Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Locked
osa

#401 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by osa »

kiky wrote:osa, ali i ovi njegovi poskoci, nisu na ovom forumu da bi se upustili u diskusiju i argumentovano objasnili zašto ili kako .
oni su tu da bi prosipali mržnju, istu onu koja je devetesetih uzela svoj danak u krvi i bila poražena ( pa se sklopi federacija da bi se spasili upravo ti tuđmanovi puleni ) ...
meni lično, nije mrsko razglabat do u nedogled, ali evo več se ponavljamo i več sve to izgleda truljavo ...
sa jedne teme o hrvatima na drugu, kakva god da je tematika, svede se na isto ... ugroženost hrvata od bošnjaka gdje su bošnjaci večina ( treba da izvršimo masovni harakiri ), a tamo gdje su hrvati večina... e tu je tabu i to je hrvatsko,nema od ravnopravnosti za bošnjake ni slovceta i to iz zakona koji im to garantuje )
iako je ova tema o "nestanku hrvata u bih - ... " niko nespomenu, od originalnih rvata, posavinu ili banjaluku, a kamoli nekakav povratak hrvata na njihove posjede u tom dijelu bosne ...
to je izgleda nebitno ili nije više njihovo ili nikad nisu ni osječali ko svoje ili ko če ga znat šta je tu ...
čak se pred ove izbore jedva i spominje problem povratka hrvata u posavinu ili rs uopšte, a bilo ih je tamo pofino nekad
zaista čudno, zar ne ...
:D
a i nestanu svi od jednom i zajedno ...
stari, ima se obavezza, djeca idu na plivanje, engleski, njemački,treba razvoziti, .ebi ga ako nećeš ulagati u njih u koga ćeš, vidim ti nemaš tih problema...
osa

#402 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by osa »

kv99 wrote:
osa wrote:
belfy wrote: da ja jos jednom ponovim posto si izgleda preskocio moj prethodni post na koji bih volio cuti odgovor. kao sto bih volio cuti podatke o iseljavanju iz mjesta koje si naveo (ponajvise za zenicu), kao i izvor podataka. jer ja kao zenicanin nikada nisam cuo da se pominje koliko se ljudi i koje nacionalnosti iselilo/raselilo.
da malo pažljivije čitaš, vidio bi da si promašio kontekst mog posta, dakle pitanje je bilo od kud se više hrvata iselilo iz mostara ili zenice, tražilo se iskreno mišljenje kv99...
Znam da si bivsi drot MUP-a Hrvatske pa da ti treba vise puta ponavljati :

Ja nemam sta usporedzivati jer za iseljevanje BIH Hrvata iz Travnika, Bugojna, Zenice i ostalih mjesta na koje se pozivas odgovara danas pred sudom citav vojni i politicki vrh tzv HB tako da ovo sto ti tvrdis da su protjerani zbog i od Bosnjaka je obicna LAZ . Mogu da kazem da je LAZ jer si na desetine puta dobio tu informaciju a ti opet nastavljas da tvrdis to iako znas da nije tacno. Bosnjaci nisu odgovorni za iseljenje BiH Hrvata iz Mostara ili Zenice pa ako ti smeta obrati se onima u Haagu a da si imao m**a mogao si i o tome da pitas generala krivosutog dok je bio ziv koji ih je naseljavao planski po kucama onih Srba iz Hrvatske koje je medzu ostalog ubijala i protjeravala Specijalna Jedinica MUP-a Hrvatske ..ista ona jedinica za koju kazes da si bio pripadnik ;-) Znaci ti i tvoji suborci ste direktno pomagali u iseljavanju BiH Hrvata i sada nam ovdje dolazis i lijes krokodilske suze :lol: I nije ni to dosta vec opet zagovaras etnicko ciscenje ali kao i obicno po uzoru na "prave rvacke patriote " radis to iz Siska...da imas imalo hrabrosti umjesto prazne propagande doselio bi u Zenicu i tamo to zagovarao ;-)
čuj znači, ne znači to ti kažeš, a što se tiče iseljavanja i onag tko je utrok toga, pa to ti je jednostavno provjeriti, dođeš kod tih ljudi i pokušaš ima prodati priču, kako oni nisu izbjegli pred postrojbama multietničkih bošnjaka, nego eto pred hrvatima, pa ćeš vidjeti šta će ti reći, šta reći, napraviti, to ti je najbolji način, direktno kod oštećenih...

nemalo puta sam razgovarao s tim ljudima, s nekima i radio, nećeš vjerovati svi žive u zabludi , svi misle da su ih otjerali, bližnje im ubijali, imovinu opljačkali bošnjaci, a naivaca...
kv99

#403 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by kv99 »

osa wrote:
kiky wrote:
nisam rekao ni da švicarski kantoni nisu etnički ...
( podrazumjeva se da su etnički jer su se klali između sebe 300 god. prije nego su se ujedinili, a podrazumjeva se da se to zna kad več pominjemo švicu, a rekoh i da je to prihvatljivo i kod nas, ne klanje, nego bezbroj kantona :D, kao danas u entitetu večem, čak idealno :D ) ...
belgijanci su kao što rekoh SASTAVLJENI iz dvije pokrajine koje su postojale i prije belgije, tako da njima niukom slučaju nije problem da se razdvoje, kao npr. dalmacija, istra ili slavonija, sve starije od hrvatske i teritorijalno definisane prije hrvatske, šta je, ustvari originalna hrvatska ... ( samo npr. :D ) ...
i sve je to stvarano u srednjem vijeku, čak i prije, a procesi su završeni krajem 19 vijeka, poslije idu osvajanja ...
zar da se vračamo u srednji vijek ( doduše nekom je to odgovaralo 90-tih. od hajdučije i pljačkanja konvoja do paljenja ljudi po kučama ) ...
i opet nisi odgovorio na glavni problem ...
ni ti ni ovi profili što lupaju zajedno s tobom ...
kako napravit granice nekih novih entiteta a da to bude svima potaman, a to je tek početak cijelokupne problematike podjela neke države, pa makar i administrativno ( pod uslovom da nikad nije dijeljena, naravno, a bosna je takva ) ...
ili opet prizivate rat pa ko šta zauzme ....
izjašnjavanjem kiky, nikako drukčije, opisah to već nekoliko puta...
Lazes Osa , lazes, jer dobro znas da se "izjasnjavanjem " ne bi moglo da dobije to sto zelite. Dobro znas jer ste to isto predlagali i na onom forumu gdje kupis "inspiraciju" pa kada ste skontali da ne bi bilo dovoljno samo da se izjasni pa se preslo na zagovaranje " ma sve njih treba u Tursku " ;-) Dobro znas da se podjela ne bi mogla da izvrsi na miran nacin i da bi to izavalo sukobe..ali sta tebe briga za tim jel tako, ti iz Siska zagovaras podjelu a ako to i ne uspije pa ima za BiH Hrvate praznih kuca onih Srba koje ste ubijali i progonili ne samo u Oluji vec i prije toga iz Siska.. ;-)
osa

#404 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by osa »

kv99 wrote:
izjašnjavanjem kiky, nikako drukčije, opisah to već nekoliko puta...
Lazes Osa , lazes, jer dobro znas da se "izjasnjavanjem " ne bi moglo da dobije to sto zelite. Dobro znas jer ste to isto predlagali i na onom forumu gdje kupis "inspiraciju" pa kada ste skontali da ne bi bilo dovoljno samo da se izjasni pa se preslo na zagovaranje " ma sve njih treba u Tursku " ;-) Dobro znas da se podjela ne bi mogla da izvrsi na miran nacin i da bi to izavalo sukobe..ali sta tebe briga za tim jel tako, ti iz Siska zagovaras podjelu a ako to i ne uspije pa ima za BiH Hrvate praznih kuca onih Srba koje ste ubijali i progonili ne samo u Oluji vec i prije toga iz Siska.. ;-)[/quote]

kakva podjela, zašto stalno zagovaraš podjelu i koristiš taj neadekvatan izraz, radi se u unutarnjem ustroju bih, kad si nekog hrvata običnog čovjeka ili političara čuo da priča o podjeli, to možeš čuti samo kod srba i bošnjaka, srba jer im je dosta teritorija a bošnjaka (koji au apriori protiv) jer im je malo teritorija, da je više i vi bi bili za....
kv99

#405 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by kv99 »

osa wrote:
kv99 wrote:
osa wrote: da malo pažljivije čitaš, vidio bi da si promašio kontekst mog posta, dakle pitanje je bilo od kud se više hrvata iselilo iz mostara ili zenice, tražilo se iskreno mišljenje kv99...

Ja nemam sta usporedzivati jer za iseljevanje BIH Hrvata iz Travnika, Bugojna, Zenice i ostalih mjesta na koje se pozivas odgovara danas pred sudom citav vojni i politicki vrh tzv HB tako da ovo sto ti tvrdis da su protjerani zbog i od Bosnjaka je obicna LAZ . Mogu da kazem da je LAZ jer si na desetine puta dobio tu informaciju a ti opet nastavljas da tvrdis to iako znas da nije tacno. Bosnjaci nisu odgovorni za iseljenje BiH Hrvata iz Mostara ili Zenice pa ako ti smeta obrati se onima u Haagu a da si imao m**a mogao si i o tome da pitas generala krivosutog dok je bio ziv koji ih je naseljavao planski po kucama onih Srba iz Hrvatske koje je medzu ostalog ubijala i protjeravala Specijalna Jedinica MUP-a Hrvatske ..ista ona jedinica za koju kazes da si bio pripadnik ;-) Znaci ti i tvoji suborci ste direktno pomagali u iseljavanju BiH Hrvata i sada nam ovdje dolazis i lijes krokodilske suze :lol: I nije ni to dosta vec opet zagovaras etnicko ciscenje ali kao i obicno po uzoru na "prave rvacke patriote " radis to iz Siska...da imas imalo hrabrosti umjesto prazne propagande doselio bi u Zenicu i tamo to zagovarao ;-)
čuj znači, ne znači to ti kažeš, a što se tiče iseljavanja i onag tko je utrok toga, pa to ti je jednostavno provjeriti, dođeš kod tih ljudi i pokušaš ima prodati priču, kako oni nisu izbjegli pred postrojbama multietničkih bošnjaka, nego eto pred hrvatima, pa ćeš vidjeti šta će ti reći, šta reći, napraviti, to ti je najbolji način, direktno kod oštećenih...

nemalo puta sam razgovarao s tim ljudima, s nekima i radio, nećeš vjerovati svi žive u zabludi , svi misle da su ih otjerali, bližnje im ubijali, imovinu opljačkali bošnjaci, a naivaca...
Pa i ja sam pricao i pricam sa tim ljudima ne po Rvackim vukojebinama gdje ste ih smjestili vec po Bosni i Hercegovini i meni kazu isto ono zbog cega se i citav politicki i vojni vrh tzv HB nalazi na klupi za UZP ;-) Tako da ako imas nesto protiv toga sto su protjerani znas adresu ..ako prije toga nisi pitao krivosutog generala sto ih je planski naseljavao po onim kucama Srba koje ste vi ubijali i protjeravali ( pod vi mislim na tvoju jedinicu i zlocine zbog kojih se vas tadasnji komandir nalazi na istom sudu kao i ostala "velikorvacka bratija" ;-) )

A ako imas ti neke druge informacije ja jedva cekam da vidim nekog rvackog bivseg drota kako svojim svjedocenjem u Haagu spasava sve one genarale i politicare tzv HB ;-) Hoce li se to dogoditi ili kao i obicno imas svoj "stav " ali na tvoju zalost sa stavom se moze lagati po forumu ali za sud trebaju barem neki dokazi :lol:
Last edited by kv99 on 29/09/2010 10:30, edited 1 time in total.
frombosna

#406 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by frombosna »

[/quote]

Ja nemam sta usporedzivati jer za iseljevanje BIH Hrvata iz Travnika, Bugojna, Zenice i ostalih mjesta na koje se pozivas odgovara danas pred sudom citav vojni i politicki vrh tzv HB tako da ovo sto ti tvrdis da su protjerani zbog i od Bosnjaka je obicna LAZ . Mogu da kazem da je LAZ jer si na desetine puta dobio tu informaciju a ti opet nastavljas da tvrdis to iako znas da nije tacno. Bosnjaci nisu odgovorni za iseljenje BiH Hrvata iz Mostara ili Zenice pa ako ti smeta obrati se onima u Haagu a da si imao m**a mogao si i o tome da pitas generala krivosutog dok je bio ziv koji ih je naseljavao planski po kucama onih Srba iz Hrvatske koje je medzu ostalog ubijala i protjeravala Specijalna Jedinica MUP-a Hrvatske ..ista ona jedinica za koju kazes da si bio pripadnik ;-) Znaci ti i tvoji suborci ste direktno pomagali u iseljavanju BiH Hrvata i sada nam ovdje dolazis i lijes krokodilske suze :lol: I nije ni to dosta vec opet zagovaras etnicko ciscenje ali kao i obicno po uzoru na "prave rvacke patriote " radis to iz Siska...da imas imalo hrabrosti umjesto prazne propagande doselio bi u Zenicu i tamo to zagovarao ;-)[/quote]

oprosti ali jesu li i za one zarobljene Bugojance što su bili u logoru na stadionu kao i za onih 20ak nestalih, a popisanih od crvenog križa, krivi ti ljudi koji su u Hagu?
Zanimljivo razmišljanje, skoro pa na nivou Karađića kada kaže da je na Markalama ABiH počinila zločin a ne VRS
osa

#407 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by osa »

kv99 wrote:
osa wrote:
kv99 wrote:

Pa i ja sam pricao i pricam sa tim ljudima ne po Rvackim vukojebinama gdje ste ih smjestili vec po Bosni i Hercegovini i meni kazu isto ono zbog cega se i citav politicki i vojni vrh tzv HB nalazi na klupi za UZP ;-) Tako da ako imas nesto protiv toga sto su protjerani znas adresu ..ako prije toga nisi pitao krivosutog generala sto ih je planski naseljavao po onim kucama Srba koje ste vi ubijali i protjeravali ( pod vi mislim na tvoju jedinicu i zlocine zbog kojih se vas tadasnji komandir nalazi na istom sudu kao i ostala "velikorvacka bratija" ;-) )
s obzirom na krajnji bošnjački nacionalizam koji ispoljavaš ovdje, sumnjam da ti pričaš s tim ljudima, ne znam zašto ali ti ne vjerujem
osa

#408 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by osa »

frombosna wrote:

Ja nemam sta usporedzivati jer za iseljevanje BIH Hrvata iz Travnika, Bugojna, Zenice i ostalih mjesta na koje se pozivas odgovara danas pred sudom citav vojni i politicki vrh tzv HB tako da ovo sto ti tvrdis da su protjerani zbog i od Bosnjaka je obicna LAZ . Mogu da kazem da je LAZ jer si na desetine puta dobio tu informaciju a ti opet nastavljas da tvrdis to iako znas da nije tacno. Bosnjaci nisu odgovorni za iseljenje BiH Hrvata iz Mostara ili Zenice pa ako ti smeta obrati se onima u Haagu a da si imao m**a mogao si i o tome da pitas generala krivosutog dok je bio ziv koji ih je naseljavao planski po kucama onih Srba iz Hrvatske koje je medzu ostalog ubijala i protjeravala Specijalna Jedinica MUP-a Hrvatske ..ista ona jedinica za koju kazes da si bio pripadnik ;-) Znaci ti i tvoji suborci ste direktno pomagali u iseljavanju BiH Hrvata i sada nam ovdje dolazis i lijes krokodilske suze :lol: I nije ni to dosta vec opet zagovaras etnicko ciscenje ali kao i obicno po uzoru na "prave rvacke patriote " radis to iz Siska...da imas imalo hrabrosti umjesto prazne propagande doselio bi u Zenicu i tamo to zagovarao ;-)[/quote]

oprosti ali jesu li i za one zarobljene Bugojance što su bili u logoru na stadionu kao i za onih 20ak nestalih, a popisanih od crvenog križa, krivi ti ljudi koji su u Hagu?
Zanimljivo razmišljanje, skoro pa na nivou Karađića kada kaže da je na Markalama ABiH počinila zločin a ne VRS[/quote]

otprilike...
kv99

#409 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by kv99 »

frombosna wrote:

Zanimljivo razmišljanje, skoro pa na nivou Karađića kada kaže da je na Markalama ABiH počinila zločin a ne VRS[/quote]

Ne za njih vec za onih nekoliko hiljada koji su pobjegli prije nego sto je Armija Bosne i Hercegovine oslobodila Vrbanju ...a koji su pobjegli jer im je HVO naredio i plasio da ide "hiljade mudzahedina koji kolju sve pred sobom " i obecavao novi zivot na Hrvatskoj zemlji ;-) I Karadzic moze da tvrdi koliko hoce ali na njegovu zalost i tvoju dokazano je na sudu da laze .
kv99

#410 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by kv99 »

osa wrote:
kv99 wrote:
osa wrote: čuj znači, ne znači to ti kažeš, a što se tiče iseljavanja i onag tko je utrok toga, pa to ti je jednostavno provjeriti, dođeš kod tih ljudi i pokušaš ima prodati priču, kako oni nisu izbjegli pred postrojbama multietničkih bošnjaka, nego eto pred hrvatima, pa ćeš vidjeti šta će ti reći, šta reći, napraviti, to ti je najbolji način, direktno kod oštećenih...

s obzirom na krajnji bošnjački nacionalizam koji ispoljavaš ovdje, sumnjam da ti pričaš s tim ljudima, ne znam zašto ali ti ne vjerujem
Sa obzirom na krajnji rasizam i ocigledne lazi koje iznosis mene cudi da se ti uopste javljas iz Siska a ne iz Haaga ...ne znam ali u to tesko vjerujem .

I de mi reci , kada tvrdis to sto tvrdis kada cemo da te vidimo da svjedocis u korist svih onih generala iz tzv HB a gdje ih dio ima i zvanje oficira HV ;-) Kao pravi rvacki patriota sigurno ces da im pomognes a ne samo da trabunjas po forumu :lol: Jedva cekam da to vidim ;-)
AliceInChains

#411 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by AliceInChains »

Ljudi, kako vi niste vise umorni da pricate sa legendama(osa isl.) o legendi(HB, treci cetnitet). Eno mu se partija, sa kojom se ponosi na Rvatstvo, brati sa Cetnicima...a on, pametni Rvacki domoljub :mrgreen: ni "A" ne smije prokomentaristi protiv Tunjinih ideologa, koji su ispocetka izdali sve one Hrvate, koji nisu iz Ercegovine. Danas se ti isti, Tunji i njegovoj HDZ pouzdani bore za veca prava i sveukupni boljitak svih Hrvata Bosne i Hercegovine. I sada dolazi stos: Bore se sa istom onom ideologijom, sa kojom su izdali minimalno polovinu Hrvata Bosne i Hercegovine(a i prije su se dogovorili i bratili sa Cetnicima) :mrgreen: Vidite, kako ljudi iz npr. Siska u Hrvatskoj znaju biti pametni i nauciti, ili pronaci neke pametne zakljucke iz historije- a vi to ocekujete od ovih nasih Hrvata(ne mislim na sve) :lol:
:bih:
osa

#412 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by osa »

kv99 wrote:
osa wrote:
kv99 wrote:
Sa obzirom na krajnji rasizam i ocigledne lazi koje iznosis mene cudi da se ti uopste javljas iz Siska a ne iz Haaga ...ne znam ali u to tesko vjerujem .

I de mi reci , kada tvrdis to sto tvrdis kada cemo da te vidimo da svjedocis u korist svih onih generala iz tzv HB a gdje ih dio ima i zvanje oficira HV ;-) Kao pravi rvacki patriota sigurno ces da im pomognes a ne samo da trabunjas po forumu :lol: Jedva cekam da to vidim ;-)
momče ti se pomalo već gubiš s tim hagom, kad nemaš šta reći tj. kad vidiš da si se zapetljao, uhvatiš se haga, lakše ti je otići i popričati s izbjeglicama i saznati iz prve ruke, tko ih je protjerao.
a što se tiče ekipe u hagu, neka njih tamo, da su nevini ne bi tamo bili, doduše slučaj braće kupreškić opovrgava ovu tezu, ali iznimka ne čini pravilo....
AliceInChains

#413 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by AliceInChains »

AliceInChains wrote:Ljudi, kako vi niste vise umorni da pricate sa legendama(osa isl.) o legendi(HB, treci cetnitet). Eno mu se partija, sa kojom se ponosi na Rvatstvo, brati sa Cetnicima...a on, pametni Rvacki domoljub :mrgreen: ni "A" ne smije prokomentaristi protiv Tunjinih ideologa, koji su ispocetka izdali sve one Hrvate, koji nisu iz Ercegovine. Danas se ti isti, Tunji i njegovoj HDZ pouzdani bore za veca prava i sveukupni boljitak svih Hrvata Bosne i Hercegovine. I sada dolazi stos: Bore se sa istom onom ideologijom, sa kojom su izdali minimalno polovinu Hrvata Bosne i Hercegovine(a i prije su se dogovorili i bratili sa Cetnicima) :mrgreen: Vidite, kako ljudi iz npr. Siska u Hrvatskoj znaju biti pametni i nauciti, ili pronaci neke pametne zakljucke iz historije- a vi to ocekujete od ovih nasih Hrvata(ne mislim na sve) :lol:
Greska, izvinjavam se: I osa je nas BHHrvat, samo izbjegli :mrgreen: Izvinite, Hrvati! :bih:
frombosna

#414 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by frombosna »

kv99 wrote:
frombosna wrote:

Ne za njih vec za onih nekoliko hiljada koji su pobjegli prije nego sto je Armija Bosne i Hercegovine oslobodila Vrbanju ...a koji su pobjegli jer im je HVO naredio i plasio da ide "hiljade mudzahedina koji kolju sve pred sobom " i obecavao novi zivot na Hrvatskoj zemlji ;-) I Karadzic moze da tvrdi koliko hoce ali na njegovu zalost i tvoju dokazano je na sudu da laze .[/quote]

Nemoj da lažeš. I nemoj da jedan zločin pravdaš drugim, jer smo po tome kriteriju onda svi isti.
osa

#415 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by osa »

AliceInChains wrote:
AliceInChains wrote:Ljudi, kako vi niste vise umorni da pricate sa legendama(osa isl.) o legendi(HB, treci cetnitet). Eno mu se partija, sa kojom se ponosi na Rvatstvo, brati sa Cetnicima...a on, pametni Rvacki domoljub :mrgreen: ni "A" ne smije prokomentaristi protiv Tunjinih ideologa, koji su ispocetka izdali sve one Hrvate, koji nisu iz Ercegovine. Danas se ti isti, Tunji i njegovoj HDZ pouzdani bore za veca prava i sveukupni boljitak svih Hrvata Bosne i Hercegovine. I sada dolazi stos: Bore se sa istom onom ideologijom, sa kojom su izdali minimalno polovinu Hrvata Bosne i Hercegovine(a i prije su se dogovorili i bratili sa Cetnicima) :mrgreen: Vidite, kako ljudi iz npr. Siska u Hrvatskoj znaju biti pametni i nauciti, ili pronaci neke pametne zakljucke iz historije- a vi to ocekujete od ovih nasih Hrvata(ne mislim na sve) :lol:
Greska, izvinjavam se: I osa je nas BHHrvat, samo izbjegli :mrgreen: Izvinite, Hrvati! :bih:

dijelom si u pravu...
kv99

#416 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by kv99 »

osa wrote:
kv99 wrote: Sa obzirom na krajnji rasizam i ocigledne lazi koje iznosis mene cudi da se ti uopste javljas iz Siska a ne iz Haaga ...ne znam ali u to tesko vjerujem .

momče ti se pomalo već gubiš s tim hagom, kad nemaš šta reći tj. kad vidiš da si se zapetljao, uhvatiš se haga, lakše ti je otići i popričati s izbjeglicama i saznati iz prve ruke, tko ih je protjerao.
a što se tiče ekipe u hagu, neka njih tamo, da su nevini ne bi tamo bili, doduše slučaj braće kupreškić opovrgava ovu tezu, ali iznimka ne čini pravilo....
Ja sam ti lijepo rekao da sam pricao i pricam sa tim ljudima ne u Rvackoj vec u Bosni i Hercegovini i znam ko je njih protjerao. Znam da su prije nego sto je i jedan vojnik ABIH dosao na njihova vrata tuda prosli vojnici HVO-a i tjerali ih da idu . I zato se i citav politicki i vojni vrh tzv HB nalazi optuzen za UZP a gdje izmedzu ostalog i ulazi i to protjerivanje BIH Hrvata ;-)
Last edited by kv99 on 29/09/2010 11:39, edited 2 times in total.
kv99

#417 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by kv99 »

frombosna wrote:
kv99 wrote:

Ne za njih vec za onih nekoliko hiljada koji su pobjegli prije nego sto je Armija Bosne i Hercegovine oslobodila Vrbanju ...a koji su pobjegli jer im je HVO naredio i plasio da ide "hiljade mudzahedina koji kolju sve pred sobom " i obecavao novi zivot na Hrvatskoj zemlji ;-) I Karadzic moze da tvrdi koliko hoce ali na njegovu zalost i tvoju dokazano je na sudu da laze .

Nemoj da lažeš. I nemoj da jedan zločin pravdaš drugim, jer smo po tome kriteriju onda svi isti.
Ti lazes jer progon BIH Hrvata iz Bugojna optuzujes ABIH iako bi trebao da znas da je ogromna vecina otisla po naredbi HVO-a jer su pobjegli prije nego sto je ABIH uopste dosla u ta podrucja . Za njih su krivi ovi iz HVO-a i nismo svi isti jer je citav politickii vojni vrh tzv HB optuzen za UZP a dio se odnosi i na zlocine prema BIH Hrvatima ;-)
osa

#418 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by osa »

kv99 wrote:
osa wrote:
kv99 wrote: Sa obzirom na krajnji rasizam i ocigledne lazi koje iznosis mene cudi da se ti uopste javljas iz Siska a ne iz Haaga ...ne znam ali u to tesko vjerujem .

Ja sam ti lijepo rekao da sam pricao i pricam sa tim ljudima ne u Rvackoj vec u Bosni i Hercegovini i znam ko je njih protjerao. Znam da su prije nego sto je i jedan vojnik ABIH dosao na njihova vrata tuda prosli vojnici HVO-a i tjerali ih da idu . I zato se i citav politicki i vojni vrh tzv HB nalazi optuzen za UZP a gdje izmedzu ostalog i ulazi i to protjerivanje BIH Hrvata ;-)
dječija razina.....
AliceInChains

#419 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by AliceInChains »

osa wrote:
AliceInChains wrote:

dijelom si u pravu...
Samo dijelom? Ma daj..... :mrgreen: Ali znam, kako vi tikate i sta si ti sa tim "Samo dijelom" mislio. Otprilike ovako: "Pa ja, sta je bilo...bilo je. Hrvati su danas uglavnom koncentrisani u Hercegovini i necemo priznati, da je za to uglavnom kriva ideologija Tunje i nas guzolizaca-"domoljuba"......nego hajmo malo kukati, da su Hrvati tamo u Centralnoj Bosni, gdje su Bosnjaci vecina, ugrozeni i sa istom tom ideologijom dokrajciti misiju Hrvatskog prostora u BIH" Nema sta, pametni ste. :mrgreen: Ali, kad zbog te promasene ideologije padnete na nos, onda se nemojte praviti glupi u smislu cetnika(ma znas brate, zaveli su nas...svi smo nahebali) :lol:
kv99

#420 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by kv99 »

osa wrote:
kv99 wrote:
osa wrote: momče ti se pomalo već gubiš s tim hagom, kad nemaš šta reći tj. kad vidiš da si se zapetljao, uhvatiš se haga, lakše ti je otići i popričati s izbjeglicama i saznati iz prve ruke, tko ih je protjerao.
dječija razina.....
Sta cu kada se moram spustiti na tvoj nivo da bi ti mogao da shvatis jer stoje u Bosni i Hercegovini djeciji nivo to je u Rvackoj nivo bivseg drota :-) Jel zato ne mozes da odes u Haag , treba ti pratnja starije osobe :lol:
I sta sad, prvo tvrdis da oni nisu krivi za progon BiH Hrvata jer za to okrivljujes ABIH a sada govoris neka ih tamo jer su krivi :-) I to sve kada sam se ponadao da ce patriota iz Siska da ode u Haag da ih svojim svjedocenjem spasi. Al izgleda nista od toga, kao sto nema nista ni od zagovaranja etnicke podjele iz Zenice umjesto Siska :lol:
osa

#421 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by osa »

AliceInChains wrote:
osa wrote:

dijelom si u pravu...
Samo dijelom? Ma daj..... :mrgreen: Ali znam, kako vi tikate i sta si ti sa tim "Samo dijelom" mislio. Otprilike ovako: "Pa ja, sta je bilo...bilo je. Hrvati su danas uglavnom koncentrisani u Hercegovini i necemo priznati, da je za to uglavnom kriva ideologija Tunje i nas guzolizaca-"domoljuba"......nego hajmo malo kukati, da su Hrvati tamo u Centralnoj Bosni, gdje su Bosnjaci vecina, ugrozeni i sa istom tom ideologijom dokrajciti misiju Hrvatskog prostora u BIH" Nema sta, pametni ste. :mrgreen: Ali, kad zbog te promasene ideologije padnete na nos, onda se nemojte praviti glupi u smislu cetnika(ma znas brate, zaveli su nas...svi smo nahebali) :lol:

šta sam mislio s tim dijelom, pa upravo to, majka mi je iz okolice tuzle, ništa drugo...
and

#422 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by and »

da krenemo od početka?
ko je stjepana kljujića protjerao iz predsjedništva rbih i da li je protjeran iz sarajeva?
osa

#423 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by osa »

and wrote:da krenemo od početka?
ko je stjepana kljujića protjerao iz predsjedništva rbih i da li je protjeran iz sarajeva?
nije tu početak, početak je na izborima, tko je od tadašnjih muslimanskih kandidata dobio najviše glasova i mjesto u predsjedništvu, inače odgovor na tvoje pitanje je stjepan mesić, mislim...
AliceInChains

#424 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by AliceInChains »

osa wrote:
AliceInChains wrote:
osa wrote:

dijelom si u pravu...

šta sam mislio s tim dijelom, pa upravo to, majka mi je iz okolice tuzle, ništa drugo...
Pa pametnije bi ti bilo, da se punom snagom boris za veca prava tvoje majke i onih Hrvata, koji su preostali u Tuzli i drugdje, a ne da povociras novi sukob izmedu Bosnjaka i Hrvata oko treceg entiteta....jer bi u tom slucaju mogao samo traziti preostale cigle doma tvoje majke u Centralnoj Bosni, a i Bosnjak bi mogao posmatrati njegove rusevine po Hercegovini. I medusobno bi blokirali povratak izbjeglica, kao dto to danas Cetnici rade sa nama Bosnjacima i Hrvatima- bas zbog te opstrukcije kazemo, da sa Cetnicima nema dogovor. Ali Bosnjaci i Hrvati ga ipak jos mogu naci! Opet, ne provocirajte dabe sa trecim entitetom. Birajte pametnog Hrvata, koji ce imati dosta volje i sjesti sa Bosnjacima na jedan stol. I do tad ne pricajte izzvakane price tipa: "Mi smo ugrozeni"......a na drugoj strani ugrozavate svugdje tamo Bosnjake, gdje ste vecina- znam ja, bas zbog toga ste se prepali, da vam u buducnosti zbog tog licemjera ne padne kamen na glavu i vise zbog toga trazite mehanizme, koje bi vas "stitile". Budite dobar primjer, i red je, da Hrvati kao bivsi agresori udu u fer razgovore sa Bosnjacima.....Opet vam kazem: BHHrvati nesta traze od Bosnjaka, a ne obrnuto. Zato vasi politicari trebaju preuzeti inicijativu.
and

#425 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by and »

osa wrote:
and wrote:da krenemo od početka?
nije tu početak, početak je na izborima, tko je od tadašnjih muslimanskih kandidata dobio najviše glasova i mjesto u predsjedništvu, inače odgovor na tvoje pitanje je stjepan mesić, mislim...
za nestanak hrvata u bih početak je ovaj događaj,a ja mislim da ga je uklonio hdz.
doduše i ovaj događaj sa izbora ima veze sa temom.bošnjački član predsjedništva je došao dogovorom,iako je drugi kandidat imao više glasova i vjerovatno bi bila povoljnija situacija za opstanak hrvata u bih da je on postao član predsjedništva.a i hrvatska bi vjerovatno ostala multietnička :mrgreen:
Locked