BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
Hendrix
#401 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Izgleda se stvarno kuha oko Nove i RTL-a pošto vidim da se ovi likovi sa http://mojatv.etf.ba/viewtopic.php?f=3&t=15 spajaju preko računara na MojaTv i gledaju te kanale, da nije neka testna faza?
I konačno nema više plus paketa, svi kanali su dostupni.
I konačno nema više plus paketa, svi kanali su dostupni.
-
rahmanjin
#402 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Mislim da niste u pravu sto se tice Nove TV i nelegalnog emitovanja u BiH. Prijasnji post pokazuje naredbu Nove TV, ali ima tu jedna vazna stvar a to je da postoji ugovor izmedju kabl operatera i Nove TV. Dakle, on je potpisan od obje strane i ne moze se bas tako jednostrano prekidati. Da su narusena autorska prava sigurno bi Nova TV ili neka lokalna konkurentska TV stanica prijavila kabl operatere RAK-. Najbolji takav primjer je HRT 2. Zna se da su se nase TV stanice zalile RAK-u radi autorskih prava i da sada imamo zatamljene neke sadrzaje ( cak i one koji ne moraju biti, ali lijepi strah ). A sto se tice BH Telecoma i Nove TV tu je stvar drugacija Nova nece da potpise ugovor i tu je kraj price.
- belafonte
#403 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Da ne listam nazad, moze li mi neko reci da li se na MojaTV zatamni HRT2 kada su sportski sadrzaji i da li ce uvesti sportklub i sportklub+ 
-
iceman2010
#404 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Napusticu dalju raspravo po pitanju vjere jer nema smisla a niti je tema. Ti si je uveo u ovu raspravu bez ikakve potrebe. Ali ni o ovome ne znas dovoljno. Ove konvencije o prekogranicnoj televiziji se odnose na signal koji mozes "uhvatiti" na obicnu antenu ukoli se nalazis u blizini granice sa hrvatskom kao i svaki gradjanin hrvatske. Ja te pitam koji to kabl operater moze da uhvati signal nove TV? Pa cak i slucaju onih kabl operatera koji se nalaze uz granicu sa hrvatskom i mogu na, recimo, riblju kost uhvatiti signal Nove TV ne znaci da automatski imaju pravo i da je reemituju u svojim sistemima.zilog wrote:Sto se price o legalnosti re-emitovanja Nove TV tice, tu nije Nova TV jedina koja to mora da odobri. Postoje evropske konvencije o prekogranicnoj televiziji i tu se Nova TV ne pita previse. To sto se njima ne placaju prava za vise od Hrvatske, ne znaci da, ispod stola, ne odobravaju re-emitovanje. Pogledaj im samo reklame i kontakt telefone svih BH operatora. Posto je sva prica i svo zakuhavanje oko Nove TV pocela tako negdje kada i BHT Moja TV. Nebi me iznenadilo da je posrijedi pokusaj monopolizacije od strane BHT-a. Samo neka pokusavaju, grohotom se smijem.
- BarbaDue
#405 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
nazalost zatamnjuju, a kako je neko rekao cini se prekidaju i ono sto nebi trebali, utakmice HNL-abelafonte wrote:Da ne listam nazad, moze li mi neko reci da li se na MojaTV zatamni HRT2 kada su sportski sadrzaji i da li ce uvesti sportklub i sportklub+
za drugi dio pitanja ne znam.
-
Mustafapasa
#406 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Nisam upoznat sa ovim zatamljivanjem, a sto se tice liste svih dostupnih kanala: http://www.mojatv.ba/lista.htmlbelafonte wrote:Da ne listam nazad, moze li mi neko reci da li se na MojaTV zatamni HRT2 kada su sportski sadrzaji i da li ce uvesti sportklub i sportklub+
U listu je ukljuceno i 10+ free kanala
- motachjointa
#407 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
nista znaci nova, rtl, sportklubMustafapasa wrote:Nisam upoznat sa ovim zatamljivanjem, a sto se tice liste svih dostupnih kanala: http://www.mojatv.ba/lista.htmlbelafonte wrote:Da ne listam nazad, moze li mi neko reci da li se na MojaTV zatamni HRT2 kada su sportski sadrzaji i da li ce uvesti sportklub i sportklub+
U listu je ukljuceno i 10+ free kanala
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#408 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Je li do mene ili su ovi %$#""/! da ne upotrijebim neku težu riječ opet zasrali nešto, uglavnom ADSL od jutros ne može meda s kašike. Dial-up je potentniji 
- motachjointa
#409 Re: BIHnet primjedbe i komentari
peglalo i kod mene maloprije kad sam ustao, restartujem modem i sada je sve uredu1946 wrote:Je li do mene ili su ovi %$#""/! da ne upotrijebim neku težu riječ opet zasrali nešto, uglavnom ADSL od jutros ne može meda s kašike. Dial-up je potentniji
- Quaresma
#410 Re: BIHnet primjedbe i komentari
prosli mjesec pola mjeseca i vise nisam bio na svom netu, doslo mi racuna 99.40 km, gledam stanje racuna, zadnj dan u proslom mjesecu pise da sam potrosio vise od 2GB :S , a taj dan usao u pola dvanaest na internet.
FAK
FAK
- motachjointa
#411 Re: BIHnet primjedbe i komentari
fino vidi imas li stranu mac adresu u listi konekcija i zovi telekom.Quaresma wrote:prosli mjesec pola mjeseca i vise nisam bio na svom netu, doslo mi racuna 99.40 km, gledam stanje racuna, zadnj dan u proslom mjesecu pise da sam potrosio vise od 2GB :S , a taj dan usao u pola dvanaest na internet.
FAK
- Neelix
#412 Re: BIHnet primjedbe i komentari
ko ono kaze da telecom daje manje nego sto je deklarisano 

flat, 1mbps

flat, 1mbps
-
Mustafapasa
#413 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Naoravis reklamaciju, uvazavaju reklamacije kada su opravdane i izvrse korekcije racuna...Quaresma wrote:prosli mjesec pola mjeseca i vise nisam bio na svom netu, doslo mi racuna 99.40 km, gledam stanje racuna, zadnj dan u proslom mjesecu pise da sam potrosio vise od 2GB :S , a taj dan usao u pola dvanaest na internet.
FAK
Tako je bilo i za MojuTV (imas temu na forumu) gdje je to rijeseno...
-
zilog
#414 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Stvarno zasljepljujuca brzina. Hahahahaha...Neelix wrote:ko ono kaze da telecom daje manje nego sto je deklarisano
flat, 1mbps
Mogao si postati i dial-up konekciju, cuo sam da i tamo daju ono sto deklarisu
Kao sto vidis, moze se dati deklarisano, bez suplje price oko DSL overhead-a.
Na xDSL-u, ta brzina ni ne postoji i oduvjek se dobija deklarisano.

- zalizani
#415 Re: BIHnet primjedbe i komentari
down je deklarisan, ali up nije.Neelix wrote:ko ono kaze da telecom daje manje nego sto je deklarisano
flat, 1mbps
up bi trebao da bude minimalno 0.32.
u mom slucaju down na mojaTV iznosi 128, a up nekih 0.40
- Bolt
#416 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Jel ko na ovom flat-u od 55km? Imam pitanje 
- Babsy
#417 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ne znam koliko se taj flat isplati.. nažalost meni je jedina mogućnost flata.. ta bihnetova.. *ne vjeuje kablovskom*
1mbps mi je onak presmiješna brzina za tu cijenu. Da ne kažem da mi je zlo kad upoređujem naše opcije sa hrvatskim.
1mbps mi je onak presmiješna brzina za tu cijenu. Da ne kažem da mi je zlo kad upoređujem naše opcije sa hrvatskim.
- Bolt
#418 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Zasad' nam nema drugeBabsy wrote:Ne znam koliko se taj flat isplati.. nažalost meni je jedina mogućnost flata.. ta bihnetova.. *ne vjeuje kablovskom*
A flat mi je neophodan, tako da od sledećeg mjeseca...pa šta bude
-
Hendrix
- Neelix
#420 Re: BIHnet primjedbe i komentari
kod mene je na poslu....sta te zanima?Bolt wrote:Jel ko na ovom flat-u od 55km? Imam pitanje
- Motokultivator
#421 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Ja sve cekam hoce l se jos neko javiti sa utiscima MojeTV, kad ono nista. Razocarali ste me
Ja konto sad to uvesti. Jedni mi govore da su zadovoljni, oni koji su uveli, dok drugi kazu ni za zivu glavu. E pa sad ne znam sta da radim :S. Ima li neko kakav mudar odgovor.
Ja konto sad to uvesti. Jedni mi govore da su zadovoljni, oni koji su uveli, dok drugi kazu ni za zivu glavu. E pa sad ne znam sta da radim :S. Ima li neko kakav mudar odgovor.
-
zilog
#422 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Ako imas alternativu - Logosoft xDSL, ili neki dobri kablovci sa digitalnom, ni za zivu glavu. Ako nemas, uzmi. MojaTV nema kvalitetu slike, NovuTV, ima mali broj kanala, a internet ti je ogranicen na 1 Mbps. Nikakva mudrost nije potrebna za spoznati ovo.Motokultivator wrote:Ja sve cekam hoce l se jos neko javiti sa utiscima MojeTV, kad ono nista. Razocarali ste me![]()
![]()
-
wildflower
#423 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Slazem se, ako nemas bolju alternativu, uzmi. Ja sam je uvela i zadovoljna sam, s tim da sam ostavila svoj adsl G paket, a uvela Phone paket moje tv. Kako god smo izracunali, telefon nam je puno povoljniji nego sto je bio, a sa televizijskom ponudom smo zadovoljni, skoro 70 kanala, a od toga barem 20 njih koji su zaista vrijedni gledanja. Jer budimo realni, cak i da neki provider nudi 200 razlicitih kanala, to nista ne znaci jer ionako redovno gledas nekih 5-6 do 10 koji odgovaraju tvojim potrebama. Nova tv mi je ionako najodvratnija televizija pa mi to sto nju nemam ne predstavlja nikakav problem. Smetnje se pojavljuju jako rijetko. Jedino je kod uvodjenja bilo malih problema, pa je trebalo oko 3 dana da sve proradi kako treba.zilog wrote:Ako imas alternativu - Logosoft xDSL, ili neki dobri kablovci sa digitalnom, ni za zivu glavu. Ako nemas, uzmi. MojaTV nema kvalitetu slike, NovuTV, ima mali broj kanala, a internet ti je ogranicen na 1 Mbps. Nikakva mudrost nije potrebna za spoznati ovo.Motokultivator wrote:Ja sve cekam hoce l se jos neko javiti sa utiscima MojeTV, kad ono nista. Razocarali ste me![]()
![]()
Inace sam veliki kriticar bh telecoma, i koristim njihove usluge samo kad nemam drugu alternativu, ali treba biti posten i reci da je Moja tv sasvim ok. Ipak, napomenuti moram da ovdje gdje se nalazim nema mnogo uvedenih prikljucaka, ne znam kako bi sve bilo da je mreza opterecenija.
Eto nadam se da sam pomogla.
- Motokultivator
#424 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Ma ne da ste mi pomogli nego super. Poslije ove opaske da ne uvodim ni za zivu glavu, bio sam se razocaro totalno. Jer sam nekako najvise gledao sa ekonomske strane. Racun za telefon + kablovksa + internet, nemere izac mjesecno ispod 120KM nema sanse. A kontam uz MojaTV da cu dobiti sve ovo za manje pare. Ako je usluga za nijansu losija, nije mi strasno. Svakako nisam fanatik niti muhanat. Jedino sta ne bih volio je, da mi nema usluge po par dana. E to je vec lose. A to sam jedno vrijeme sa kablovskim internetom imao, sta par dana, znalo je biti i skoro 10 dana. Na kraju sve marsno i preso na ADSL, e sad kontam na tu MojaTV, pa da vidimo i to cudo.
No kako god, ako Bog da kad uvedem javim vam reakcije. Idem probati, drugacije ni ne znam da sta je i kako je
No kako god, ako Bog da kad uvedem javim vam reakcije. Idem probati, drugacije ni ne znam da sta je i kako je
-
neki
#425 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Stabilnost dsl-a i iptv-a za razliku od kablovskih ne zavisi od broja prikljucaka u odredjenom podrucju. Svako ima svoju zicu direktno do centrale tako da ne moras brinuti ako se broj prikljucaka poveca..wildflower wrote:Ipak, napomenuti moram da ovdje gdje se nalazim nema mnogo uvedenih prikljucaka, ne znam kako bi sve bilo da je mreza opterecenija.
Eto nadam se da sam pomogla.