...ne bih da sporim pravo na vlastito razmisljanje nikome...za mene halilovic nije uopce rjesenje...na kraju krajeva, covjek je u ime stranke stavio svoje ime...i to nesto kazuje o njemu...MuaDib wrote:Za Sefera Halilovića treba glasati, jer je čovjek dosljedan godinama.![]()
![]()
![]()
![]()
Silajdžić, Tihić, Izetbegović, Genjac, Ajanović su pokazali šta su, obični konvertiti i spodobe promašene politike koja je najviše koštala Bošnjake.
kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
- al_akhisari
#401 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
-
ibizza
#402 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Imas li neki dokaz,da on ima tamo stan?Ili si to gledao na 60 minuta?Haris.ba wrote:Pa kada pogledaš ko je iza bbi banke (preko koje je i ovo krenulo) i Al Shiddi International(firmi registrovanoj u Sarajevu) onda i ne izgleda kao da postoje politički "protivnici". To ti ja pokušavam objasniti. I kada skontaš ko je još konkurisao na ovom poslu - nema tu nikakvog interesa naroda, samo lični čar.bermiin wrote: Direktor IIB-a iz Bahreina Aabed Abdulrasool Abdulnabi Alzeera rekao je da se Banka odlučila na ovaj investicijski korak nakon prošlogodišnje posjete Bosni i Hercegovini i razgovora s Silajdžićem koji ih je pozvao da investiraju u BiH.
P.S.
Još kad mi kažeš kako je Hare dobio stan u Londonu nakon posla sa željezarom u Zenici - biće fino.
Sjecas li se kad je na 60 minuta bila Arijana Saracevic,njena idiotska recenica"glasaj za vola,dobit ces kravu"?Ona cijela emisija je unaprijed smisljena.Ako meni ne vjerujes,odi u Sabice u planinarski dom pa ces se uvijeriti.Ista stvar je i sa zeljezarom u Zenici...Sve je to montirano.Na ovom forumu je bila tema o toj famoznoj prodaji za 1KM,javio se covjek koji je radio u zeljezari i sve fino objasnio.
P.S.Najvise Harisu zamjeram sto nije od 96 javno rekao da je bogat,da ima firme po Turskoj,Kuvajtu,Libiji,Emiratima...Sad mora slusati jednog novinarcica kako se hvali da ima svoje tornjeve i kako mu novac nije potreban,vec hoce da pomogne jadnom narodu.
- amrica
#403 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
bermiin wrote: P.S.Najvise Harisu zamjeram sto nije od 96 javno rekao da je bogat,da ima firme po Turskoj,Kuvajtu,Libiji,Emiratima....
Daj ti dokaz za ovo
"Silajdžić je diplomirao na Fakultetu za arapski jezik i islamske studije u Libiji. Na Univerzitetu u Prištini je magistrirao 1977. godine, a 1979. godine doktorirao na temu američko-albanskih odnosa."
Jesu li ovo reference za otvaranje firmi?
Last edited by amrica on 24/06/2010 23:17, edited 1 time in total.
-
ibizza
#404 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
A kad se zavrsi i otvori SCC,onda ces se hvaliti svojim rodjacima ili prijateljima koji dodju u Sa,kako tvoj grad ima najljepsi objekat u Bih a mozda i sireamrica wrote:bermiin wrote: Ovim poduhvatom glavni grad će dobiti moderni poslovni i trgovački centar s pratećom infrastrukturom, hotel s pet zvjezdica i podzemne garaže površine 105 hiljada kvadratnih metara.
.
![]()
A kome ovo treba? Slican objekat Importanne par stotina metara dalje, pun grad polupraznih poslovno-trgovackih centara. Da su napravili fabriku, bolnicu, skolu.... nesto sto je stvarno potrebno narodu, sto ce trajati, donositi dobit, zaposliti ljude da stvaruju novi b-h prozivod, OK. Ali jos jedan TC
A sta mislis koliko je direktno i indirektno zaposleno ljudi na ovom objektu?Sta mislis koliko porodica ce da se prehrani sa ovim objektom?Sta mislis koliko ce para otici u budzet pa da se finansira policija i nastavnici,profesori?
p.s.I ja se slazem da nam trebaju fabrike,al zasto SVI ocekujete od Harisa da dovodi investitore?Zasto Zlatko ne dovede nekoga?Zasto Tihic ne dovede nekoga?Sefer?Bakir?
-
ibizza
#405 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Pa napisao sam da je trebao javno reci,pa da se zna...ovako se nagadja.amrica wrote:bermiin wrote: P.S.Najvise Harisu zamjeram sto nije od 96 javno rekao da je bogat,da ima firme po Turskoj,Kuvajtu,Libiji,Emiratima....
Daj ti dokaz za ovo
"Silajdžić je diplomirao na Fakultetu za arapski jezik i islamske studije u Libiji. Na Univerzitetu u Prištini je magistrirao 1977. godine, a 1979. godine doktorirao na temu američko-albanskih odnosa."
Jesu li ovo reference za otvaranje firmi?
EDIT:Zasto da ne?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#406 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
sjo minder politikebermiin wrote: A kad se zavrsi i otvori SCC,onda ces se hvaliti svojim rodjacima ili prijateljima koji dodju u Sa,kako tvoj grad ima najljepsi objekat u Bih a mozda i sire![]()
A sta mislis koliko je direktno i indirektno zaposleno ljudi na ovom objektu?Sta mislis koliko porodica ce da se prehrani sa ovim objektom?Sta mislis koliko ce para otici u budzet pa da se finansira policija i nastavnici,profesori?
p.s.I ja se slazem da nam trebaju fabrike,al zasto SVI ocekujete od Harisa da dovodi investitore?Zasto Zlatko ne dovede nekoga?Zasto Tihic ne dovede nekoga?Sefer?Bakir?
što se ne stvore uslovi u zemlji da se dovedu investitori koji će uložiti u nešto gdje možemo dugoročno profitirati i gdje će se olakšati investitorima, onda će oni sami dolaziti
čudi me da si zaboravio spomenuti i motokultivatore koje je Haris donio...
u osnovi ova priča se uopšte ne razlikuje od one koju gura Radončić: treba da dođe neko sa strane i da nam daje pare, a mi ćemo sve četiri u zrak i država će se urediti sama od sebe
- amrica
#407 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Hajdemo polako, investitor ulaze novac, da bi ga vratio "oplodjenog", tj. da bi zaradio. Svaki pfening koji on ulozi vratice Bosanci. Ko ce zaraditi? Izvodjac radova, mozda. A zna se da i on mora biti iz halke. Obicni gradjevinski radnici jedva da prezive. Stanove ce kupci platiti po trzisnoj cijeni. Najam ili kupovinu poslovnih prostora isto. Boravak u Hotelu sa 5 zvjezdica pogotovo...bermiin wrote:A kad se zavrsi i otvori SCC,onda ces se hvaliti svojim rodjacima ili prijateljima koji dodju u Sa,kako tvoj grad ima najljepsi objekat u Bih a mozda i sireamrica wrote:bermiin wrote: Ovim poduhvatom glavni grad će dobiti moderni poslovni i trgovački centar s pratećom infrastrukturom, hotel s pet zvjezdica i podzemne garaže površine 105 hiljada kvadratnih metara.
.
![]()
A kome ovo treba? Slican objekat Importanne par stotina metara dalje, pun grad polupraznih poslovno-trgovackih centara. Da su napravili fabriku, bolnicu, skolu.... nesto sto je stvarno potrebno narodu, sto ce trajati, donositi dobit, zaposliti ljude da stvaruju novi b-h prozivod, OK. Ali jos jedan TC![]()
Curice sto ce raditi po buticima ce biti (bijedno) placene od strane vlasnika butika, koji ce placati najamninu istom tom investitoru... Konzum i ostali hipermarketasi ce isto placati najam.... A i ti hipermarketi su sve prazniji i prazniji... narod nema para. Jedino kafici imaju svijetlu buducnost
-
ibizza
#408 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Chmoljo wrote:sjo minder politikebermiin wrote: A kad se zavrsi i otvori SCC,onda ces se hvaliti svojim rodjacima ili prijateljima koji dodju u Sa,kako tvoj grad ima najljepsi objekat u Bih a mozda i sire![]()
p.s.I ja se slazem da nam trebaju fabrike,al zasto SVI ocekujete od Harisa da dovodi investitore?Zasto Zlatko ne dovede nekoga?Zasto Tihic ne dovede nekoga?Sefer?Bakir?što bi bogati Zlatko ili Tihić dovodili nekoga? valjda to trebaju da rade institucije države. šta radi diplomatija, ambasade? mijenjaju salvete
![]()
što se ne stvore uslovi u zemlji da se dovedu investitori koji će uložiti u nešto gdje možemo dugoročno profitirati i gdje će se olakšati investitorima, onda će oni sami dolaziti![]()
čudi me da si zaboravio spomenuti i motokultivatore koje je Haris donio...![]()
u osnovi ova priča se uopšte ne razlikuje od one koju gura Radončić: treba da dođe neko sa strane i da nam daje pare, a mi ćemo sve četiri u zrak i država će se urediti sama od sebesamo nek ima para

mislis na ove
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#409 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Bermine,uvjeren sam ali bas sam uvjeren,da ti je nego familijarno jako blizak u Szagrabipo biH.
Uspijeh Hareta je otvaranje TRZNIH CENTARA,i dizanje kredita..dal si svjestan da je to za ovako klimavu i unistenu privredu ,ono sto imamo od privrede,kao da bolesniku na smrtnoj postelji,spojenom na aparate u ratama ukidas kisik i lijekove.
I kazes kako je najveca greska Harisa sto nije rekao za svoje firme po Maleziji,Arabiji i gdje sve... A STA MISLI ZASTO NE PRIJAVLJUJE TE FIRME??
Mozda zato sto je sve cisto sa tim firmama,aaaa?
A ta ne potezem pitanje kadra te njegove stranke koa je od prve sekunde osnivanja na vlasti,jel neko od njih,ukljucujuci i njega samoga,odgovoran za bilo sta ,za barem 5-10 segmenata ove dubioze u kojem se nalazi i drzava i drustvo??
Il' je Hare i njegova stranka zasluzni samo za to "pozitivno" dizanje kredita i otvaranja trznih centara
p.s A znas li sta radi Harisova sestra???
Uspijeh Hareta je otvaranje TRZNIH CENTARA,i dizanje kredita..dal si svjestan da je to za ovako klimavu i unistenu privredu ,ono sto imamo od privrede,kao da bolesniku na smrtnoj postelji,spojenom na aparate u ratama ukidas kisik i lijekove.
I kazes kako je najveca greska Harisa sto nije rekao za svoje firme po Maleziji,Arabiji i gdje sve... A STA MISLI ZASTO NE PRIJAVLJUJE TE FIRME??
A ta ne potezem pitanje kadra te njegove stranke koa je od prve sekunde osnivanja na vlasti,jel neko od njih,ukljucujuci i njega samoga,odgovoran za bilo sta ,za barem 5-10 segmenata ove dubioze u kojem se nalazi i drzava i drustvo??
Il' je Hare i njegova stranka zasluzni samo za to "pozitivno" dizanje kredita i otvaranja trznih centara
Last edited by -LIBERO- on 25/06/2010 00:25, edited 1 time in total.
- felipe kajetano
#410 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Ja mislim da se radi o nepotpunoj adopciji-LIBERO- wrote:Bermine,uvjeren sam ali bas sam uvjeren,da ti je nego failijarno jako blizak u Szagrabipo biH.
Hoce li biti kakvih second handova u novom TC?...za revnosne glasace
-
red01
#411 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Da se malo uključim oko TC iliti Al shidiya.....
Neki se ovdje razumiju u ekonomske tokove haman ko Lee Iakoka....
"Uspijeh Hareta je otvaranje TRZNIH CENTARA,i dizanje kredita..dal si svjestan da je to za ovako klimavu i unistenu privredu ,ono sto imamo od privrede,kao da bolesniku na smrtnoj postelji,spojenom na aparate u ratama ukidas kisik i lijekove."
Definitivno se iz ove rečenice može shvatiti kompetentnost onih koji kritikuju hareta.....
Ovdje IIB daje kredit ne državi ili FBIH ili KS nego Al Shidiyu uz mogućnost da ako kojim slučajem Al Shidy NAMJERNO ILI NE PROPADNE , sam preuzme ovaj objekat..., u koji će uložiti 150 Miliona KM... , na mjestu na kojem GARANT nije predviđena Fabrika ili poljoprivredno zemljište ko što neko reče prozvodno u centru grada, plaho bistro ...
Ulaze se u prostor koji zadnjih 15-tak godina sablasno izgleda, predstavlja RUGLO GRADA, a neki pametnjakovići govore o NEOPRAVDANOJ INVESTICIJI.... SHVATIO BIH KAD BI SE TROŠILI NOVCI PORESKIH OBVEZNIKA odnosno kad bi se taj objekt finansirao makar iz Razvojne Banke F BiH
, ovako Vi nazovi stručnjaci TIŠU... makar iz ovih razloga:
1. Zaposliće se domaće firme i bogami hajrovati pos'o od 150 mil Km....
2. Prodavaće se domaći cement, željezo, beton..itd...., dakle radiće domaća industrija...
3. Radiće i BOGAMI zaraditi domaći radnici na samom objektu , za razliku od AVTOPUTA na kojem zarađuje SCT iz Zlovenije ....
4. Nestaće ono ruglo sa Marijin Dvora , a Špirić i Mile Ronhill će doboti još koji kompleks ....
Za poticanje proizvodnog ciklusa u Bih odnosno FBIH je potrebno malo više vremena za napisat' a , i o tome, dok se malo ovi nadobudni ekonomisti sa foruma odmore, ću napisaću drugi put....

Neki se ovdje razumiju u ekonomske tokove haman ko Lee Iakoka....
"Uspijeh Hareta je otvaranje TRZNIH CENTARA,i dizanje kredita..dal si svjestan da je to za ovako klimavu i unistenu privredu ,ono sto imamo od privrede,kao da bolesniku na smrtnoj postelji,spojenom na aparate u ratama ukidas kisik i lijekove."
Definitivno se iz ove rečenice može shvatiti kompetentnost onih koji kritikuju hareta.....
Ovdje IIB daje kredit ne državi ili FBIH ili KS nego Al Shidiyu uz mogućnost da ako kojim slučajem Al Shidy NAMJERNO ILI NE PROPADNE , sam preuzme ovaj objekat..., u koji će uložiti 150 Miliona KM... , na mjestu na kojem GARANT nije predviđena Fabrika ili poljoprivredno zemljište ko što neko reče prozvodno u centru grada, plaho bistro ...
Ulaze se u prostor koji zadnjih 15-tak godina sablasno izgleda, predstavlja RUGLO GRADA, a neki pametnjakovići govore o NEOPRAVDANOJ INVESTICIJI.... SHVATIO BIH KAD BI SE TROŠILI NOVCI PORESKIH OBVEZNIKA odnosno kad bi se taj objekt finansirao makar iz Razvojne Banke F BiH
2. Prodavaće se domaći cement, željezo, beton..itd...., dakle radiće domaća industrija...
3. Radiće i BOGAMI zaraditi domaći radnici na samom objektu , za razliku od AVTOPUTA na kojem zarađuje SCT iz Zlovenije ....
4. Nestaće ono ruglo sa Marijin Dvora , a Špirić i Mile Ronhill će doboti još koji kompleks ....
Za poticanje proizvodnog ciklusa u Bih odnosno FBIH je potrebno malo više vremena za napisat' a , i o tome, dok se malo ovi nadobudni ekonomisti sa foruma odmore, ću napisaću drugi put....
- felipe kajetano
#412 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
red01 wrote: 4. Nestaće ono ruglo sa Marijin Dvora , a Špirić i Mile Ronhill će doboti još koji kompleks ....
Mislim da je ovo presudno
-
ibizza
#413 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Mozda mi je Hare familija?!-LIBERO- wrote:Bermine,uvjeren sam ali bas sam uvjeren,da ti je nego familijarno jako blizak u Szagrabipo biH.
Il' je Hare i njegova stranka zasluzni samo za to "pozitivno" dizanje kredita i otvaranja trznih centara![]()
![]()
Kontam da ga nagovorim,da dovede nekog arapa u FKS,sta mislis???
Sta mislis,dali bi neki clan SDP-a izasao sutra na proteste ispred Gradske uprave i da trazi smjenu Behmena? Ja mislim da ne bi ni jedan,jer SDP-ovci rade sve perfektno!
Ja sam npr bio na protestima ispred kantona,kad se trazila smjena Samira Silajdjica.Na tim protestima sam sreo 10-tak clanova SBiH...I smatram ogromnom greskom rukovodstva SBiH sto su stavili Samira na mjesto Premijera KS.
Takodje mislim da u Parlamentu BiH treba da sjede mladje i "jace" osobe...Kadric je los,Huskic je eto pomalo nest raduckao,Bahtic samo galami na SDP...Azra radi pozitivno, a Belkic je posebna prica,sigurno jedan od najboljih ljudi na nasoj politickoj sceni.
Sto se tice tih KREDITA...reci ti meni,dali bi ti uzeo kredit sa kamatom do 4 ili 5%...Ili kredit sa kamatom od 1,5%?
e sad,ako ti vjerujes u kriminal Haretov...dali isto tako vjerujes u kriminal Zlatkov?Komsicev?Hadzicev?Ili je to montaza od Imamovica i SDA,jer jbg,ipak je to SDP,najpostenija stranka u drzavi.
- amrica
#414 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Kad si vec strucnjak, reci nam, bar otprilike, (ako zanemarimo radnu snagu, koja ce svakako biti jadno placena) odnos u % izmedju udjela domace prozvodnje "2. Prodavaće se domaći cement, željezo, beton..itd....," i uvoznih prozvoda, koji se podrazumijevaju za takav super extra luxuzni objekat, od keramike, sanitarija, namjestaja, specijalnih stakala, uredjaja za klimu i grijanje, djidja midja.... u tih 150 miliona.
Ili ce Domavija praviti namjestaj?
Ili ce Domavija praviti namjestaj?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#415 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Aha,oprosti veliki ekonoski sturcnjace . Dobro ti je Amrica napisala,sem tog betona i robovskih placenih gradjevinskih radnika,hajra od tog trznog centra mogu imati iskljucivo uvoznici,jer je neminovno da ce se preko tog trznog centra plasirati,FAVORIZOVATI,roba koja odgovara toj strukturi (znamo svi kojoj) nesto poput merkatora gdje je Slovenacka roba ,ne u prvom redu,nego u prvih 10 redova,pa onda nesto sitno za robu svih drugih.red01 wrote:Da se malo uključim oko TC iliti Al shidiya.....
Neki se ovdje razumiju u ekonomske tokove haman ko Lee Iakoka....![]()
![]()
Ovdje IIB daje kredit ne državi ili FBIH ili KS nego Al Shidiyu uz mogućnost da ako kojim slučajem Al Shidy NAMJERNO ILI NE PROPADNE , sam preuzme ovaj objekat..., u koji će uložiti 150 Miliona KM... , na mjestu na kojem GARANT nije predviđena Fabrika ili poljoprivredno zemljište ko što neko reče prozvodno u centru grada, plaho bistro ...![]()
![]()
Ulaze se u prostor koji zadnjih 15-tak godina sablasno izgleda, predstavlja RUGLO GRADA, a neki pametnjakovići govore o NEOPRAVDANOJ INVESTICIJI.... SHVATIO BIH KAD BI SE TROŠILI NOVCI PORESKIH OBVEZNIKA odnosno kad bi se taj objekt finansirao makar iz Razvojne Banke F BiH![]()
![]()
, ovako Vi nazovi stručnjaci TIŠU... makar iz ovih razloga:
3. Radiće i BOGAMI zaraditi domaći radnici na samom objektu , za razliku od AVTOPUTA na kojem zarađuje SCT iz Zlovenije ....![]()
Za poticanje proizvodnog ciklusa u Bih odnosno FBIH je potrebno malo više vremena za napisat' a , i o tome, dok se malo ovi nadobudni ekonomisti sa foruma odmore, ću napisaću drugi put....![]()
Da ne kazem koliko ce tek hajrovati dionicari,vlasnici tog trznog centra,uvoznici,Hare i ekipa jer su omogucili upliv kapitala ..jednom rijecju opet varijanta hajrovanje "50 najbogatijih familija".
Jer nemojmo se retardiranim praviti, otvaranje trznih centara je najefikasniji nacin kolonijalizma u savremenom dobu,a narocito na nacin na koji se to kod nas radi,od kuvajcana ,do slovenaca i malezijaca,preko srba i hrvata.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#416 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Nebi me iznenadilo da si mu i familija,toliko ga fanaticno podrzavas.bermiin wrote:Mozda mi je Hare familija?!-LIBERO- wrote:Bermine,uvjeren sam ali bas sam uvjeren,da ti je nego familijarno jako blizak u Szagrabipo biH.
Il' je Hare i njegova stranka zasluzni samo za to "pozitivno" dizanje kredita i otvaranja trznih centara![]()
![]()
p.s A znas li sta radi Harisova sestra???![]()
Kontam da ga nagovorim,da dovede nekog arapa u FKS,sta mislis???![]()
![]()
Sta mislis,dali bi neki clan SDP-a izasao sutra na proteste ispred Gradske uprave i da trazi smjenu Behmena? Ja mislim da ne bi ni jedan,jer SDP-ovci rade sve perfektno!
Ja sam npr bio na protestima ispred kantona,kad se trazila smjena Samira Silajdjica.Na tim protestima sam sreo 10-tak clanova SBiH...I smatram ogromnom greskom rukovodstva SBiH sto su stavili Samira na mjesto Premijera KS.
Takodje mislim da u Parlamentu BiH treba da sjede mladje i "jace" osobe...Kadric je los,Huskic je eto pomalo nest raduckao,Bahtic samo galami na SDP...Azra radi pozitivno, a Belkic je posebna prica,sigurno jedan od najboljih ljudi na nasoj politickoj sceni.
Sto se tice tih KREDITA...reci ti meni,dali bi ti uzeo kredit sa kamatom do 4 ili 5%...Ili kredit sa kamatom od 1,5%?
e sad,ako ti vjerujes u kriminal Haretov...dali isto tako vjerujes u kriminal Zlatkov?Komsicev?Hadzicev?Ili je to montaza od Imamovica i SDA,jer jbg,ipak je to SDP,najpostenija stranka u drzavi.
Sto se tice SDP-a i te price koju pokusavas da proguras,ne interesuje me apsolutno. Toliko sam ih podrzavao,slijepo i fanaticno (kao Sto ti ove podrzavas
A kadar SzagrabipoBIH,nemoj molim te biti smijesan,Bahticu je samo zamjerka sto eto samo galami po SDP-u,pa veceg sirovine i komada budale nisam vidio od zadnjeg ukazivanja dodika na TV-u
Azra radi pozitivno..sta to Azra radi pozitivno
Samo mi nemoj reci da se ni toga ne sjecas,jer vi koji podrzavate ove na vlasti imate jakoooo selektivno sjecanje
Da vjerujem u kriminal Harisa Silajdzica,i DA vjerujem da u prvoj vlasti u kojoj ne bude imao svoje ministre kao osigurace za ispitivanje svega toga,da ce se sve to i dokazati,moguce vec od oktobra.
Napisao sam ti vec,znam cime se bavi,znam sta mu sestra radi i znam da dosta love ulazi bas preko te relacije,i uvjeren sam da bi vec davno prezentirao javnosti sve te firme i dionice po svijetu ,do kojih je mahom dosao u periodu '96-'98 ,sa pocetnim kapitalom nepoznatog porijekla (citaj-donacije iz arapskog svijeta,nasem napacenom narodu),da je sve tako cisto i transparentno.
Za Lagumdziju i Hadzica,znam dosta toga,sto si se mogao uvjeriti na temama o tome,i o SDP-u. Vjerovatno se sjecas vatrenih diskusija na temama o SDP-u,i naravno da treba svako da odgovara za ono sto je uradio ,pa da mi je otac rodjeni.
O Komsicu ne znam bilo sta.
I na kraju,izgleda,da se ja i ti jedino slazemo oko F.K Sarajeva
- ultima_palabra
#417 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Čudno mi je što se ovdje bitke vode oko toga ko je doveo Shiddija, ljudi su ovdje prisutni već 7-8 godina, bar toliko grade onaj Bristol
Kad se ova zemlja jednom ustroji kako treba, onda Hare više neće moći dovoditi investitore nakon sastanaka u kafani, i uzimati 10%...nego sve fino preko institucija sistema.
Kad se ova zemlja jednom ustroji kako treba, onda Hare više neće moći dovoditi investitore nakon sastanaka u kafani, i uzimati 10%...nego sve fino preko institucija sistema.
- jazzer
#418 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Pa je.em mu ja mater dokle vise?' Odakle vise obraz bilo kome iz sda i sbih da bilo sta pozitivno
kazu sa svoje pulene na vlasti??? Je l vi uvjeravate nas ili sami sebe?? Od '96 konstantno na vlasti i sta imamo??
Pa pogledaj Bermine malo oko sebe, jesi li slijep?? Pokusaj pogledati iz perspektive obcinog radnika, poljoprivrednika,
penzionera, invalida... Sta vidis? Sretne, nasmijane, bezbrizne ljude?? Ljude koji u ovo doba razmisljaju gdje ce otici na zasluzeni odmor od posla ili ljude koje dizu kredite da plate dospjele racune koji su se vremenom nagomilali, jer je kupovina hrane i knjiga za djecu ipak preca??
Za ono sto ja mislim o vlastodrzcima i onima koji ih svake godine dovode na vlast bi sigurno dobio ban, pa
cu se suzdrzati.
kazu sa svoje pulene na vlasti??? Je l vi uvjeravate nas ili sami sebe?? Od '96 konstantno na vlasti i sta imamo??
Pa pogledaj Bermine malo oko sebe, jesi li slijep?? Pokusaj pogledati iz perspektive obcinog radnika, poljoprivrednika,
penzionera, invalida... Sta vidis? Sretne, nasmijane, bezbrizne ljude?? Ljude koji u ovo doba razmisljaju gdje ce otici na zasluzeni odmor od posla ili ljude koje dizu kredite da plate dospjele racune koji su se vremenom nagomilali, jer je kupovina hrane i knjiga za djecu ipak preca??
Za ono sto ja mislim o vlastodrzcima i onima koji ih svake godine dovode na vlast bi sigurno dobio ban, pa
cu se suzdrzati.
-
red01
#419 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
@libero,
obzirom da si iz Sarajeva, otiđi malo do gradilišta Al Shidiya pa vidi dal tamo sve vrvi od njemaca , zlovenaca, croata (iz CRO) , srba (iz Serbie) ili od MOMAĆE RADNE SNAGE.
što se tiče ROBOVSKE PLAĆE, bolje i 700-1000 maraka za radnike sa TO i drugim prinadležnostima, nego da ako se NEJMA POSLA, u red na Biro za zapošljavanje. Nadam se da se slažemo , oko toga.....
Nismo ni ja ni ti krivi, što su ovi plaho pametni na vlasti 1997-1998 godine u privatizaciji PRISTALI NA UCJENU STRANACA i počeli sa rasturanjem velikih preduzeća sa preko 1000 i više uposlenih tipa Energoinvest, BNT , Hidrogradnja pod izlikom da BiH NE TREBAJU VELIKE KOMPANIJE , jer smo kao mala zemlja..... , a ovi dunđeri pristali..... valjda je i tebi jasno da se mora imati i dio za istraživanje i razvoj kako neka firma mogla biti uspješna na razini velikih ili čak srednjih korporacija, ulagati u pamet i razvoj svojih VS kadrova, a ne samo se boriti za mrvice da se PREŽIVI....
Niko ko ima imalo pameti ne bi pristao na tu NEBULOZU, jer pod okriljem velikih kompanija je efikasno uništavaju , PO POTREBI, male firme i lako izbacuju iz konkurencije sa međunarodnih tendera zbog toga štp nemaju obrt preko Milijardu ili nemaju referencu za izradu velikih tunela pa posao dobivaju SCT, IGH, Konstuktor i slične kompanije iz okruženja , a onda angažuju naše HAMALE, OPS "MALE FIRME" TIPA žgp, unigradnja ITD KOJE INAČE NEMAJU REFERENCE ZA NOSIOCA POSLA, da im rade te puteve, tunele, mostove na istim tim Avtoputovima pod još nižom cijenom , SVE POD SUPERVIZIJOM PAMETNIH
ZLOVENACA ILI CROATA.
Kao što sam prije napisao nije ekonomija i njen značaj ,industrija,velike korporacije , razvoj poljoprivrede i preferencijali, bilaterale u njima, za foruma, ima mnogo oko toga (na)pisati što sigurno ne ide u jedan ili dva posta, ma koliko oni bili dugački da bi se ušlo u analizu stanja , uzroka i posljedica ovog teškog stanja u ekonomiji BiH .... i više od 500.000 na biroima na zapošljavanje.....
Ovi konji iz Vlade na sva tri nivoa vlasti u BiH uzimaju KREDITE IZ MMF za pokrivanje buđetskih deficita a ni 1% ne ide u proizvodnju nego u silna plaćanja administarcije, upošljavanja novih ljudi u organe uprave i inspekcije, valjda da još više HARAČ zavedu... da upropaste i ono malo firmi što radi... samo neznam ko će im na kraju puniti buđet i vraćati kredire, ili će ići se JOPET na reprogramiranje kredita uz plaćanje novih kamata i zat. kamata.... , UMJESTO DA TAJ NOVAC ULOŽE U ŠTO BI EKONOMISTI REKLI NOVI PROIZVODNI CIKLUS sa svom zaštitom za one koje dobiju te novce da će moći da proda svoj proizvod na tržištu i tako stvori novu vrijednost ....
MISLIM DA JE ARGENTINA DALA DOBAR SAVJET KAD JE REKLA DA OVIM LOPOVIMA IZ MMF NE TREBA VJEROVATI NITI SLUŠATI, JER ĆE ZEZNUTI SVE ONE KOJE RADE SA NJIM KAO ŠTO SU I NJIH(ARGENTINU) DOVELI NA PROSJAČKI ŠTAP....
Više volim kad neko kao fondovi iz Kuvajta , bahreina, malezije i drugih država ulože i brinu o svom kapuitalu u BiH kroz investicije, nego kad kao ovi lopovi iz MMF daju kredite vlatima u BiH uz obavezu vraćanja , i postavljanja uvjeta koji štiti kapital velikih korporacija (uzmi samo primjer Autoputa i njegovog izvođenja i zaštite stranih kompanija) , a pare će vraćati domaći poreski obveznici odnosno građani BiH)....
Moglo bi se pisati još kol'ko hočeš , al' umorih se.....
Moram reći, na kraju, teže je Bosancu osobito Bošnjaku uvaliti 1cm pameti u glavu nego 10cm daske u stražnjicu, NAŽALOST....
obzirom da si iz Sarajeva, otiđi malo do gradilišta Al Shidiya pa vidi dal tamo sve vrvi od njemaca , zlovenaca, croata (iz CRO) , srba (iz Serbie) ili od MOMAĆE RADNE SNAGE.
što se tiče ROBOVSKE PLAĆE, bolje i 700-1000 maraka za radnike sa TO i drugim prinadležnostima, nego da ako se NEJMA POSLA, u red na Biro za zapošljavanje. Nadam se da se slažemo , oko toga.....
Nismo ni ja ni ti krivi, što su ovi plaho pametni na vlasti 1997-1998 godine u privatizaciji PRISTALI NA UCJENU STRANACA i počeli sa rasturanjem velikih preduzeća sa preko 1000 i više uposlenih tipa Energoinvest, BNT , Hidrogradnja pod izlikom da BiH NE TREBAJU VELIKE KOMPANIJE , jer smo kao mala zemlja..... , a ovi dunđeri pristali..... valjda je i tebi jasno da se mora imati i dio za istraživanje i razvoj kako neka firma mogla biti uspješna na razini velikih ili čak srednjih korporacija, ulagati u pamet i razvoj svojih VS kadrova, a ne samo se boriti za mrvice da se PREŽIVI....
Niko ko ima imalo pameti ne bi pristao na tu NEBULOZU, jer pod okriljem velikih kompanija je efikasno uništavaju , PO POTREBI, male firme i lako izbacuju iz konkurencije sa međunarodnih tendera zbog toga štp nemaju obrt preko Milijardu ili nemaju referencu za izradu velikih tunela pa posao dobivaju SCT, IGH, Konstuktor i slične kompanije iz okruženja , a onda angažuju naše HAMALE, OPS "MALE FIRME" TIPA žgp, unigradnja ITD KOJE INAČE NEMAJU REFERENCE ZA NOSIOCA POSLA, da im rade te puteve, tunele, mostove na istim tim Avtoputovima pod još nižom cijenom , SVE POD SUPERVIZIJOM PAMETNIH
Kao što sam prije napisao nije ekonomija i njen značaj ,industrija,velike korporacije , razvoj poljoprivrede i preferencijali, bilaterale u njima, za foruma, ima mnogo oko toga (na)pisati što sigurno ne ide u jedan ili dva posta, ma koliko oni bili dugački da bi se ušlo u analizu stanja , uzroka i posljedica ovog teškog stanja u ekonomiji BiH .... i više od 500.000 na biroima na zapošljavanje.....
Ovi konji iz Vlade na sva tri nivoa vlasti u BiH uzimaju KREDITE IZ MMF za pokrivanje buđetskih deficita a ni 1% ne ide u proizvodnju nego u silna plaćanja administarcije, upošljavanja novih ljudi u organe uprave i inspekcije, valjda da još više HARAČ zavedu... da upropaste i ono malo firmi što radi... samo neznam ko će im na kraju puniti buđet i vraćati kredire, ili će ići se JOPET na reprogramiranje kredita uz plaćanje novih kamata i zat. kamata.... , UMJESTO DA TAJ NOVAC ULOŽE U ŠTO BI EKONOMISTI REKLI NOVI PROIZVODNI CIKLUS sa svom zaštitom za one koje dobiju te novce da će moći da proda svoj proizvod na tržištu i tako stvori novu vrijednost ....
MISLIM DA JE ARGENTINA DALA DOBAR SAVJET KAD JE REKLA DA OVIM LOPOVIMA IZ MMF NE TREBA VJEROVATI NITI SLUŠATI, JER ĆE ZEZNUTI SVE ONE KOJE RADE SA NJIM KAO ŠTO SU I NJIH(ARGENTINU) DOVELI NA PROSJAČKI ŠTAP....
Više volim kad neko kao fondovi iz Kuvajta , bahreina, malezije i drugih država ulože i brinu o svom kapuitalu u BiH kroz investicije, nego kad kao ovi lopovi iz MMF daju kredite vlatima u BiH uz obavezu vraćanja , i postavljanja uvjeta koji štiti kapital velikih korporacija (uzmi samo primjer Autoputa i njegovog izvođenja i zaštite stranih kompanija) , a pare će vraćati domaći poreski obveznici odnosno građani BiH)....
Moglo bi se pisati još kol'ko hočeš , al' umorih se.....
Moram reći, na kraju, teže je Bosancu osobito Bošnjaku uvaliti 1cm pameti u glavu nego 10cm daske u stražnjicu, NAŽALOST....
-
Officer Crabtree
#420 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Ih da se pitaju samo age Sarajlije...
Do tad' vam ostane forum ovako pomalo...
- Zla polusestra
#421 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
jbt, koji izbor.
od ponuđene petorice ni jedan ne valja
dno dna, svi do jednog 
- iz dna duše
#422 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Da Age Sarajlije mogu kako izabrati bh.predsjednika....ma država bi "procvjetala", ovako, svaki papak se pitaOfficer Crabtree wrote:Ih da se pitaju samo age Sarajlije...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#423 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
ako bošnjaci bakira izaberu...stvarno ne znam više...

- iz dna duše
#424 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Pa to je "naš" princ-prijestolonasljednik...komi wrote:ako bošnjaci bakira izaberu...stvarno ne znam više...![]()
-
malamia
#425 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?
Ne vidim problem u tomekomi wrote:ako bošnjaci bakira izaberu...stvarno ne znam više...![]()