Mc Donalds u Sarajevu?!
-
manki
#401 Re: McDonalds useljava u augustu 2011 u Napretkovu palaču?!
@ ladyblue, toto, & ostali:
Zaista ne znam ko su prošli nickovi koji su se javljali, niti šta su pričali, ja vam govorim šta sam ja vidio u petak navečer, tačnije oko pola 12 navečer u Mcdonaldsu na Novom Beogradu, Fontana.
Ušao, tražio McFlurry, vidio lika s našim imenom (Edin, da budem precizniji), i bilo mi zanimljivo. Kontam Sandžaklija došao neki pa radi.. Vidim poslije lik se malo pogubio s narudžbama, i priča na ijekavici, i došao mu neki Srbijanac pomoći. Pitam ga odakle je, kaže on iz Sarajeva. Pitam ga otkud tu, kaže on "na obuci sam, uskoro se otvara i kod nas McDonalds". Pitam ga da li se otvara u Imperijalu kako se priča kod nas, on kaže "izvini, poslovna tajna ne mogu ti to otkriti", ja se zahvalim, i poželim mu puno sreće u radu, jer vidim da se je pogubio momak.
A za ove što mi kažu da su se spominjale neke studentice iz Banja Luke na obuci, i da sam istu priču plasirao prije 2 godine s drugim nickom, slobodno neka pogledaju datum kad sam se još ikad registrovao na ovaj forum, a kad su oni, i kakve bih ja imao potrebe da lažem i izmišljam o takvim stvarima.
I rest my case here, ne pada mi na pamet da se prepucavam s nekim o ovom, ne tjeram nikog da mi vjeruje, ko hoće hoće. Gora sam ja budala što išta reče.
Zaista ne znam ko su prošli nickovi koji su se javljali, niti šta su pričali, ja vam govorim šta sam ja vidio u petak navečer, tačnije oko pola 12 navečer u Mcdonaldsu na Novom Beogradu, Fontana.
Ušao, tražio McFlurry, vidio lika s našim imenom (Edin, da budem precizniji), i bilo mi zanimljivo. Kontam Sandžaklija došao neki pa radi.. Vidim poslije lik se malo pogubio s narudžbama, i priča na ijekavici, i došao mu neki Srbijanac pomoći. Pitam ga odakle je, kaže on iz Sarajeva. Pitam ga otkud tu, kaže on "na obuci sam, uskoro se otvara i kod nas McDonalds". Pitam ga da li se otvara u Imperijalu kako se priča kod nas, on kaže "izvini, poslovna tajna ne mogu ti to otkriti", ja se zahvalim, i poželim mu puno sreće u radu, jer vidim da se je pogubio momak.
A za ove što mi kažu da su se spominjale neke studentice iz Banja Luke na obuci, i da sam istu priču plasirao prije 2 godine s drugim nickom, slobodno neka pogledaju datum kad sam se još ikad registrovao na ovaj forum, a kad su oni, i kakve bih ja imao potrebe da lažem i izmišljam o takvim stvarima.
I rest my case here, ne pada mi na pamet da se prepucavam s nekim o ovom, ne tjeram nikog da mi vjeruje, ko hoće hoće. Gora sam ja budala što išta reče.
- Sunrise00
#402 Re: McDonalds useljava u augustu 2011 u Napretkovu palaču?!
nemoj pogresno shvatiti ali svakih par mjeseci dodje neko sa insajderskim informacijama o McD, a u sarajevu od McDonaldsa ni traga ni glasa 
-
SKAFISKAFNJAK
#403 Re: McDonalds useljava u augustu 2011 u Napretkovu palaču?!
nacin spremanja hrane nije halal. ovo je za one sto ne jedu svinjetinu pa kad dodju u MCD uzmu pilece menije, koji takodjer nisu halal. ne bih zelio da me neko pogresno shvati da ja nekome drzim predavanja sta ce jesti i kako i koliko nego sam samo htio da napisem ako neko ne jede svinjetinu iz vjerskih razloga onda ne bi treb´o jesti ni piletinukaranana wrote:was ist das? ich verstheche es nicht.
sta, mcdonalds austrija otvara halal mcd u sarajevu?
prevod bitte.
-
manki
#404 Re: McDonalds useljava u augustu 2011 u Napretkovu palaču?!
Ma razumijem, ne brini.Sunrise00 wrote:nemoj pogresno shvatiti ali svakih par mjeseci dodje neko sa insajderskim informacijama o McD, a u sarajevu od McDonaldsa ni traga ni glasa
A i naš mentalitet je takav - šprdalački, generalno.
Ja zaista samo govorim šta sam vidio i čuo u McDonaldsu prije par dana, ako laže taj lik fakat lažem i ja onda, ali meni kad je rekao, ja sam bukvalno počeo skakati po McDonaldsu tamo, jer sam na kraju krajeva ja veliki ljubitelj njihove hrane, i više nego išta bih volio da otvori.
A ako me je lik slagao (a iskreno ne vidim razloga zašto bi), saznat ćemo kroz par mjeseci. Pa ne traje obuka godinu dana majka mu stara.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#405 Re: McDonalds useljava u augustu 2011 u Napretkovu palaču?!
Upravo ovo, nisam fakat ja bar nista lose mislila.Sunrise00 wrote:nemoj pogresno shvatiti ali svakih par mjeseci dodje neko sa insajderskim informacijama o McD, a u sarajevu od McDonaldsa ni traga ni glasa
- karanana
#406 Re: McDonalds useljava u augustu 2011 u Napretkovu palaču?!
cekaj, ako ja ne jedem svinjetinu to ne mora znaciti da jedem samo halal. meni je bitno da nema svinjetine pomijesane u mesu ili u ulju. i vise sam sigurniji da to postuje mcdonalds negoli neki chevabdzija sa charsije.SKAFISKAFNJAK wrote:nacin spremanja hrane nije halal. ovo je za one sto ne jedu svinjetinu pa kad dodju u MCD uzmu pilece menije, koji takodjer nisu halal. ne bih zelio da me neko pogresno shvati da ja nekome drzim predavanja sta ce jesti i kako i koliko nego sam samo htio da napisem ako neko ne jede svinjetinu iz vjerskih razloga onda ne bi treb´o jesti ni piletinukaranana wrote:was ist das? ich verstheche es nicht.
sta, mcdonalds austrija otvara halal mcd u sarajevu?
prevod bitte.
- Jack Be Nimble
#407 Re: McDonalds useljava u augustu 2011 u Napretkovu palaču?!
Ma najbolje bi bilo da dodjeWal-Mart, oni unutar imaju McD.
- burekodsira
#408 Re: McDonalds useljava u augustu 2011 u Napretkovu palaču?!
dobio sam dojavu, sto posto
- minjonja
#409 Re: McDonalds useljava u augustu 2011 u Napretkovu palaču?!
ako kazu da nije halal, ne misle da ima svinjetine tamo gdje pise da je sto posto krava, nego ta krava nije zaklana u ime Allaha.SKAFISKAFNJAK wrote:vjerovatno je off topic ali evo koga zanima, koga ne zanima neka preskoci![]()
Sehr geehrter Herr SKAFISKAFNJAK,
herzlichen Dank für Ihr Interesse an McDonald’s Österreich.
Gerne teilen wir Ihnen mit, dass unser Fleisch aufgrund der Zubereitung nicht HALAL ist.
Mit freundlichen Grüßen,
Ihr McDonald’s Österreich Kundenservice
-
SKAFISKAFNJAK
#410 Re: McDonalds useljava u augustu 2011 u Napretkovu palaču?!
kontam ja to, nego jesi li razmisljala o tome da se przi mozda u istom ulju. da ista osoba pravi burgere od svinjetine i burgere od ostalog mesa. naravno da nece prati ruke nakon sto uzme bacon i stavi ga u neki burger. napisali su mi da nacin pripreme nije halal sto bi vjerovatno imalo vise veze s ovim mojim navedenim. pozzminjonja wrote:ako kazu da nije halal, ne misle da ima svinjetine tamo gdje pise da je sto posto krava, nego ta krava nije zaklana u ime Allaha.SKAFISKAFNJAK wrote:vjerovatno je off topic ali evo koga zanima, koga ne zanima neka preskoci![]()
Sehr geehrter Herr SKAFISKAFNJAK,
herzlichen Dank für Ihr Interesse an McDonald’s Österreich.
Gerne teilen wir Ihnen mit, dass unser Fleisch aufgrund der Zubereitung nicht HALAL ist.
Mit freundlichen Grüßen,
Ihr McDonald’s Österreich Kundenservice
-
cranberries
#411 Re: McDonalds useljava u augustu 2011 u Napretkovu palaču?!
svi pametnjakovici zesci, ja se uvijek zacudim zasto nam je zemlja u totalnoj dubiozi sa ovakvim strucnjacima
- vox-populi
#412 Re: McDonalds useljava u augustu 2011 u Napretkovu palaču?!
Jedan broj mojih prijatelja ovde je za vrijeme studija radilo u MCD-u. Ruke ne peru nakon sto stave bacon na neki burger, ali govedinu i svinjetinu ne pripremaju na istoj masnoci. Razumijem sta ti govoris, i znam sta je halal priprema. Zbog toga si dobio odgovor od MCD-a AT da kod njih priprema nije halal. Znaci ako si narucio govedinu, neces dobiti svinjetinu i neces dobiti govedinu pripremljenu na istoj masnoci na kojoj je pripremana svinjetina. Ali eto, neke molekule slanine se mogu zavuciSKAFISKAFNJAK wrote:
kontam ja to, nego jesi li razmisljala o tome da se przi mozda u istom ulju. da ista osoba pravi burgere od svinjetine i burgere od ostalog mesa. naravno da nece prati ruke nakon sto uzme bacon i stavi ga u neki burger. napisali su mi da nacin pripreme nije halal sto bi vjerovatno imalo vise veze s ovim mojim navedenim. pozz
-
SKAFISKAFNJAK
#413 Re: McDonalds useljava u augustu 2011 u Napretkovu palaču?!
vidi nesto ako tebe zanima samo preskoci, fino lagano preskoci. da je takvih filozofa k´o tebe manje mozda bi i bilo sta od zemlje. napis´o sam na napocetku da ako nekog ne zanima samo da preskoci. bitno je da ti ostavis svoj maloumni komentar koji nema veze s temom. i uopste ne zivim trenutno u bih tako da ne mogu unistavati voljenu domovinu. mozda bi bilo pametnije da i ti negdje odes da ostavis ljudima sa perspektivom i planom za razvoj da dodju do izrazaja, da im ne trosis dzaba kisik.cranberries wrote:svi pametnjakovici zesci, ja se uvijek zacudim zasto nam je zemlja u totalnoj dubiozi sa ovakvim strucnjacima
-
SKAFISKAFNJAK
#414 Re: McDonalds useljava u augustu 2011 u Napretkovu palaču?!
hvala tebi na razumijevanju i na informaciji. cilj mi uopste nije bio uvrijediti nekoga nego sam samo htio dobiti vise informacija a isto tako ako jos nekoga zanima da i on ili ona dobije informacije. pozdravvox-populi wrote:Jedan broj mojih prijatelja ovde je za vrijeme studija radilo u MCD-u. Ruke ne peru nakon sto stave bacon na neki burger, ali govedinu i svinjetinu ne pripremaju na istoj masnoci. Razumijem sta ti govoris, i znam sta je halal priprema. Zbog toga si dobio odgovor od MCD-a AT da kod njih priprema nije halal. Znaci ako si narucio govedinu, neces dobiti svinjetinu i neces dobiti govedinu pripremljenu na istoj masnoci na kojoj je pripremana svinjetina. Ali eto, neke molekule slanine se mogu zavuciSKAFISKAFNJAK wrote:
kontam ja to, nego jesi li razmisljala o tome da se przi mozda u istom ulju. da ista osoba pravi burgere od svinjetine i burgere od ostalog mesa. naravno da nece prati ruke nakon sto uzme bacon i stavi ga u neki burger. napisali su mi da nacin pripreme nije halal sto bi vjerovatno imalo vise veze s ovim mojim navedenim. pozz.
-
cranberries
#415 Re: McDonalds useljava u augustu 2011 u Napretkovu palaču?!
moj komentar je bio opcenito a ne upucen tebi, prodji malo od prve stranice pa ces vidjeti na sta mislim i to za vrijedjanje si prijavljen pa uzivajSKAFISKAFNJAK wrote:vidi nesto ako tebe zanima samo preskoci, fino lagano preskoci. da je takvih filozofa k´o tebe manje mozda bi i bilo sta od zemlje. napis´o sam na napocetku da ako nekog ne zanima samo da preskoci. bitno je da ti ostavis svoj maloumni komentar koji nema veze s temom. i uopste ne zivim trenutno u bih tako da ne mogu unistavati voljenu domovinu. mozda bi bilo pametnije da i ti negdje odes da ostavis ljudima sa perspektivom i planom za razvoj da dodju do izrazaja, da im ne trosis dzaba kisik.cranberries wrote:svi pametnjakovici zesci, ja se uvijek zacudim zasto nam je zemlja u totalnoj dubiozi sa ovakvim strucnjacima
-
SKAFISKAFNJAK
#416 Re: McDonalds useljava u augustu 2011 u Napretkovu palaču?!
uzivamcranberries wrote:moj komentar je bio opcenito a ne upucen tebi, prodji malo od prve stranice pa ces vidjeti na sta mislim i to za vrijedjanje si prijavljen pa uzivajSKAFISKAFNJAK wrote:vidi nesto ako tebe zanima samo preskoci, fino lagano preskoci. da je takvih filozofa k´o tebe manje mozda bi i bilo sta od zemlje. napis´o sam na napocetku da ako nekog ne zanima samo da preskoci. bitno je da ti ostavis svoj maloumni komentar koji nema veze s temom. i uopste ne zivim trenutno u bih tako da ne mogu unistavati voljenu domovinu. mozda bi bilo pametnije da i ti negdje odes da ostavis ljudima sa perspektivom i planom za razvoj da dodju do izrazaja, da im ne trosis dzaba kisik.cranberries wrote:svi pametnjakovici zesci, ja se uvijek zacudim zasto nam je zemlja u totalnoj dubiozi sa ovakvim strucnjacima
-
cranberries
#417 Re: McDonalds useljava u augustu 2011 u Napretkovu palaču?!
i usput vec je i rezervisana lokacija u Tuzli za McD... za sve one koji sumnjaju
- karanana
#418 Re: McDonalds useljava u augustu 2011 u Napretkovu palaču?!
ediiiin, ma da li si to ti?
-
adnan_hz
#419 Re: McDonalds useljava u augustu 2011 u Napretkovu palaču?!
ja nacuo da je vec zakupljen prostor u ustikolini za mcd.
-
sarajevsko_pivo
#420 Re: McDonalds useljava u augustu 2011 u Napretkovu palaču?!
cranberries wrote:i usput vec je i rezervisana lokacija u Tuzli za McD... za sve one koji sumnjaju
-
adnan_hz
#421 Re: McDonalds useljava u augustu 2011 u Napretkovu palaču?!
do tih informacija je dosao MOSsarajevsko_pivo wrote:cranberries wrote:i usput vec je i rezervisana lokacija u Tuzli za McD... za sve one koji sumnjajuKo kaze ovo?
- daisy80
#422 Re: McDonalds useljava u augustu 2011 u Napretkovu palaču?!
neka konačno i Sarajevo postane metropola

-
sarajevsko_pivo
#423 Re: McDonalds useljava u augustu 2011 u Napretkovu palaču?!
Ovdje je Mc Donalds rezervisao lokaciju u Tuzli:

- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#424 Re: McDonalds useljava u augustu 2011 u Napretkovu palaču?!
Masala, i u Tz dolaze. 
-
Gospoda Ministarka
#425 Re: McDonalds useljava u augustu 2011 u Napretkovu palaču?!
A je'l to stvarno McDonald's dolazi?