Sjeverna Koreja

Post Reply
pirmin

#401 Re: Sjeverna Koreja

Post by pirmin »

Sezam

#402 Re: Sjeverna Koreja

Post by Sezam »

nista novo wrote:
xXBl0odXx wrote:Vratite se ljudi temi, otvorite novu temu za poredjenje. Ne mora bas svaka otici u OFF topic.
Ja, sjeverna Koreja, komunizam ili jednoumlje, to ti je isto. Drustvo bez buducnosti...

Na stranu to sto je Sjevrna Koreja lunaticka drzava, koja ce najvjerovatnije vrlo ubrzo upotrijebiti nuklearno naoruzanje i gurnuti svijet u jos jedan opsti rat...ali, na kojoj ti planeti zivis pa ne vidis da je komunisticka KIna najveca sila na svijetu, a samim tim itekako drustvo buducnosti?
5 0 5

#403 Re: Sjeverna Koreja

Post by 5 0 5 »

Dobar je ovaj link. Pogotovo pitanje 3. Can I emigrate to North Korea and live in North Korea? It’s possible only in very special situations and having honor/merits. You must send a request letter stating your reasons, together with your complete CV, copy of your passport and certificates to [email protected]

4. Can I work in North Korea as a teacher/interpreter/(other)? No.

I još: 13. Is North Korea a dictatorship? No, the DPRK is a single-united-party constitutional democracy guaranteeing freedom of speech and assembly to all citizens. DPRK citizens play an active role in their nation’s political life at the local, regional and national levels, through their trade unions or as members of one of the nation’s three political parties, which include the Workers’ Party of Korea, the Chondoist Chongu Party and the Korean Social Democratic Party. (Crno na bijelo. Znači nije.)

I još jedno mišljenje koje se zanimljivo, poklapa sa mišljenjima koje sam procitao na forumu

20. What is North Korea’s stance on homosexuality? Due to tradition in Korean culture, it is not customary for individuals of any sexual orientation to engage in public displays of affection. As a country that has embraced science and rationalism, the DPRK recognizes that many individuals are born with homosexuality as a genetic trait and treats them with due respect.

Homosexuals in the DPRK have never been subject to repression, as in many capitalist regimes around the world. However, North Koreans also place a lot of emphasis on social harmony and morals. Therefore, the DPRK rejects many characteristics of the popular gay culture in the West, which many perceive to embrace consumerism, classism and promiscuity.
spreca

#404 Re: Sjeverna Koreja

Post by spreca »

astala_vistala wrote:Vazduh trepti,koda nebo gori? :roll:

sprema se oluja bice kise :D
Hendrix

#405 Re: Sjeverna Koreja

Post by Hendrix »

Šta se ljutite na moj post gore, rekao sam da smo bili "LIGHT" verzija diktatorskog sistema i naglasio da govorim to jer se ljudi smiju veličanju vođe Sj. Koreje a mi smo to isto radili prije 30 godina.
I zbog toga je moguće porediti, jedan čovjek na čelu, neprikosnoven,nepogrešiv, bez obzira šta uradio i rekao, on je naš najveći otac nacije bla bla ...sjetite se malo belaja koje je Zabranjeno Pušenje doživilo zbog čuvene rečenice "Crko maršal.."
Naravno da ostali segmenti nisu ni blizu koreje koja je ipak totalna hardcore diktatura, ali princip jedan čovjek na čelu = mali Bog, je bio isti, pa vi sada opletite kako hoćete po meni.

Povratak na temu... snimka obje koreje po noći, Sjeverna totalni mrak a vođa ima najveći kolekcionar viskija i američkih filmova na svijetu :shock:

Image
tranquil

#406 Re: Sjeverna Koreja

Post by tranquil »

Walthie wrote:
tranquil wrote:Da li sam jedini koji primjećuje kako su komentari o siromaštvu Sjeverne Koreje, o njihovim ulicama bez automobila, zapravo nehumano cinični kada se zna da je to stanje prouzrokovano teškom blokadom te zemlje od strane većeg dijela svijeta na čelu sa USA, i to po osnovi toga što se nekom u Washingtonu ne sviđa kako je neki narod u Aziji odlučio da organizira svoje društvo.

Sve fola demokrate, a prosipaju ovdje najgoru moguću nesolidarnost i odvratan cinizam i bešćutnost na ljudsku muku.

Mislim, postavite onda slobodno i slike logoraša sa Manjače pa da se smijete kako su mršavi. To je tačno tu negdje.
Manjaca ?
Pale-RSrpska
Subota, 27. 11. 2010. 11:29h
neregistrovan korisnik
U slucaju rata Srbija se mora jasno staviti na stranu Severne Koreje. Mozemo mnogo pomoci iskustvom, naoruzanjem ali i slanjem dobrovoljaca u pomoc bratskoj S. Koreji. Neprijatelj moga neprijatelja moj je prijatelj.
Vidis..sve su to zemlje kojima je "potrebna" Tomahawk demokratija.Sto se tice naroda S.K. ne zalim nijednog ama bas nijednog.Treba ih "setovati" u kameno doba ili blazim nacinom napraviti jedan veeeliki zid bez prolaza jer ako nisu dosli pameti za pedeset godina treba im dati jos pedeset..
I ti razmišljaš kao ovaj četnik, "neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj", zaboli tebe za Južnu Koreju nego bi prosipao tomahawke po Sjevernim Korejancima samo zato što ih neki zadrti Srbin simpatiše. To je isti mentalni sklop koji može reći "ne žalim niti jednog", i "potrebna im je tomahawk demokratija". Zatvoriti cijeli narod u zatvor i onda im se rugati što su siromašni, fanatični, zatucani...

Neke tvrdnje koje se ovdje iznose o Sjevernoj Koreji su naprosto smiješne koliko su netačne. Eno onih 14 činjenica, neko je samo uzeo Orwela i prepisao poput "ne može se ugasiti državni radio, samo stišati", šta vi mislite da ste jedini čitali Orwela pa da možete tako lagati?

I dok se rugate Sjevernoj Koreji a istovremeno simpatišete Titov režim, i ljutite se zbog poređenja, potsjetio bih vas na neke stvari koje zaboravljate zato što idealiziramo bivši režim jer je trenutni režim odvratan:
- u "liberalnoj" SFRJ si mogao završiti na informativnom razgovoru ako se u društvu u kojem si bio pomenula drugarica Jovanka u negativnom kontekstu
- postojali su logori za ideološke neistomišljenike na kojima se umiralo
- za svaki Titov rođendan trčala je štafeta kroz cijelu zemlju i pravili su se veliki sletovi
- djeca su se u prvom razredu zaklinjala velikom vođi, između ostalog da će, kad porastu, režim braniti životom
- djeca su u čitankama čitala zaglupljujuće idolopokloničke pričice tipa "Tito gleda u sve nas"

Svi se sjećamo ovog:

"Kada porastem vojnik ću biti
domovinu svoju braniti
I svakom ću reći, ko me upita
služim Armiju i Druga Tita"

To nekako ne zvuči glupo, ali ovako kada napišeš je orwelijanski:

"Kada porastem vojnik ću biti
domovinu svoju braniti
I svakom ću reći, ko me upita
služim Koreju i Druga Kima"

Možda ste premladi pa se ne sjećate, ali Sjeverna Koreja nije toliko daleko od SFRJ. Problem sa Korejom je da je siromašna, i zbog režima ali i zbog blokade, i previše stigmatizirana, a zašto?
- Sjeverna Koreja za razliku od USA ima besplatnu zdravstvenu zaštitu za svoje građane
- unuci sadašnjih građana Sjeverne Koreje neće otplaćivati sadašnje državne dugove kao što će to raditi Irci, Grci, Španci...
- građanin Sjeverne Koreje ne živi u strahu da će mu banka sutra uzeti stan i izbaciti ga na ulicu
- nemaju jebenog konzumerizma
- građanin Sjeverne Koreje ne prati reality shows, red carpet, poremećene celebrity-e gladne pažnje koji "nas koji živimo u demokratiji" sve teroriziraju svojim egzibicionizmom; nemaju te stvari ne svojom voljom, ali svejedno ih nemaju
- evo vidjeli smo da Sjeverna Koreja ima liberalniji pristup homoseksualnosti od većine država u svijetu (ako ništa, barem razumiju porijeklo te pojave); toliko o rigidnom režimu

O stanju u toj zemlji se previše širi laži prepisanih iz Orwela i preuveličava loša situacija. Prihvatite činjenicu da postoje izvori koji govore da stanje možda i nije toliko loše koliko se priča, a i da je to stanje izazvano ne samim režimom nego možda tom jebenom blokadom.

I ta jebena glad. Svaki narod koji je stvarno bio gladan zbog svojih vođa već ih je svrgnuo. Samo ponavljate kao papagaji "ljudi gladni ljudi gladni", Imate li jedan dokaz a da nije od strane južnokorejanske obavještajne službe, koja je na Internetu najcitiraniji izvor u stanju u Sjevernoj Koreji, i koje je po njoj naravno grozno da ne može biti gore?

De neka mi neko kaže jesu li pobili one jadne fudbalere koji su ljetos imali debakl u Južnoj Africi? Čak je i Andrej Nikolaidis kukao kako će im pobiti familiju, šta se desilo? Ništa, trener otišo na informativni razgovor, eno pojačavaju se za iduće kvalifikacije. Neko reče da su gori od Iraka - sjetite se kako su Irački fudbaleri prošli nakon debakla u kvalifikacijama.

Nije njima puno gore nego nama. Ti ljudi žive u opresiji partije, ali mi smo opresiju partije zamijenili za opresiju gazde privatnika, opresiju banke i opresiju demokratski izabranih poslanika i njihovih porodica. Oni idoliziraju Kim il Sunga i njegovog sina i unuke, mi smo ih zamijenili za Michaela Jacksona i Hanu Hadžiavdagić, partiju smo zamijenili za kompaniju, partijsku policiju za kreditne službenike i kako god okreneš, ni mi nismo tako "slobodoumni" niti "slobodni", kakvim predstavljamo sami sebe. I naš san je težak i pun straha.

U ovoj situaciji je bitno to da su oni drugačiji, da je njihov način životnja prijetnja za naš način života (ko jebe činjenicu da su na drugoj strani svijeta) i prema tome moramo im poslati tomahawk demokratiju, a za njima sve blagodeti zapadnog života, zagađenje, konzumerizam, robovanje bankama i gazdicama, sve one lijepe stvari u kojima mi godinama uživamo a kojih su oni lišeni. Oni moraju platiti za to što žive drugačije od nas, i zato su oni postali vreća za udaranje zapadnih medija koji se takmiče ko će napisati gore stvari o njihovom životu.

Da, imaju groznu opresiju, i nadajmo se da će je srušiti, ali iz postova ostavljenih na ovoj temi vidim samo zluradost jednog roba koji se ruga drugom kojem je gore, tako da se više ne brinem za Korejance - oni će se riješiti svog Kima, ali nama ostade naša poremećena svijest o našoj vlastitoj slobodi. Komunizma i takvih očiglednih opresija se možemo riješiti, ali ovih koje nas uspješno uvjeravaju da su nekakve "slobode" nećemo nikad svrgnuti, to se jasno vidi iz postova na ovoj temi.
zonbirile

#407 Re: Sjeverna Koreja

Post by zonbirile »

istinita anegdota,kako je mali od Kim il Sunga dobio 5 iz matematike.Pitali ga 1+1,a on da je 1.Kako,pita učiteljica.Pa jedna i druga Koreja=jedna Koreja.Kao mali retard bio ko i nadaren , sada totalni idiot.
tranquil

#408 Re: Sjeverna Koreja

Post by tranquil »

zonbirile wrote:istinita anegdota,kako je mali od Kim il Sunga dobio 5 iz matematike.Pitali ga 1+1,a on da je 1.Kako,pita učiteljica.Pa jedna i druga Koreja=jedna Koreja.Kao mali retard bio ko i nadaren , sada totalni idiot.
Istinita anegdota, a? Izvor na sunce.

Zanimljivo kako ti, forumski borac protiv laži zapadnog sistema selektivno vjeruješ toj istoj propagandi, odjednom CNN postade pouzdan izvor informacija.
zonbirile

#409 Re: Sjeverna Koreja

Post by zonbirile »

tranquil wrote:
zonbirile wrote:istinita anegdota,kako je mali od Kim il Sunga dobio 5 iz matematike.Pitali ga 1+1,a on da je 1.Kako,pita učiteljica.Pa jedna i druga Koreja=jedna Koreja.Kao mali retard bio ko i nadaren , sada totalni idiot.

Zanimljivo kako ti, forumski borac protiv laži zapadnog sistema selektivno vjeruješ toj istoj propagandi, odjednom CNN postade pouzdan izvor informacija.
----------------------------------
smiješan si sa tim izvorima,da ti L.Lukić nije tetka.Čuo,pročitao,gledao,nije bitno,poenta je u mediokritetu,malom sinu Velikog idiota.
tranquil

#410 Re: Sjeverna Koreja

Post by tranquil »

zonbirile wrote:
tranquil wrote:

----------------------------------
smiješan si sa tim izvorima,da ti L.Lukić nije tetka.Čuo,pročitao,gledao,nije bitno,poenta je u mediokritetu,malom sinu Velikog idiota.
Ne pitam bezveze, ti si na ovom forumu šampion u plasiranju neprovjerivih informacija i "istinitih anegdota", i tačno svaki put kada sam te pitao za izvore, uvijek si eskivirao odgovor. Često sam po provjeri tvojih tvrdnji vidio da si se informisao sa ekstremističkih i rasističkih sajtova, tako da i nije čudo da te je sramota navesti izvore. Već sam te nekoliko puta tako uhvatio u laži, a takvom smatram i ovu tvoju informaciju.
zonbirile

#411 Re: Sjeverna Koreja

Post by zonbirile »

@tranquil
e sada si me našao neću moći zaspati večeras.Valjda misliš da ležim potrubuške i izmišljam sjevernokorejske i ine idiotluke.Majstore ubleha okolo pa na čoše i povezivanja CNN sa svim i svačim,don Kihotu mnogih tema-reci brate,svi lažu i u zabuni su u vezi sa S.Korejom,sa posebnim osvrtom na Irak.
tranquil

#412 Re: Sjeverna Koreja

Post by tranquil »

:lol:

Sada sam sve čuo.
banovan

#413 Re: Sjeverna Koreja

Post by banovan »

1mustra

#414 Re: Sjeverna Koreja

Post by 1mustra »

tranquil wrote:Da li sam jedini koji primjećuje kako su komentari o siromaštvu Sjeverne Koreje, o njihovim ulicama bez automobila, zapravo nehumano cinični kada se zna da je to stanje prouzrokovano teškom blokadom te zemlje od strane većeg dijela svijeta na čelu sa USA, i to po osnovi toga što se nekom u Washingtonu ne sviđa kako je neki narod u Aziji odlučio da organizira svoje društvo.
Sjeverna Koreja jest u teskoj blokadi, ali ta blokada dolazi iznutra. Ti ljudi tamo su prakticki robovi kojima gospodari nekoliko desetaka tisuca clanova komunisticke partije. U Sjevernoj Koreji jedino robovlasnici zive relativno dobro. Apsolutno ne postoji sansa da se ti ljudi nece jednom pobunit po nekom Rumunjskom scenariju, zbog njih se nadam da ce to bit sto prije.
madner

#415 Re: Sjeverna Koreja

Post by madner »

Ne malo, nego malo vise navucena paralela tranquile. Postojale su slicne komunisticke drzave S. Koreji, Rumunija i Albanija.
Jugoslavija koja je imala kontakte i sa zapadom i istokom, gdje su dolazili turisti a jugovici zaradjivali razne valute u raznim drzavama kao paralela jednostavno ne stoji.

Ova recenica
je tacna ali ne predstavlja argument, osim ako ne impliciras da su ubijeni od strane rezima?
Walthie

#416 Re: Sjeverna Koreja

Post by Walthie »

tranquil wrote:
Walthie wrote:

Sve fola demokrate, a prosipaju ovdje najgoru moguću nesolidarnost i odvratan cinizam i bešćutnost na ljudsku muku.

Mislim, postavite onda slobodno i slike logoraša sa Manjače pa da se smijete kako su mršavi. To je tačno tu negdje.
Manjaca ?
Pale-RSrpska
Subota, 27. 11. 2010. 11:29h
neregistrovan korisnik
U slucaju rata Srbija se mora jasno staviti na stranu Severne Koreje. Mozemo mnogo pomoci iskustvom, naoruzanjem ali i slanjem dobrovoljaca u pomoc bratskoj S. Koreji. Neprijatelj moga neprijatelja moj je prijatelj.
Vidis..sve su to zemlje kojima je "potrebna" Tomahawk demokratija.Sto se tice naroda S.K. ne zalim nijednog ama bas nijednog.Treba ih "setovati" u kameno doba ili blazim nacinom napraviti jedan veeeliki zid bez prolaza jer ako nisu dosli pameti za pedeset godina treba im dati jos pedeset..
I ti razmišljaš kao ovaj četnik, "neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj", zaboli tebe za Južnu Koreju nego bi prosipao tomahawke po Sjevernim Korejancima samo zato što ih neki zadrti Srbin simpatiše. To je isti mentalni sklop koji može reći "ne žalim niti jednog", i "potrebna im je tomahawk demokratija". Zatvoriti cijeli narod u zatvor i onda im se rugati što su siromašni, fanatični, zatucani...
..a da samo znas koliko se brinem za narod S.K evo suze na ocima. Sto se tice cetnika i simpatisanja,drago mi je i da su cetnici okusili Tomahawke,bilo bi mi drago da ih okuse i Sjevernjaci jer to je jedini nacin da smiris lunatike. Cetnici su terorizirali Balkan,sjevrnjaci teroriziraju juznjake-prvi su poceli rat zbog teritorijalnih apetita i mogu biti uzrocnik mnogih problema na globalnom nivou.Zasluzuju rat u kojem ce kriminalna skupina vladajuce garniture nestati ili biti vaporizirana u bunkerima.Sto se tice naroda...vole svoje vodje ma nikakav problem, zajedno u paketu mogu ici na vjecita lovista.Pravo izbora :wink:

Navedi mi makar jednu pozitivnu stvar u S.K,kome su pomogli u bilo cemu? Sta su doprinjeli ? Terorisu posten i radni narod J.K,koliko ih je godina J.K pomagala ? Sta se desilo kada su zavrnuli pipe? Barazna vatra..

S.K je kriminalna drzava koja je dugo u zatvoru,vakat joj je za smrtnu kaznu.
5 0 5

#417 Re: Sjeverna Koreja

Post by 5 0 5 »

Walthie wrote:S.K je kriminalna drzava koja je dugo u zatvoru,vakat joj je za smrtnu kaznu.
Ti baš i nepoznaješ situaciju u SK i NK.
Bosnolog

#418 Re: Sjeverna Koreja

Post by Bosnolog »

Sjerena Koreja je najsuroviji oblik totalitaristickog komunisticko sizofrenog rezima koji je mnogo gori od odnog Staljinistickog,....Oni su najvise unisteni od svojih vlastitih jednoumnika i kinesko ruskih strahovladajucih poslusnika,......Titova YU je bila vise socijalisticko liberalna verzija najotvorenijeg tipa komunizma sa relativno dobrim odnosima sa svima u Svijetu,.Kljucnu ulog je odigrao Bravar 1948 kada je rekoa Staljnu sikter,i okreno se Americi a potom nesrvrstanima to je st petroarapskim zemljama sa kojima je razmjenio najvise ekonoskih dobara i usluga a ciji petrodolari su u najvecoj mjeri doprinjeli razvoju ex YU.....

Da smo ostali po Sovjetima bili bi mentalno,ideoloski i tehnoloski bogalaji ali je bila cijena tog liberalizma pojava naci fasizm i velikosrbizma nakon Jozine smrti sto je bio najveci razlog raspada Titoslavije,......

Hrvatska i druge danasnje drzave su trebale biti jednakopravne u toj federalnoj zajednici ali nisu jer je Srbija zeljela da kontorlise i namece surovo svojim kontorolisanim JNA macem i ognjem napadajuci i ugnjetavajuci druge,.....

Koreja je trenirajuci pas Kine koji treba da ujeda juznokorejce i Ameriku da bi ih ekonomski slabili i kompromitovali po cijenu da ih ovi sataru, iza cega stoji komunisticko socijalizovana i feudalizirana Kina,.....
joeaziz

#419 Re: Sjeverna Koreja

Post by joeaziz »

pricati o jugoslaviji, titu i svemu ostalom je retardirano ako se ne uzme u obzir drustveno istorijski kontekst.
pausalne ocjene o logorima u koje su zatvarali neistomisljenike su gluposti koje se budalama plasiraju iz klerofasistickih krugova. kad ste se vec uhvatili te teme, na golom otoku, a to i nije logor nego regularni zatvor, kao mitrovica ili zenica, koji je smjesten tu gdje je smjesten iz straha da bi ruske snage mogle izvrsiti napad na jugoslaviju, su svoje zatvorske kazne izdrzavali osudjeni tzv. IB-ovci, ili jednostavno staljinisti, ljudi koji su imali zelju da juga bude uredjena po staljinovom modelu i da staljin prakticno ima izvrsnu vlast.
tranquil

#420 Re: Sjeverna Koreja

Post by tranquil »

madner wrote:Ne malo, nego malo vise navucena paralela tranquile. Postojale su slicne komunisticke drzave S. Koreji, Rumunija i Albanija.
Jugoslavija koja je imala kontakte i sa zapadom i istokom, gdje su dolazili turisti a jugovici zaradjivali razne valute u raznim drzavama kao paralela jednostavno ne stoji.

Ova recenica
je tacna ali ne predstavlja argument, osim ako ne impliciras da su ubijeni od strane rezima?
Hoću da kažem da i u S.Koreji možda postoje logori slične prirode kao u SFRJ koji se sada koriste u propagandnom ratu. Ne moraju ništa biti gori od Golog Otoka, dovoljno je da postoje u 2010. godini i S.Koreja ispada najgora država koja je ikada postojala. Jeste, to je grozno, ali postojalo je u svakoj komunističkoj zemlji, uključujući i SFRJ, pa nazovite to zatvorom ali postojalo je, i ljudi su umirali tamo. Razmjere logora u S.Koreji ne znamo, a ovdje se odmah misli na najgore.

Postavljam pitanje: Ako su Rumuni i Albanci srušili svoje režime, kako ih Korejanci još drže? Da li postoji barem mala mogućnost da oni nisu toliko zao režim kako ih svi opisuju?

Poenta je da ne znamo dovoljno kako je u Sjevernoj Koreji da bismo je mogli staviti u spektar, ali izvjesno je da se po rigidnosti režima nalaze negdje između SFRJ i Pol Pota. To jeste veliki raspon, ali smiješno mi je da ljudi koji se ovdje natječu u pljuvanju po USA i propagiraju neke lude zavjere odjednom vjeruju istoj toj propagandi.

SVAKI medij na zapadu koristi podatke dobijene od istog izvora, jedino ko prati Al Jazeeru će primjetiti da i oni sviraju u istu sviralu, ali barem navedu koji je izvor. A taj izvor ne može biti objektivan - radi se o južnokorejskoj obavještajnoj službi. Od njih cijelo vrijeme dobijamo ove živopisne informacije o ludilu u Sjevernoj Koreji, pa im vjerujte kako hoćete.

Ovdje se stiče dojam da sam na strani Sjeverne Koreje - ne, gadi mi se njihova ideologija ali samo odbijam da vjerujem drugoj strani koja je takođe ideološka i manje očigledna i perfidnija od komunizma. Ovdje imaju prostora da lažu zbog blokade S.Koreje, i čini mi se da taj prostor i koriste.
joeaziz

#421 Re: Sjeverna Koreja

Post by joeaziz »

aalooooo, koji logori?

kad?
madner

#422 Re: Sjeverna Koreja

Post by madner »

Po toj logici, zbog totalne blokade S. Koreja od rezima, ne mozemo izvuci nikakve zakljucke o tom rezimu. :roll:

Razumijem tu tacku gledista i da treba imati odredjenu dozu skepse prema medijskom inzinjeringu, ali meni je sasvim dovoljna informacija da je nemoguce dobiti objektivnu sliku stvari, da odredim gdje spada isti rezim.
tranquil

#423 Re: Sjeverna Koreja

Post by tranquil »

joeaziz wrote:aalooooo, koji logori?

kad?
Gulag, Goli Otok, Guantanamo bay, je li to okej, je li to okej?

Možeš ih ako hoćeš zvati zatvorima i onda Kim slobodno svaki logor i u Koreji može nazvati zatvorom. Samo zatvor.
madner wrote:Po toj logici, zbog totalne blokade S. Koreja od rezima, ne mozemo izvuci nikakve zakljucke o tom
rezimu. :roll:

Razumijem tu tacku gledista i da treba imati odredjenu dozu skepse prema medijskom inzinjeringu, ali meni je sasvim dovoljna informacija da je nemoguce dobiti objektivnu sliku stvari, da odredim gdje spada isti rezim.
Da potsjetim, Koreja je pod blokadom većeg dijela svjetske zajednice.
joeaziz

#424 Re: Sjeverna Koreja

Post by joeaziz »

cek, cek, koji logori u jugoslaviji i kad?
pod kakvom je blokadom sjeverna koreja?
psydelija

#425 Re: Sjeverna Koreja

Post by psydelija »

Hendrix wrote:Povratak na temu... snimka obje koreje po noći, Sjeverna totalni mrak a vođa ima najveći kolekcionar viskija i američkih filmova na svijetu :shock:

Image
pametni ljudi, spavaju nocu a ne ko ludaci u evropi i americi!
Post Reply