Stav Islama prema homoseksualcima!?

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
kamen spoticanja

#401 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by kamen spoticanja »

karbofix wrote:
kamen spoticanja wrote:
bez_ideje wrote:Ne bi se slozila s tim,ali to vec zalazi u podrucje subjektivnog dozivljaja.
Mass mediji nisu napravili homosexualnim djecaka ili djevojcicu iz Botswane,a cisto sumnjam da im se ne imputira vaznost tradicionalne porodice kao jedinog moguceg zivotnog opredjeljenja.
Mediji su samo skinuli stigmu sa ljudi koji je ne zasluzuju i omogucili im da "ne bjeze iz svoje koze" u onom djelu svijeta gdje je sve sto sam pobrojala bilo nuzno da bi doslo do te tacke da se u javnosti plasira "porodica po mjeri svakoga",a ne porodica po mojoj ili tvojoj zelji!
dakle nije genetika...nije socijalni faktor...ostaje sta...izbor volje...ono zbog cega je tema na pdf religija :wink:
hvala Bogu......
naravno, a za to cemo biti pitani :wink:
bez_ideje

#402 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by bez_ideje »

kamen spoticanja wrote:
bez_ideje wrote:Ne bi se slozila s tim,ali to vec zalazi u podrucje subjektivnog dozivljaja.
Mass mediji nisu napravili homosexualnim djecaka ili djevojcicu iz Botswane,a cisto sumnjam da im se ne imputira vaznost tradicionalne porodice kao jedinog moguceg zivotnog opredjeljenja.
Mediji su samo skinuli stigmu sa ljudi koji je ne zasluzuju i omogucili im da "ne bjeze iz svoje koze" u onom djelu svijeta gdje je sve sto sam pobrojala bilo nuzno da bi doslo do te tacke da se u javnosti plasira "porodica po mjeri svakoga",a ne porodica po mojoj ili tvojoj zelji!
dakle nije genetika...nije socijalni faktor...ostaje sta...izbor volje...ono zbog cega je tema na pdf religija :wink:
Jel ti iz ovoga sto ja pisem izvlacis zakljucak da nije genetika ? Nije bas da nam forum vrvi od strucnjaka,pa da imamo cime da se gadjamo,no ja bi bila opreznija kada bi pored istrazivanja koja idu u korist genetike,hladno pripisala nesto sociologiji......pa odbacila to i na kraju dosla do izbora volje!
Jeste izbor volje,ali izbor volje je u prihvatanju homosexualnosti koja vec postoji,ne u provociranju iste.. ;-)
A sto se pdf tice.....davno je ovo odstupilo od "stava Islama prema homosexualnosti"...mada,ne razumijem ni svrhu teme i naslova,kad je sljedbenicima knjige jasno preciziran stav prema istome i tu nema polemike! :-?
karbofix

#403 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by karbofix »

karbofix wrote:
ljubav_aha wrote:
Ductus Holedocus wrote:Bog kaze...da je sve u paru stvoreno...

pametnom i jedna dosta!
kako je stvoren homoseksulac :?:
oj boze :-) nije stvoren ni homoseksualac ni heteroseksualac, niti bilo ko i bilo sta.....stvoren je ČOVJEK kome je dat RAZUM....zbog toga sto covjek ima izbor, odgovarat ce za svoja djela, za razliku od npr. vuka ciji je zivot - lovi, jedi, razmnozavaj se...i on tu ne moze nista....... :-) :-) jedan ČOVJEK je odabrao da bude homoseksualac....ok! ko vjeruje u Boga zna da ce on za to odgovorati kao i svi ostali! :run:
ovdje se izgleda ne citaju drugi postovi
kamen spoticanja

#404 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

bez_ideje wrote:
kamen spoticanja wrote:
Jel ti iz ovoga sto ja pisem izvlacis zakljucak da nije genetika ? Nije bas da nam forum vrvi od strucnjaka,pa da imamo cime da se gadjamo,no ja bi bila opreznija kada bi pored istrazivanja koja idu u korist genetike,hladno pripisala nesto sociologiji......pa odbacila to i na kraju dosla do izbora volje!
Jeste izbor volje,ali izbor volje je u prihvatanju homosexualnosti koja vec postoji,ne u provociranju iste.. ;-)
A sto se pdf tice.....davno je ovo odstupilo od "stava Islama prema homosexualnosti"...mada,ne razumijem ni svrhu teme i naslova,kad je sljedbenicima knjige jasno preciziran stav prema istome i tu nema polemike! :-?
tu se,naravno,slazemo...
no diskus je krenuo prema tome da je homos. genetski uslovljena i kao takva Bozijem zakonu prirodna i bliska...zato sam reagovao...a inace moj stav je jasan i to je samo moj stav...tvoj ne mora biti...sasvim je ok...
zato i kazem sloboda volje :wink:
ljubav_aha

#405 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by ljubav_aha »

interesatno,sto se desilo sa slobodnom voljom djeteta koje osjeca privlacnost istom polu :!:
karbofix

#406 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by karbofix »

ljubav_aha wrote:interesatno,sto se desilo sa slobodnom voljom djeteta koje osjeca privlacnost istom polu :!:
dijete, dijete.....ako su roditelji normalni, valjda ce nesto primjetiti, reagovati...usmjeriti gdje treba..djeca k'o djeca :mrgreen:
ljubav_aha

#407 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by ljubav_aha »

karbofix wrote:
ljubav_aha wrote:interesatno,sto se desilo sa slobodnom voljom djeteta koje osjeca privlacnost istom polu :!:
dijete, dijete.....ako su roditelji normalni, valjda ce nesto primjetiti, reagovati...usmjeriti gdje treba..djeca k'o djeca :mrgreen:
znas vlro dobro o cemu pisem :D mogu roditleji pokusvati usmjeriti dijete,ali,zasto mu se to ipak desava ;-)
karbofix

#408 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by karbofix »

ljubav_aha wrote:
karbofix wrote:
znas vlro dobro o cemu pisem :D mogu roditleji pokusvati usmjeriti dijete,ali,zasto mu se to ipak desava ;-)
znatizelja?
kamen spoticanja

#409 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

ljubav_aha wrote:
karbofix wrote:
OBN :wink:
ljubav_aha

#410 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by ljubav_aha »

karbofix wrote:
ljubav_aha wrote:znas vlro dobro o cemu pisem :D mogu roditleji pokusvati usmjeriti dijete,ali,zasto mu se to ipak desava ;-)
znatizelja?
razumijem djeciju radoznalost,ali ovakav oblik se ispoljava rano,koji se moze potisnuti od strane drustva i roditlejla,ali koji se kasnije,ponovo,ispoljava,a to je upravo problem koji sma ranije spomenula,a koji su mnogi iz gej populacije izjavili kad i kako su prvi put osjetili skolonost ka suprotnom polu
idealnaM

#411 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by idealnaM »

ljubav_aha wrote:
idealnaM wrote:Image
"A picture is worth a thousand words"
IdealnaM,gdje si ovo nasla :shock:
Birvaktile me zanimala ova devijantna pojava medju muslimanima, odnosno onima koji se tako izjasnjavaju...pa iskopah..
ljubav_aha

#412 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by ljubav_aha »

idealnaM wrote:
ljubav_aha wrote:
idealnaM wrote:Image
"A picture is worth a thousand words"
IdealnaM,gdje si ovo nasla :shock:
Birvaktile me zanimala ova devijantna pojava medju muslimanima, odnosno onima koji se tako izjasnjavaju...pa iskopah..
hm,vecina gej populacije nisu vjernici,pitalla sma ih par na poslu

ne znam,imala sma kolegu u skoli koji je koristio blage zenske manire,tip je uvijek imao veze sa zenama,no kasnije mi je priznao nakon o la la la godina d aje psava sa tipom i da mu se dopalo :shock: tacnije,on je biseksulaca,danas ima prodicu,nismo vise u kontaktu,tako da ne znam , da li je jos imao slicna iskustva,ali sto selim podvuci je :zasto bas gej imaju manire zena,i obratno :!: :?: da li su ti maniri posljedica opnosanja ili ne ,a to se vec moze primjetiti u ranom djetinjstvu,narocito nacin govorenja :!:
Shoshana

#413 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by Shoshana »

Neki imaju, neki nemaju. Moj kolega John i njegov suprug Michael ni jedan nemaju ni mrve zenskastog ponasanja.
A obojica su - otkidaju tipovi. Da sam neudata, ja bih to pokusala izvesti na pravi put, al' ovako :oops:

:D
ljubav_aha

#414 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by ljubav_aha »

Shoshana wrote:Neki imaju, neki nemaju. Moj kolega John i njegov suprug Michael ni jedan nemaju ni mrve zenskastog ponasanja.
A obojica su - otkidaju tipovi. Da sam neudata, ja bih to pokusala izvesti na pravi put, al' ovako :oops:

:D
tacno,ima i takvih primjera :thumbup:
kamen spoticanja

#415 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

ko kad su im geni drugaciji :lol:
theTruePath

#416 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by theTruePath »

i ja sam upoznao jednom dvije prelijepe dame,mislio sestre kad ono partnerice...eh kako sam se ibretio,jednu sam gotovo bio uspio odvesti na pravi put ali opet nish od toga :lol:
GOLFER

#417 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by GOLFER »

theTruePath wrote:i ja sam upoznao jednom dvije prelijepe dame,mislio sestre kad ono partnerice...eh kako sam se ibretio,jednu sam gotovo bio uspio odvesti na pravi put ali opet nish od toga :lol:
Samo siri Islam :D na ovaj ili ONAJ nacin :D :D :D
extraordinary

#418 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by extraordinary »

Hoćete reći da gej ponašanje ne može biti stečeno? Kako onda objašnjavate zatvore i seks među zatvorenicima koji nikad prije nisu bili gayevi?
GOLFER

#419 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by GOLFER »

extraordinary wrote:Hoćete reći da gej ponašanje ne može biti stečeno? Kako onda objašnjavate zatvore i seks među zatvorenicima koji nikad prije nisu bili gayevi?
Ode prica opet u krug... naravno da oni znaju da i gej ponasanje moze da se stekne u procesu socijalizacije uticajem raznoraznih faktora, kao npr danas dominatnog medijskog/propagandnog itd... ali slabo ce ti koji to reci pa ja
extraordinary

#420 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by extraordinary »

Neće sad niko da odgovori na ovo :)
ljubav_aha

#421 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by ljubav_aha »

extraordinary wrote:Hoćete reći da gej ponašanje ne može biti stečeno? Kako onda objašnjavate zatvore i seks među zatvorenicima koji nikad prije nisu bili gayevi?
uprazanjvanje takovg seska u zatvorima se desava u nedostatku osoba suprotnog pola,ne iz iskljucivog seksulanog-novog-usmjerenja , drugo,mnogi pristaju dobrovljno,jer ce u suprotnom dozivjeti prislini seks
extraordinary

#422 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by extraordinary »

Znači sugerišeš da bi svi muškarci u takvoj situaciji pristupili tome?
ljubav_aha

#423 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by ljubav_aha »

extraordinary wrote:Znači sugerišeš da bi svi muškarci u takvoj situaciji pristupili tome?
oh ne,kako si to uopste zakljucio :!:

razmisli malo,postavi se u ulogu zatvorenika koji su bili prisiljeni imati seks ,a mnogi,koji su na dozivotnoj robiji su jednostavno odlucili ne iz iskljucive homosesklulane potrebe vec da se jednostavno odbrane od silovanja,naravno,postoje sigurno i osobe koje su "otkrile" nova seski zadovoljstva,mozda je to u njima bilo sortirano u podsvijesti,ne znam,no mnogi koji su otkrili da je mozda i tako bolje umjesto masturbacije,sigurno postoji vise uzroka,ali ako ti zatvor defirniras kao sredinu koja ih je sve promjenila,grijesis
BHF_Manijak

#424 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by BHF_Manijak »

ljubav_aha wrote:
extraordinary wrote:Znači sugerišeš da bi svi muškarci u takvoj situaciji pristupili tome?
oh ne,kako si to uopste zakljucio :!:

razmisli malo,postavi se u ulogu zatvorenika koji su bili prisiljeni imati seks ,a mnogi,koji su na dozivotnoj robiji su jednostavno odlucili ne iz iskljucive homosesklulane potrebe vec da se jednostavno odbrane od silovanja,naravno,postoje sigurno i osobe koje su "otkrile" nova seski zadovoljstva,mozda je to u njima bilo sortirano u podsvijesti,ne znam,no mnogi koji su otkrili da je mozda i tako bolje umjesto masturbacije,sigurno postoji vise uzroka,ali ako ti zatvor defirniras kao sredinu koja ih je sve promjenila,grijesis
Cekaj hoces reci da je razlicito kad te neko od tih zatvorenika siluje, i kad ti preko svoje volje "pustis da ti sapun isklizne u kupaonici"?!Pa to je djevojko draga isto, ha ga prisilno fasovo ha rekao "pa ok, ionako cu biti silovan, pa evo nek rade s mene sta hoce", iako na prvu izgleda da je ovo drugo dobrovoljno, ono je daleko od toga...
ljubav_aha

#425 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by ljubav_aha »

BHF_Manijak wrote:
ljubav_aha wrote:oh ne,kako si to uopste zakljucio :!:

Cekaj hoces reci da je razlicito kad te neko od tih zatvorenika siluje, i kad ti preko svoje volje "pustis da ti sapun isklizne u kupaonici"?!Pa to je djevojko draga isto, ha ga prisilno fasovo ha rekao "pa ok, ionako cu biti silovan, pa evo nek rade s mene sta hoce", iako na prvu izgleda da je ovo drugo dobrovoljno, ono je daleko od toga...

mnogi silovani zatvorenici nisu zasticeni od osoblja zatvora,stoga nakon silovanja su skontlai da je bolje imati prisilan seks ali bez opiranja ,jer je fizicka bol manje pristuna , ima masa takvih anonimnoh dokumantaraca
Locked