Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Locked
sonor

#401 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by sonor »

palermo wrote:
sonor wrote:

Kako ce postupiti OS BiH u slucaju da neko napadne bosnjake?
Hoce li se OS BiH raspasti kao i JNA?

Kako mozes dijeliti s nekim... kada taj isti ne zeli da dijeli s tobom?
Ne znam, ako zarati saznat ćemo.

Pokažeš mu da ima dvije opcije, jedna je u kojoj se radi zajednički u interesu svih, a druga je da ostane bez svega, ili makar dobrog dijela onog što već ima.
ako ako zarati bice opet ici u patikama i sa rucno radjenim puskama
Pa govorim da treba ostati bez dobrog dijela ovog cega sad ima
zavrzlama

#402 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by zavrzlama »

sonor wrote:
zavrzlama wrote:evo kafica gotova....slusaj@suti i trpi....sve sto ti pises je plod tvojih frustracija,gdje nikakve argumente nemas za svoje tvrdnje ,Haris ovo Haris ono..pogledaj sad kako ces se sam posrati na ono sto pises i sam sebi i svima nama na ovom forumu pokazati da lazes i nemas argumente nego obicne emocije..

pazi sad: navedi i jednu jedinu izjavu gdje Silajdjic pokazuje nacionalisticku i fasisticku pricu prema nebosnjacima....navedi i jednu jedinu izjavu Harisa koja nije tacna i argumentovana....eto ti zadatk pa se operi pred forumskim audotorijumu :wink:

nemoj samo da pokusas stilom"on samo tako izjavljuje ,ali ja znam sta on ustvarnosti misli i zeli" jer srpski politicari svaki dan javno jasno i glasno negiraju BIH i prijete secesijom ,negiraju javno genocid itd...

eto pocni svoje muke cekam...kad nadjes tu izjavu harisa ja se banujem dozivotno sa ovog foruma..

Apsolutno se slazem s tobom da BiH ovakvu kakva je danas mogu spasiti multietnicke stranke ali u posljednjih 20 godina nijedna multietnicka stranka ne predlazi prak u jednonacionalnim opstinama sa hrvatskom i srpskom vecinm

Da bi BiH opstala ako multietnicka drzava mora postojati konsenzus a toga nema vec 20 godina...i nece biti ni u dogledno vrijeme jer ce se Zagreb i Beograd uvijek poigravati sa sudbinom BiH i opet ce bosnjaci i probosanski nebosnjaci platiti cijenu
:roll: :-) :lol:

ti ocito pod pritiskom nelagodnosti glumljenja tudjeg indentiteta,ne obracas paznju kome repliciras :D
sonor

#403 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by sonor »

zavrzlama wrote:
ti ocito pod pritiskom nelagodnosti glumljenja tudjeg indentiteta,ne obracas paznju kome repliciras :D

glumljenja tudjeg indetiteta?
zavrzlama

#404 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by zavrzlama »

sonor wrote:
zavrzlama wrote:

glumljenja tudjeg indetiteta?
identiteta sorry :D :D
cyprus

#405 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by cyprus »

sonor wrote:...jedini narod koji nema svoju vojsku?
A Romi? :-)
palermo

#406 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by palermo »

sonor wrote:
ako ako zarati bice opet ici u patikama i sa rucno radjenim puskama
Pa govorim da treba ostati bez dobrog dijela ovog cega sad ima
Neće.

Ko ostaje bez čega, ne pratim te.....ono Drvar, B Grahovo i slično
zavrzlama

#407 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by zavrzlama »

oplakah :D :D

za jednu minutu ,vasic prizna da su se srbi vec 1991 nalazi u stanju rata i rovovima,nazva pozadince pederima itd..

http://www.youtube.com/watch?v=2kr3LwCv-Bc
Suti i trpi

#408 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by Suti i trpi »

zavrzlama wrote:evo kafica gotova....slusaj@suti i trpi....sve sto ti pises je plod tvojih frustracija,gdje nikakve argumente nemas za svoje tvrdnje ,Haris ovo Haris ono..pogledaj sad kako ces se sam posrati na ono sto pises i sam sebi i svima nama na ovom forumu pokazati da lazes i nemas argumente nego obicne emocije..

pazi sad: navedi i jednu jedinu izjavu gdje Silajdjic pokazuje nacionalisticku i fasisticku pricu prema nebosnjacima....navedi i jednu jedinu izjavu Harisa koja nije tacna i argumentovana....eto ti zadatk pa se operi pred forumskim audotorijumu :wink:

nemoj samo da pokusas stilom"on samo tako izjavljuje ,ali ja znam sta on ustvarnosti misli i zeli" jer srpski politicari svaki dan javno jasno i glasno negiraju BIH i prijete secesijom ,negiraju javno genocid itd...

eto pocni svoje muke cekam...kad nadjes tu izjavu harisa ja se banujem dozivotno sa ovog foruma..
A gdje sam ja napiso da je Hare fasista :shock: ? Ja ne dijelim etikete tako lako. Haris nicim nije pokazo da je fasista, to mu se svakako ne moze natovarit.

Da je bosnjacki nacionalista, to je jasno svakom ko ima vise od 2 grama mozga. Pozivanje na ukidanje entiteta i entiteskog glasanja bez saglasnosti Srba JESTE nacionalizam. To je CISTO protuustavno djelovanje. Ja ne znam kako to okarakterisat nego kao nacionalisticku teznju, kada svako sa imalo razuma zna da unitarna BiH znaci dominatno bosnjacka BiH. Znaci, klasicni bosnjacki nacionalizam.

Da se razumijemo, nema tu nista lose. Svako ima pravo da se bori za 'svoju stvar'. Kada su Dodik i Covic nacionalisti, zasto ne bi bio i Silajdzic? Cak sta vise, Dodik je pokazo da je sovinista, dok od Silajdzica jos nisam cuo neku sovinisticku izjavu ili djelo (sta je u njegovoj dusi, to ne znam, niti zelim nagadjat).

Zasto mi neprestano uskracujes pravo da djelujem antinacionalisticki :D !? Pa zato sto si nacionalista :D !?
zavrzlama

#409 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by zavrzlama »

Suti i trpi wrote:

A gdje sam ja napiso da je Hare fasista :shock: ? Ja ne dijelim etikete tako lako. Haris nicim nije pokazo da je fasista, to mu se svakako ne moze natovarit.

Da je bosnjacki nacionalista, to je jasno svakom ko ima vise od 2 grama mozga. Pozivanje na ukidanje entiteta i entiteskog glasanja bez saglasnosti Srba JESTE nacionalizam. To je CISTO protuustavno djelovanje. Ja ne znam kako to okarakterisat nego kao nacionalisticku teznju, kada svako sa imalo razuma zna da unitarna BiH znaci dominatno bosnjacka BiH. Znaci, klasicni bosnjacki nacionalizam.

Da se razumijemo, nema tu nista lose. Svako ima pravo da se bori za 'svoju stvar'. Kada su Dodik i Covic nacionalisti, zasto ne bi bio i Silajdzic? Cak sta vise, Dodik je pokazo da je sovinista, dok od Silajdzica jos nisam cuo neku sovinisticku izjavu ili djelo (sta je u njegovoj dusi, to ne znam, niti zelim nagadjat).

Zasto mi neprestano uskracujes pravo da djelujem antinacionalisticki :D !? Pa zato sto si nacionalista :D !?

znaci predajes se :D ....vidis da sam ti dokazao da nemas argumente,nego rade emocije i konstrukcije...

poziv na ukidanje entiteta je casan,moralan i pravno`legitiman cin(po dejtonskom ustavu svaki politicar ima pravo traziti unutrasnje preustvrostvo drzave BIH)...jer sam znas kako su entiteti nastali...
drugo...tvoj probelm je sto Haris kao bosnjak brani intrese BIH,jer mnogi srbi zamjeruju Harisu sto ne brani iskljucivo interese Bosnjaka jer je to najbolji nacin da se pokaze kako kod bosnjaka ne postoji probosanska nego probosnjacka opcija..haris ne trazi samo ukidanje rs-a nego i federacije BIH...

trece.. de ti meni objasni da li je sto haris trazi moralno,ljudski i demokratski....ti se bunis za unitarizaciju, a rs najunitarnija tvorevina u evropi..o srbiji da ne govorim itd..

i na kraju ne mijesaj patriotizam i nacionalizam,jer cak i nacionalizama ima pozitivnih i negativnih..bosnjacki nacionalizam ako postoji ne zapisava se imenom,bajramima i obiljezima samo bosnjackog naroda i kao takav ne natura se drugim narodima koji zivi sa njima gdje su vecina.....

tesko je voditi rasprave sa drugim kad ti argumenti , istina i moralni kodeksi lebde nad glavom i pobijaju tvoje stavove....sad primi poraz posteno i dobro razmisli prije nego sto prste stavis na tastauru..i mani se bjezanja od sustine i prozivanje nekog za nacionalistu bez argumenata....nadji sta je nemoralno,nedemokratski i antisrpski u Harisovim izjavama...ono sto ces naci je da Haris svojim izjavama osporava srbima zadrzavanje etnickog ciscenja,genocida i svojatanja rs-a za srpsko vlasnistvo....nije do harisa nego do srba koji su satanizovani od strane velikosrba ....
Da je bosnjacki nacionalista, to je jasno svakom ko ima vise od 2 grama mozga.
hajde sad opet argumentuj i jednom izjavom Harisa da je bosnajcki nacionalista i da u toj izjavi stavlja bosnjake iznad drugih naroda i da ima karakter bosnjackog nacionaliste....ovo ti je druga fula danas.....

tebi je svako nacionalista koji svojim stavovima ne zeli da prihvati rezultate rata,nepravde i moralnog smeca..nisam ja tebi kriv sto u srpksom korpusu nema stranke u koju mozes uprijeti prstom da je za suzivot,BIH i multietnicnost...oni su adresa gdje treba da trazis izlaz iz situacije u kojoj s enalazis ,a nalazis se u situaciji da zbogh nemogucnosti pojavljivanja zdrave srpske probosanske opcije,svoju bezizlaznost pokusavas da amortizujes tako sto ces druge kriviti jer nisu koperativni da shavte da se srbi ne mogu promijeniti na bolje...objasnio sam ti hiljadu puta zasto se ne mijenjaju na bolje,ali ti opet iz\nemoci da sta promijenis pokusavas i druge da napravis kao ove prve koji su ne promjenljivi...ja nisam nacinalista,nego patriota , a sad sto je BIH patriotizam zlo za ideju koju ti prizeljkujes je drugi par opanaka.. :wink:
Suti i trpi

#410 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by Suti i trpi »

Zavrzlama
poziv na ukidanje entiteta je casan,moralan i pravno`legitiman cin...jer sam znas kako su entiteti nastali...
drugo...tvoj probelm je sto Haris kao bosnjak brani intrese BIH,jer mnogi srbi zamjeruju Harisu sto ne brani iskljuivo interese Bosnjaka jer je to najbolji nacin da se pokaze kako kod bosnjaka ne postoji probosanska nego probosnjacka opcija..haris ne trazi samo ukidanje rs-a negoi i federacije BIH..
Da li bi se Hare zalago za unitarnu BiH da Bosnjaci cine 35% stanovnistva, a Srbi 55% :D ? Koja bi to budala pristala da se stavi u inferioran polozaj, a ima ravnopravan? To nije u ljudskoj prirodi.

Po meni, kod Bosnjaka postoji probosanska ideja, postoji u Nasoj stranci, postoji vjerovatno i u dobrom dijelu SDPa...

Ono sto je 'probosanstvo' za tebe, za mene je 'probosnjastvo'. Ono sto je za mene 'probosanstvo' za tebe je vjerovatno 'prosprpstvo' :D .

Ja zelim BiH u kojoj Bosnjaci, Srbi i Hrvati podjednako ucestvovat u vlasti i kreirat drzavnu politiku. To u unitarnoj BiH nebi bilo moguce. Mozemo se lagat, ali u dubini duse znamo da je to tako.
trece.. de ti meni objasni da li je sto haris trazi moralno,ljudski i demokratski....ti se bunis za unitarizaciju, a rs najunitarnija tvorevina u evropi..o srbiji da ne govorim itd..
Meni je podmuklo da se zrtve koriste u politicke svrhe. Oni koji su ucestvovali u ratu ne mogu gradit drzavu u miru. Previse su olupani kroz ratna desavanja, tako da je kompromis sa takvim ljudima apsolutno nemoguc. RS svakako treba promjenit ime, ukinuti sadasnja obiljezja, redukovat entitetsko glasanje... Ali, to ne mogu uradit ljudi kao sto je Haris, takvi samo doprinose da do toga nikada ne dodje. Ovi 15 godina pat pozicije su najbolji dokaz za to.
i na kraju ne mijesaj patriotizam i nacionalizam,jer cak i nacionalizama ima pozitivnih i negativnih..bosnjacki nacionalizam ako postoji ne zapisava se imenom,bajramima i obiljezima samo bosnjackog naroda i kao takav ne natiura se drugim narodima koji zivi sa njima gdje su vecina.....
Pa dobro, zovi to 'bosnjacki patriotizam', neces puno pogrjesit. Ja sam u zivotu upozno jako malo bosanski patriota, ne vise od 10ak. Osjeti se kad je covjek Bosanac kada ISKRENO uvazava sve narode i religije. To je nazalost rijetka pojava na teritoriji BiH.
tesko je voditi rasprave sa drugim kad ti argumenti , istina i moralni kodeksi lebde nad glavom i pobijaju tvoje stavove....sad primi poraz posteno i dobro razmisli prije nego sto prste stavis na tastauru..i mani se bjezanja od sustine i prozivanje nekog za nacionalistu bez argumenata....
Pa navodim ti argument. Borba za unitarnu BiH u konacnici znaci borba za dominatno bosnjacku BiH. Mozes ti to osporavat koliko hoces, ali to je toliko ocigledno i prozirno da su toga svi svjesni (neki to priznaju, neki ne, ali to nista ne mjenja).
hajde sad opet argumentuj i jednom izjavom Harisa da je bosnajcki nacionalista i da u toj izjavi stavlja bosnjake iznad drugih naroda i da ima karakter bosnjackog nacionaliste....ovo ti je druga fula danas.....
Pa cekaj, nije covjek tolika sirovina da javno iznosi svoje 'skrivene namjere'. Takva glupost bi ga totalno osporila kod MZ i oni bi se morali tome suprostavit. Znaju oni odlicno sta je njegov krajnji cilj, samo ne reaguju jer nemaju pokrice. Malo je debila u politici kao sto su bili Milosevic i Karadzic, pa sada Dodik.
tebi je svako nacionalista koji svojim stavovima ne zeli da prihvati rezultate rata,nepravde i moralnog smeca..nisam ja tebi kriv sto u srpksom korpusu nema stranke u koju mozes uprijeti prstom da je za suzivot,BIH i multietnicnost...oni su adresa gdje treba da trazis izlaz iz situacije u kojoj s enalazis ,a nalazis se u situaciji da zbogh nemogucnosti pojavljivanja zdrave srpske probosanske opcije,svoju bezizlaznost pokusavas da amortizujes tako sto ces druge kriviti jer nisu koperativni da shavte da se srbi ne mogu promijeniti na bolje...objasnio sam ti hiljadu puta zasto se ne mijenjaju na bolje,ali ti opet iz\nemoci da sta promijenis pokusavas i druge da napravis kao ove prve koji su ne promjenljivi...ja nisam nacinalista,nego patriota , a sad sto je BIH patriotizam zlo za ideju koju ti prizeljkujes je drugi par opanaka..
Ne zalazim ja u nacionalne torove, nisam tolika mazga :D . Upirem prstom u Nasu stranku, njih vidim kao nadu za normalizaciju ove nase BiH. Mozda grjesim, ali meni tako izgleda. Jedino se sa njihovim stavovima mogu poistovjetit, tako da nemam nikakvog izbora..
osa

#411 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by osa »

[quote="Suti i trpi"]
Da li bi se Hare zalago za unitarnu BiH da Bosnjaci cine 35% stanovnistva, a Srbi 55%

bi malo sutra, bio bi najveći borac za bošnjački entitet u bih....
protivnik

#412 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by protivnik »

Cim se uvidi potreba na nivou globalnog kretanja.Mali narodi,a pogotovi oni koji i nepostoje defakto u vlastitoj drzavi ce po neznam ti koji put prvi platiti cijenu.
Naivno je bosansku dramu posmatrati na lokalnom nivou....
zavrzlama

#413 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by zavrzlama »

Suti i trpi wrote:Zavrzlama
poziv na ukidanje entiteta je casan,moralan i pravno`legitiman cin...jer sam znas kako su entiteti nastali...
drugo...tvoj probelm je sto Haris kao bosnjak brani intrese BIH,jer mnogi srbi zamjeruju Harisu sto ne brani iskljuivo interese Bosnjaka jer je to najbolji nacin da se pokaze kako kod bosnjaka ne postoji probosanska nego probosnjacka opcija..haris ne trazi samo ukidanje rs-a negoi i federacije BIH..
Da li bi se Hare zalago za unitarnu BiH da Bosnjaci cine 35% stanovnistva, a Srbi 55% :D ? Koja bi to budala pristala da se stavi u inferioran polozaj, a ima ravnopravan? To nije u ljudskoj prirodi.
sbkbb...opet se koristis demagogijom...bili su srbi malobrojniji od bosnjaka i prije rata pa im nije smetalo unitarna BIH,sve dok stab nije odlucio da napravi veliku srbiju,a srbi da ne budu preglasani i unitarizovani ,napravise genocid ,etnicko ciscenje i nazvase entitet srpski,srpska obiljezja i krsne slave(kakve veze sa odbranom srba od unitarizacije imaju ova svojatanja i aparthejd)...

Po meni, kod Bosnjaka postoji probosanska ideja, postoji u Nasoj stranci, postoji vjerovatno i u dobrom dijelu SDPa...

Ono sto je 'probosanstvo' za tebe, za mene je 'probosnjastvo'. Ono sto je za mene 'probosanstvo' za tebe je vjerovatno 'prosprpstvo' :D .
opet demagogija...neces da se izjasnis ciji su stavovi ispravniji,moralniji i opsteprihvatljivi ..pitam te jesu li moji stavovi moralni,ljudfski i opsteprihvatljivi

Ja zelim BiH u kojoj Bosnjaci, Srbi i Hrvati podjednako ucestvovat u vlasti i kreirat drzavnu politiku. To u unitarnoj BiH nebi bilo moguce. Mozemo se lagat, ali u dubini duse znamo da je to tako.
lazes sam sebe...nece srbi drzave BIH niti da ista rade da ta drzava funkcionise..opet kazem prije rata je bila BIH totalno unitrana pa niko se nije bunio...nije unitarizam cinjenica da jednog naroda ima vise..sto srbija ne ukine unitarizam
Meni je podmuklo da se zrtve koriste u politicke svrhe. Oni koji su ucestvovali u ratu ne mogu gradit drzavu u miru. Previse su olupani kroz ratna desavanja, tako da je kompromis sa takvim ljudima apsolutno nemoguc. RS svakako treba promjenit ime, ukinuti sadasnja obiljezja, redukovat entitetsko glasanje... Ali, to ne mogu uradit ljudi kao sto je Haris, takvi samo doprinose da do toga nikada ne dodje. Ovi 15 godina pat pozicije su najbolji dokaz za to.
eto slazem se smijeniti harisa i sve politicare koji ne odgovaraju srbima...onda ti ponudi ukidanje diskriminirajucih naziva u rs-u...rezultat ce biti kakav?...nijen bitno ko trazi ukidanje aparthejda vec spoznaja da aparthjd stvrano vlada u manjem entitetu...bio to haris,jovo ili franjo..
i na kraju ne mijesaj patriotizam i nacionalizam,jer cak i nacionalizama ima pozitivnih i negativnih..bosnjacki nacionalizam ako postoji ne zapisava se imenom,bajramima i obiljezima samo bosnjackog naroda i kao takav ne natiura se drugim narodima koji zivi sa njima gdje su vecina.....
Pa dobro, zovi to 'bosnjacki patriotizam', neces puno pogrjesit. Ja sam u zivotu upozno jako malo bosanski patriota, ne vise od 10ak. Osjeti se kad je covjek Bosanac kada ISKRENO uvazava sve narode i religije. To je nazalost rijetka pojava na teritoriji BiH.
opet zaobilazis argumente a vadis se na emocije i licna ubjedjenja
tesko je voditi rasprave sa drugim kad ti argumenti , istina i moralni kodeksi lebde nad glavom i pobijaju tvoje stavove....sad primi poraz posteno i dobro razmisli prije nego sto prste stavis na tastauru..i mani se bjezanja od sustine i prozivanje nekog za nacionalistu bez argumenata....
Pa navodim ti argument. Borba za unitarnu BiH u konacnici znaci borba za dominatno bosnjacku BiH. Mozes ti to osporavat koliko hoces, ali to je toliko ocigledno i prozirno da su toga svi svjesni (neki to priznaju, neki ne, ali to nista ne mjenja).
opet fulas...kao mislis da moze BIH biti unitarana sa 90% srba u rs-u...srbi se ne boje unitarizacije (jer nije moguca),nego se boje(kao i ti sam) ukidanja svojatanja rs-a za srpski eskluzivitet,pa se prodaje bojaznost od unitarizma a rs najunitarnija i etnicki cista teritorija u evropi..
Pa cekaj, nije covjek tolika sirovina da javno iznosi svoje 'skrivene namjere'. Takva glupost bi ga totalno osporila kod MZ i oni bi se morali tome suprostavit. Znaju oni odlicno sta je njegov krajnji cilj, samo ne reaguju jer nemaju pokrice. Malo je debila u politici kao sto su bili Milosevic i Karadzic, pa sada Dodik.
nigdje argumenti samo insuicije i demagogija po sitemu"znam ja sta on u sebi misli]..sto onda srpski politicari ne budu fini ko Haris da makar lijepo govore pa nek misle u glavi sto hoce..opet si se zaglibio u materiju...
tebi je svako nacionalista koji svojim stavovima ne zeli da prihvati rezultate rata,nepravde i moralnog smeca..nisam ja tebi kriv sto u srpksom korpusu nema stranke u koju mozes uprijeti prstom da je za suzivot,BIH i multietnicnost...oni su adresa gdje treba da trazis izlaz iz situacije u kojoj s enalazis ,a nalazis se u situaciji da zbogh nemogucnosti pojavljivanja zdrave srpske probosanske opcije,svoju bezizlaznost pokusavas da amortizujes tako sto ces druge kriviti jer nisu koperativni da shavte da se srbi ne mogu promijeniti na bolje...objasnio sam ti hiljadu puta zasto se ne mijenjaju na bolje,ali ti opet iz\nemoci da sta promijenis pokusavas i druge da napravis kao ove prve koji su ne promjenljivi...ja nisam nacinalista,nego patriota , a sad sto je BIH patriotizam zlo za ideju koju ti prizeljkujes je drugi par opanaka..

Ne zalazim ja u nacionalne torove, nisam tolika mazga :D . Upirem prstom u Nasu stranku, njih vidim kao nadu za normalizaciju ove nase BiH. Mozda grjesim, ali meni tako izgleda. Jedino se sa njihovim stavovima mogu poistovjetit, tako da nemam nikakvog izbora..

NS nije srpska stranka...ne bjezi od sustine..pitam u koju srpsku stranku u BIH mozes uprijeti prstom da je probosanska,voli BIH i radi na suzivotu..
Last edited by zavrzlama on 25/07/2010 18:39, edited 2 times in total.
muha_sa

#414 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by muha_sa »

osa wrote:
Suti i trpi wrote: Da li bi se Hare zalago za unitarnu BiH da Bosnjaci cine 35% stanovnistva, a Srbi 55%

kako znaš :?:
rekla neka baba gatara--neki vidovnjak il si sam razbacivo grah pa ti grah "reko" :?:
jutarnji

#415 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by jutarnji »

muha_sa wrote:kako znaš
rekla neka baba gatara--neki vidovnjak il si sam razbacivo grah pa ti grah "reko"
On ogleda u pendrek :D
muha_sa

#416 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by muha_sa »

jutarnji wrote:
muha_sa wrote:kako znaš
rekla neka baba gatara--neki vidovnjak il si sam razbacivo grah pa ti grah "reko"
On ogleda u pendrek :D
fakat ih više ne kontam :-) ljudi sve živo znaju--znaju i šta bi bilo da je bilo il da nije bilo :-)
jebo Mevludina--jel ono bi Dumancic :? :lol:
jutarnji

#417 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by jutarnji »

muha_sa wrote:fakat ih više ne kontam ljudi sve živo znaju--znaju i šta bi bilo da je bilo il da nije bilo
zavrzlama

#418 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by zavrzlama »

muha_sa wrote:
osa wrote:
Suti i trpi wrote: Da li bi se Hare zalago za unitarnu BiH da Bosnjaci cine 35% stanovnistva, a Srbi 55%

rekla neka baba gatara--neki vidovnjak il si sam razbacivo grah pa ti grah "reko" :?:
tako je rekao stab i sta tu ima da se prica dalje....prije nego saznas da li bi drugi svoju brojnost iskoristili da naprave unitarnu drzavu gdje bi preglasavali i tlacili malobrojnije,pobijes sto pobit mozes,protjeras sve zivo,porusis sve sto podsjeca na druge i onda kasnije sve te zlocine opravdas po sistemu@suti i trpi" znam ja sta on misli,nije budala da javno govori o onome sto stvarno zeli"..ispada da su srbi napravili najvece zlocine samo zbog insuicije da bi drugi mogli mozda u buducnosti naoraviti njima,pa hajmo udariti preventivu...zvuci nevjerovatno,ali je nazalost tacno...a to potvrdjuje i ovaj pojedinac @suti i trpi,a takvih je pomnogo :(
osa

#419 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by osa »

muha_sa wrote:
osa wrote:

po sjećanju, u jugi srbi tražiše unitarnu jedinstvenu državu, svi malobrojniji bijahu protiv, uključujući bošnjake i silajdžića, mogao je i tada podržati unitarizaciju i sistem"jedan čovjek jedan glas", i boriti se za jedinstvenu državu,ne sjećam se nešto da je tako bilo, vidiš za to ne treba biti gatara, treba imati nešto godina i solidno pamćenje.....
Abacija

#420 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by Abacija »

felipe kajetano wrote:
Abacija wrote:
Srbija je svojim pokusajem genocida nad Kosovo Albancima prva prekrsila nacela nezavisnosti a samim tim i "uti possidetis". Jer ako se neko bavi drzavnim terorizmom taj automatski postaje tiranin. A onda poslije da se tiranin poziva na demokratiju.... :-) :-) :-) :-) :-)
Da, da...siroti mali hrČci kao Adem Jasari, Ramus Haradinaj i ostatak ekipe u raljama velikosrpstva :-), kosovski Albanci nisu nikad prihvatali vlast Bg nad njima, sve da su im i davali pticijeg mlijeka bilo bi tako, tu se radi o jednoj ideji koja traje od kada su dobili neku politicku svijest.

Medjunarodno pravo ne igra nikakvu ulogu u ovome, bezbroj primjera je u svijetu gdje postoji masa pokrajina, regija i drugih administrativnih jednica koje nikada nece dobiti samostalnost iako to zasluzuju mnogo vise nego Albanci, bez obzira sto su kako ti kazes pod udarom represije u drzavi gdje zive.Samo retardiran insan vidi MSP i medjunarodno pravo kao nesto bitno u tim odnosima.U njemu spas vide samo nevazni igraci na svjetskoj sceni, i to vise kao cisto da smire savjest radeci sve sto mogu, mada i sami znaju da je to donkihotovska borba.
Znaci, priznajes da je Srbija vrsila represiju nad Albancima? :shock:
Abacija

#421 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by Abacija »

Toto wrote:
felipe kajetano wrote:
Abacija wrote:
Srbija je svojim pokusajem genocida nad Kosovo Albancima prva prekrsila nacela nezavisnosti a samim tim i "uti possidetis". Jer ako se neko bavi drzavnim terorizmom taj automatski postaje tiranin. A onda poslije da se tiranin poziva na demokratiju.... :-) :-) :-) :-) :-)
Da, da...siroti mali hrČci kao Adem Jasari, Ramus Haradinaj i ostatak ekipe u raljama velikosrpstva :-), kosovski Albanci nisu nikad prihvatali vlast Bg nad njima, sve da su im i davali pticijeg mlijeka bilo bi tako, tu se radi o jednoj ideji koja traje od kada su dobili neku politicku svijest.

Medjunarodno pravo ne igra nikakvu ulogu u ovome, bezbroj primjera je u svijetu gdje postoji masa pokrajina, regija i drugih administrativnih jednica koje nikada nece dobiti samostalnost iako to zasluzuju mnogo vise nego Albanci, bez obzira sto su kako ti kazes pod udarom represije u drzavi gdje zive.Samo retardiran insan vidi MSP i medjunarodno pravo kao nesto bitno u tim odnosima.U njemu spas vide samo nevazni igraci na svjetskoj sceni, i to vise kao cisto da smire savjest radeci sve sto mogu, mada i sami znaju da je to donkihotovska borba.
Valja posjetit da je MSP dao misljenje na zahtjev Srbije. Ko ti je retardiran u ovoj prici Tadic ili Jeremic
:thumbup:
sodom

#422 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by sodom »

osa wrote: po sjećanju, u jugi srbi tražiše unitarnu jedinstvenu državu, svi malobrojniji bijahu protiv, uključujući bošnjake i silajdžića, mogao je i tada podržati unitarizaciju i sistem"jedan čovjek jedan glas", i boriti se za jedinstvenu državu,ne sjećam se nešto da je tako bilo, vidiš za to ne treba biti gatara, treba imati nešto godina i solidno pamćenje.....
Koje godine osa?
zavrzlama

#423 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by zavrzlama »

po sjećanju, u jugi srbi tražiše unitarnu jedinstvenu državu, svi malobrojniji bijahu protiv, uključujući bošnjake i silajdžića, mogao je i tada podržati unitarizaciju i sistem"jedan čovjek jedan glas", i boriti se za jedinstvenu državu,ne sjećam se nešto da je tako bilo, vidiš za to ne treba biti gatara, treba imati nešto godina i solidno pamćenje...
..[/quote]

obicna laz....odkud u tu unitarnu drzavu koju su srbi trazili, nije dolazila u obzir slovenija i makedonija...nego samo dijelovi gdje su srbi zivjeli a moglo se vojnom superionoscu napraviti velika srbija :wink:

ti ko da jos spavas u 1989-toj :D

i u bivsoj jugi jedan covjek jedan glas bi rezultovao podjelom SFRJ,jer su srbi ukupno cinili ne vise od 40% populacije SFRJ...ja zaboravi ti si bio milc'oner :D
Last edited by zavrzlama on 25/07/2010 19:16, edited 2 times in total.
osa

#424 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by osa »

sodom wrote:
osa wrote: po sjećanju, u jugi srbi tražiše unitarnu jedinstvenu državu, svi malobrojniji bijahu protiv, uključujući bošnjake i silajdžića, mogao je i tada podržati unitarizaciju i sistem"jedan čovjek jedan glas", i boriti se za jedinstvenu državu,ne sjećam se nešto da je tako bilo, vidiš za to ne treba biti gatara, treba imati nešto godina i solidno pamćenje.....
Koje godine osa?
tamo negdje od 1982 pa dok nije zapucalo...
Abacija

#425 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by Abacija »

Drzava moze biti unitarna i demokratska a kao unitarna moze biti i fasisticka. Isto to vazi i za decentralizovane drzave.
Locked