Horde Zla

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Bordolini

#401 Re: Horde Zla

Post by Bordolini »

a vidi haseta pankera...tamo gdje se radja limun zut :lol:
Dammme

#402 Re: Horde Zla

Post by Dammme »

-LIBERO- wrote:Kicu sam gledao par puta u akciji,nesto vezano za utakmice nesto za ulicu onako :D ,i jako jeben igrac bio.
Prijateljska utakmica sa zeljeznicarima na stadionu Otoka,prekinuta utakmica jer su ih nasa djeca,juniori,na terenu napravili smijesnima u prvih 15 minuta,a ovi u prvom sastavu Mulalic,Biscevic i ta generacija,naravno poceli udarati nase juniore i zakuhalo se na terenu. Onda "zajebati" manijaci kao uletili,poceli ganjati nase junire i naravno onda uletili i nasi. Malo saketanja na terenu,ali poenta price je Kico ulece i trci prema 7-8 manijaka oni se razbjezavaju u panici,a on ono gleda prvo jednog,pa drugoga,pa trecega...i tacno vidis da mu je zao sto bjeze i sto nema sanse da ih stigne. Ta mi je slika ostala bas u sjecanju :D,neobicno mi nekako djelovalo sve to.
E i ti se vala svega sjećaš :-D . Skroz sam zaboravio na tu "prijateljsku" na Otoci. Osim po toj tarapani, meni je ostala u sjećanju što sam od naselja Otoka do stadiona Otoka hodao barem pola sata. Kontao da su napravili onaj mostić, kad ono .udo Marjanovo, pa hajde onda okolo. Sreća krenusmo na vrijeme, sat ranije :D .
Chisum

#403 Re: Horde Zla

Post by Chisum »

Sarajmen wrote:Image

Uploaded with ImageShack.us

8-)
Fushberry, baci ovo onoj paščadi na ''OLD SCHOOL''
Auuuuu, okano, dobre slibe i jos bolje ekipe! :thumbup:

Svaka cast za ovo! Spaseno od zaborava!

Mojne slati pashcadi. Nek' se jebu u materi!
Max Bunker

#404 Re: Horde Zla

Post by Max Bunker »

-LIBERO- wrote:Kicu sam gledao par puta u akciji,nesto vezano za utakmice nesto za ulicu onako :D ,i jako jeben igrac bio.
Prijateljska utakmica sa zeljeznicarima na stadionu Otoka,prekinuta utakmica jer su ih nasa djeca,juniori,na terenu napravili smijesnima u prvih 15 minuta,a ovi u prvom sastavu Mulalic,Biscevic i ta generacija,naravno poceli udarati nase juniore i zakuhalo se na terenu. Onda "zajebati" manijaci kao uletili,poceli ganjati nase junire i naravno onda uletili i nasi. Malo saketanja na terenu,ali poenta price je Kico ulece i trci prema 7-8 manijaka oni se razbjezavaju u panici,a on ono gleda prvo jednog,pa drugoga,pa trecega...i tacno vidis da mu je zao sto bjeze i sto nema sanse da ih stigne. Ta mi je slika ostala bas u sjecanju :D,neobicno mi nekako djelovalo sve to.
Jao kada se sjetim te utakmice. Kasnio iz skole ( a *ebo ga ja ako znam zasto sam i isao u skolu taj dan ) i usao na sami pocetak utakmice ali medju njihove. Znam da smo ih pojeli prvih desetak minuta i onda, cini mi se, onaj Knezovic ( na probi iz Orasja kod nas bio ) ili Maksumic ( isto na probi bio ) uletio Muharemovicu bas onako jalijaski i nakon toga se prvo igraci pobili ( Mirvic se marisao s' nekim njihovim bas posteno ) :D
Tada je par njihovih uletilo u teren i nesta su na Osima krenuli ( mislim da je tako ) ali glavni belaj i show je bio na tribini :D Zafurali se njihovi prema Hordama i nakon malo, samo vidis bjeze nazad a za njima par starijih hordasa i ovo nesta mladje raje. :D :D
kotace

#405 Re: Horde Zla

Post by kotace »

Alkohol,alkohol
stadion i zene
nista vise u zivotu
ne zanima mene

Alkohol ,alkohol
to je prava stvar
ko ne voli alkohol
nije normalan :lol: :lol:
Obuca9

#406 Re: Horde Zla

Post by Obuca9 »

Hordanje u Mostar 8-) 8-)

Image

11. juli 1947. godine :D :D :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#407 Re: Horde Zla

Post by -LIBERO- »

Naravno . Odmah u startu brutalno i masovno :dance: :D :D
Obuca9

#408 Re: Horde Zla

Post by Obuca9 »

-LIBERO- wrote:Naravno . Odmah u startu brutalno i masovno :dance: :D :D
Ma nije ba, ovo ih je Partija natjerala da pređu navijati za Torpedo.
Max Bunker

#409 Re: Horde Zla

Post by Max Bunker »

hz__semir wrote:
Svako od gradjana Sarajeva ko nije isao u Mostar, proveo je noc u muriji.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#410 Re: Horde Zla

Post by -LIBERO- »

Jel' i ova cesko-madzarska manjina u gradu isla u mostar. :D

Je l' isao i Josko. :dance:
internazionale

#411 Re: Horde Zla

Post by internazionale »

hz__semir wrote:
kažu da je broz lično naredio da se pređe navijati za torpedo
jadnik se decenijama trudio da raja počnu navijati za torpedo i tako ugasi anamo one
ali srce ga je izdalo u 88. godini a taj zadatak nije uspio ostvariti...
to be continued
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#412 Re: Horde Zla

Post by 1946 »

Nemam šta dodati na ovo vaše :D :thumbup:
Max Bunker

#413 Re: Horde Zla

Post by Max Bunker »

Image

Godina osnivanja 1947 :shock:
Ako ovo mozes u malo vecoj rezoluciji, oci mi ispadose :)
Alkos

#414 Re: Horde Zla

Post by Alkos »

Ljubav, ponos, znanje i tradicija!!

Znaci, volim FK Sarajevo.
Nekako s proljeća

#415 Re: Horde Zla

Post by Nekako s proljeća »

Image

emigrazione

#416 Re: Horde Zla

Post by emigrazione »

Nekako s proljeća wrote:Image

Je li ovo kad se Pape oprastao :D
-LIBERO-
Čiča Gliša

#417 Re: Horde Zla

Post by -LIBERO- »

Sta je sa ovim Cupom sto je iza zastave Milana. Nejga nisam vidio godinama. Neke od jako poznatih faca na ovoj slici :thumbup:

Kakav je ovo sal kk. Bosna,ispod pise "Sarmeri" prvi put vidim Bosnin sal sa tim sarmeri :shock:
halifa81

#418 Re: Horde Zla

Post by halifa81 »

north wrote:

8-)
Je li ovo Kićo na donjoj slici?

Čujem bio pravo sjeban kad mu je uginuo onaj pas, nije nigdje išao bez njega.....

98,99.....neznam tacno :-D

Uglavnom gostovanje Rudar(K)-Sarajevo....meni se cini da smo dobili 3-1 nisam siguran...

Uglavnom Dado "organizuje" gostovanje.... :D
Mi ekipica sa Dobrinje zovemo i on kaze dodite na Zeljeznicku ima autobus samo ponesite
repa....Mi kontamo dobro je organizovano ovo ono,kad tamo nema autobusa,nego redovna
voznja :D
Haj nema veze,nas tridesetak skupimo 20 km maksimalno i damo vozacu i pravac
Kakanj....
Sto se tice ekipice najstariji je bio Kico,dok su "glavni" bili Dado,Same,Rus....sa nama je bila
i jedna "kraljica" Fata tako nesto.....nije joj bilo lako... :D
Uglavnom mi smo zauzeli zadnji dio duplog autobusa.....zajebancija i tako to,i u pola
puta osoba X zeni starijoj pali kosu......Odmah kuknjava vozac zove policiju....
Dolazi policija(prasinari) ja novi kolac sj.bo se :D i ulaze u autobus i kao hoce da nas istjeraju
iz autobusa.Kico prvi ustaje i pocne guranje sa drotovima i on slucajno zakaci kisebranom
drota i raskrvari ga ispod oka....Policajci se sj.base i napustise autobus,malo posle toga vozac
nastavi prema Kaknju....i ubrzo nas je stigla "Marica" koja nam je bila pratnja do Kaknja...
Ulazimo u Kakanj i odjednom pola raje se izgubi....malo posle se vracaju sa logistikom :D
Banane,Jadro keks.....i tako to...vidim domacini kukaju pored granapcica,ono malo prasinara
ne intervenise....Dolazimo na stadion i priblizavamo se nasem djelu tribine preko blata.....Tusanj je
za ovaj stadion Old Traford ......Sto se tice tekme mi navijamo 90 min nista specijalno...Posle tekme
neko nam rece da nema redovnog prevoza sa Sarajevo,i neko dogovori da se sa igracima vratimo u Sa...

I tako zavrsi jedno "organizovano" :D gostovanje...
Nuclear Winter

#419 Re: Horde Zla

Post by Nuclear Winter »

leškarenje wrote:
-LIBERO- wrote:Sta je sa ovim Cupom sto je iza zastave Milana. Nejga nisam vidio godinama. Neke od jako poznatih faca na ovoj slici :thumbup:

Kakav je ovo sal kk. Bosna,ispod pise "Sarmeri" prvi put vidim Bosnin sal sa tim sarmeri :shock:
Cupo (Senči ) vozi tramvaj :lol: samo sto je sad osisan kratko,a Šarmeri (sexy zvuci :-D )tako se zvala navijacka grupa pred rat koja je pratila Bosnu....samo sto smo se trudili biti opusteni na slici,ali nije bilo ni blizu :-) kad se sjetim pogleda kad smo prolazili kroz Mostar :dance: i njihove nevjerice kao otkud ovi...a onda poslije tekme docek na Autobuskoj,ufffffff najezih se, :thumbup:
Žao mi je ali moram da te razočaram.Ovaj "čupo" iza zastave milana NIJE senči vozač tramvaja,ovaj momak je bio domac ali mu se ne sjećam imena.Pitaću kolegu sa slike :D Sjećam se da je uvijek bio u fajerci crnoj ili zelenoj.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#420 Re: Horde Zla

Post by -LIBERO- »

Ma ok ovaj cupo jeste stalno bio u fajerci,i nije domac al je sa Bjelava negdje. I znam da je bio u toj "rusovoj" ekipi nego sam ga cisto izgubio iz vida,il ne ide na tekme vise il se osisao udebljao pa ga ne prepoznajem. Dosta ovih i ja znam,neke licno druge ovako iz vidjenja. Poslijeratna ekipa Hz kad su gostovanja bila bas avantura. Od povlacenja kalasa i pistolja na nas,do napada cijeli sela i gradova. Hebene godine ali bas :D

p.s vidi Rusa sto je debel na slici :D :D
Alkos

#421 Re: Horde Zla

Post by Alkos »

Nema gdje nisu kalase vadili, a ponekad i zapucali! Bas neki dan se sjecam belaja u Posusju i vadjenja automata iz obliznjih kucica i gepeka! Dobro smo prosli!
Orasje mi je posebno ostalo u sjecanju :mrgreen: Mislim da su tada postavljeni rekordi na 100m. Kakav Bolt, kakvi bakraci!
halifa81

#422 Re: Horde Zla

Post by halifa81 »

...
jalijas74

#423 Re: Horde Zla

Post by jalijas74 »

Nuclear Winter wrote:
leškarenje wrote:
-LIBERO- wrote:Sta je sa ovim Cupom sto je iza zastave Milana. Nejga nisam vidio godinama. Neke od jako poznatih faca na ovoj slici :thumbup:

Cupo (Senči ) vozi tramvaj :lol: samo sto je sad osisan kratko,a Šarmeri (sexy zvuci :-D )tako se zvala navijacka grupa pred rat koja je pratila Bosnu....samo sto smo se trudili biti opusteni na slici,ali nije bilo ni blizu :-) kad se sjetim pogleda kad smo prolazili kroz Mostar :dance: i njihove nevjerice kao otkud ovi...a onda poslije tekme docek na Autobuskoj,ufffffff najezih se, :thumbup:
Žao mi je ali moram da te razočaram.Ovaj "čupo" iza zastave milana NIJE senči vozač tramvaja,ovaj momak je bio domac ali mu se ne sjećam imena.Pitaću kolegu sa slike :D Sjećam se da je uvijek bio u fajerci crnoj ili zelenoj.

Nemas sta ikoga pitati

jeste ovo je Senci (i radi u GRASU) stoji pored mene na ovoj slici
Max Bunker

#424 Re: Horde Zla

Post by Max Bunker »

8-)
Imam par pitanja, mozda se negdje i izofiram ali nema veze ( zato ste vi stariji tu :D ).
Prvo, ko je ovaj istetovirani na slici ( ruke tetovirane ) :D ?
Drugo, od osnivaca Hordi zla ( sem Dzineta ), ko je jos u Sarajevu i kakve su sanse da dodje na sjever na neku vazniju utakmicu i mozda malo navijanje povede ?

P.S.
Vama starijim, sto odrzavate ovu temu, svaka cast i milina ovo sve citati i gledati :thumbup: Prosto covjek bude ponosan sto navija za Sarajevo :)
Topla voda

#425 Re: Horde Zla

Post by Topla voda »

ovaj s kacketom,kicho..iz pofalica..

a to drugo,ne znam,budu i ovdje na forumu,bolje da njih pitas
Post Reply