PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Filter

#401 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Filter »

Altheda wrote:Dok sam prelistavala temu, mislila sam ne napisati o kojem se marketu radi, privatni je, mali, ali jednostavno ne mogu dopustiti da se bezobrazuk nastavlja, bolje da što više ljudi zna ako prođu pored. :)

Naime, Kensel preko puta Bogoslovije, kod Muzičke ima (imali su) stalnu praksu nevraćanja kusura kako treba. Hajd što zakinu dnevno po 20, 30pf, to im nisam uzimala za zlo (a inače su dosta skuplji nego drugi marketi), nego se počelo dešavati u par navrata kako mi po 2-3 KM ne vrate, a ja skontam tek napola puta, pa se nekad vratim da im kažem, nekad produžim.

Jedne prilike uđem da nešto kupim (a bila sam im redovan kupac, uprkos svemu) "napade" me vlasnica kako joj dugujem 5 KM zbog dvolitre. :?
Velim ja njoj kako to baš i nije moguće, jer ja to ne pijem. Kaže ona prvo da sam 100% ja. Tu i prijateljica sa mnom, tvrdi da ja to ne pijem, ali ova ne odustaje. Kaže poslije: "Pa ili si ti ili neka koja jako liči na tebe, ali sam prilično sigurna da si ti..."

Meni nezgodno, tu još ljudi ima, a ona zapela pravo. I platim ja. I nikad više ne uđem.

pretpostavljam da pricas o onom "spajzu" u onoj, novoj zgradi... ma katastrofa od usluge!
jednom i nikad vise...
manji ti je problem vratiti se do Hose, Amka na pijaci, nego se sekirati...

btw. delikates u Ferhadiji, pored Misela... uvijek mi se uc**u u cef, sreca pa se otvorilo ono granapce malo nize...
A_I_

#402 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by A_I_ »

Evo i mog izuzetno negativnog iskustva sa vratima Profit firme :x ugradjenim prije godinu dana:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 9#p3552776

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 3#p3441851

Ukratko - vrata puno manja/uza od okvira tj. njihovog stoka, ne samo da nisu dihtovala ni sekunde, vec su se pri 1x zakljucavanju mogla komotno OTVORITI, okvir pri ugradnji nakrivili pa morali turpijati jednu od rupa da bi se uopste mogla zakljucati, odbili staviti sarafe na sva mjesta gdje moraju ici, ugradili najjeftiniju cilindar bravu namijenjenu hotelima... :run:

zamijenili za druga vrata koja opet ne dihtuju uopste - morao sam lijepiti traku po okviru...
Last edited by A_I_ on 21/02/2011 12:26, edited 2 times in total.
Altheda

#403 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Altheda »

Filter wrote:
Altheda wrote:Dok sam prelistavala temu, mislila sam ne napisati o kojem se marketu radi, privatni je, mali, ali jednostavno ne mogu dopustiti da se bezobrazuk nastavlja, bolje da što više ljudi zna ako prođu pored. :)

Naime, Kensel preko puta Bogoslovije, kod Muzičke ima (imali su) stalnu praksu nevraćanja kusura kako treba. Hajd što zakinu dnevno po 20, 30pf, to im nisam uzimala za zlo (a inače su dosta skuplji nego drugi marketi), nego se počelo dešavati u par navrata kako mi po 2-3 KM ne vrate, a ja skontam tek napola puta, pa se nekad vratim da im kažem, nekad produžim.

Jedne prilike uđem da nešto kupim (a bila sam im redovan kupac, uprkos svemu) "napade" me vlasnica kako joj dugujem 5 KM zbog dvolitre. :?
Velim ja njoj kako to baš i nije moguće, jer ja to ne pijem. Kaže ona prvo da sam 100% ja. Tu i prijateljica sa mnom, tvrdi da ja to ne pijem, ali ova ne odustaje. Kaže poslije: "Pa ili si ti ili neka koja jako liči na tebe, ali sam prilično sigurna da si ti..."

Meni nezgodno, tu još ljudi ima, a ona zapela pravo. I platim ja. I nikad više ne uđem.

pretpostavljam da pricas o onom "spajzu" u onoj, novoj zgradi... ma katastrofa od usluge!
jednom i nikad vise...
manji ti je problem vratiti se do Hose, Amka na pijaci, nego se sekirati...

btw. delikates u Ferhadiji, pored Misela... uvijek mi se uc**u u cef, sreca pa se otvorilo ono granapce malo nize...
Idem sada redovno do Hošeta ili bilo gdje drugo. :)
Radije bih pješačila još kilometar nego kod njih kupila.
Filter

#404 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Filter »

Altheda wrote:
Idem sada redovno do Hošeta ili bilo gdje drugo. :)
Radije bih pješačila još kilometar nego kod njih kupila.
:) mislim da ima i DrvoPromet, tamo ispod Romanijske (ili kakolisevecsadzove ta ulica), ma, na koju god stranu da krenes ima nesto...
Altheda

#405 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Altheda »

Znam, živim u tom (o)krugu, pa sam upoznata sa okolnim marketima, ali hvala na trudu da mi objasniš. :D
Bloo
Globalna šefica

#406 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Bloo »

Altheda wrote:Pa bila je pravo nezgodna situacija, svi gledaju u mene ko u najvećeg lopova... ne znam, nije mi sad žao. Halalila sam im tih 5 KM. Nek razvuku za sve godine što više nikad neću ući ni ja ni moje prijateljice. :D

pa jest ona "šefica" malo zahebana, ali nisam nikad imala sa njima problema

gora mi je ona na raskrcu muse cazima i hriste boteva....kraj policijske kucice

zena me gleda ko da sam joj familiju pobila :T

sve mi dode da joj se izvinim kad udem et sto cu nesto kupiti

ona fensi šmenci samoposluga blizu City Puba....kraj banke i preko puta poste....fakat su super i napucani ali kad neko hoda za tobom ko policijski vucjak... :x
Urban B.

#407 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Urban B. »

a zasto ulazite u prodavnice gdje je takva usluga?
Bloo
Globalna šefica

#408 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Bloo »

Urban B. wrote:a zasto ulazite u prodavnice gdje je takva usluga?

pa nema nista drugo u blizini....barem ovaj granap

a u tu samoposlugu idem jer imaju kinky cokoladica koje nigdje drugdje nema :D
Filter

#409 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Filter »

Bloo wrote:
gora mi je ona na raskrcu muse cazima i hriste boteva....kraj policijske kucice
opa,vidi komsinice :lol: , mislis na "ono" u garazama? nego jel to sada hajduk veljkova, muse cazima? za hriste boteva znam da su vratili naziv karpuzova...

btw slomise me sa tim nazivima ulica, isto izgubljen slucaj :-)
zonbirile

#410 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by zonbirile »

dokle će papci iz kasaba stvarati domaći im ugođaj u gradiću Sarajevo,sa posipanjem šodera po ulicama.
nino90

#411 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by nino90 »

Altheda wrote:Pa bila je pravo nezgodna situacija, svi gledaju u mene ko u najvećeg lopova... ne znam, nije mi sad žao. Halalila sam im tih 5 KM. Nek razvuku za sve godine što više nikad neću ući ni ja ni moje prijateljice. :D
Time sto si platila priznala si da si to ti bila.
saibaba

#412 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by saibaba »

Kako ja da se nikad ne nadjem u takvoj situaciji ... Pozelio sam malo da se ispucam na nekome... :zoka:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#413 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Chmoljo »

Bloo wrote:
Urban B. wrote:a zasto ulazite u prodavnice gdje je takva usluga?

pa nema nista drugo u blizini....barem ovaj granap

a u tu samoposlugu idem jer imaju kinky cokoladica koje nigdje drugdje nema :D
o da... fascinantno je kako su uredno naslagane vrećice sa bombonama :o skidam kapu za uređenost... ne znam jesam li nekad ušao a da artikli nisu bili uvijeksvi uredno složeni :-?

međutim, evo u lokalnom konzumu, maloprije sam sebi moram dohvatiti hljeb, jer je tu samo jedna radnica koja je kasirka, a gdje bi trebalo biti minimum troje. :-? nije žena kriva, nego uglavnom direktori i šefovi koji bi da im jedan radnik bude i kasir, i na frižideru, i na hljebu, i da slaže robu, čisti...

a vala ti granapčići... bog da me sačuva :-)

onaj kod stanice autobuske, iznad kina Radnik, :-) ja prošlo ljeto kupio kolu za 1.20 KM, iako je promotivna bila 1 KM :shock: :roll:

nejse :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#414 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Bloo »

ja fakat mrzim kad hodaju za mnom ili lafo slažu robu tj pomice randomly artikle :roll: jarane pa za sta sluzi ona elektronska zastita
i drugo vidis da izgledam smotano

i onda hodaju za tobom i hodaju i "slazu" i "slazu" :roll: :roll:

ja bih ih najradije ugrizla
Cholina_Lokica

#415 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Cholina_Lokica »

Chmoljo wrote: međutim, evo u lokalnom konzumu, maloprije sam sebi moram dohvatiti hljeb, jer je tu samo jedna radnica koja je kasirka, a gdje bi trebalo biti minimum troje. :-? nije žena kriva, nego uglavnom direktori i šefovi koji bi da im jedan radnik bude i kasir, i na frižideru, i na hljebu, i da slaže robu, čisti...
Ja tri puta otisla u ovaj nas konzum, i nisam nista kupila, i necu nikad vise ni uci :-)
Sva tri puta mi trebao hljeb, stanem, pitam ima li nekoga, a onda mi kasirka i neka tamo iza dernjaju pricekajte malo... Zadnji put joj rekla nek' ti mama ceka i otisla :-) Svaki put su bile njih dvije-tri ali im je bilo mrsko ustati da mi dodaju hljeb :-) Ne pada mi na pamet da stojim 10 minuta da se smiluje neko da dodje
MAN-lion's coach

#416 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by MAN-lion's coach »

Bloo wrote:ja fakat mrzim kad hodaju za mnom ili lafo slažu robu tj pomice randomly artikle :roll: jarane pa za sta sluzi ona elektronska zastita

:thumbup:
Chmoljo

#417 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Chmoljo »

Bloo wrote:ja fakat mrzim kad hodaju za mnom ili lafo slažu robu tj pomice randomly artikle :roll: jarane pa za sta sluzi ona elektronska zastita

za mnom rijetko hodaju :mrgreen: valjda što izgledam pitomo :oops: :mrgreen: :lol:

@Cholina, meni bliže nego Drvopromet... ali inače kupujem u DP :)
wewa

#418 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by wewa »

Cholina_Lokica wrote:
Chmoljo wrote: međutim, evo u lokalnom konzumu, maloprije sam sebi moram dohvatiti hljeb, jer je tu samo jedna radnica koja je kasirka, a gdje bi trebalo biti minimum troje. :-? nije žena kriva, nego uglavnom direktori i šefovi koji bi da im jedan radnik bude i kasir, i na frižideru, i na hljebu, i da slaže robu, čisti...
Ja tri puta otisla u ovaj nas konzum, i nisam nista kupila, i necu nikad vise ni uci :-)
Sva tri puta mi trebao hljeb, stanem, pitam ima li nekoga, a onda mi kasirka i neka tamo iza dernjaju pricekajte malo... Zadnji put joj rekla nek' ti mama ceka i otisla :-) Svaki put su bile njih dvije-tri ali im je bilo mrsko ustati da mi dodaju hljeb :-) Ne pada mi na pamet da stojim 10 minuta da se smiluje neko da dodje
meni je kriza sto moras moliti da ti izvaga - jer printanje racuna na vagi fercera po nekom super secret fazonu :roll:
Gospoda Ministarka

#419 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Gospoda Ministarka »

A meni smeta kad trci da mi izvaga kao da je to neko super znanje koje samo oni mogu savladati.
Bloo
Globalna šefica

#420 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Bloo »

Gospoda Ministarka wrote:A meni smeta kad trci da mi izvaga kao da je to neko super znanje koje samo oni mogu savladati.

jah, a u konzum,u u bbi sam se vazes i lijepis...
Bloo
Globalna šefica

#421 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Bloo »

Chmoljo wrote:
za mnom rijetko hodaju :mrgreen: valjda što izgledam pitomo :oops: :mrgreen: :lol:

maaaaaaca majaaaaaaaaaa :mrgreen:

digresija: naročito sam alergična kad se moje dobar dan i doviđenja sudare sa zidom šutnje....

ni moooo da kažu :S
wewa

#422 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by wewa »

zgodna prilika i da se pozalim na nevjerovatnu razliku u cijenama medju pijacama - na markalama paprike 6, na otoci 4 km :roll:
Bloo
Globalna šefica

#423 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Bloo »

možda da uđem u granap/prodavnicu sa pjesmicom Hvaljen Isus seeelaaaaaam selaaaaam maksuz selaaaaaaaam :mrgreen:

ako ništa dobit ću nekakav odgovor (podravka paštetu u glavu) :D
wewa

#424 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by wewa »

Bloo wrote:
Chmoljo wrote:

digresija: naročito sam alergična kad se moje dobar dan i doviđenja sudare sa zidom šutnje....

mozda treba poceti s moooo :-)
Chmoljo

#425 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Chmoljo »

Bloo wrote:
Chmoljo wrote:

mjau :oops:
Post Reply