BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Astrix

#401 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by Astrix »

Ni ja ne bih BHT ni lud, to sam u startu otkacio, sto se ostalih tice jedino mogu HS i BLIC, ni LOL ni Telemach ne moze kod mene.
Prije sam imao HS-ov net, nije savrsen kao i kod ostalih, u medjuvremenu se pojavi BLIC sa flat paketima dok ovi to nisu imali, doduse vratio sam se na manju brzinu al sta ces. Medjutim sad je HS hem podigao brzine hem kvalitet. Raja ih samo hvali, tako da samo odlucio da se ovog sad rjesim i vratim njima...
Zvek

#402 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by Zvek »

BHT ADSL vam je sad sasvim OK, nije to vise ono vrijeme kad su ti trebale stele za popravke. Fercera to dobro.
elcho71

#403 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by elcho71 »

Zvek wrote:BHT ADSL vam je sad sasvim OK, nije to vise ono vrijeme kad su ti trebale stele za popravke. Fercera to dobro.
Potpisujem,
ADSL je dobar ali je jos uvijek skup! Ja ga ponovo koristim od kraja maja i nije ni jedan bio prekid, brzina onakva kakvu i placam.
Blic je samo bar meni radio dobro prvih par mijeseci a bio sam sesti njihov pretplatnik u Sarajevu, znaci od samog pocetka. Njihov problem je sto ne prate konkurenciju mada je to jako tesko sa onom njihovom opremom.
Zvek

#404 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by Zvek »

Wirelessom je nemoguce pratiti xDSL i DOCSIS konkurenciju. Da sam na njihovom mjestu pokuo bih korisnike u Rakovici, Nahorevu, Srednjem i sl mjestima gdje jos nema kabla.
elcho71

#405 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by elcho71 »

EddinHubic wrote:Moze prarirati ali sam izracunao da ukoliko bi dali brzine i cijene ko telemach ili HS onda bi im trebalo minimalno 85 AP samo u Sarajevu i da na svaki ogranice broj korisnika na 100 maksimalno umjesto na 200 kao sto je to sada. Para imaju to je sigurno jer ih finansira Slovenia telecom cije su i vlasnistvo. Sad je pitanje da li su spremni na takvo ulaganje. A buduci da je stanje u BiH takvo kakvo jeste, bure baruta, nikad se ne zna kad ce neki sukob ili rat izbiti tako da je to riskantan potez. Btw jedan Speed ide:

Image
Ma ne treba njima 85 AP-ova, imaju 200-ak pretplatnika u gradu i to sa tendencijom padanja.
Da je to tako isplativo i moguce sa wireless opremom i drugi bi je koristili. Nebi LOL kopao ko krtice po gradu da se to moze uraditi bezzicno. Ti placas 42KM 2048kb/s a ta je brzina i kod skupog telecoma znatno jeftinija. Kada to skontas ili kada ti npr u mahalu dodje lol pobjeci ces od aneksa kako djavo od krsta.
Jedino tebi u gradu valjaju. :lol:
Da radim u aneksu dao bi ti djaba net za reklamu koju im pravis.
Btw i ja sam nekada stavljao (osma stranica ove teme) ove speedtest-ve i samo prema Ljubljani je dobra brzina i ping, sve ostalo je mnogo losije.
ala7

#406 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by ala7 »

Bolje bi bilo wireless provajderima razmisljati o prikljucku profesionalne opreme (5GHz) za 1KM, povecati brzine iznad konkurencije (min. 4Mbit/s) i smanjiti 40% cijene (ni tad nebi pristao ipak ostaje ona "zica je zica").. ili cak poceti razmisljati o investicijama idejama kablovksog ili dsl interneta...

Bas kao sto je neko spomenuo bolje im je pokupiti korisnike po ruralnim mjestima gdje nema dsl ili kablovksog interneta..

pozdrav
elcho71

#407 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by elcho71 »

ala7 wrote:Bolje bi bilo wireless provajderima razmisljati o prikljucku profesionalne opreme (5GHz) za 1KM, povecati brzine iznad konkurencije (min. 4Mbit/s) i smanjiti 40% cijene (ni tad nebi pristao ipak ostaje ona "zica je zica").. ili cak poceti razmisljati o investicijama idejama kablovksog ili dsl interneta...

Bas kao sto je neko spomenuo bolje im je pokupiti korisnike po ruralnim mjestima gdje nema dsl ili kablovksog interneta..

pozdrav
Rade oni na 5,4GHz ali to i jeste predvidjeno za podrucja gdje nema alternative. Da puste kao sto pises 4Mbit/s sve bi se skrsilo za 2min. :lol:
Naravno zica je zica.
Aneks je mislio na brzinu klepiti lovu ali su se malo zajeb... Ubrzo za njma pojavi se Telemach, BHT uvede flat, padose cijene tako da je projekat Aneksa osudjen na propast u Sarajevu. Kada na pocetku nisu nakupili pretplatnika nece ni sada. Onaj lik u njihovoj poslovnici u ATT samo slijeze ramenima i raskida ugovore a izvjesna Dragana (koliko se sjecam) iz Banja Luke tvrdi da su jos uvijek najpovoljniji. :lol:
Astrix

#408 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by Astrix »

Nek on samo jos jednom slegne ramenima i meni raskine ugovor, ne bi bilo sretnijeg covjeka od mene. Ja poletih na flat, a cim sam otisao s HS-a oni hem digli brzine hem uveli flat...
smoki_choko

#409 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by smoki_choko »

6 sati bez interneta, slavljen ce biti dan kad ih odjavim :x
Zvek

#410 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by Zvek »

Veceras mnogu ISP u BiH imaju problema sa internetu, pukla je distributivna optika ka SLO, pogođeni Telemach, Blic, Art Net, Telekabel, Eltakabel, mislim, nisam siguran i Logosoft.
U funkciji su backup, rezervni, pravci, koji naravno nisu dovoljni da se korisnici kvalitetno opsluze. Problem će biti riješen za 2.5-3 sata.
smoki_choko

#411 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by smoki_choko »

pa i neki dan im pukla optika prema sarajevu. svako malo im puca. pa ko da je od papira pa tako lako puca
slatka_sa

#412 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by slatka_sa »

smoki_choko wrote:pa i neki dan im pukla optika prema sarajevu. svako malo im puca. pa ko da je od papira pa tako lako puca
hoce i to malo korisnika da otjeraju. :-D
smoki_choko

#413 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by smoki_choko »

pregazila ih konkurencija sad, a nista novo ne uvode i ne poboljsavaju uslugu. pa naravno da ce raja da pobijegne
globalbih

#414 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by globalbih »

Koristim Blic.net...jako sam nezadovoljan uslugom koja je prva dva mjeseca bila ok a kasnije stalni prekidi..danas prekid, u cetvrtak prekid bio itd...za 30KM koliko dajem za brzinu 1MB a kvalitet usluge je 0 jer iskljuce sve telefone kada je prekid interneta koji traje po 6 sati.
Sto se tice neogranicenog skidanja, ja nemam sta skidati tako da mi ta usluga je ravna nuli, bolje je bilo da su mi dali IZBOR, brzina i ogranicenje ili neograiceno i 1MB..ovako je jako nepovoljno..posebno kada bhtelecom sada daje najbolju ponudu mobilni i adsl internet...

ukratko..cekam da mi istekne ugovor i ne pada mi napamet da ga produzujem.
blic.net sucks..zao mi je al je tako...nista nisu mjenjali skoro 1god.
slatka_sa

#415 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by slatka_sa »

globalbih wrote:Koristim Blic.net...jako sam nezadovoljan uslugom koja je prva dva mjeseca bila ok a kasnije stalni prekidi..danas prekid, u cetvrtak prekid bio itd...za 30KM koliko dajem za brzinu 1MB a kvalitet usluge je 0 jer iskljuce sve telefone kada je prekid interneta koji traje po 6 sati.
Sto se tice neogranicenog skidanja, ja nemam sta skidati tako da mi ta usluga je ravna nuli, bolje je bilo da su mi dali IZBOR, brzina i ogranicenje ili neograiceno i 1MB..ovako je jako nepovoljno..posebno kada bhtelecom sada daje najbolju ponudu mobilni i adsl internet...

ukratko..cekam da mi istekne ugovor i ne pada mi napamet da ga produzujem.
blic.net sucks..zao mi je al je tako...nista nisu mjenjali skoro 1god.
Ne moras ti cekati da ti istekne ugovor ako si nezadovoljan i ako imas ceste prekide. Nigdje u ugovoru ne pise da moras pod svaku cijenu izdrzati sa njima godinu dana a oni su se ugovorom obavezali da ce u kontinuitetu obezbijediti net!
Zvek

#416 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by Zvek »

Pukla optika na distributivnom linku.
Sed

#417 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by Sed »

EddinHubic wrote:malo da osvjezim :D
Nemaš kome, ti si im jedini korisnik u Sarajevu :P Što ne pređeš kod "lopova" u Telecom? Come to the dark side... we have cookies! :D
Tahta

#418 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by Tahta »

EddinHubic wrote:hehehe buraz ne pravim ja njima reklamu nego samo konstatujem. Ako mi je ok sa njima necu lagati i govoriti da nije. Da je skupo jeste ali ja nemam alternative. kod mene na stupu moze samo BHT telamach i Blic. Bht necu jer su lopovi, telemach necu jer kad vidim njihovu temu smuci mi se a drugog nemam. Ak ti imas neku ideju reci ali ja sam primoran na blicnet :)
ha ha što se ismijah jel ti stvarno misliš da je istina to što pišu na forumu o uslugama telecoma i telemacha ????
da je tako misliš da bi imali toliko korisnika, da tako salbo posluju i svi se odjavljuju kako kažu misliš da bi stalno širili mrežu i povečavali kapacitete.Ljudi na forumu prazne svoje lične frustracije a pravo stanje nema veze sa stvarnošću, ako ne vjeruješ pogledaj dio foruma ekonomija ? politika ? sport ? bilo šta,da je sve tako kao što pišu ovdje niko nebi bio živ već deceniju mislim bilo bi bilo stanje kao poslije nuklearne katastrofe u radijusu od nekoliko kilometara
:D
;-) ;-) ;-) ;-)
:lol: :lol: :lol:
prcnet

#419 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by prcnet »

Sed wrote:
EddinHubic wrote:malo da osvjezim :D
Nemaš kome, ti si im jedini korisnik u Sarajevu :P Što ne pređeš kod "lopova" u Telecom? Come to the dark side... we have cookies! :D
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
drndalo

#420 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by drndalo »

Zna li neko nesto vise o ovoj ADSL novosti koju reklamira Blic ?
drndalo

#421 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by drndalo »

Vidio neki dan reklamu u BL, jucer i u SA... Ako imaju infrastrukturu za ADSL, to bi moglo biti OK...

http://www.blic.net/latn/?page=90
drndalo

#422 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by drndalo »

Kako znas ? Pa fino pise ADSL... Prije par godina su reklamirali bezzicni pristup web-u, sada ADSL, malo mi je to nategnuto da se zaje*aju s tim...?! :?

Moracu to malo raskopati...
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#423 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by Miro Spiro »

To ti je Wireles ADSL ali pisu samo ADSL.Na njihovim kolima za podršku pise WADSL tako da je to 100% Wireles sa canopy opremom.

Trebalo je da BH telecom kao i Mtel i HT Mostar dadnu svu infrastrukturu tj komunikaciju izvan gradova i u gradovima posebnoj agenciji koja ce se baviti samo održavanjem i iznajmljivanje ali od toga jos nista jer nema formirane vlasti u državi.

Sva infrastruktura izgrađena poslije nekog datuma i godine ostaje u vlasništu telekoma.Zato sva 3 telekoma sada fanatično provlace optiku jer ostaje u njihovom vlasnistvu.Bakar i onako je zastario a male telekomunikaijone kompanije vide ti sansu da udju u svaki dio grada a ne kao dosada.Pitanje je kakav ce kvalitet usluge biti sa takvom opremom.
bakirj

#424 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by bakirj »

elcho71 wrote:
ala7 wrote:Bolje bi bilo wireless provajderima razmisljati o prikljucku profesionalne opreme (5GHz) za 1KM, povecati brzine iznad konkurencije (min. 4Mbit/s) i smanjiti 40% cijene (ni tad nebi pristao ipak ostaje ona "zica je zica").. ili cak poceti razmisljati o investicijama idejama kablovksog ili dsl interneta...

pozdrav
Rade oni na 5,4GHz ali to i jeste predvidjeno za podrucja gdje nema alternative. Da puste kao sto pises 4Mbit/s sve bi se skrsilo za 2min. :lol:
Naravno zica je zica.
Aneks je mislio na brzinu klepiti lovu ali su se malo zajeb... Ubrzo za njma pojavi se Telemach, BHT uvede flat, padose cijene tako da je projekat Aneksa osudjen na propast u Sarajevu. Kada na pocetku nisu nakupili pretplatnika nece ni sada. Onaj lik u njihovoj poslovnici u ATT samo slijeze ramenima i raskida ugovore a izvjesna Dragana (koliko se sjecam) iz Banja Luke tvrdi da su jos uvijek najpovoljniji. :lol:

I ja sam JAKO NEZADOVOLJAN BRZINOM tj> ISPOD 1MB za 30KM (flat rate koji ne koristim nego u mjesecu 1GB transfera uradim svega...
uskoro istice ugovor pa cu 100% preci na drugi ISP...
Zvek

#425 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by Zvek »

Pogrešan izbor tržišta. Umjesto da su hvatali korisnike po Nahorevu, Srednjem, Rakovici ili sličnim mjestima i gdje znaju da će im korisnici ostati duže oni se uhvatili da wireless-om pokrivaju Sarajevo.

Nije Sarajevo BL ili neka selendra.
Locked