FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
- NightSkyWalker
#401 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Takvu ponudu HDZ1990 nece moci odbiti. A ako odbiju, budale su!.
- AliceInChains
#402 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Dali mi neko u procentima moze odgovoriti, koliko bi Hrvtaskih biraca predstavljala ta moguca koalicija?
- Komrad
#403 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
40%AliceInChains wrote:Dali mi neko u procentima moze odgovoriti, koliko bi Hrvtaskih biraca predstavljala ta moguca koalicija?
-
cikafe
#404 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Ali nije lijep... Sa druge strane Zlaja koooo maneken!Komrad wrote:SDP sigurno ne zeli lose Hrvatima ali bas nisu ljubitelji HDZa narocito Covica i to je njigovo pravoGeronimo81 wrote:Ponuda SDP iako je iz nesluzbenog izvora je dokaz da se nezeli nista lose hrvatima i to nece stvoriti neku bunu i strah u narodu. SAd to SDP treba sluzbeno da ponudi a ako HDZ 1990 odbiju e onda su stvarno papci.
ne vjerujem ni da je Covic ljubitelj Lagumdzije al ne trebamo mi biti taoci animoziteta te dvije stranke, te dvije politike i ta dva covjeka..
Za mene je Raguz prihvatljiv za bilo koju funkciju jer ga smatram dobrim i iskrenim politicarem te sposobnim narocito mi se njegov nastup svidio u nekoliko emisija u 60 minuta...
I mislim da od svih HDZovaca Raguz najbolje stoji kod Bosnjaka
- slobodni armirach
#405 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
nema tu st dase razmislja, Martina Raguza za premijera, ima veliku podrsku u oba naroda.
SDP nek salje pismenu ponudu, a Ljubic nek je ovjeri vrati nazad zajedno sa Raguzem,
i nek se hvata posla, i dajte ljudi radite vise, ovo se previse oteglo.
Lagumdziju kao ministra vanjskh poslova, nek sredi ovaj totalni haos po ambasada,
i nek trazi investitore. to sto vanjski poslovi potroe para nemoze 4 Aluminija da zarade.
imate rok za dogovor do nove godine
SDP nek salje pismenu ponudu, a Ljubic nek je ovjeri vrati nazad zajedno sa Raguzem,
Lagumdziju kao ministra vanjskh poslova, nek sredi ovaj totalni haos po ambasada,
i nek trazi investitore. to sto vanjski poslovi potroe para nemoze 4 Aluminija da zarade.
-
bicebolje
#406 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Rekoh ja da će se Zlaji izmaknuti sanjana fotelja.alternativni wrote:Ne volim ni ja SDA, ali trenutno SDP ima mali izbor:
1. koalicija sa SDA
2. koalicija sa HDZ+SBB
3. ostati u opoziciji, tj. vlast prepustiti koaliciji SDA+HDZ
Od tri zla biraju najmanje...
A za sve one koji su pricali da je Lagumdzija narcis koji nece popustiti:
SDP spreman da kadar HDZ-a 1990 bude predsjedavajući Vijeća ministara
- Komrad
#407 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
A koga cemo za Federalnog premijeraslobodni armirach wrote:nema tu st dase razmislja, Martina Raguza za premijera, ima veliku podrsku u oba naroda.
- NightSkyWalker
#408 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
A sta sa SDA?slobodni armirach wrote:nema tu st dase razmislja, Martina Raguza za premijera, ima veliku podrsku u oba naroda.
- wickerman
#409 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Ja bi ZlatkaKomrad wrote:A koga cemo za Federalnog premijeraslobodni armirach wrote:nema tu st dase razmislja, Martina Raguza za premijera, ima veliku podrsku u oba naroda.
imate rok za dogovor do nove godine?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#410 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
izmaknuti? ili da ovako protumačimo: Lagumdžija ipak nije toliki kompleksaš da nauštrb višeg cilja puca na neku pozicijubicebolje wrote:Rekoh ja da će se Zlaji izmaknuti sanjana fotelja.alternativni wrote:Ne volim ni ja SDA, ali trenutno SDP ima mali izbor:
1. koalicija sa SDA
2. koalicija sa HDZ+SBB
3. ostati u opoziciji, tj. vlast prepustiti koaliciji SDA+HDZ
Od tri zla biraju najmanje...
A za sve one koji su pricali da je Lagumdzija narcis koji nece popustiti:
SDP spreman da kadar HDZ-a 1990 bude predsjedavajući Vijeća ministara
bude li stvarno neko iz '90-tke predsjedavajući Vijeća ministara, prvo što će se mnogima usta začepiti, a SDP će pokazati zrelost i spremnost da se zbog mira u kući ustupi nešto što je među "elitama" nezamislivo...
poslije bi samo mogli lajati o tome kako je Lagumdžiji nešto izmaklo
- Chmoljo
#411 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
NikšićaKomrad wrote:A koga cemo za Federalnog premijeraslobodni armirach wrote:nema tu st dase razmislja, Martina Raguza za premijera, ima veliku podrsku u oba naroda.
- NightSkyWalker
#412 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
To bi bila dobra koalicija na nivou veceg entiteta.
Ali kako stvari na salamet izvesti na drzavnom nivou.
Ali kako stvari na salamet izvesti na drzavnom nivou.
- Komrad
#413 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
ja bih tu Zlayu volio vidjetChmoljo wrote:NikšićaKomrad wrote:A koga cemo za Federalnog premijeraslobodni armirach wrote:nema tu st dase razmislja, Martina Raguza za premijera, ima veliku podrsku u oba naroda.
Mada je Niksic lik i po
- Chmoljo
#414 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
niks Hamdija, samo NerminKomrad wrote: ja bih tu Zlayu volio vidjet
Mada je Niksic lik i poa tek hamdija
ja navijam za Neku, pa ćemo vidjeti
- ultima_palabra
#415 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Chmoljo wrote:NikšićaKomrad wrote:A koga cemo za Federalnog premijeraslobodni armirach wrote:nema tu st dase razmislja, Martina Raguza za premijera, ima veliku podrsku u oba naroda.
- wickerman
#416 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Hocemo se sada posvadjat hocemo li Niskica ili Zlaju

- Komrad
#417 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
ma necemowickerman wrote:Hocemo se sada posvadjat hocemo li Niskica ili Zlaju![]()
![]()
![]()
Nek se pocne raditi pa ko god da bude
- Chmoljo
#418 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Komrad wrote:
ma necemo
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#419 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
45cents wrote:Prije nego što se tema zaključa ili se oĆituju Vanila i drugi profesionalci, samo da dodam da HDZ nije imao nikakav rejting u svom narodu prije deset mjeseci...
Sve što su se uspjeli ojačati i stati na noge i što sada igraju igru "žrtve", mogu zahvaliti Valteru i njegovoj postizbornoj teraviji.
a sta sam ja to?
profesionalni forumas?
-
mahalik
#420 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
SBiH Haris i njegovi mediji napadaju
Z. Jurišić Uzurpator interesa hrvatskkog naroda
HSP BiH je apsolutno spreman ići u koaliciju sa bilo kim ko će ga uvesti u vlast. Lider ove stranke Zvonko Jurišić apsolutno je svjestan činjenice da ni on kao pojedinac niti njegova stranka nema izborni legitimitet da predstavlja hrvatski narod u vlasti. Hrvati su svoje povjerenje na izborima apsolutno povjerili HDZ-u BiH, te HDZ-u 1990. te ih tako ozakonili da zastupaju njihove interese u BiH.
Jurišić će ukoliko uđe u vlast na bilo kojem nivou tek poslužiti kao neko ko će legitimirati nehrvatske stranke da odlučuju o sudbini ovog naroda u procesu ustavnih promjena. Zbog toga se Jurišića s pravom treba posmatrati kao svojevrsnog uzurpatora interesa hrvatskog naroda koji ignoriranjem dva HDZ-a ignorira državno uređenje i biračku volju preko 90 posto Hrvata u BIH. Gori od njega su samo oni koji ga žele u koaliciju i kojim je očigledno ignoriranje državnog uređenja i volje jednog naroda ugrađeno u platformu.
S.Ćenan
(vijesti.ba)
HSP BiH je apsolutno spreman ići u koaliciju sa bilo kim ko će ga uvesti u vlast. Lider ove stranke Zvonko Jurišić apsolutno je svjestan činjenice da ni on kao pojedinac niti njegova stranka nema izborni legitimitet da predstavlja hrvatski narod u vlasti. Hrvati su svoje povjerenje na izborima apsolutno povjerili HDZ-u BiH, te HDZ-u 1990. te ih tako ozakonili da zastupaju njihove interese u BiH.
Jurišić će ukoliko uđe u vlast na bilo kojem nivou tek poslužiti kao neko ko će legitimirati nehrvatske stranke da odlučuju o sudbini ovog naroda u procesu ustavnih promjena. Zbog toga se Jurišića s pravom treba posmatrati kao svojevrsnog uzurpatora interesa hrvatskog naroda koji ignoriranjem dva HDZ-a ignorira državno uređenje i biračku volju preko 90 posto Hrvata u BIH. Gori od njega su samo oni koji ga žele u koaliciju i kojim je očigledno ignoriranje državnog uređenja i volje jednog naroda ugrađeno u platformu.
S.Ćenan
(vijesti.ba)
- Komrad
#421 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
mahalik wrote:SBiH Haris i njegovi mediji napadaju
S.Ćenan
(vijesti.ba)
pa dobro ja mislim da ni Harisa a Boga mi ni njegove medije vise niko ne shvata ozbiljno
- nellington
#422 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Ovo je najnesretnija rečenica u historiji višestranačja u BiH: mislim da stranku XXX i njihove agitatore niko ne shvata ozbiljno, sva moja raja je dovoljno osviještena pa samo slušaju i glasaju za YYY. Tako su Reformske snage ispušile pred rat, tako smo se zezali sa Utemeljiteljevim savezom pa su uzeli priličan dio glasačkog tijela... Ne otpisuj nikoga u ovoj državi, umro je tek kada mu bašluk postave.Komrad wrote:
pa dobro ja mislim da ni Harisa a Boga mi ni njegove medije vise niko ne shvata ozbiljno
- madner
#423 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Da tako ti Kine i Japana objasni nam onda izborne rezultate.45cents wrote:Prije nego što se tema zaključa ili se oĆituju Vanila i drugi profesionalci, samo da dodam da HDZ nije imao nikakav rejting u svom narodu prije deset mjeseci...
Sve što su se uspjeli ojačati i stati na noge i što sada igraju igru "žrtve", mogu zahvaliti Valteru i njegovoj postizbornoj teraviji.
- no_pasaran
#424 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Ma šta ćemo se svađat, samo nek je NikšićKomrad wrote:ma necemowickerman wrote:Hocemo se sada posvadjat hocemo li Niskica ili Zlaju![]()
![]()
![]()
- no_pasaran
#425 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
To je činise bio odličan potez Ljubića da poruči SDP-u da bi u koaliciju mogao samo ako mu se da Premijerska fotelja... Pametno u svakom slučaju. Ili je (a to će se pokazati ako odbije) Čović našao veliki orah u Ljubićevom džepu.plain vanilla wrote:koliko je sad bitan sporazum devedesetke s hdz-om?
me obavezuje li ih taj sporazum da ne idu nikud bez covica?
Dokument ih ništa ne obavezuje, sve su to samo ukopavanja pred pregovore.
Ovaj je ba Ljubić izgleda Hrvatska verzija Tihića - da ga na ulici sretneš marku bi mu dao, a on namazaaaan... Masla ti a ti i ne znaš