''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#401 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by Toto »

Jovano Drum wrote:Zar je moguće da još uvijek nema vijesti iz Dohe? Ko je na razgovorima, pregovorima...
Popismanili se.
sarajevsko_pivo

#402 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by sarajevsko_pivo »

Jeli 100% ja ovo krece u januaru 2011?
Better Man

#403 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by Better Man »

sarajevsko_pivo wrote:Jeli 100% ja ovo krece u januaru 2011?
Mislim da krece negdje u februaru ili martu.
debela

#405 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by debela »

skojotovski

#407 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by skojotovski »

hahahaha, ma bice to jedna gigantska kuca! domace lopine na celnim pozicijama. pa, Milic ce biti lud ako se upusti u bilo kakve relacije sa ovom bagrom. nevjerovatno!
StupskaBitanga

#408 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by StupskaBitanga »

skojotovski wrote:hahahaha, ma bice to jedna gigantska kuca! domace lopine na celnim pozicijama. pa, Milic ce biti lud ako se upusti u bilo kakve relacije sa ovom bagrom. nevjerovatno!
samo ćemo se obrkuati i ukaljati i malo ugleda što nam je ostalo
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#409 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by Chmoljo »

skojotovski wrote:hahahaha, ma bice to jedna gigantska kuca! domace lopine na celnim pozicijama. pa, Milic ce biti lud ako se upusti u bilo kakve relacije sa ovom bagrom. nevjerovatno!
Goran Milić, moralna vertikala :-) većeg ljigavca balkanski mediji odavno nisu dali...
Richard Peti

#410 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by Richard Peti »

a da promjenimo ime teme u: "Al Jazeera Balkan - All About"
klixober

#411 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by klixober »

Na osnovu cega "domace lopine" i "bagra"? :?
GOLFER

#412 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by GOLFER »

komeba wrote:
Na osnovu cega "domace lopine" i "bagra"? :?
nepase m kako se cesljaju :D i jedan od razloga ''vidi mu glave'' mentalitet...
skojotovski

#413 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by skojotovski »

glavu i cesljanje ostavljam tebi. malo se raspitaj o pomenutom dvojcu, pa ce ti biti jasnije...

@Chmoljo, Goran Milic je gigantska vertikala u svojoj profesiji. nema dalje.
Chmoljo

#414 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by Chmoljo »

skojotovski wrote:glavu i cesljanje ostavljam tebi. malo se raspitaj o pomenutom dvojcu, pa ce ti biti jasnije...

@Chmoljo, Goran Milic je gigantska vertikala u svojoj profesiji. nema dalje.
jašta je...
xsk

#415 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by xsk »

i jel' igdje objavljeno ko ce ustvari biti ovaj cuveni direktor? sve neka nagadjanja - bice ovaj, pa nece, pa mozda ce ovaj...
bas me zanima!
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#416 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by Toto »

xsk wrote:i jel' igdje objavljeno ko ce ustvari biti ovaj cuveni direktor? sve neka nagadjanja - bice ovaj, pa nece, pa mozda ce ovaj...
bas me zanima!
turiraju da igra mecka
pommegranat

#417 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by pommegranat »

A zna li se kolike ce biti plate? Pise na netu da ce novinari imati oko 2000 km, za jednu svjetsku agenciju, da nije malo? :)

Odabrase li tog direktora?
kenijada

#418 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by kenijada »

....sve mi se nešto čini kao da polako povlače ručnu....skontali ljudi...u BiH je teško napraviti informativni program da te istog trena na napadnu kako si nečiji...kako bi tek bilo to isto napraviti na nivou regije?? Stvar je još komlikovanija, hajde što moraš pomiriti stavove ( Srbija, Hrvatska, BiH iz dva dijela.....) nego još i zastupljenost ijekavice i ekavice, latinice i ćirilice :-) , novinara ovakvih i onakvih, zastupljenost u programu političara ovih i onih......teška i vrlo komlikovana situacija....mislim da su to tek sad skontali....vjerujem da ce na kraju Sarajevo biti samo regionalno dopisništvo Al Jazeere sa desetak-dvadeset uposlenih....
karanana

#419 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by karanana »

a odabrase li direktora i kljucne uposlenike?
Chmoljo

#420 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by Chmoljo »

kenijada wrote:....sve mi se nešto čini kao da polako povlače ručnu....skontali ljudi...u BiH je teško napraviti informativni program da te istog trena na napadnu kako si nečiji...kako bi tek bilo to isto napraviti na nivou regije?? Stvar je još komlikovanija, hajde što moraš pomiriti stavove ( Srbija, Hrvatska, BiH iz dva dijela.....) nego još i zastupljenost ijekavice i ekavice, latinice i ćirilice :-) , novinara ovakvih i onakvih, zastupljenost u programu političara ovih i onih......teška i vrlo komlikovana situacija....mislim da su to tek sad skontali....vjerujem da ce na kraju Sarajevo biti samo regionalno dopisništvo Al Jazeere sa desetak-dvadeset uposlenih....
:-)

Al - Jazeera se prepala tri bosanska torića :-) :-) :-)
kenijada

#421 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by kenijada »

Chmoljo wrote:
kenijada wrote:....sve mi se nešto čini kao da polako povlače ručnu....skontali ljudi...u BiH je teško napraviti informativni program da te istog trena na napadnu kako si nečiji...kako bi tek bilo to isto napraviti na nivou regije?? Stvar je još komlikovanija, hajde što moraš pomiriti stavove ( Srbija, Hrvatska, BiH iz dva dijela.....) nego još i zastupljenost ijekavice i ekavice, latinice i ćirilice :-) , novinara ovakvih i onakvih, zastupljenost u programu političara ovih i onih......teška i vrlo komlikovana situacija....mislim da su to tek sad skontali....vjerujem da ce na kraju Sarajevo biti samo regionalno dopisništvo Al Jazeere sa desetak-dvadeset uposlenih....
:-)

Al - Jazeera se prepala tri bosanska torića :-) :-) :-)

Cmoljo, čitaj šta piše.... ne govorim o bosanskim torićima nego o BALKANSKOM toru ... Al - Jazeera Balkan, majstore, ne BiH ...i valja spojiti iste one što su se na nišanu držali prije 15-ak godina.... Misliš da će u Hrvatskoj biti oduševljeni ćirilićnim i ekavicom - ili u Srbiji forsiranjem latinice i ijekavice...pa vaganje koliko je čiji političar dobio minuta....jel' voditelj vuce na ovu ili onu stranu....pa obilježavanje godišnjica tipa Srebrenica i Vukovar...pa malo tema o Kosovu.......
Chmoljo

#422 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by Chmoljo »

kenijada wrote:

Cmoljo, čitaj šta piše.... ne govorim o bosanskim torićima nego o BALKANSKOM toru ... Al - Jazeera Balkan, majstore, ne BiH ...i valja spojiti iste one što su se na nišanu držali prije 15-ak godina.... Misliš da će u Hrvatskoj biti oduševljeni ćirilićnim i ekavicom - ili u Srbiji forsiranjem latinice i ijekavice...pa vaganje koliko je čiji političar dobio minuta....jel' voditelj vuce na ovu ili onu stranu....pa obilježavanje godišnjica tipa Srebrenica i Vukovar...pa malo tema o Kosovu.......
za tvoju informaciju, toj istoj Al - Jazeeri su se dešavale "slučajne" nesreće u Iraku... kada su njihove prostorije uništile američke rakete...

Al - Jazeera, tv stanica zbog koje imamo drugačiju sliku iz Iraka i Afganistana odone koje su nam nudili mediji za vrijeme "Pustinjske oluje". Al - Jazeera, ona ista koja ide u Pakistanske vukojebine da objave priču i sa "druge strane"... i to vrlo opasne druge strane...

daj čovječe, uozbilji se. ljudi rade na najgorim mogućim mjestima na svijetu i upravo zbog toga i imaju takav kredibilitet...
kenijada

#423 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by kenijada »

Chmoljo wrote:
kenijada wrote:

za tvoju informaciju, toj istoj Al - Jazeeri su se dešavale "slučajne" nesreće u Iraku... kada su njihove prostorije uništile američke rakete...

Al - Jazeera, tv stanica zbog koje imamo drugačiju sliku iz Iraka i Afganistana odone koje su nam nudili mediji za vrijeme "Pustinjske oluje". Al - Jazeera, ona ista koja ide u Pakistanske vukojebine da objave priču i sa "druge strane"... i to vrlo opasne druge strane...

daj čovječe, uozbilji se. ljudi rade na najgorim mogućim mjestima na svijetu i upravo zbog toga i imaju takav kredibilitet...
ti i ja se opet ne razumijemo...ne sporim ja njihov profesionalizam...nego govorim o tvrdim balkanskim glavama kojih 90 posto hoce da cuje samo ono što im se sviđa...ko kaže drugačije - državni je neprijatelj...
GOLFER

#424 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by GOLFER »

kenijada wrote:
Chmoljo wrote:
kenijada wrote:

ti i ja se opet ne razumijemo...ne sporim ja njihov profesionalizam...nego govorim o tvrdim balkanskim glavama kojih 90 posto hoce da cuje samo ono što im se sviđa...ko kaže drugačije - državni je neprijatelj...
I dok svi budu vagali i mjerili koliko se prica na Ekavici ili koliko je teksta na latinici/cirilici ili koliko je ciji novinar/politicar i ostalo dobio minuta u programu svi cemo u to vrijeme gledati tu TV stanicu... neki iz mrznje, neki radi mjerenja, neki radi fola, neki radi potrebe, neki radi profesionalnosti, neki radi prepucavanja, i to ti dodje da ce mnogi gledati, e sad radi cega to rade nije ni bitno... gledaju....
kokuz_sa

#425 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by kokuz_sa »

imal ko kakvu stelu da moze posao dat u ovom cudu od TV-a :roll:
Locked