Bosanska dolina piramida

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Amidza Efendija

#401 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Amidza Efendija »

jurgen wrote:Molim temu na lock jer ovo više nema smisla da se pravi šprdancija na ovaj način. Svi koji su se javili sa svojim debilnim komentarima imaju po tri doktorata iz opštenarodne ribologije pa ovde palamude kako ne priliči. Ne mogu da vjerujem koliko pljujemo na sami sebe svaki dan sve više i više, čisto mi se gadi čitati određene komentare. Molim vas temu na lock pa vala je možete i izbrisati jer je ovo sramota sve do sada što je napisano.

Sramota
Zasto lock? Ne svidja ti se sto neko iznosi istine o tvom omiljenom istrazivacu? Nemoj citati. Ili bi ti zelio da svi ostali imaju pristupa samo temama koje ti odobris. Cuo sam, otvorena pozicija za administraora -- na Svemirkovoj stranici -- bujrum tamo uredjuj do mile volje. Siguran sam da ce ti Svemirko, nakon sto mu izjavis tesku lojalnost, ubrzo dati i povisicu. Ali cekaj! Nije platio ni rudarima sto su mu 5 godine uzalud krampali zadzaba, a bogami ni arheolozima kad su mu se pozalili da znaju o kakvoj se prevari radi.

Ali vazno je ucestvovati, pa makar ti se cijeli svijet grohotom smijao. Good luck!
Enko27

#402 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Enko27 »

"Argumenti i fakta" časopis koji je objavio članak o ŠEŠIRĐIJI i njegovim "piramidama" objavljuje "naučni" članak
pod nazivom :
"Isus prvi kosmonaut"

Image
Svemirska letjelica model broj 1

Image
Svemirksa letjelica model broj 2

Bugarski "naučnik" Božidar Dimitrov ustanovio:
Isus vodio kosmičku bitku protiv UFO objekata...
jurgen

#403 Re: Bosanska dolina piramida

Post by jurgen »

divno
jurgen

#404 Re: Bosanska dolina piramida

Post by jurgen »

Amidza Efendija wrote:
jurgen wrote:Molim temu na lock jer ovo više nema smisla da se pravi šprdancija na ovaj način. Svi koji su se javili sa svojim debilnim komentarima imaju po tri doktorata iz opštenarodne ribologije pa ovde palamude kako ne priliči. Ne mogu da vjerujem koliko pljujemo na sami sebe svaki dan sve više i više, čisto mi se gadi čitati određene komentare. Molim vas temu na lock pa vala je možete i izbrisati jer je ovo sramota sve do sada što je napisano.

Sramota
Zasto lock? Ne svidja ti se sto neko iznosi istine o tvom omiljenom istrazivacu? Nemoj citati. Ili bi ti zelio da svi ostali imaju pristupa samo temama koje ti odobris. Cuo sam, otvorena pozicija za administraora -- na Svemirkovoj stranici -- bujrum tamo uredjuj do mile volje. Siguran sam da ce ti Svemirko, nakon sto mu izjavis tesku lojalnost, ubrzo dati i povisicu. Ali cekaj! Nije platio ni rudarima sto su mu 5 godine uzalud krampali zadzaba, a bogami ni arheolozima kad su mu se pozalili da znaju o kakvoj se prevari radi.

Ali vazno je ucestvovati, pa makar ti se cijeli svijet grohotom smijao. Good luck!
E hvala na infu baš tražim posao. Hvala na dosadašnjim komentarima baš ste mi oči otvorili, i inače ste to jako svi stručno pojasnili i objasnili. Kako sam samo mogao biti tako glup i vjerovati da kod nas nešto može da postoji. Hvala vam do neba
Enko27

#405 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Enko27 »

"Argumenti fakta"
"Naučni" časopis koji piše o Svemirku i njegovim "piramidama" piše sljedeče:
Marijana Vezneva, 70 godisnja ženica komunicira sa vanzemaljcima.
Marijana je inače po struci arhitekt, ali sebe smatra ezoterikom koji prima poruke od vanzemaljskih civilizacija od 1986 godine...
Njezinu tvrdnju su potvrdila 22 "učena" bugarska akademika kaže Lučezar Filipov, zamjenik direktora Instituta kosmičkih istraživanja.

Image
Poruke kosmičke civilizacije

Image
Marijana Vezneva

Doktor bogoslovije Konstantin Zlatev: Glavni rezulatat njezinog istraživanja je kontakt sa nepoznatim više razvijenim kosmičkim civilizacijama...
Amidza Efendija

#406 Re: Bosanska dolina piramida

A orbovi, letaju li letaju.
Enko27 wrote:"Argumenti i fakta" časopis koji je objavio članak o ŠEŠIRĐIJI i njegovim "piramidama" objavljuje "naučni" članak
pod nazivom :
"Isus prvi kosmonaut"

Image
Svemirska letjelica model broj 1

Image
Svemirksa letjelica model broj 2

Bugarski "naučnik" Božidar Dimitrov ustanovio:
Isus vodio kosmičku bitku protiv UFO objekata...
Amidza Efendija

#407 Re: Bosanska dolina piramida

Enko27 wrote:"Argumenti i fakta" časopis koji je objavio članak o ŠEŠIRĐIJI i njegovim "piramidama" objavljuje "naučni" članak
pod nazivom :
"Isus prvi kosmonaut"
Ali cekaj~ Ovo nije dobro, ne uklapa se u pricu da smo mi Bosnje doseljenici sa sazvjezdja Plejada.
Amidza Efendija

#408 Re: Bosanska dolina piramida

jurgen wrote:{...}
Kako sam samo mogao biti tako glup i vjerovati da kod nas nešto može da postoji. Hvala vam do neba
Izvini ali na ovo moram dodat jos jedan mali komentrcic.

Omeiljna teza piramidiota je da ako nema piramide, nema tamo nicega.

Davno, davno je potvrdjeno i ima hiljade dokaza o znacaju Visocice u istoriji, pocev od neolitskih naselja, preko rimskih ostataka, do stare bosanske drzave, i kasnije. Valja samo malo zaviriti u knjige, koji smo dobar obicaj izgubili, i shvatiti koji je znacaj podrucja koje Svemirko barbarski raskopava i proglasava za nesto sto nije.

Na stranu sto je nasa sadasnja drzava ni u kakvom stanju da promovise i iskoristi istinske vrijednosti Centralne Bosne, pa i cijele BiH. To niposto ne daje zeleno svjetlo sarlatanima poput Svemirka da na jedan od najgorih nacina, prevarama, lazima i falsifikatima, "promovise" stanje u nasoj drzavi.

BiH ima mnogo toga drugog da pokaze, sto nije zasnovano na lazima, manipulacijama, falsifikatima, medijskoj promociji bez osnova. Ali valjda smo navikli da su tu, oko nas, pa nam se ne cine vaznim. Osim toga, izgleda da je u zadnje vrijeme u modi biti sto veci prevarant. Lud i dobar -- to je isto, da vidimo moze li se sta mlatnut na ljudskoj gluposti.
Bitte_Halt_ja_ja

#409 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

Imam par ozbiljnih pitanje za piramid-pristalice:

U kakvim odnosima su bile maje sa prabosancima? Dali su oni vec tada poznavali kornjacolike stanovnike s pet planeta? Jel Torabi pokusao zatraziti spise kornjacolikih o prabosancima? Ko je sve ucestvovao u intergalaktickom ratu sajlonaca protiv prabosanaca i na cijoj strani je ko bio? Sta su prabosanci radili sa zarobljenim sajloncima? Kada su klingonci okrenuli ledja prabosancima?

molim samo ozbiljne odgovore pisem naucni rad na ovu temu
Amidza Efendija

#410 Re: Bosanska dolina piramida

Bitte_Halt_ja_ja wrote:
:thumbup:
Samo ipak pazi da u naucnom radu, za razliku od Svemirka, koristis i velika, a ne samo mala slova. Nije da bi to to ovi zamjerili, ali ipak. :wink:
Bitte_Halt_ja_ja

#411 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

Amidza Efendija wrote:
Bitte_Halt_ja_ja wrote:
:thumbup:
Samo ipak pazi da u naucnom radu, za razliku od Svemirka, koristis i velika, a ne samo mala slova. Nije da bi to to ovi zamjerili, ali ipak. :wink:
sta ce mi gramatika, imam bager!
MokeQc

#412 Re: Bosanska dolina piramida

Post by MokeQc »

Nije me jos niko ubijedio da ima tamo piramida, ali me niko nije jos ni ubijedio da nema.
Pitanje koje sebi uglavnom postavljam je : Ako nisu piramide, koje je objasnjenje za tunele i ploce ?
Nisam jos bio na Visocici, ali mi se cini prilicno ociglednim da je puno toga ljudskih ruku djelo. Da li je neko od priznatih naucnika ponudio tezu sta bi to moglo biti i odakle i od kada datira ?
Enko27

#413 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Enko27 »

Jedan od sljedbenika G. pod Šeširom (g ne znači gospodin) je više puta navodio članke iz uglednog "naučnog" časopisa
"Argumenti i fakta" članke njihovih "novinara" i "stručnjaka" o Svemircu i njegovim "piramidama".
Novine su ruske, naravno pune hvale o svom "dr" Šeširđiji i vrlo su "objektivne".
Svi moji prilozi su iz ovih "stručnih" novina.

U nastavku članak iz navednih "stručnih" novina imena "Argumenti i fakta" ???
Članak glasi: "USA vode hladni rat protiv UFO-a", članak je kao i svi ostali njihovi prilozi veoma objektivno pisan i naravno naučan.

Image
Glavna komanda zemljana se nalazi na Aljasci

Doktor EKONOMSKIH NAUKA i AMERIKANIST (joj nauka) Vladimir Vasiljev
tvrdi (ne samo tvrdi nego i dokazuje) da se od 1947 godine vodi hladni rat izemđu zemljana i UFOijanaca.

Image
Doktor ekonomskih i američkih nauka Vladimir Vassiljev - zemljolog i UFOlog.

Doktor "naučno" tvrdi da je čuveni program HAARP najmjenjen hladnoratovskom vojevanju protiv UFOijanca.
HAARP emituje paralelne EKG zrake sa snopom učestalosti od 23,56 % sjeverozapadno od Arizone pa do Havaja.
Sa ovom veličinom EEG zrake nemaju problema da surađuju u fercovanju mentalnog sklopa čeoneg režnja UFOijanaca.
Kada EEG zraka vrijednosti minimalno maksimalne veličine od preko nekoliko potrefi nekog od UFOijanaca vozača a more bit i šofera UFO-a on namah može bit i odmah zafercera i zapjeva, i suludo se zabije sa one druge (stalno druge) strane Mjeseca. On tim svojim činom pobije cjelokupnu posadu UFO broda čije se duše tada sastaju u petoj dimenziji sa duhovina Anasazija koji su tamo namjerno strugnuli sa područja Novog Meksika jerbo su bili mudri kao svi stari indijanci pa su znali da če UFOijanci napasti Zemlju. Kad se UFOijanci susretnu sa Anasazijima nasi ih indijanci dobro izdevetaju sve uz SVETE POKLIKE: 'Hoš naše Zemlje, mamu ti... Evo ti ga po UFO nosu....Drž'ga, Prebi ga, Ubi ga i slične SVETE IZREKE.
Za ovo vruče ratovanje protiv UFOijanaca je njih "predobio" (baš tako kažu) naš Svemirko, putujući kroz razno razne strane dimenzije..
Dosada su amerikanci uspjeli srušiti 36 UFOijanskih brodova na kosmički parni pogon (najekološkija energija kažu UFOijanci), i samim time spriječiti invaziju Zemlje i porobljavanje nas zemljaka..
Enko27

#414 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Enko27 »

"Argumenti i fakta" jako "stručne" i "naučne" ruske novine koje jel' te molim vas prosto obožavaju našeg Svemirka
objavljuju nastavak istraživanja hladnoratovskih odnosa USA - UFO

Image
Doktor za američki budžet Vladimir Vasiljev

Doktor Vladimir je analizom američkog državnog budžeta za godinu 1947 pa nadalje došao dokaza o federalnom finansiranju hladnog rata od strane Vlade USA i Pentagona..
Pod tackom 1c2b3d finansijskih rashoda za opčenito tajne namjere u odljeku CVD, na stranici XXVIII je pronašao čisti dokaz o finansiranju genetskog rata između NAS i NJIH.

Image
Prvi zarobljeni UFOijanski kosmičko parni brod model UHF-100 frekv.23,78

Komandat našega svemirskog broda je bio William Blanshar, koji je oborio UFOijanski brod (gore na slici), koristeći metodu pozitivne dedukcije u području intezivne indukcije na talasnim valovima dužim više nego kraćim.
Član posade nasega svemirskog broda tajnog naziva NSB-1 (Naš Svemirski Brod - 1) je bio i O. Blanshar inače tetak od strine Williama Blanshara.. Oni su koristili tajni Da Gandijev kod upotrebom prvog segmenta tajnog violinskog ključa na klaviru...

Image
Pukovnički-general UFOijanaca Srđa Zlopogleđa (nadimak Iza Leđa)

Za ovo uspješno ratovanje protv UFOijanaca nikada nijedan američki predsjednik nije saznao...
cucamonga

#415 Re: Bosanska dolina piramida

Post by cucamonga »

kako god - bilo ne bilo - ipak je misterij da se pod nekoliko metara zemlje krije ravno klesan kameni blok pravougaonog oblika....
zonbirile

#416 Re: Bosanska dolina piramida

Post by zonbirile »

cucamonga wrote:kako god - bilo ne bilo - ipak je misterij da se pod nekoliko metara zemlje krije ravno klesan kameni blok pravougaonog oblika....
---------------------
misterij se stvara proglašavajući taj kamen starim 27 ooog,pa kada mu izvuku uši,12 000,sada došlo na 5000g.Ljudi su radili tunele i prije 200-300g,ali to nije to.
dibidus

#417 Re: Bosanska dolina piramida

Post by dibidus »

Dakle, ovdje, koliko vidim, ni Semirove pristalice ne govore vise o piramidi vec sve svode na "tamo ima nesto" i "taman da je i nema, treba nastaviti da privucemo ljude i klepimo pare".

Da tu "nesto ima" nema dileme. Sva je Bosna arheolosko nalaziste ali sa nimalo iznenadjujucom povijescu. Istrazivanja treba nastaviti prije svega radi dopune i postivanja vlastite povijesti i to, naravno, treba raditi na STRUCAN i SISTEMSKI nacin.

"taman da je i nema, treba klepiti pare od radoznalih posjetilaca..." sa ovim "argumentom" se stvarno nema sta polemizirati. Zaista se mogu klepiti velike pare na prevari i ljudskoj naivnosti, pogotovo ako je ta prevara INSTITUCIONALNA, kakvom se zeli naciniti visocki lopovluk.
Pri tome se pogresno uzimaju za primjer druge slicne prevare prikrivajuci sustinsku razliku - varanje se mozda i moze donekle tolerisati ako su AUTORSTVO i ODGOVORNOST, a pogotovo ulaganja u to varanje konkretni: pojedinac, kompanija, neko udruzenje, ili neka religijska zajednica. Semirov projekat se zeli prevesti na Bosanski ili makar Bosnjacki nacionalnim interes i to mu je JEDINI CILJ.
Njemu nije cilj OTKRITI vec klepiti pare na tzv. OTKRIVANJE.
Ako vec na prevarama treba klepati pare, onda pod hitno treba legalizirati sibicarenje ili, jos bolje, vratiti Torabija, dati mu drzavljanstvo i jednu sportsku salu (sport nam ionako ne treba) i uvjeravam vas, on ce imati 100x vise posjetilaca nego Visoko. U sta smo se vec uvjerili.

I konacno, cemu ovakve izjave:
jurgen wrote:Kako sam samo mogao biti tako glup i vjerovati da kod nas nešto može da postoji. Hvala vam do neba
Ako gdje na ovom svijetu "nesto postoji" onda je to Bosna i Hercegovina. Ljepota kakva ovdje postoji ne postoji zaista nigdje na svijetu. Mi samo treba da PROGLEDAMO.
Medjutim, mi ne samo da smo dokazali i ucvrstili nas epitet "glupih bosanaca" vec smo ukrali i neke komsijske atribute pa smo uz to i lijeni i bezobrazni. Mi nismo u stanju da i ono sto smo dzaba dobili, istinska cuda - bozje darove kakvih na svijetu rekoh nema, sa malo truda pretvorimo u ekskluzivne turisticke atrakcije.
Ne, nama trebaju nekakve izmisljene piramide!
Dok se istovremeno na destak kilometara od tzv. piramide u smetljiste pretvara onaj biser, Prokosko jezero!

Probudite se konacno, vidite da nas ovakva pamet odvede u PM.
Da vam olaksam to budjenje predlazem vam da, u obilju slicnog materijala, za pocetak pogledate ovaj filmic.
I POCNITE KONACNO VJEROVATI SVOJIM OCIMA!

Na kraju predlazem jedan jednostavn test - dovedite egipcane na Bunu i pitajte ih bi li je mjenjali za piramidu!

B U D Z E N J E !
Hipatija

#418 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Hipatija »

Vi što dobiste sraćku u ove hladne dane rješavajte to u svojoj kući (kažu i čokolada sa rižom može pomoći da ne trčite stalno u WC).

PRIPREMNI RADOVI NA OTKRIVANJU STRUKTURE U PODZEMNOM LABIRINTU

Nakon pronalaska vještacke strukture ispod glinene podine u podzemnom labirintu Ravne, stručni tim Fondacije je odlučio da na tom mjestu otvori arheološku sondu. U nedelju 24. Jula započeli su pripremni radovi. Nabavljeno je i postavljeno dodatno rasvjetljenje. Ova sekcija podzemnog labirinta je zatvorena za uobičajene turisticčke rute za vrijeme izvođenja radova.

Vodeći arheolog projekta dr. Sara Acconci koordinira planiranjem i izvođenjem arheoloških radova. Plan je otvoriti sondu dugačku 10 metara kako bi se ostvarilo postepeno spuštanje do dna strukture koji se za sada procjenjuje na četiri metra dubine. Prilikom rada bit će napravljena posebna drvena potpora kako ne bi došlo do kolapsa strukture.

Prilaz podzemnoj strukturi zahtijeva i proširenje postojećeg tunela. Radovi na proširenju su započeli i strogo će se voditi računa o sigurnosnim standardima.
zonbirile

#419 Re: Bosanska dolina piramida

Post by zonbirile »

Hipatija wrote:Vi što dobiste sraćku u ove hladne dane rješavajte to u svojoj kući (kažu i čokolada sa rižom može pomoći da ne trčite stalno u WC).

PRIPREMNI RADOVI NA OTKRIVANJU STRUKTURE U PODZEMNOM LABIRINTU

Nakon pronalaska vještacke strukture ispod glinene podine u podzemnom labirintu Ravne, stručni tim Fondacije je odlučio da na tom mjestu otvori arheološku sondu. U nedelju 24. Jula započeli su pripremni radovi. Nabavljeno je i postavljeno dodatno rasvjetljenje. Ova sekcija podzemnog labirinta je zatvorena za uobičajene turisticčke rute za vrijeme izvođenja radova.

Vodeći arheolog projekta dr. Sara Acconci koordinira planiranjem i izvođenjem arheoloških radova. Plan je otvoriti sondu dugačku 10 metara kako bi se ostvarilo postepeno spuštanje do dna strukture koji se za sada procjenjuje na četiri metra dubine. Prilikom rada bit će napravljena posebna drvena potpora kako ne bi došlo do kolapsa strukture.

Prilaz podzemnoj strukturi zahtijeva i proširenje postojećeg tunela. Radovi na proširenju su započeli i strogo će se voditi računa o sigurnosnim standardima.
------------------------
joj mantranja polupismenim sljedbenicima-koordiniranje,struktura,kolaps strukture,sonda.Brate reci,kopate jarak,pa šta iskoči,ionako se tvrdi da je starije od 5000g :lol: :lol:
jurgen

#420 Re: Bosanska dolina piramida

Post by jurgen »

Evo naučno smo dokazali svi na forumu da niko ništa nije naučno dokazao.

Slažem se sa postom da je BiH možda najljepša zemlja na planeti u kojoj imamo sve ali da to ne znamo iskoristiti, ali je to sada stvar politike i dešavanja poslije 95 naovamo zašto zaostajemo. Mi smo očigledno narod koji želi sve odmah na brzinu da riješi i da ima za tili čas, ali to tako ne ide. Sjećam se kada sam bio na Visočici da su raja dolazila sa optimizmom a vraćali se sa podsmjehom i pesimističnim izjavama. Samo kontam i kažem pa šta sada je trebala planina sama sebe da otkrije zato što je raja došla da vidi šta to tamo ima jer je tobože tamo piramida. Ne ide to tako lako pogotovo ne na ovoliki kompleks. Ja mislim da niko od nas ne može pogledati unazad i reći šta je tamo stvarno. Onaj ko je bio tamo i vidio određene stvari ne može ostati ravnodušan bar na trenutak, ali naravno svako ima svoje mišljenje.
wex.alpha

#421 Re: Bosanska dolina piramida

Post by wex.alpha »

Ja samo znam da se meni od place odbija, da bi se taj kretenizam finansirao.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#422 Re: Bosanska dolina piramida

Post by KatarinaKosaca »

dibidus wrote:B U D Z E N J E !

Šta znači "BUDZENJE" :roll: . Neka naučna riječ?
zonbirile

#423 Re: Bosanska dolina piramida

Post by zonbirile »

mali je Semir za hercegovačke liske.Oni u vunena vremena lansiraše Gospu i mlate pare,šeširđiji propao fol,a svi ga gotivili.Povuci paralelu i poduku. :lol: :lol:
Amidza Efendija

#424 Re: Bosanska dolina piramida

KatarinaKosaca wrote:
dibidus wrote:B U D Z E N J E !

Šta znači "BUDZENJE" :roll: . Neka naučna riječ?
Kato, de malo se vrati On-topic, pa ti nama kazi koji si ti prilog za Svemirkovu kolekciju napisala.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#425 Re: Bosanska dolina piramida

Post by KatarinaKosaca »

Amidza Efendija wrote:Kato, de malo se vrati On-topic, pa ti nama kazi koji si ti prilog za Svemirkovu kolekciju napisala.
On topic sam. Pitam da mi se objasni jedna konkretna riječ.
Post Reply