U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
bahonnen

#401 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by bahonnen »

Sasvim_Obican wrote:Dok je Vlade Jagodića, ja se ne brinem mnogo po pitanju prebjega iz reprezentacije. Čovjek ima vrlo dobru koordinaciju sa igračima i A-timom i sigurno neće dozvoliti ništa takvo. Mislim da i nije baš bilo puno slučajeva da je neko igrao u U-21 reprezentaciji BiH , pa otišao u neku susjednu... :bih:

Evo jednog teksta sa neke srbijanske stranice
Mladi vezista FK Vojvodina Miroslav Stevanović uskoro će debitovati i za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Dosadašnji mladi reprezentativac ove zemlje je pružao dobre partije u ovoj selekciji, pa je selektor BiH Safet Sušić odlučio da mu pruži šansu i u seniorskom timu.

Selektoru Sušiću se posebno dopala igra Stevanovića u meču mladih selekcija Belorusije i BiH u ovoj istočnoevropskoj zemlji (završene pobedom BiH), pa je uvrstio Stevanovića na spisak za utakmicu seniorskih timova dve zemlje u Zenici.

Stevanović se prošle sezone vratio u FK Vojvodina, posle odlične polusezone u ekipi banjalučkog Borca, sa kojim je osvojio Kup Bosne i Hercegovine. Prošle sezone je uglavnom sa klupe započinjao utakmice, jer je prednost na desnom krilu imao iskusni Nikola Lazetić. Odlaskom ovog fudbalera iz novosadskog kluba, Stevanović se ustalio u startnoj postavi ekipe iz Srpske Atine.
Kad je ovo pisano? Koja stranica?
Ako je bilo za baraž, onda je prošao voz...
Eborg

#402 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Eborg »

Nešto mislim da nije bio na zvaničnom spisku, mislim da je prije bio priključen treningu (kao što je naprimjer svojevremeno bio i Kenan Handžić iz FKS/U-21).
ganjeta

#403 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by ganjeta »

Jest priključen treninzima, Stevanović, Višća i Kenan Handžić čini mi se prije tekmi sa Rumunima.
Eborg

#404 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Eborg »

Juniori su izvučeni sa Hrvatskom, Austrijom i Gruzijom za drugi krug kvalifikacija u Estoniji za Evropsko prvenstvo U-19.

Samo prvi se kvalifikuje, Austriju i Gruziju i možemo dobiti ako zapnemo kao protiv Rusije i Irske, Hrvatsku teško.
kameni.spavac

#405 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by kameni.spavac »

Vala, ako smo uzeli Ruse, ne vidim razloga zasto ne bi i hrvate, osim ako nasi igraci kod sebe u glavi ne stvore neku barijeru. U utakmici sa zapadnim komsinicama obavezno bi iz sastava trebalo izostaviti sve igrace zrrinjskog, sirokog i ostalih klubova sa hrvatskim predznakom. Nazalost, ruzno zvuci, ali siguran sam da bi oni vise voljeli da pobjedi Hrvatska nego reprezentacija za koju oni igraju i ciji dres nose.
Eborg

#406 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Eborg »

A selektor reprezentacije je Toni Karačić, vedeta Širokog Brijega. :roll:
kameni.spavac

#407 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by kameni.spavac »

Eborg wrote:A selektor reprezentacije je Toni Karačić, vedeta Širokog Brijega. :roll:
Sve ja to znam,ali trebaju i neki iz saveza uplesti svoje prste jer ovo nam je izvrsna prilika da se neka nasa selekcija plasira na zavrsnicu nekog velikog prvenstva.
Charuga
Globalni moderator

#408 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Charuga »

Vlado Jagodić, selektor mlade fudbalske reprezentacije BiH
Interesuju me samo igrači koji znaju cijeniti grb koji nose

Code: Select all

http://www.zurnal.info/home/index.php?option=com_content&view=article&id=10846:mene-interesuju-igrai-koji-znaju-da-cijene-grb-koji-nose-na-prsima&catid=45:interview&Itemid=31
Eborg

#409 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Eborg »

(...)

Nova imena u U21 reprezentaciji

Na današnjoj konferenciji za medije je spisak igrača za prijateljski susret sa U21 reprezentacija BiH i Srbije saopćio selektor našeg tima Vlado Jagodić.

Jagodić je pozvao 22 igrača, a to su: Bukvić Semir, Abdihodžić Almin, Čolić Benjamin, Sušić Mateo, Markić Toni, Sipović Enes, Dupovac Amer, Brekalo Slavko, Kvesić Josip, Bičakčić Ermin, Bešić Muhamed, Grahovac Srđan, Handžić Kenan, Tanković Armin, Gnjatić Ognjen, Prcić Sanjin, Stevanović Miroslav, Zakarić Goran, Bilbija Nemanja, Višća Edin, Bekić Amer i Đurić Milan.

Selektor Jagodić se zahvalio Fudbalskom savezu Srbije što je prihvatio poziv za prijateljski susret i obećao revanš u augustu u BiH. On je rekao kako se radi o snažnom protivniku koji će biti prava provjera za naš tim.

Jagodić je naglasio da igrači koji su ranije igrali za mladu reprezentaciju, a kojih trenutno nema na spisku, ni u kom slučaju nisu otpisani.

"Standardni igrači mlade reprezentacije kojih sada nema na spisku nisu otpisani. Pozvao sam nekoliko novih fudbalera kako bih ih isprobao. Među njima su Abdihodžić, Bičakčić, Tanković i Đokić. Njima će biti pružena prilika da se dokažu, a ja sam siguran da kvalitet naše igre mogu podignuti na viši nivo", izjavio je Jagodić.

Dio reprezentacije će se okupiti 27. februara ispred hotela Park, odakle će krenuti u Srbiju, dok će se ostali igrači pridružiti u Beogradu.

Utakmica U21 reprezentacija Srbije i BiH se igra 29. februara.

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /120217038
Čini se kao fin spisak. Ako je ovo onaj Milan Đurić iz Italije mislim da je to jako dobar potez, očito je mali skontao da mu je u Italiji prevelika konkurencija. Ne spominje ga Jagodić, valjda je to on. Ipak, valjda će se naviknuti, više puta je izjavio da uopće ne govori naš jezik. :-)
Eborg

#410 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Eborg »

Evo i po klubovima:

1. BUKVIĆ SEMIR GK FK Željezničar
2. ABDIHODŽIĆ ALMIN GK FK Krajina Cazin
3. ČOLIĆ BENJAMIN DF FK Željezničar
4. SUŠIĆ MATEO DF NK Istra Pula (Hrvatska)
5. MARKIĆ TONI DF HŠK Zrinjski Mostar
6. SIPOVIĆ ENES DF FARUL CONSTANTA (Rumunija)
7. DUPOVAC AMER DF FK Sarajevo
8. BREKALO SLAVKO DF NK Široki Brijeg
9. KVESIĆ JOSIP DF FK Željezničar
10. BIČAKČIĆ ERMIN DF EINTRACHT BRAUNSCHWEIG (Njemačka)
11. BEŠIĆ MUHAMED MF HAMBURGER SV (Njemačka)
12. GRAHOVAC SRĐAN MF FK Borac Banjaluka
13. HANDŽIĆ KENAN MF FK Sarajevo
14. TANKOVIĆ ARMIN MF IFK NORRKOPING (Švedska)
15. GNJATIĆ OGNJEN MF FK Kozara Gradiška
16. PRCIĆ SANJIN MF FC SOCHAUX (Francuska)
17. STEVANOVIĆ MIROSLAV MF FK Vojvodina Novi Sad (Srbija)
18. ZAKARIĆ GORAN MF NK Široki Brijeg
19. BILBIJA NEMANJA FW FK Borac Banjaluka
20. VIŠĆA EDIN FW ISTAMBUL BB (Turska)
21. BEKIĆ AMER FW HŠK Zrinjski Mostar
22. ĐURIĆ MILAN FW FC CROTONE (Italija)
jeza u ledja

#411 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by jeza u ledja »

Eki pozvan Milan Djuric iz Italije??? Jel to onaj sto se govorilo ma nema sanse da zaigra za nas jos prije par godina?? Mescini da je igrao u malo vecem klubu ranije...

I eki Sanjin Prcic iz Sochauxa, nisam upucen oklen se on pojavio?
Eborg

#412 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Eborg »

Bio je u Ceseni, kupila ga je Parma i posudila Crotoneu. Koliko se sjećam čekao je poziv Italije, drago mi je da se spametovao.

2007–2010 Cesena 73 (8)
2010– Parma 0 (0)
2010–2011 → Ascoli (loan) 17 (2)
2011– → Crotone (loan) 15 (5)

Što se tiče Prcića, on je tamo već duže vremena. Ne znam je li rođen u Francuskoj ili je otišao iz BiH ali je u Sochauxu jedno 2-3 godine i redovno je igrao za mlađe selekcije BiH, bio je jako dobar u U19 a može i dalje igrati za njih ako se ne varam.
ganjeta

#413 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by ganjeta »

Jel ' Toni Markić ganjao igrače Veleža?
hljebarnik

#414 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by hljebarnik »

Nije, on se htio drzat' za muda tokom intoniranja himne.
ganjeta

#415 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by ganjeta »

Dobro si, kako se onaj zove?
Eborg

#416 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Eborg »

Upravo, "podapinjač" je Mile Pehar, "Facebook držač" je Toni Markić.

A bilo je još nekoliko takvih izleta, neki igrač Partizana ako se ne varam.
BHF_Manijak

#417 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by BHF_Manijak »

Ma hebli mater obojica...Lafo kasnije neki demanti preko portala i slicna sranja. Treba to na vakat odjebat iz repke, a vidim ovaj bolid poziva Markica, dok za jednog Suljica nema mjesta, satro Jagodic dosljedan, pleme mu! :x

Necu sad ulazit u to je li Suljic zasluzio poziv ili ne, momak je u velikom padu forme kako pisu nasi forumasi iz bordo tabora, no uvijek sam mrzio jebene dvostruke arsine i treniranje strogoce na nekom a za istu stvar drugom se popusti! :x
ganjeta

#418 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by ganjeta »

@ Eborg
Možda misliš na onog čini mi se Đorđevića iz Leotara kad se držao za spolni organ u finalu kupa sa Željom?
Eborg

#419 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Eborg »

@BHF_Manijak: Suljić je krilo/ofanzivni vezni, Markić stoper. Nažalost, u ovoj ekipi je Markić jedan od boljih stopera i samim tim potrebniji a Suljiću su konkurencija Višća, Stevanović i Zakarić, igrači koji su trenutno u boljoj formi.

@ganjeta: Ne, to je već klasik. Govorim o Mladenu Ikiću. Evo link: Mladi fudbaler Partizana u BiH izazvao haos zbog podrške Radovanu Karadžiću.
Baudelaire

#420 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Baudelaire »

BHF_Manijak wrote:Ma hebli mater obojica...Lafo kasnije neki demanti preko portala i slicna sranja. Treba to na vakat odjebat iz repke, a vidim ovaj bolid poziva Markica, dok za jednog Suljica nema mjesta, satro Jagodic dosljedan, pleme mu! :x

Necu sad ulazit u to je li Suljic zasluzio poziv ili ne, momak je u velikom padu forme kako pisu nasi forumasi iz bordo tabora, no uvijek sam mrzio jebene dvostruke arsine i treniranje strogoce na nekom a za istu stvar drugom se popusti! :x
Ma ne vjerujem da Suljić nije pozvan radi tog. Mislim, ako Suljića ne poziva radi onog incidenta, onda je stvarno kreten, ali realno, trenutnim igrama stvarno ne zaslužuje poziv.
Eborg

#421 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Eborg »

Šta je ono bilo sa Suljićem, kakav incident? Zaboravih...
BHF_Manijak

#422 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by BHF_Manijak »

Eborg wrote:Šta je ono bilo sa Suljićem, kakav incident? Zaboravih...
Nesto je u Trebinju bilo kako se sjecam, uhvatio se za muda ili tako nesto.

A ne govorim ja zbog toga sto je Suljic prijeko potreban da ga zove, vec kako gore rekoh ako ga radi tog incidenta ne zove, a poziva jednog Markica, onda je idiot fakat.
ganjeta

#423 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by ganjeta »

Hvatao se za genitalije u Trebinju.
Eborg

#424 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Eborg »

Šta li je s tim Trebinjem i mudima? :lol:
ganjeta

#425 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by ganjeta »

Sinonim za genitalije je Trebinje, ili obratno kako kome odgovara :D .
Post Reply