Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
kojetou

#401 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by kojetou »

madFlava wrote:Daj dijete ,spusti se u stvarnost. I uozbilji se.

Komentar ti je debilan.
Nije debilan. Upoznaj ti par muskaraca sa prava i ekonomije pa da vidis kakvi su to ljudi. Trac im nije strana stvar u 99% slucajeva. A muskarac koji traca po meni je fuj ali eto. Opet sa druge strane oni to vide sigurno drugacije jer sebe smatraju vise socijalnim od nas sa tehnike. Svako to vidi na svoj nacin.

Ja to vidim kako sam vec napisao. Muskarci sa arhitekture su pegle i umjetnici sa finom nalakiranim cipelicama i jaknicama i tankim salovima u sred ljeta... :-)
dusa_raskopuša

#402 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by dusa_raskopuša »

Zene sa arhitekture su po izgledu super ali muskarci sa arhitekture su (znam ih isto mnogo) zestoke pegle da nekazem nesto ruznije (sline) i neznam niti jednog covijeka sa arhitektorue da kazem:"On je frajer."
Vjerujem da te tvoj faks napravio i nepismenim. Ali hajde sve to, to se da popraviti, al' kompleksi tesko. :lol:
Ovo prvi put u zivotu vidim, da neko na osnovu faksa zakljucuje o nekome. Da li si ti covjece normalan? :lol:
kojetou

#403 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by kojetou »

dusa_raskopuša wrote:
Zene sa arhitekture su po izgledu super ali muskarci sa arhitekture su (znam ih isto mnogo) zestoke pegle da nekazem nesto ruznije (sline) i neznam niti jednog covijeka sa arhitektorue da kazem:"On je frajer."
Vjerujem da te tvoj faks napravio i nepismenim. Ali hajde sve to, to se da popraviti, al' kompleksi tesko. :lol:
Ovo prvi put u zivotu vidim, da neko na osnovu faksa zakljucuje o nekome. Da li si ti covjece normalan? :lol:
Zelis reci da te faks ne formira kao licnost?
breuer

#404 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by breuer »

kojetou wrote:
dusa_raskopuša wrote:
Zelis reci da te faks ne formira kao licnost?
De ti nama reci šta studiraš da znamo barem koji je najlakši fakultet :lol:
kurty

#405 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by kurty »

pa normalno da cu biti frajer kad mi valja svaki dan gledati arhitektice kako prolaze pored mene i penju se dalje uz basamake... moras imati ono "nesto" da te spazi u tih par koraka koliko prolazi pored mene :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ovo mala sala samo na zapoceti off
Last edited by kurty on 06/02/2013 15:57, edited 1 time in total.
dusa_raskopuša

#406 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by dusa_raskopuša »

Da je ne znam ti kakav, kad je nepismen. :cry: :lol:
breuer

#407 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by breuer »

kurty wrote:pa normalno da cu biti frajer kad mi valja svaki dan gledati arhitektice kako prolaze pored mene i penju se dalje uz basamake... moras imati ono "nesto" da te spazi kad u tih par koraka koliko prolazi pored mene :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ne znam, ti si vjerovatno otišao davno, ali imate i vi sad jednu grupicu mačkica, ja se sav pogubim pred njima :D

najveći im problem - nacrtna geometrija :lol:
kojetou

#408 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by kojetou »

kurty wrote:pa normalno da cu biti frajer kad mi valja svaki dan gledati arhitektice kako prolaze pored mene i penju se dalje uz basamake... moras imati ono "nesto" da te spazi kad u tih par koraka koliko prolazi pored mene :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hahaha... pa zato vi sa arhitekture i jeste takvi. Fakultet vam lagan i onda vam je najbitnija stvar da ostavite dobar utisak kod tih dobrih *reba sa arhitekture. Evo par momaka sa nase arhitekture ovdje:

Image

Gledajte ih molim te. Neke one face wannabe profinjene; uzfinjene; kosuljice; frizure, naucale koje ne odudaraju od zadnje mode... folovigolovi.... :lol:

Da vas covijek nezna skupo bi vas platio.

P.S. nisam ja nepismen vec jednostavno nikada nisam zivio u Bosni osim do 5. godine tako da sam naucio bosanski pisati ovako preko foruma. :-)

Evo ga jos jednog "frajera sa arhitekture" vidi kako je prati u stopu on nezna jadnik ni sta nosi u ruci od silnih zena okolo njega. Kad bi ga pitao sta zaista zna osim povuci par linija u autocadu morao bi dobro da razmisli :

Image
Last edited by kojetou on 06/02/2013 16:03, edited 2 times in total.
kurty

#409 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by kurty »

kojetou wrote:
hahaha... pa zato vi sa arhitekture i jeste takvi. Fakultet vam lagan i onda vam je najbitnija stvar da ostavite dobar utisak kod tih dobrih *reba sa arhitekture. Evo par momaka sa nase arhitekture ovdje:

Image

Gledajte ih molim te. Neke one face wannabe profinjene; uzfinjene; kosuljice; frizure, naucale koje ne odudaraju od zadnje mode... folovigolovi.... :lol:

P.S. nisam ja nepismen vec jednostavno nikada nisam zivio u Bosni osim do 5. godine tako da sam naucio bosanski pisati ovako preko foruma. :-)
drug moj... ako prodje pored mene arhitektica i ide dalje uz stepenice, znaci da ja nisam sa arhitekture nego sa gradjevine...
kojetou

#410 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by kojetou »

kurty wrote:
kojetou wrote:

Image

drug moj... ako prodje pored mene arhitektica i ide dalje uz stepenice, znaci da ja nisam sa arhitekture nego sa gradjevine...
Pa ti si pravi onda. Respect. Arhitektice su zakon nekazem ja. Ja samo nevolim te arhitekte sa salovima i nalakiranim cipelicama. A mozda sam jednostavno ljubomoran posto kod nas 99% su muskarci. Ali su peglemora se priznati. :)
breuer

#411 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by breuer »

kojetou wrote:P.S. nisam ja nepismen vec jednostavno nikada nisam zivio u Bosni osim do 5. godine tako da sam naucio bosanski pisati ovako preko foruma. :-)
nije djaba vani kriza :lol:
Nera_22

#412 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by Nera_22 »

Rang lista fakulteta po težini, a rangiraju se studenti tih fakulteta. Na mom fakultetu nije bilo muškaraca pa ne mogu reči kakvi su, a žene ko žene, ima ih svakakvih i ne mogu globalizirati. Uglavnom, muškarac na našem fakultetu nije moga proći neopaženo, pa makar došao u bife, kojeg više nema. Kako osoba koja je postavila temu očekuje da ja rangiram fakultete po težini kad na neke od njih nisam ušla, a kamo li da znam koliko je teško studirati ih?
Heller

#413 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by Heller »

Bome na građevini u Tz ima dobrih "mačkica" kamara :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
kurty

#414 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by kurty »

Heller wrote:Bome na građevini u Tz ima dobrih "mačkica" kamara :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
imai kodnas u sa, da se ne lazemo :-D :D
kojetou

#415 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by kojetou »

kurty wrote:
Heller wrote:Bome na građevini u Tz ima dobrih "mačkica" kamara :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ima i kod nas u Bacheloru a posle Bsc onda izaberu neke alfa smjerove tipa Gradjevinski menegement; ekologija, menegement vode, planiranje puteva itd. tako da ih vise i nevidis u MSc na tezim smjerovima; ovako samo u prolazu nekada.

Ima jedna rumunka pravo dobra ali konkurencija je ubitacna. Meni bas nekako odvratmo da se ulizujem i smijesno mi za vidijeti kako neki se ubise probajuci. Bukvalno vidis tu jednu rumunku i oko nje standardno 6 muskaraca. Sve super momci ali cim je ta djevojka tu pocinju se odredjeni likovi ponasati totalno ne adekvatno.
žuta lala

#416 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by žuta lala »

kojetou wrote: ...
Isto tako mislim da svaki fakultet stvara odredjene licnosti. Hocu reci da te fakultet takodjer formira kao licnost. U to sam siguran. Recimo moj utisak je da ljudi sa elektrotehnike jesu socijalno labilni nekako. Znam ih ovdje kolko hocete. Neki nerd tipovi u 95% slucajeva. Zene sa arhitekture su po izgledu super ali muskarci sa arhitekture su (znam ih isto mnogo) zestoke pegle da nekazem nesto ruznije (sline) i neznam niti jednog covijeka sa arhitektorue da kazem:"On je frajer." Opet kazem zene su samo takve... Ima na arhitekturi likova koji znaju da super igraju ulogu frajera to svakako ali to je nesto sasvim drugo od toga da budes frajer. Na tim arhitekturama i ekonomijama ti ljudi su jednostavno produkti drustva i jako im je bitno sta okolina misli o njima. A ako je muskarcu bitno sta okolina u kafanu misli o njemu onda nije frajer da i gotovo. A svi su takvi.

Muskarci sa mashinstva, gradjevine jesu vecinom frajeri; bar ja tako vidim. Nisu nerdovi ali ipak nesto znaju. Mashinstvo ili gradjevina stvaraju vise "muskarac muskarce." vecinom iskreni momci koji ne petljaju, ne tracaju i koji nisu namazani ali jednostavno imaju ono nesto "musko" sto ovi sa arhitekture jednostavno nemaju niti oni sa prava ili ekonomije. Mada je to samo moje misljenje ali mislim da je to vecinom tako.

Udjite na arhitektonski fakultet i vidite samo kako se ti muskarci oblace; neke fine jaknice, cipele koje ne odudaraju od mode; u vecinom slucajeva imaju neki salcic koji nije u funkciji da ih zastiti od zime vec sluzi modi i sta ja znam sta vec ne.
Veću glupost odavno pročitala nisam. :D
I vjeruj mi, ja znam muškarce s arhitekture za koje mislim da su pravi frajeri.
Ne znam kako je to kod tebe (gdje već živiš), al' ja znam dosta ljudi s arhitekture i mogu ti reći da njih apsolutno ne zanima šta ljudi misle o njima, i upravo zato se tako umjetnički oblače i ponašaju. :)
kojetou

#417 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by kojetou »

zuta_lala wrote:
Veću glupost odavno pročitala nisam. :D
I vjeruj mi, ja znam muškarce s arhitekture za koje mislim da su pravi frajeri.
Ne znam kako je to kod tebe (gdje već živiš), al' ja znam dosta ljudi s arhitekture i mogu ti reći da njih apsolutno ne zanima šta ljudi misle o njima, i upravo zato se tako umjetnički oblače i ponašaju. :)
Pa tako se oblace zato sto su umjetnici. Arhitektura = umjetnost. Nikada nisam vidio na arhitekturi muskarca koji ima svoj stav a svaki glumi frajera. Cim udje u autobus i ima ono nesto napuhano u drzanju znas da je sa arhitekture jos ako ima onaj salcic tanki onda je 100% arhitekta. U pokretima tijela mu cesto mozes procitati nesto poput: "Ja mislim da sam vazan i cool." :roll: Tacno to mozes vidijeti na nacinu kako hoda, na drzanju na pokretima i onda kad progovori pogotovo.

Na gradjevini i mashinstvu to su pravi muskarci a arhitekti su samo dobra kopija toga i to ne svi vec neki od njih. Na elektrotehnici ovdje neznas cesto kad ga gledas odzada dali je zensko ili je musko jer 80% muskaraca kod njih imaju dugu kosu... Dugu kosu i lancic koji viri iz dzepa i cuva novcanik + majicu kratkih rukava u sred zime i onda koriste one neke rijeci engleske kada pricaju o svojem omiljenom hobiju "igranje video igrica" (bez obzira sto imaju 25+ godina) :lol:

Tako da svaki fakultet stvara odredjene licnosti. Naravno ima izizetaka ali ti ako si u tim vodama moras se nauciti plivati.
Heller

#418 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by Heller »

kurty wrote:
i SiP meni drago kad s njima imam predavanja :mrgreen: :mrgreen:
partizan

#419 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by partizan »

Pa tako se oblace zato sto su umjetnici. Arhitektura = umjetnost. Nikada nisam vidio na arhitekturi muskarca koji ima svoj stav a svaki glumi frajera. Cim udje u autobus i ima ono nesto napuhano u drzanju znas da je sa arhitekture jos ako ima onaj salcic tanki onda je 100% arhitekta. U pokretima tijela mu cesto mozes procitati nesto poput: "Ja mislim da

Kojetu, ti si ipak kralj! Ti si daleko najpametniji na ovom forumu. Studiraš na najtežem fakultetu na svijetu, a pri tome se po cijeli dan zezaš po forumima, analiziraš studente sa drugih faksova, ocjenjuješ kvalitet. Međutim, mislim da znam šta je tvoj problem, nije ti jasno kako te neće žene: "pametan, muškarčina" itd? Kako hoće te "peške" sa arhitekture, "mahaluše" sa ekonomije itd. Care, hajd ti dođi ovamo kod nas, ha ćeš biti najbolji student u BiH, a kad žene vide kako si pametan, muškarčina sve će te htjeti. A upiši se na građevinu, i kad dođeš na naše unije ti ćeš biti prava "Djevica u bordelu" ! Jedan savjet od prostitutke iz bordela, sve negacije se pišu odvojeno gospodine Tesla. Znači, ne piše se neznam, nego ne znam itd.
Joker88

#420 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by Joker88 »

Ova tema je malo besmislena, recimo da su ETF i srodni fakulteti najtezi (matematiku ne moze znati svako, tu trebaju godine vjezbe, dok recimo teoriju na farmaciji moze svako sjesti i nabubati), ali s druge strane za vecinu ETF-ovaca bi DIF bio pravo tezak fakultet...

Svako upisuje ono sto mu ide i u cemu je dobar.
guber90

#421 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by guber90 »

Joker88 wrote:Ova tema je malo besmislena, recimo da su ETF i srodni fakulteti najtezi (matematiku ne moze znati svako, tu trebaju godine vjezbe, dok recimo teoriju na farmaciji moze svako sjesti i nabubati), ali s druge strane za vecinu ETF-ovaca bi DIF bio pravo tezak fakultet...

Svako upisuje ono sto mu ide i u cemu je dobar.
Ma nema sanse ono odvagati sta je teze, to je cinjenica, mogu se srodni fakulteti porediti, medjutim porediti pravo i ETF je nemoguce, ja bi tacno bio lud poslije prve godine prave, nisam tip koji moze nabubati suhu teoriju u glavu, tako da nema sanse generalizovati poredjenje.
kojetou

#422 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by kojetou »

partizan wrote: Kojetu, ti si ipak kralj! Ti si daleko najpametniji na ovom forumu. Studiraš na najtežem fakultetu na svijetu, a pri tome se po cijeli dan zezaš po forumima, analiziraš studente sa drugih faksova, ocjenjuješ kvalitet. Međutim, mislim da znam šta je tvoj problem, nije ti jasno kako te neće žene: "pametan, muškarčina" itd? Kako hoće te "peške" sa arhitekture, "mahaluše" sa ekonomije itd. Care, hajd ti dođi ovamo kod nas, ha ćeš biti najbolji student u BiH, a kad žene vide kako si pametan, muškarčina sve će te htjeti. A upiši se na građevinu, i kad dođeš na naše unije ti ćeš biti prava "Djevica u bordelu" ! Jedan savjet od prostitutke iz bordela, sve negacije se pišu odvojeno gospodine Tesla. Znači, ne piše se neznam, nego ne znam itd.
Nema se tu sta analizirati to se jednostavno vidi. Inacer ovdje je sada sedmica raspust pa nevidim nista lose u tome da ponekad napises neku poruku. Pitaj bilo koga sa gradjevine ili mashinstva kakvi su muskarci na arhitekturi i recice ti da su kederi. Neka ti nisam ja to rekao.

Prije pola godine izabrao sam neki izborni predmet filozofija nauke. I slucajno se desi da bude i neka bosanka tamo iz Zenice koja je na arhitekturi na mom faxu. Nas sve ukupno sestero na tom predmetu i pocnemo diskusiju o tome "sta je nauka". Pita ova kolgenicia profesora:"Pa jeli arhitektura nauka po vama?" On joj odgovara:"Ja bih prije rekao da je to umjetnost." :lol:

Ali eto necu vise ici u off topic.
vivax

#423 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by vivax »

Studiram gradjevinu.I da mi neko kaze da nije teska samar bi mu opalio.Ali imam osjecaj da nista drugo sem toga ne bi ni mogao zavrsiti.Cijenim druge fakultete.Pravo politicke nauke itd.. nikad ne bi zavrsio.Iz razloga sto me ne zanimaju a i svaki predmet je sjedi i bubaj ko budala.Kad bi redao po tezini mozda bi svoj fax stavio na 2-3 mjesto.A najtezim smatram medicinu.Eto toliko od mene..:-D

Sent from my GT-I9300
[Emma]

#424 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by [Emma] »

Salah ad-Din wrote:Ljudi, zar je moguće da je saobraćajni lakši od prava?
Idem na pravo i realno sam mislio da su samo političke nauke gore od nas :D
Kako da nije, isto kao što je moguće da će BiH postati velesila EU sljedeće godine :D

Inače svaki fakultet ima prednosti/nedostatke nešto lagano nešto teško. Na Saobraćajnom su nedavno od 200 četiri studenta položila ispit, nikad nisam čula da se na nekom fakultetu slično desilo u zadnje vrijeme, pa to opet ne znači da je taj faks najteži od svih, jer nije. Treba uzeti u obzir koliko ko vremena provede na fakultetu, kakvo se gdje znanje traži, koliko je potrebno prosječnom studentu koji uči da položi ispite itd.
_aja_

#425 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by _aja_ »

Meni ja moj bio najteži :run:
Post Reply