Ko da sam znao da će mi desetak godina kasnije to postati omiljeno piće
kad sam bio mali
- Obuca9
#401 Re: kad sam bio mali
Kad sam bio mali, pa se sa sestrom igrao, vazda mi je furka bila piti ledeni čaj iz onih čaša za štok, ali samo malo nasuti da izgleda kao štok.
- inspektorica javert
#402 Re: kad sam bio mali
po jutru se dan poznajehz__semir wrote:Kad sam bio mali, pa se sa sestrom igrao, vazda mi je furka bila piti ledeni čaj iz onih čaša za štok, ali samo malo nasuti da izgleda kao štok.
- BSn
#403 Re: kad sam bio mali
hz__semir wrote:Kad sam bio mali, pa se sa sestrom igrao, vazda mi je furka bila piti ledeni čaj iz onih čaša za štok, ali samo malo nasuti da izgleda kao štok.
Ja sam ponekad cirk'o stok - onako iz cepa - i dan danas mi ide k'o sok.
A sve je pocelo kad sam zub vadio pa stara stavljala vatu namocenu u stok. Ja isis'o stok - ostala samo vata.
- inspektorica javert
#404 Re: kad sam bio mali
....meni je u vikendici sestra ispala kroz prozor..mlađa je od mene 6 godina, i ja je lafo podigla da vidi snijeg, prozor nije bio dobro pričvršćen i dijete hoplaa kroz prozor..
sreća moja pa je bilo nisko a i snijeg je bio dubok
toliko sam se prepala da nisam imala kad izaći kroz vrata za njom već sam i ja iskočila
vrhunac bi bio da sam se prizemljila na nju
..uuu kakve sam batine tad dobilaaa 
toliko sam se prepala da nisam imala kad izaći kroz vrata za njom već sam i ja iskočila
- BSn
#405 Re: kad sam bio mali
Nena, rahmetli, nije pusila, al' bi podjahkad zapali. I tako ona, kad u rijetke petke zapali, meni cusne da lafo povucem dim (meni nekih 8-9 godina). E, jedini je problem sto ja nisam skont'o da niko ne vidi to kad ja "povucem". Sjedim ja tako pored oca, on spusti fino cigaru na pepeljaru, ja za cigaru - ma nisam je ni uhvatio cestito - pljus samar... Meni nista nije bilo jasno - mislim da od tad nisam vise ni nenine cigare pusio - bjez' belaj, prvo ti dadnu da zapalis, onda te opale - good cop, bad cop. 
I tako, meni cigare nisu bile interesantne kad svima ostlim, pa sam se tek u 3. srednje propusio...
I tako, meni cigare nisu bile interesantne kad svima ostlim, pa sam se tek u 3. srednje propusio...
- Država
#406 Re: kad sam bio mali
Ja sam umirao za Kim Wilde.Šef wrote:samo malo wrote:Ja sam se lozio na Nedu UkradenJa na ovu pjevačicu "Zane".
![]()
- Ductus Holedocus
#407 Re: kad sam bio mali
Ja sam jednom skupila dajdzinih opusaka..i sakrila se da iscejfinom..Kad hop,mama na vrataBSn wrote:Nena, rahmetli, nije pusila, al' bi podjahkad zapali. I tako ona, kad u rijetke petke zapali, meni cusne da lafo povucem dim (meni nekih 8-9 godina). E, jedini je problem sto ja nisam skont'o da niko ne vidi to kad ja "povucem". Sjedim ja tako pored oca, on spusti fino cigaru na pepeljaru, ja za cigaru - ma nisam je ni uhvatio cestito - pljus samar... Meni nista nije bilo jasno - mislim da od tad nisam vise ni nenine cigare pusio - bjez' belaj, prvo ti dadnu da zapalis, onda te opale - good cop, bad cop.
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#408 Re: kad sam bio mali
I JA I JA...Država wrote:Ja sam umirao za Kim Wilde.Šef wrote:samo malo wrote:Ja sam se lozio na Nedu UkradenJa na ovu pjevačicu "Zane".
![]()
pa se pojavi ona samanta fox i onda dodje ovo:
ona je ostavila veliki trag u mom zivotu!!!
-
dunyalook
#409 Re: kad sam bio mali
kad sam bila mala mislila sam da se glumas son koneri zove sonko neri
kad sam bila mala mislila sam da je balada ime ulice, jer mi je mama uvijek govorila da cu dobiti na kraju balade
kad sam bila mala pila sam kolu s kockom secera
kad sam bila mala uzina na velikom odmoru bila mi je rum plocica i kifla
kad sam bila mala zeljela sam postati najbolji fudbalski sudija, jer mi se to cinio kao jedini nacin da zensko dodje na SP u fudbalu
kad sam bila mala mislila sam da je balada ime ulice, jer mi je mama uvijek govorila da cu dobiti na kraju balade
kad sam bila mala zeljela sam postati najbolji fudbalski sudija, jer mi se to cinio kao jedini nacin da zensko dodje na SP u fudbalu
- elizabeth a
#410 Re: kad sam bio mali
dunyalook wrote: kad sam bila mala zeljela sam postati najbolji fudbalski sudija, jer mi se to cinio kao jedini nacin da zensko dodje na SP u fudbalu
Ja htjela biti trener
Nikad nisam skupljala salvetice, al' sam zato imala sve sličice fudbalera.
Evo meneSunrise00 wrote:ja i sad znam po cedeviti oplesti kasikom
joj na ovim temama se uvijek nadju ove generacije 80ih, ima li ko ko je bio mali krajem 90ih
Kad sam bila mala, pila sam Alpinu i pretvarala se da je to pivo
- Ridjobrki
#411 Re: kad sam bio mali
Moj tip cure!dunyalook wrote:
kad sam bila mala zeljela sam
postati najbolji fudbalski sudija, jer
mi se to cinio kao jedini nacin da
zensko dodje na SP u fudbalu
-
SKAFISKAFNJAK
#412 Re: kad sam bio mali
heh, ja sam sjedio sam za stolom u kuhinji i sip´o vodu iz kanistera, zamislj´o da je rakija i pric´o sam sa sobom k´o da sam pijan
-
RosaSpinosa
- Ridjobrki
#414 Re: kad sam bio mali
Ja sam se užasavao onih zelenih velikih skakavaca sa onim krupnim očima i antenčinama! Ustvari, i danas ih se bojim samo što to nikad ne bih javno priznao, nema šanse...
-
RosaSpinosa
-
PalaSa Marsa
#416 Re: kad sam bio mali
Ja sam ti ka' mali, pa' s' lipe.
Nadjoh ja ovo.
Dok se ja sjetim, sve cu napisat'.

Nadjoh ja ovo.
Dok se ja sjetim, sve cu napisat'.
- smurf
#417 Re: kad sam bio mali
To ona racunica... "pamtim dva, zajebem jedan"
i onda vise puta ona zeMska "ja nemam da platim"
Meni je bila draga i ona reklama "sa smjesom ako (Aco) sve je lako" - onaj kuhar mi bio bas simpa
Kad sam bio mali stvorio sam averziju ka folk muzici, ono, taman se sakrijes igrajuci zmire, nadjes neku super logu, kad starci iz avlije pocnu prozivati da se ide po jos piva i obavezan Fruskogorski biser za zene, a tamo drma Vesna Zmijanac, Sejo Pitic, Miroslav Ilic, Halidi...
Kako sam ih znao nabrajati dok idem niz mahalu
Prve slibe koje sam dobio su bile Sandokan
i onda vise puta ona zeMska "ja nemam da platim"
Meni je bila draga i ona reklama "sa smjesom ako (Aco) sve je lako" - onaj kuhar mi bio bas simpa
Kad sam bio mali stvorio sam averziju ka folk muzici, ono, taman se sakrijes igrajuci zmire, nadjes neku super logu, kad starci iz avlije pocnu prozivati da se ide po jos piva i obavezan Fruskogorski biser za zene, a tamo drma Vesna Zmijanac, Sejo Pitic, Miroslav Ilic, Halidi...
Kako sam ih znao nabrajati dok idem niz mahalu
Prve slibe koje sam dobio su bile Sandokan
-
ja2
#418 Re: kad sam bio mali
Kad sam bila mala tata je kupio video rekorder i dvije kasete u robnoj kuci Sarajka. Te dvije kasete su bile pjesme Vesne Zmijanac i neki karate film. Dugo, do otvaranja prvih videoteka sam dnevno i po vise puta pregledavala te dvije kasete i dan danas se sjecam zlacanog kompleta vesne zmijanac u spotu sa zmijom.
Znali smo se ko djeca satima vozat po onim pokretnim stepenicama u Sarajci, dok nas prodovacice ne bi otjerale.
Znali smo se ko djeca satima vozat po onim pokretnim stepenicama u Sarajci, dok nas prodovacice ne bi otjerale.
- Obuca9
#419 Re: kad sam bio mali
Kad sam bio prvi razred, sjećam se da je učiteljica nešto pričala o zanimanjima i spominjala prosvjetne radnike, tad je pitala zna li iko ko su prosvjetni radnici, meni nešto u glavi sinulo da su to učitelji i učiteljice, onako slučajno, ali nisam smio reći da se ne izofiram. Kad niko nije odgovorio, a učiteljica rekla odgovor, meni bilo pravo krivo. I dan danas, kad čujem riječi "prosvjetni radnici" sjetim se toga i ne mogu nikako da prežalim što nisam odgovorio 
-
*Dunja
#420 Re: kad sam bio mali
Ja sam do 7 god mislila da kada upalim kasetu u pola noci,da tada probudim pjevaca da pjeva,pa mi nikad nije bilo jasno kako onda i kad moja prijateljica upali,on pjeva na dva mjesta
A vrhunac je bio kada sam prisluskivala razgovore starijih rodica,koje su pricale o depiliranju...pa uzela bic i udri!
(obrve su najgore prosle
)
A vrhunac je bio kada sam prisluskivala razgovore starijih rodica,koje su pricale o depiliranju...pa uzela bic i udri!
(obrve su najgore prosle
- Chemist
#421 Re: kad sam bio mali
dunyalook wrote:kad sam bila mala mislila sam da se glumas son koneri zove sonko neri
U mojoj glavi Silvester Stalone (Sylvester Stallone) je ustvari bio Silver Sterstalone
Bojali smo se milicajaca (onih brkatih ponajvise)
- Ductus Holedocus
#422 Re: kad sam bio mali
znam takvogRidjobrki wrote:Ja sam se užasavao onih zelenih velikih skakavaca sa onim krupnim očima i antenčinama! Ustvari, i danas ih se bojim samo što to nikad ne bih javno priznao, nema šanse...
-
Lux_Aeterna
#423 Re: kad sam bio mali
jesam li ja negdje propustila, il niko jos ne spominje sarenu lazu? 
ja sam mislila da je to ono sareno veliko lizalo...
- astrid
#424 Re: kad sam bio mali
Meni tata jednom rekao da ću dobiti šarenu lažu ako budem dobra dok se on ne vrati....Ja taj dan bila fina ,samo takoLux_Aeterna wrote:jesam li ja negdje propustila, il niko jos ne spominje sarenu lazu?
Nije me mogao više izraditi na taj fazon,mada sam dugo kontala da je to nekakvo lizalo
- Obuca9
#425 Re: kad sam bio mali
A ja sam šarenu lažu zamišljao kao neki veliki šareni ćilim