Chmoljo wrote:obojica ćete biti odstranjeni ako još jednu progovorite na ovaj način... taman da ste emeritusi.
Univerzitet u Travniku/Kiseljaku
- cyber_kurajber
#401 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku
-
Bokaccc
#402 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku
cyber_kurajber wrote: 2. Kupi riječnik, educirani građanine !
Ne slušaj ga ortega, mislim da hoće da te nagovori da ideš i tražiš "riječnik" da kupiš, da ti se smiju ljudi kako si nepismen.
P.S.
Za admina Chmolju: Nije napad na ortegu nego delikatan pokušaj humora kroz ironiju. XDXD Nemoj ban, svega ti!
______
Ova rasprava je dobra stvar, u kontekstu oslobađanja studenata unsa od predrasuda i percepcija baziranih na predrasudama. Međutim, kada ponestane argumenata, nastupaju zajedljivi komentari i kroz sarkazam prikrivene uvrede. Mislim da trebate ipak prepustiti ovaj topic ljudima pohađaju fakultete spomenutog Univerziteta, da mogu neometano razmijenjivati informacije i utiske ?! Mislim, ako to nije previše za iskati...? Da nam dopustite da imamo TOPIC kao i ostali fakulteti na ovome forumu, u kojem nas nećete diskriminirati, vrijeđati i pokušavati koristiti fail sarkazam!?
Hvala
- cyber_kurajber
#403 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku
Bokaccc wrote:cyber_kurajber wrote: 2. Kupi riječnik, educirani građanine !
Ne slušaj ga ortega, mislim da hoće da te nagovori da ideš i tražiš "riječnik" da kupiš, da ti se smiju ljudi kako si nepismen.
P.S.
Za admina Chmolju: Nije napad na ortegu nego delikatan pokušaj humora kroz ironiju. XDXD Nemoj ban, svega ti!
______
Ova rasprava je dobra stvar, u kontekstu oslobađanja studenata unsa od predrasuda i percepcija baziranih na predrasudama. Međutim, kada ponestane argumenata, nastupaju zajedljivi komentari i kroz sarkazam prikrivene uvrede. Mislim da trebate ipak prepustiti ovaj topic ljudima pohađaju fakultete spomenutog Univerziteta, da mogu neometano razmijenjivati informacije i utiske ?! Mislim, ako to nije previše za iskati...? Da nam dopustite da imamo TOPIC kao i ostali fakulteti na ovome forumu, u kojem nas nećete diskriminirati, vrijeđati i pokušavati koristiti fail sarkazam!?
Hvala
Sve i da si imaš pravo (kao za moju fulu kod pojma "rječnik") i dalje ćeš nositi teško breme šarenog papira "fakulteta" i "univerziteta" u iznajmljenoj dvokatnici.
Sve i da UNSA ništa ne valja, u Sarajevu ne možeš platiti 5.000 KM i dobiti diplomu ili platiti 3.000 i čekati tri godine da dobiješ šareni.
Tačno je da kompleks postoji ... ali ne kod ljudi koji studiraju na UNSA, već ljudi koji studiraju po raznim privatnim "fakultetima" po Kiseljaku i Travniku, jer stvarno sumnjam da će neko ko "uspije" završiti takav "fakultet" (umalo ne rekoh "kolor kopirnica diploma") prilikom susreta sa kolegama sa UNSA (iako ih ovi vjerovatno nikada neće ni smatrati kolegama) na pitanje: "Gdje ste vi studirali?", onda pun sebe reći: "U Kiseljaku (ili Travniku)", a da se pri tome makar malo ne zacrveni (bez obzira što ta crvena boja već nerijetko biva sastavni dio lica - ponekad i dominantna boja).
I nemoj ni pokušavati da me ubjediš da je UNSA preteška i da su profesori nemogući (a da su kao u Kiseljaku profesori normalni), jer trojica mojih prijatelja koja u Sarajevu nisu mogli maći sa prve godine, su po prebacivanju u Kiseljak završili u roku, pa čak sada i neke "master" studije pohađaju. A znaš zašto nisu mogli ništa u SA - samo zato jer nisu učili.
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#404 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku
A ti si kao bio po univerzitetima u kiseljaku ili travniku,ili je to samo hearsay ? Znaci,ti tvrdis,da svaki privatni fakultet je "kopirnica diploma" ? Za druge fakultete ne znam,ali kako onda da su momci sa travnickog "Vitez" fakulteta (prijasni Apeiron) osvojili prvo ili drugo mjesto,ne sjecam se bas,na ekonomijadi ?cyber_kurajber wrote:Bokaccc wrote:cyber_kurajber wrote: 2. Kupi riječnik, educirani građanine !
P.S.
______
Hvala
Sve i da si imaš pravo (kao za moju fulu kod pojma "rječnik") i dalje ćeš nositi teško breme šarenog papira "fakulteta" i "univerziteta" u iznajmljenoj dvokatnici.
Sve i da UNSA ništa ne valja, u Sarajevu ne možeš platiti 5.000 KM i dobiti diplomu ili platiti 3.000 i čekati tri godine da dobiješ šareni.
Tačno je da kompleks postoji ... ali ne kod ljudi koji studiraju na UNSA, već ljudi koji studiraju po raznim privatnim "fakultetima" po Kiseljaku i Travniku, jer stvarno sumnjam da će neko ko "uspije" završiti takav "fakultet" (umalo ne rekoh "kolor kopirnica diploma") prilikom susreta sa kolegama sa UNSA (iako ih ovi vjerovatno nikada neće ni smatrati kolegama) na pitanje: "Gdje ste vi studirali?", onda pun sebe reći: "U Kiseljaku (ili Travniku)", a da se pri tome makar malo ne zacrveni (bez obzira što ta crvena boja već nerijetko biva sastavni dio lica - ponekad i dominantna boja).
I nemoj ni pokušavati da me ubjediš da je UNSA preteška i da su profesori nemogući (a da su kao u Kiseljaku profesori normalni), jer trojica mojih prijatelja koja u Sarajevu nisu mogli maći sa prve godine, su po prebacivanju u Kiseljak završili u roku, pa čak sada i neke "master" studije pohađaju. A znaš zašto nisu mogli ništa u SA - samo zato jer nisu učili.
-
ortega
#405 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku
a reci sad ti meni, jeli sve ovo sto si gore nabrojao razlog da ovako vrijedjas i ne postujes prije svega covjeka kao osobu, a kao kolegu i ne moras, mislim da to na unsa te nisu naucili, a dalje, dal ce se neko crvenit ili ne, prepusti to njemu, moras da shvatis uvijek ima bolje od boljeg, ako je vrh u bih sarajevo, u evropi je taj isti fax medju zadnjima, a opet, kad vidim koliko i sta uce po norveskoj i dr skandinavskim zemljama, lijepo mi bude smjesno, oni ne mogu studentima iz sa po znanju pripet ni blizu, dakle, sve ovo sto mi pricamo je prazna slama, bit je samo kako ko obavlja posao, ako ne zadovoljavas ima neko drugi i to je sve..kaazem ti, ja imam svoj posao, ne grebem ni od koga nizasta, dok drugi sjede po kafanama, ja u ponoc sljakam po papirima i radim, i pri tome nikome ne govorim jeli mi tesko i jesam li spavao, a dok imam brdo prijtelja zavrse u sa ili bilo gdje, rade u advokata dvadeset dana, kaze ma necu vise on me salje da placam racune i da preturam papire za par stoja, necu radje cu sjedit, e prijatelju ja preturam papire i ne sjedim, i sve sto nisam naucio na pravu u kiseljaku, vjeruj da sam dobrano utvrdio u praksi, i nemam nikakav stid, jer ja odem kod medzide kreso ili u vrhovni sud ili bilo koji sud u sa, i ljudi kad me vide svi znaju sta sam i gdje zavrsio, i vjeruj da sa svima popijem kafu, ako mi treba neka potvrda ili nesto odradit, ljudi me vole, a tamo ne pricamo o fudbalu nego o poslu, a ako ja ne mogu pricati o poslu sa jednom merdzanom skaljic naravno ni blizu u istoj ravni, ali dovoljno dobro i simpaticno da zeli odvojit za mene par minuta, i sam znas da ce mi bacit papir preko stola i reci dovidjenja...puna je kapa svakome onih koji zavrse fax i cekaju da sve neko drugi za njih odradi...a ta kopirnica papira kako je nazivas ima sve dozvole za rad od nadleznih institucija, a ja nisam nikakav nadleznik, pa da sam ih ja dao, ja sam samo covjek koji je odlucio gdje zeli da studira, i naravno pri tome sam gledao gdje ce mi biti lakse, nije li to ljudski??i eto na kraju vidis da sse ne stidim, sam se javih i rekoh gdje sam studirao i sta zavrsio, i na kraju ako si iz sarajeva znas koja je skola prva gimnazija tu sam zavrsio srednju sa vrlodobrim i mogao sam i na sa fax bezz problema..a ako sumnjas u sve odemo zajedno u arhiv pogledas sve testove koje sam ja na pravu odradio sve ponesemo, pa neka ih ocjeni bilo koji pravni ekspert kojeg ti odaberes, ja cu pristat sa osmjehom jer znam sta sam radio..cak pristajem i da se analizira moj i tvoj rijecnik, siguran sam da bi najmanje u ravni bio
pozdrav!!
-
Eborg
- cyber_kurajber
#407 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku
[/quote]
A ti si kao bio po univerzitetima u kiseljaku ili travniku,ili je to samo hearsay ? Znaci,ti tvrdis,da svaki privatni fakultet je "kopirnica diploma" ? Za druge fakultete ne znam,ali kako onda da su momci sa travnickog "Vitez" fakulteta (prijasni Apeiron) osvojili prvo ili drugo mjesto,ne sjecam se bas,na ekonomijadi ?[/quote]
Upravo tako. Gotovo svi privatni fakulteti (osim Ganićevog i još 1-2), a pogotovo oni u Travniku i Kiseljaku su obične mašine za štancanje diploma. Pa pogledaj samo ko su vlasnici (ili osnivači) tih fakulteta.
A ti si kao bio po univerzitetima u kiseljaku ili travniku,ili je to samo hearsay ? Znaci,ti tvrdis,da svaki privatni fakultet je "kopirnica diploma" ? Za druge fakultete ne znam,ali kako onda da su momci sa travnickog "Vitez" fakulteta (prijasni Apeiron) osvojili prvo ili drugo mjesto,ne sjecam se bas,na ekonomijadi ?[/quote]
Upravo tako. Gotovo svi privatni fakulteti (osim Ganićevog i još 1-2), a pogotovo oni u Travniku i Kiseljaku su obične mašine za štancanje diploma. Pa pogledaj samo ko su vlasnici (ili osnivači) tih fakulteta.
- cyber_kurajber
#408 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku
TačnoEborg wrote:Rječnik.
- cyber_kurajber
#409 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku
1. nedostaje ti jedna riječBokaccc wrote:cyber_kurajber wrote: 2. Kupi riječnik, educirani građanine !
P.S.
______
Hvala
2. "fail" sarkazam ? možda "failed" ? ili šta već ?
3. iskati je divna riječ
Last edited by cyber_kurajber on 23/09/2011 17:20, edited 1 time in total.
- cyber_kurajber
#410 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku
Hajde sve ću ti povjerovati, samo piši kraće rečenice.ortega wrote:a reci sad ti meni, jeli sve ovo sto si gore nabrojao razlog da ovako vrijedjas i ne postujes prije svega covjeka kao osobu, a kao kolegu i ne moras, mislim da to na unsa te nisu naucili, a dalje, dal ce se neko crvenit ili ne, prepusti to njemu, moras da shvatis uvijek ima bolje od boljeg, ako je vrh u bih sarajevo, u evropi je taj isti fax medju zadnjima, a opet, kad vidim koliko i sta uce po norveskoj i dr skandinavskim zemljama, lijepo mi bude smjesno, oni ne mogu studentima iz sa po znanju pripet ni blizu, dakle, sve ovo sto mi pricamo je prazna slama, bit je samo kako ko obavlja posao, ako ne zadovoljavas ima neko drugi i to je sve..kaazem ti, ja imam svoj posao, ne grebem ni od koga nizasta, dok drugi sjede po kafanama, ja u ponoc sljakam po papirima i radim, i pri tome nikome ne govorim jeli mi tesko i jesam li spavao, a dok imam brdo prijtelja zavrse u sa ili bilo gdje, rade u advokata dvadeset dana, kaze ma necu vise on me salje da placam racune i da preturam papire za par stoja, necu radje cu sjedit, e prijatelju ja preturam papire i ne sjedim, i sve sto nisam naucio na pravu u kiseljaku, vjeruj da sam dobrano utvrdio u praksi, i nemam nikakav stid, jer ja odem kod medzide kreso ili u vrhovni sud ili bilo koji sud u sa, i ljudi kad me vide svi znaju sta sam i gdje zavrsio, i vjeruj da sa svima popijem kafu, ako mi treba neka potvrda ili nesto odradit, ljudi me vole, a tamo ne pricamo o fudbalu nego o poslu, a ako ja ne mogu pricati o poslu sa jednom merdzanom skaljic naravno ni blizu u istoj ravni, ali dovoljno dobro i simpaticno da zeli odvojit za mene par minuta, i sam znas da ce mi bacit papir preko stola i reci dovidjenja...puna je kapa svakome onih koji zavrse fax i cekaju da sve neko drugi za njih odradi...a ta kopirnica papira kako je nazivas ima sve dozvole za rad od nadleznih institucija, a ja nisam nikakav nadleznik, pa da sam ih ja dao, ja sam samo covjek koji je odlucio gdje zeli da studira, i naravno pri tome sam gledao gdje ce mi biti lakse, nije li to ljudski??i eto na kraju vidis da sse ne stidim, sam se javih i rekoh gdje sam studirao i sta zavrsio, i na kraju ako si iz sarajeva znas koja je skola prva gimnazija tu sam zavrsio srednju sa vrlodobrim i mogao sam i na sa fax bezz problema..a ako sumnjas u sve odemo zajedno u arhiv pogledas sve testove koje sam ja na pravu odradio sve ponesemo, pa neka ih ocjeni bilo koji pravni ekspert kojeg ti odaberes, ja cu pristat sa osmjehom jer znam sta sam radio..cak pristajem i da se analizira moj i tvoj rijecnik, siguran sam da bi najmanje u ravni biopozdrav!!
- Miki123
#411 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku
Ja medžida, merdžana i ostala raja 
-
ortega
#412 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku
dobro stari, samo nemoj sarkazma, ako se bojis da cu ti ja ili neko sa pfk uzeti mjesto, ne brini, nisam zainteresovan!!
-
ortega
#413 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku
miki kod merdzane, sam radio odes i provjeris, medzida kucni prijatelj, jusuf halilagic bit ce ti na pravosudnom takodjer...treba li jos??kako li se jedete divno mi je vidjeti..uzivam upast ovdje i gledat kolicinu frustracija koju nosite sa sobom..
- JThomas
#414 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku
i mene vole sudije, a i zadovoljavam 
- wickerman
#415 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku
Ja sam cuo da visoko tuzilacko i sudsko vijece ne dopusta polaganje pravosudnog ispita za studente sa fakulteta u Kiseljaku?
Jel to tacno?
Ako je tacno onda mozes upisati socijalni rad da se bezze ne peglas

Jel to tacno?
Ako je tacno onda mozes upisati socijalni rad da se bezze ne peglas
- Miki123
#416 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku
wickerman wrote:Ja sam cuo da visoko tuzilacko i sudsko vijece ne dopusta polaganje pravosudnog ispita za studente sa fakulteta u Kiseljaku?
Jel to tacno?
Ako je tacno onda mozes upisati socijalni rad da se bezze ne peglas![]()
![]()
Nije tačno. Nema VSTV ništa sa pravosudnim ispitom.
ortega, nije to bit. Mislim, zašto je relevantno s kim se ti družiš? tvoja priča se svodi na onaj vic: imam kuću u gradu, trosoban stan u centru, vikendicu na igmanu, bmw u garaži. Ne prodajem ništa, samo se kurčim
i eki, sad mi trebamo tebi zavidit jer si ti buddy sa njima
-
ortega
#417 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku
ne druzim se ja sa njima, naravno, i znam sta pokusavas reci, ali ja sam samo trazio normalan razgovor, a priznat ces da ovdje nisam naisao na njega, ja kazem samo da se u poslu srecem sa tim ljudima, i da bukvalno radim po cjeli dan, i da stojim iza svoga znanja i iza svoje diplome, kao sto ti stojis iza svoje, jeli tako...i na kraju kazem neka klijentela sudi i bira..na kraju se sve svodi ipak na to..izvini me ako sam malo ponesen rekao neke stvari koje su se mogle protumacit na taj nacin na koji si ih ti protumacio..nije mi bila ta namjera! sretno..
-
ortega
#418 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku
mozes ti sa tim faxom polagat bilo koji ispit..mozes upisat master na bilo kojem faxu u bih i okruzenju..
- wickerman
#419 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku
Nije bitno jel ima ili nema,bitno je da ne mogu polagat !!!!
Meni tako rece osoba koja radi u sudu,a ostalo je bilo do mene i mog prenosa informacija ko ima ili nema veze stim!
Opet ponavljam ona kaze da ne mogu polagat pravosudni jer ih ne priznaju,a realno da li ti mozes biti advokat ili ne je veoma vazna stavka za svakog dipl.pravnika....

Meni tako rece osoba koja radi u sudu,a ostalo je bilo do mene i mog prenosa informacija ko ima ili nema veze stim!
Opet ponavljam ona kaze da ne mogu polagat pravosudni jer ih ne priznaju,a realno da li ti mozes biti advokat ili ne je veoma vazna stavka za svakog dipl.pravnika....
-
ortega
#420 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku
opet ti kazem da mozes polagati pravosudni jer je pravni fakultet priznat jednako kao pravni u sarajevu ili mostaru, ispunjavanjem odredjenih uslova i sticanjem prava za polaganje pravosudnog ti na taj ispit izlazis, jednako kao i na advokatski...ta osoba ti nije imala pravo...
- wickerman
#421 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku
Prije vjerujem toj osobi nego studentu,sorry ali je tako...
Da si ti na mome mjestu kome bi ti vjerovao,nekom nepoznatom studentu na forumu ili osobi koja radi u sudu?

Da si ti na mome mjestu kome bi ti vjerovao,nekom nepoznatom studentu na forumu ili osobi koja radi u sudu?
-
ortega
#422 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku
bola ja sam prosao pravosudni sta ti je???
-
ortega
#423 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku
i da vjerovao bih osobi koja radi na sudu...

- wickerman
#424 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku
Jel to neki pravosudni u Kiseljakuortega wrote:bola ja sam prosao pravosudni sta ti je???
Imam jos jedno pitanje?
Tebi isto koda mama i tata drze taj kurs u Kiseljaku pa ga tako zdusno branis
- cyber_kurajber
#425 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku
ortega wrote:dobro stari, samo nemoj sarkazma, ako se bojis da cu ti ja ili neko sa pfk uzeti mjesto, ne brini, nisam zainteresovan!!
I da hoćeš ne možeš, makar što se mene tiče (a vjerujem i većine koja je završila neki državni fax) nisi priznat dalje od ograde tvog "fakulteta".
Već zamišljam kako svi predsjednici suda kad te vide mašu sa prozora i zovu te na kafu kako biste malo proćaskali o pravu.