Sarajevska zicara?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Kad ce radovi na zicari poceti?

2011
14
5%
2012
18
6%
2013
8
3%
2014
6
2%
2015
46
16%
nikad
197
68%

Total votes: 289

archi_a

#401 Re: Sarajevska zicara?

Post by archi_a »

Image

Idemoooooooo! :D
Edin H.

#402 Re: Sarajevska zicara?

Post by Edin H. »

archi_a wrote:
Idemoooooooo! :D
Jedva cekam :D

Sta je sa ovom zicarom sa Pala na Jahorinu, kada ce to proraditi?
archi_a

#403 Re: Sarajevska zicara?

Post by archi_a »

Kažu, ove sezone. A, što se mene tiče i da proradi tek sljedeće, golemo. Još jedna pozitivna priča privatnika sa Pala. :)
Edin H.

#404 Re: Sarajevska zicara?

Post by Edin H. »

archi_a wrote:Kažu, ove sezone. A, što se mene tiče i da proradi tek sljedeće, golemo. Još jedna pozitivna priča privatnika sa Pala. :)
Tu zicaru neki privatnik finasira? :shock:
Drvosjeca iz Dejcica

#405 Re: Sarajevska zicara?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Fakat prelijepo i pozitivno. :thumbup: Kada se sjetim dok sam k'o dijete išao sa roditeljima na Trebević žičarom...kakav je to doživljaj bio. :)
TDK-90

#406 Re: Sarajevska zicara?

Post by TDK-90 »

[quote]Image

Kakav je ovo objekat :-D , jel to polazna , dolazna stanica ili sta? Nesto puno kuca je tu nakalemljeno :-? (zlobnici bi rekli bespravno :D ) Kakav je prilaz ovome , odakle se dolazi , kuda se izlazi odavde...nekako tijesno i konfuzno izgleda :-?
Last edited by TDK-90 on 05/11/2017 15:01, edited 3 times in total.
archi_a

#407 Re: Sarajevska zicara?

Post by archi_a »

Edin H. wrote:
archi_a wrote:Kažu, ove sezone. A, što se mene tiče i da proradi tek sljedeće, golemo. Još jedna pozitivna priča privatnika sa Pala. :)
Tu zicaru neki privatnik finasira? :shock:
Vlasnik firme „Majneks“ Veljko Golijanin a počeli su neki sa natpisima kako je vlast pi si-ja naprednija i više gradi. :-) Niđe veze. čovjek uložio i gazi sve pred sobom. Ne ebe ni dodika ni jednog političara.
P.S. bio sam prošlu sezonu sa porodicom na skijalištu, sjeli da popijemo čaj i da se malo sunčamo. Zadesio se i on. Nagodan čova, realan. Kaže: "moja ciljna grupa su ljudi iz grada, dosta mi je krkana. Šta god vam treba, samo kažite." :-D Ima nekog menadžera. Tu je za vas, šta god poželite.
Eto, uradi mu ja besplatan PR.
Last edited by archi_a on 05/11/2017 15:10, edited 3 times in total.
SmokingMan

#408 Re: Sarajevska zicara?

Post by SmokingMan »

Meni je oduvijek bilo svejedno hoće li se ova žičara napraviti ili ne.Očekujem da će se Instagram prvi dan otvaranja žičare "srušiti".
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#409 Re: Sarajevska zicara?

Post by bitanga_sa_otesa »

SmokingMan wrote:Meni je oduvijek bilo svejedno hoće li se ova žičara napraviti ili ne.Očekujem da će se Instagram prvi dan otvaranja žičare "srušiti".
isti sam,nekad mi bilo interesantno kad sam bio dijete..al kad pocnu brude i trebevicke pande pucat selfije i instalive :lol: :lol: :lol: :lol:
Edin H.

#410 Re: Sarajevska zicara?

Post by Edin H. »

SmokingMan wrote:Meni je oduvijek bilo svejedno hoće li se ova žičara napraviti ili ne.Očekujem da će se Instagram prvi dan otvaranja žičare "srušiti".
Nostalgija, jedan od starih simbola grada, a i lijepa turisticka atrakcija.
Edin H.

#411 Re: Sarajevska zicara?

Post by Edin H. »

bitanga_sa_otesa wrote:
isti sam,nekad mi bilo interesantno kad sam bio dijete..al kad pocnu brude i trebevicke pande pucat selfije i instalive :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:
SmokingMan

#412 Re: Sarajevska zicara?

Post by SmokingMan »

Edin H. wrote:
Možda tebe vuče nostalgija jer si vjerovatno nešto stariji od mene i pamtiš mnoge odbrih trenutak iz svog ranijeg životnog perioda.
Edin H.

#413 Re: Sarajevska zicara?

Post by Edin H. »

SmokingMan wrote:
Edin H. wrote:
Možda tebe vuče nostalgija jer si vjerovatno nešto stariji od mene i pamtiš mnoge odbrih trenutak iz svog ranijeg životnog perioda.
Upravo tako, isao u Petu gomnaziju na Obali. Lijep dan, pokupis trebu iz skole, isparite se i zicarom na Trebevic. Neprocijenjivo. :D
SmokingMan

#414 Re: Sarajevska zicara?

Post by SmokingMan »

Edin H. wrote:
SmokingMan wrote:
Edin H. wrote:
Upravo tako, isao u Petu gomnaziju na Obali. Lijep dan, pokupis trebu iz skole, isparite se i zicarom na Trebevic. Neprocijenjivo. :D
A znači odatle potiče sva nostalgija.A da nije bilo djevojaka ni žičara ti ne bi bila toliko zabavna. :P
Edin H.

#415 Re: Sarajevska zicara?

Post by Edin H. »

SmokingMan wrote:
A znači odatle potiče sva nostalgija.A da nije bilo djevojaka ni žičara ti ne bi bila toliko zabavna. :P
Dobro, islo se i sa rajom nekada, lijepo je bilo otici na Trebevic. Islo se i na Brus da se uci skijati.

Vrijedila godisnja Grasova karta za zicaru, pa se raja na nju svercovala. :D
mikogoago

#416 Re: Sarajevska zicara?

Post by mikogoago »

E divna stara vremena. Ja mislim da je zicara imala posebno mjesto u srcu svakog sarajlije. Bukvalno iz grada si za 15 minuta na Trebevicu tom najpopularnijem izletistu sarajlija.Pomislite koliko je samo tu napravljeno nasih sugradjana. Pa vidikovac. Prelijepe izletnicke destinacije,trim staza ,Brus.Zimi se sankama spustalo u grad. Ja sam licno najvise volio omladinski dom ili kasnije hotel Mladost. Mislim da je pripadao ferijalnom savezu.Nisam siguran,Sada u zadnjem ratu je unisten. Nekada bih tu dolazio preko vikenda i provodio vikend na Trebevicu hodajuci divnim planinarskim stazama. Rasduje me da ce zicara ponovno uskoro proraditi i ponovo zauzeti svoje mjesto u srcu gradjana kakvo je prije imala. :thumbup:
Edin H.

#417 Re: Sarajevska zicara?

Post by Edin H. »

mikogoago wrote:E divna stara vremena. Ja mislim da je zicara imala posebno mjesto u srcu svakog sarajlije. Bukvalno iz grada si za 15 minuta na Trebevicu tom najpopularnijem izletistu sarajlija.Pomislite koliko je samo tu napravljeno nasih sugradjana. Pa vidikovac. Prelijepe izletnicke destinacije,trim staza ,Brus.Zimi se sankama spustalo u grad. Ja sam licno najvise volio omladinski dom ili kasnije hotel Mladost. Mislim da je pripadao ferijalnom savezu.Nisam siguran,Sada u zadnjem ratu je unisten. Nekada bih tu dolazio preko vikenda i provodio vikend na Trebevicu hodajuci divnim planinarskim stazama. Rasduje me da ce zicara ponovno uskoro proraditi i ponovo zauzeti svoje mjesto u srcu gradjana kakvo je prije imala. :thumbup:
A restoran Osmice sa prelijepim pogledom na grad. Unutra toplo, vani sve bijelo. :D
mikogoago

#418 Re: Sarajevska zicara?

Post by mikogoago »

Edin H. wrote:
mikogoago wrote:E divna stara vremena. Ja mislim da je zicara imala posebno mjesto u srcu svakog sarajlije. Bukvalno iz grada si za 15 minuta na Trebevicu tom najpopularnijem izletistu sarajlija.Pomislite koliko je samo tu napravljeno nasih sugradjana. Pa vidikovac. Prelijepe izletnicke destinacije,trim staza ,Brus.Zimi se sankama spustalo u grad. Ja sam licno najvise volio omladinski dom ili kasnije hotel Mladost. Mislim da je pripadao ferijalnom savezu.Nisam siguran,Sada u zadnjem ratu je unisten. Nekada bih tu dolazio preko vikenda i provodio vikend na Trebevicu hodajuci divnim planinarskim stazama. Rasduje me da ce zicara ponovno uskoro proraditi i ponovo zauzeti svoje mjesto u srcu gradjana kakvo je prije imala. :thumbup:
A restoran Osmice sa prelijepim pogledom na grad. Unutra toplo, vani sve bijelo. :D
Da u pravu si,E i tu se prelijepih noci provodilo kada je pocela muzika navece u restoranu. Ali to pripada vec odrasloj mojoj dobi. Ja sam isto kao i toi isao u Petu gimnaziju generacija 1974-78. pa se luftalo i islo s rajom na Trebevic. Lijep oje da sestari simbol grada vraca.Ja koliko se sjecam otvaranje nove zicare zkazano je za 6.april 2018. Kada je dan grada Sarajeva i ta zicara ce biti rodjendanski poklon gradu i sugradjanima
So What!

#419 Re: Sarajevska zicara?

Post by So What! »

Postavljen šesti od ukupno 10 stubova za Trebevićku žičaru
Image

U ranim jutarnjim satima nastavljeno je postavljanje stubova, u sklopu izgradnje buduće turističke atrakcije glavnoga grada Bosne i Hercegovine, Trebevićke žičare.

Naime, nakon što je u petak ujutro postavljen prvi stup u sarajevskom naselju Bistrik, jutros je na padinama Trebevića nastavljeno postavljanje šestog od ukupno deset stubova, koliko je planirano za izgradnju žičare.

Inače, stubovi će činiti glavnu konstrukciju Trebevićke žičare zajedno sa svim do sada obavljenim radovima, ali i onome što tek predstoji. Stubovi če inače sastoje iz četiri dijela, a još ranije su završeni zemljani iskopi, betonirane su tri etaže i zidovi objekta žičare.

VIDEO

Svaki stub je visok 20 metara i težak oko 13 tona.

Probna vožnja Trebevićkom žičarom se očekuje krajem februara 2018. godine.

Žičara će imati 33 kabine, a vožnja bi trebala trajati osam minuta.
Image

Image

Image
Radio Sarajevo
bitanga_sa_otesa

#420 Re: Sarajevska zicara?

nista bez tatre :D
karanana

#421 Re: Sarajevska zicara?

Post by karanana »

izvinite ako upadam a odgovor mozda negdje odmah iznad, ali kad je rok pustanja u promet?
drndalo

#422 Re: Sarajevska zicara?

Post by drndalo »

bitanga_sa_otesa wrote:nista bez tatre :D
Još je bitniji ČKD...

karanana wrote:izvinite ako upadam a odgovor mozrda negdje odmah iznad, ali kad je rok pustanja u promet?
Neki dan je bio sunetli-gradonacelnik sa izjavom da otvaranje nece biti kako je valjda najavljeno u novembru, nego u aprilu valjda...
bitanga_sa_otesa

#423 Re: Sarajevska zicara?

drndalo wrote: Još je bitniji ČKD...
Image
drndalo

#424 Re: Sarajevska zicara?

Post by drndalo »

ČKD, Čiko kara Danijelu... :mrgreen:
P308

#425 Re: Sarajevska zicara?

Post by P308 »

drndalo wrote:
Neki dan je bio sunetli-gradonacelnik sa izjavom da otvaranje nece biti kako je valjda najavljeno u novembru, nego u aprilu valjda...
A prve probe krajem februara.
Post Reply