANJA LUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić tvrdi da današnja odluka Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a da stavi veto na odluku o izboru predsjednika i članova Vlade RS-a predstavlja ”tešku zloupotrebu prava na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa”. “Pokretanje vitalnog nacionalnog interesa na odluku o izboru...
... predsjednika Vlade RS-a i odluku o izboru članova Vlade RS-a ima za cilj blokadu institucija RS-a, što je opća namjera političkih stranaka u Klubu Bošnjaka”, navodi se u saopćenju iz Radojičićevog kabineta.
Pa ja ne mogu da vjerujem da poslije svega što su radili protekle 4 godine neko ima obraza ovoliku glupost izvaliti
Još mi je nevjerovatnije to da imaju publiku za ovakve provale
Nepopravljivi su
-
luckypot
#406 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
ma potvdili su budžet, eto rs sad ima svoje pare za ovu godinu, ali institucija nema, a nema ni državne vlasti...
svako nek gleda u svoj atar, što reče herr. dr. intzko, i sad svi na svoja radna mesta (što reče dr- sloba)
svako nek gleda u svoj atar, što reče herr. dr. intzko, i sad svi na svoja radna mesta (što reče dr- sloba)
- nikad_vise
#407 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
nece zar gospodin "drzava za covjeka" (vjerovatno je mislio na sebe) zavrsiti samo na federacija za covjeka 
steta sto ga ispali SDS al et nasao je partnera u SDA
nakon sto su mu ljudi rekla da nema nista od mjesta predsjedavajuceg vijeca ministara vidim da je pocelo da se pjeni o nekim izdajnicima i slicno
jos smijesni su ovi SDP simpatizeri koji sebi uzimaju za pravo da odreduju ko ima legitimitet da prestavlja bosnjake a ko nema
sta vise ukoliko fahrudin i hare udju u vlast ucinit ce uslugu "covjeku za predsjedavajuceg vijeca" jer je u suprotnom alternativa blokada drzave
steta sto ga ispali SDS al et nasao je partnera u SDA
nakon sto su mu ljudi rekla da nema nista od mjesta predsjedavajuceg vijeca ministara vidim da je pocelo da se pjeni o nekim izdajnicima i slicno
sta vise ukoliko fahrudin i hare udju u vlast ucinit ce uslugu "covjeku za predsjedavajuceg vijeca" jer je u suprotnom alternativa blokada drzave
-
convict
#408 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
Ako je vjerovati današnjem Avazu, i SDA se namjerava priključiti šestorki iz naslova teme i tako ući u koaliciju sa "privatnom strankom Fahrudina Radončića". Sa druge strane, Radončić je u Fahrinim očima od šefa energetske mafije postao borac za interese BiH.
Koliki đon-obraz moraš biti da tako preko noći okreneš priču i ližeš se s nekim koga si do juče pljuvao i tako evo već cijelu deceniju. A ljude da i dalje slušaju tvoje nebuloze?
Koliki đon-obraz moraš biti da tako preko noći okreneš priču i ližeš se s nekim koga si do juče pljuvao i tako evo već cijelu deceniju. A ljude da i dalje slušaju tvoje nebuloze?
- nikad_vise
#409 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
kad smo vec kod đon obraza i meni na um padose neki primjeri kao totalno pljuvanje SDA od jedne uvazene socijalisticke stranke,redovno prozivanje fasistickog sds-a pa im trcanje na noge i jos milion stvari..da ne pricamo o principijalnosti i koaliranju sa zastitnicima kordicevog lika i djela kao i koaliranje sa mesarom koji je drzavu ostetio za par miliona maraka i javna je tajna kupovina glasovaconvict wrote:Ako je vjerovati današnjem Avazu, i SDA se namjerava priključiti šestorki iz naslova teme i tako ući u koaliciju sa "privatnom strankom Fahrudina Radončića". Sa druge strane, Radončić je u Fahrinim očima od šefa energetske mafije postao borac za interese BiH.![]()
al et znas onu ko o cemu kurva o postenju
- NightSkyWalker
#410 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
Kao sto sdp ima pravo da napravi vlast u federaciji tako I ove ostale mogu napraviti vlast na nivou drzave. Ispade da ako sdp nije u kolu da se odma radi o nekim neprijateljima bih. A da sdp upadne u drustvo odma je sve ok :-/
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#411 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
cekaj prvo da vidis kud ce sda, pa onda napadajNightSkyWalker wrote:Kao sto sdp ima pravo da napravi vlast u federaciji tako I ove ostale mogu napraviti vlast na nivou drzave. Ispade da ako sdp nije u kolu da se odma radi o nekim neprijateljima bih. A da sdp upadne u drustvo odma je sve ok :-/
- nikad_vise
#412 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
vlast na drzavnom nivou se mora formirati i to je budali jasno..ako se sve stranke budu drzale te parole lafo izdaja i slicne gluposti i ne udje u vlast to znaci blokada drzave..zato je glupo pricati o tim izdajama i slicno..stranke koje ulaze u vlast na drzavnom nivuo su duzne da sto vise proguraju svojih zahtjeva i urade da sto manje zahtjeva koji idu na stetu bih sprijece..i to je bit cijele ove politike sa nase strane..a ne ja necu pricati sa njima,ko prica on je izdajnik i slicno a svi znamo da je alternativa blokada drzave..sdp u ovom trenutku najbolje sto moze je drzati se ovih floskula o izdaji i slicnim glupostima jer ocito nemaju mogucnost il ne zele da ucestvuju u vlasti i pokusavaju na ovaj nacin to prikazati kao neki patriotizam a odmah pred kraj izbora su bili spremni na saradnju i sa sds-om..plain vanilla wrote:cekaj prvo da vidis kud ce sda, pa onda napadajNightSkyWalker wrote:Kao sto sdp ima pravo da napravi vlast u federaciji tako I ove ostale mogu napraviti vlast na nivou drzave. Ispade da ako sdp nije u kolu da se odma radi o nekim neprijateljima bih. A da sdp upadne u drustvo odma je sve ok :-/
-
convict
#413 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
Kad sam pomenuo pljuvanje nisam mislio samo na koaliranje s dojučerašnjim političkim protivnicima. Meni se lično to ne sviđa, ali se te stvari dešavaju i kod nas i u svijetu. Pod pljuvanjem mislim na način na koji to Avaz radi (ima cijela tema o načinu njihovog obračunavanja s političkim neistomišljenicima) uz najdegutantnije i najprimitivnije uvrede koje napadaju na ličnost i nemaju mnogo veze s politikom.nikad_vise wrote:kad smo vec kod đon obraza i meni na um padose neki primjeri kao totalno pljuvanje SDA od jedne uvazene socijalisticke stranke,redovno prozivanje fasistickog sds-a pa im trcanje na noge i jos milion stvari..da ne pricamo o principijalnosti i koaliranju sa zastitnicima kordicevog lika i djela kao i koaliranje sa mesarom koji je drzavu ostetio za par miliona maraka i javna je tajna kupovina glasovaconvict wrote:Ako je vjerovati današnjem Avazu, i SDA se namjerava priključiti šestorki iz naslova teme i tako ući u koaliciju sa "privatnom strankom Fahrudina Radončića". Sa druge strane, Radončić je u Fahrinim očima od šefa energetske mafije postao borac za interese BiH.![]()
Koliki đon-obraz moraš biti da tako preko noći okreneš priču i ližeš se s nekim koga si do juče pljuvao i tako evo već cijelu deceniju. A ljude da i dalje slušaju tvoje nebuloze?![]()
al et znas onu ko o cemu kurva o postenju
Nisam čuo za ovo trčanje na noge SDS-u? Čuo sam da je bio neformalni razgovor između SDP i SDS u Sarajevu na kojem ništa nije dogovoreno. Ne znam ni za tih milion drugih stvari, možda da navedeš bar 2-2.
Jeste javna tajna da je Lijan kupovao glasove, ali isto je radio i Fahro, davao je pare i za glasanje i za prisustvo skupovima. Teško je izmjeriti, ali sumnjam da je Lijan oštetio državu više nego Fahro.
- nikad_vise
#414 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
@convict
ok..znaci nema se sta prigovoriti SBB-u za koaliciju sa snsd-hdz..Kad sam pomenuo pljuvanje nisam mislio samo na koaliranje s dojučerašnjim političkim protivnicima. Meni se lično to ne sviđa, ali se te stvari dešavaju i kod nas i u svijetu.
kako to rade sdp-ovi mediji? pisani mediji,javni servisi i slicno..pogledaj samo koliko je reportaza bilo o SDA kadrovima na 60 minuta..od recimo 360 emisija il koliko vec sigurno se moze nabrati jedno 340 gdje su oni napadani..i sad pricamo o nekoj principijalnosti..Pod pljuvanjem mislim na način na koji to Avaz radi (ima cijela tema o načinu njihovog obračunavanja s političkim neistomišljenicima) uz najdegutantnije i najprimitivnije uvrede koje napadaju na ličnost i nemaju mnogo veze s politikom.
to je javna tajna da su htijeli ispalit dodika i covica preko ivanica i bosica / ljubica..mozemo se sad praviti glupi kao da se nista nije desilo i tako uzivati u toboze nekom dobro odigranom potezu sdp-a al je cinjenica da su usrali..imali su najbolju startnu poziciju i sad su dosli u situaciju da moraju ganjati neke totalno nebitne stranke i praviti koalicije uz boziju pomoc da im se sve lomi na jednom mesarovom delegatu koji je zajebao..Nisam čuo za ovo trčanje na noge SDS-u? Čuo sam da je bio neformalni razgovor između SDP i SDS u Sarajevu na kojem ništa nije dogovoreno. Ne znam ni za tih milion drugih stvari, možda da navedeš bar 2-2.
laz..ja ti konkretno mogu dati podatke za opstinu gracanicu..masu glasaca koji su se prijavili putem pristupnica i ti ih nazovi i pitaj jel iko ikad od sbb-a dobio pare..i uvijerit ces se da je ovo cisto podmetanje s tvoje strane..fahrudin nije kupovao glasove i nije imao potrebe jer je sve svoje medije stavio u sluzbu sbb-a i nije imao potrenu za tim..to ko ti je rekao slobodno mu reci da laze i ako mu je sbb dala pare da glasa ja cu mu dati jos toliko duplo obecavam..Jeste javna tajna da je Lijan kupovao glasove, ali isto je radio i Fahro, davao je pare i za glasanje i za prisustvo skupovima. Teško je izmjeriti, ali sumnjam da je Lijan oštetio državu više nego Fahro.
- plain vanilla
#415 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
nikad_vise wrote:
laz..ja ti konkretno mogu dati podatke za opstinu gracanicu..masu glasaca koji su se prijavili putem pristupnica i ti ih nazovi i pitaj jel iko ikad od sbb-a dobio pare..i uvijerit ces se da je ovo cisto podmetanje s tvoje strane..fahrudin nije kupovao glasove i nije imao potrebe jer je sve svoje medije stavio u sluzbu sbb-a i nije imao potrenu za tim..to ko ti je rekao slobodno mu reci da laze i ako mu je sbb dala pare da glasa ja cu mu dati jos toliko duplo obecavam..
zar je dotle doslo?
- nikad_vise
#416 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
naravnoplain vanilla wrote:nikad_vise wrote:
laz..ja ti konkretno mogu dati podatke za opstinu gracanicu..masu glasaca koji su se prijavili putem pristupnica i ti ih nazovi i pitaj jel iko ikad od sbb-a dobio pare..i uvijerit ces se da je ovo cisto podmetanje s tvoje strane..fahrudin nije kupovao glasove i nije imao potrebe jer je sve svoje medije stavio u sluzbu sbb-a i nije imao potrenu za tim..to ko ti je rekao slobodno mu reci da laze i ako mu je sbb dala pare da glasa ja cu mu dati jos toliko duplo obecavam..![]()
zar je dotle doslo?
jer sigurno da mu nije dao pare pa cemo tu njegovu nulu pomnoziti sa dva
neg vidim ti si zadovoljna novim premijerom vlade u tk? s obzirom da niste progurali gracanliju causevica bas ste me razocarali..bajazit,narod zna
- plain vanilla
#417 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
ti vidis da sam ja zadovoljna premijerom?nikad_vise wrote:naravnoplain vanilla wrote:nikad_vise wrote:
laz..ja ti konkretno mogu dati podatke za opstinu gracanicu..masu glasaca koji su se prijavili putem pristupnica i ti ih nazovi i pitaj jel iko ikad od sbb-a dobio pare..i uvijerit ces se da je ovo cisto podmetanje s tvoje strane..fahrudin nije kupovao glasove i nije imao potrebe jer je sve svoje medije stavio u sluzbu sbb-a i nije imao potrenu za tim..to ko ti je rekao slobodno mu reci da laze i ako mu je sbb dala pare da glasa ja cu mu dati jos toliko duplo obecavam..![]()
zar je dotle doslo?![]()
jer sigurno da mu nije dao pare pa cemo tu njegovu nulu pomnoziti sa dva
neg vidim ti si zadovoljna novim premijerom vlade u tk? s obzirom da niste progurali gracanliju causevica bas ste me razocarali..bajazit,narod zna
kako to vidis, fahra ti?
-
luckypot
#418 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
evo dvojice boraca - konačno bošnjaci nađose nekoga ko će spasiti bih i saradjivati s legitimnim predstavnicima drugih narodaSilajdžić prvenstveno misli na interese BiH, kao i ja"
Lider Saveza za bolju budućnost i utemeljitelj "Dnevnog avaza" Fahrudin Radončić izjavio je kako njegova stranka vrši konstantni pritisak kako bi se vlast konačno konstituisala.
Radončić: Bez direktnih kontakata sa Silajdžićem
Radončić: Bez direktnih kontakata sa Silajdžićem
"Što se tiče toga ko će sačinjavati novu većinu, na nedavnom sastanku šest političkih stranaka svi smo iskazali neka dosta bliska gledišta. Do narednog sastanka, koji je zakazan za 10. januar, nastavićemo s usaglašavanjem naših stavova vezanih za pitanja o tome šta očekujemo od državnih vlasti. Mislim da je svaki rasplet moguć", kazao je Radončić, dvojeći hoće li njegova stranka ući u vlast ili ne.
Na pitanje novinara srbijanskog lista Press hoće li SBB i SBiH pristupiti koaliciji u kojoj se nalaze SNSD, SDS i dva HDZ-a, Radončić je rekao kako u posljednje vrijeme nije imao direktnih kontakata sa Harisom Silajdžićem.
"Ali, smatram da i njegova stranka, kao i SBB, prvenstveno misli na interese ove zemlje. Nismo vođeni mišlju o raspodeli funkcija, resora i ministarstava, već smo iskreno zabrinuti za sudbinu BiH", kazao je Radončić, dodavši kako je na sceni u BiH izraženo maksimalističko ponašanje dvije stranke, SDP-a i SDA.
bravo, fahro, udji u državnu vladu, povedi i harisa
- plain vanilla
#419 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
pa zar nije causevic premijer, a jasarevic predsjednik skupstine?
-
convict
#420 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
@nikad vise
Osnovna stvar koju ti ne želiš da razumiješ (bolje rečeno razumiješ, ali uprkos tome braniš) je to da niko ne napada niti naziva izdajom koaliciju SBB sa SNSD i HDZ zbog same koalicije. Ove stranke su i dosad bile na vlasti i ostaće na vlasti, bio im partner SBB ili SDP.
Problem je u tome što se u vlast ulazi bez ikakvog dogovora šta će se uraditi i po meni je vrlo neodgovorno ući u vlast i prihvatiti sve beneficije koje uz to idu, a znaš unaprijed da nećeš ništa uraditi jer se sa svojim partnerima ne možeš složiti ni oko najsitnijeg detalja. Evo, ti mi reci, nakon što se u ponedjeljak podijele fotelje, šta će biti dalje, postoji li zajednički stav ovih 6 stranaka o rješenjima za popis stanovništva, državnu imovinu, vojnu imovinu, slučaj Sejdić-Finci, uvođenje dosad prenesenih nadležnosti u Ustav, pristupanje NATO-u itd. Ti me ispravi ako griješim ali mislim da ne postoji kompromis ni oko jedne od ovih stvari. 4 godine su potrošene na "dogovorima" i sad treba podijeliti fotelje da bi se mogli nastaviti "dogovarati" još 4 godine. Mislim da bi daleko poštenije bilo prvo se dogovoriti oko nekog minimuma, a onda je manje bitno ko će biti ministar čega.
Osnovna stvar koju ti ne želiš da razumiješ (bolje rečeno razumiješ, ali uprkos tome braniš) je to da niko ne napada niti naziva izdajom koaliciju SBB sa SNSD i HDZ zbog same koalicije. Ove stranke su i dosad bile na vlasti i ostaće na vlasti, bio im partner SBB ili SDP.
Problem je u tome što se u vlast ulazi bez ikakvog dogovora šta će se uraditi i po meni je vrlo neodgovorno ući u vlast i prihvatiti sve beneficije koje uz to idu, a znaš unaprijed da nećeš ništa uraditi jer se sa svojim partnerima ne možeš složiti ni oko najsitnijeg detalja. Evo, ti mi reci, nakon što se u ponedjeljak podijele fotelje, šta će biti dalje, postoji li zajednički stav ovih 6 stranaka o rješenjima za popis stanovništva, državnu imovinu, vojnu imovinu, slučaj Sejdić-Finci, uvođenje dosad prenesenih nadležnosti u Ustav, pristupanje NATO-u itd. Ti me ispravi ako griješim ali mislim da ne postoji kompromis ni oko jedne od ovih stvari. 4 godine su potrošene na "dogovorima" i sad treba podijeliti fotelje da bi se mogli nastaviti "dogovarati" još 4 godine. Mislim da bi daleko poštenije bilo prvo se dogovoriti oko nekog minimuma, a onda je manje bitno ko će biti ministar čega.
- nikad_vise
#421 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
@plain vanilla

tacno da covjek ne povjeruje 
imam neki osjecaj "covjeka mi za drzavu"kako to vidis, fahra ti?
jest..al je pucao na bajazitovo mjesto predsjenika skupstine..cak su neki u gracanici najavili i spaljivanje clanskih knjizica SDP-apa zar nije causevic premijer, a jasarevic predsjednik skupstine?
-
luckypot
#422 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
nikako da shvate - niko ne proziva ni fahru ni harisa za izdaju, čak štaviše ih pozivamo da udju u državnu vlast i da sve naravno kroz dogovor kao i dosad stvore "funkcionalnu državnu vlast"...naravno, puno sreće u tom poslu, haris je dosad to odlično radio...
- plain vanilla
#423 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
ma bitno je da to mjesto nikad ne dobije Tuzlaknikad_vise wrote:@plain vanilla
imam neki osjecaj "covjeka mi za drzavu"kako to vidis, fahra ti?
jest..al je pucao na bajazitovo mjesto predsjenika skupstine..cak su neki u gracanici najavili i spaljivanje clanskih knjizica SDP-apa zar nije causevic premijer, a jasarevic predsjednik skupstine?tacno da covjek ne povjeruje
ja sam bila za Ivu Divkovica, ali ko mene pita
pa mogu oni pucati i na mjesto visokog predstavnika
sto se mene tice, koalicija SDP sa SDA u TK je politicko samoubojstvo
- nikad_vise
#424 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
@convict
pogresno..procitaj malo postove simpatizera sdp-a i vidjet ces kako se to podmuklo pokusava progurati kao izdajaOsnovna stvar koju ti ne želiš da razumiješ (bolje rečeno razumiješ, ali uprkos tome braniš) je to da niko ne napada niti naziva izdajom koaliciju SBB sa SNSD i HDZ zbog same koalicije. Ove stranke su i dosad bile na vlasti i ostaće na vlasti, bio im partner SBB ili SDP.
to nam je sudbina u ovoj drzavi..nasa je realnost da imamo tri bloka sa tri razlicita misljenja i tri razlicita pogleda na drzavu u buducnosti..jasno je da se ne moze postici dogovor al moze se postici bar neki minimum da se formira vlast..ako ne mogu drugacije neka podijele fotelje i zdravo..pa svima je jasno da niko nece prihvatiti sdp-ovu platformu nit ce sdp morati prihvatiti platformu ostala dva bloka..al neki minimum se moze postici..zasto sdp vec kad je vidio realnost nije usao u pregovore i pokusao iznaci najbolje rijesenje za taj minimum koji mozemo postici na drzavnom nivou?mislim jel zelis da kazes da se ne ulazi po svaku cijenu pa makar i po cijenu blokade drzave..koliko god mi cekali cekat ce i oni u tome je stos..samo sto je sad sdp u jos goroj sitvaciji jer iako su ta dva bloka totalno kriminalna i totalno rusilacka oni se pod pricom da su spremne za razgovor dodvoravaju svijetu a sdp ispada kao kocnicar u svemu ovome..Problem je u tome što se u vlast ulazi bez ikakvog dogovora šta će se uraditi i po meni je vrlo neodgovorno ući u vlast i prihvatiti sve beneficije koje uz to idu, a znaš unaprijed da nećeš ništa uraditi jer se sa svojim partnerima ne možeš složiti ni oko najsitnijeg detalja.
bilo ko da udje u koaliciju s njima to nece moci dogovoriti..i to nek ostanu otvorena pitanja? il mislis da je bolje da se blokira drzava?Evo, ti mi reci, nakon što se u ponedjeljak podijele fotelje, šta će biti dalje, postoji li zajednički stav ovih 6 stranaka o rješenjima za popis stanovništva, državnu imovinu, vojnu imovinu, slučaj Sejdić-Finci, uvođenje dosad prenesenih nadležnosti u Ustav, pristupanje NATO-u itd.
sta je rijesenje? izbjegavati dogovore il blokada? kako da prevazidjemo ovu situaciju? da protjeramo te sto se s njima ne mozemo dogovorit il sta? upravo ti govorim da nista ne mozemo postici sa tim odbijanjem dogovora..Ti me ispravi ako griješim ali mislim da ne postoji kompromis ni oko jedne od ovih stvari. 4 godine su potrošene na "dogovorima" i sad treba podijeliti fotelje da bi se mogli nastaviti "dogovarati" još 4 godine. Mislim da bi daleko poštenije bilo prvo se dogovoriti oko nekog minimuma, a onda je manje bitno ko će biti ministar čega.
- nikad_vise
#425 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
sda je godinama svoju vlast na kantonalnom nivou vjesto koristila i udarala na sdp i tuzlu..al et takav je dogovor pao medju koalicionim partnerima..dajuci im jake pozicije na tk,oni su im dali samo priliku da zastite svoj kriminal sto su godinama sprovodili u tz..plain vanilla wrote: ma bitno je da to mjesto nikad ne dobije Tuzlak
ja sam bila za Ivu Divkovica, ali ko mene pita![]()
pa mogu oni pucati i na mjesto visokog predstavnika
sto se mene tice, koalicija SDP sa SDA u TK je politicko samoubojstvo
p.s.ajd da makar tusanj zavrse da se ima gdje pogledati utakmica kako treba