Altheda wrote:Dok sam prelistavala temu, mislila sam ne napisati o kojem se marketu radi, privatni je, mali, ali jednostavno ne mogu dopustiti da se bezobrazuk nastavlja, bolje da što više ljudi zna ako prođu pored.
Naime, Kensel preko puta Bogoslovije, kod Muzičke ima (imali su) stalnu praksu nevraćanja kusura kako treba. Hajd što zakinu dnevno po 20, 30pf, to im nisam uzimala za zlo (a inače su dosta skuplji nego drugi marketi), nego se počelo dešavati u par navrata kako mi po 2-3 KM ne vrate, a ja skontam tek napola puta, pa se nekad vratim da im kažem, nekad produžim.
Jedne prilike uđem da nešto kupim (a bila sam im redovan kupac, uprkos svemu) "napade" me vlasnica kako joj dugujem 5 KM zbog dvolitre.![]()
Velim ja njoj kako to baš i nije moguće, jer ja to ne pijem. Kaže ona prvo da sam 100% ja. Tu i prijateljica sa mnom, tvrdi da ja to ne pijem, ali ova ne odustaje. Kaže poslije: "Pa ili si ti ili neka koja jako liči na tebe, ali sam prilično sigurna da si ti..."
Meni nezgodno, tu još ljudi ima, a ona zapela pravo. I platim ja. I nikad više ne uđem.
pretpostavljam da pricas o onom "spajzu" u onoj, novoj zgradi... ma katastrofa od usluge!
jednom i nikad vise...
manji ti je problem vratiti se do Hose, Amka na pijaci, nego se sekirati...
btw. delikates u Ferhadiji, pored Misela... uvijek mi se uc**u u cef, sreca pa se otvorilo ono granapce malo nize...