Povrat poreza

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
GAU8

#401 Re: Povrat poreza

Post by GAU8 »

archi_a wrote:
GAU8 wrote:Je li iko iz Općine Novi Grad već dobio povrat?
Vazno je da dobijes prvu kovertu. Prvu sam dobio prije desetak dana. Nakon toga je manje vise sve gotovo. Ceka se potpis ministra za uplatu. :) Samo cekas lovu. hehehe
Pa to, nije još nijedna stigla.
Ovu godinu baš kasne
archi_a

#402 Re: Povrat poreza

Post by archi_a »

GAU8 wrote:
archi_a wrote:
GAU8 wrote:Je li iko iz Općine Novi Grad već dobio povrat?
Vazno je da dobijes prvu kovertu. Prvu sam dobio prije desetak dana. Nakon toga je manje vise sve gotovo. Ceka se potpis ministra za uplatu. :) Samo cekas lovu. hehehe
Pa to, nije još nijedna stigla.
Ovu godinu baš kasne
Savjetujem da i ti nazoves kao i "eternalica" ili jos bolje da odes u opstinu (porezna,prvi sprat, soba 136 cini mi se). Teta Mukadesa je pravo fina i uljudna. Jeste, bili su na godisnjim odmorima. Samo je po jedna osoba radila i tek se sad zahuktavaju. sretno
moke_31

#403 Re: Povrat poreza

Post by moke_31 »

eternal dreamer wrote:
archi_a wrote:
eternal dreamer wrote:Jeli ima neko informaciju za Novi Grad dokle su dosli? Meni jos uvijek nema nista :/
Stizu koverte.... :) nazovi na: 760-276 predstavi se i pitaj direktno o cemu se radi. lp
Hvala puno, sad sam zvala, javila mi se neka vrlo ljubazna teta, kaze da je bila na godisnjem odmoru i da sada to intenzivno rade. Cak se potrudila i nasla moju prijavu i rekla da ce danas to da zavrsi :)
Nisi slučajno priupitala do kojeg su slova došli, ja nisam ni prvu kovertu dobio?
eternal dreamer

#404 Re: Povrat poreza

Post by eternal dreamer »

moke_31 wrote:
Nisi slučajno priupitala do kojeg su slova došli, ja nisam ni prvu kovertu dobio?
Kako su mi objasnili radi nekoliko njih i podijeljeni su po slovima (pocetno slovo prezimena), tako da je najbolje da nazoves i da pitas, za divno cudo vrlo su ljubazni :)
moke_31

#405 Re: Povrat poreza

Post by moke_31 »

eternal dreamer wrote:
moke_31 wrote:
Kako su mi objasnili radi nekoliko njih i podijeljeni su po slovima (pocetno slovo prezimena), tako da je najbolje da nazoves i da pitas, za divno cudo vrlo su ljubazni :)
Sad zvao i ovaj što radi moje slovo na bolovanju, a jesam peh, neću lovu dobiti do nove godine :-?
eternal dreamer

#406 Re: Povrat poreza

moke_31 wrote:
Sad zvao i ovaj što radi moje slovo na bolovanju, a jesam peh, neću lovu dobiti do nove godine :-?
:( valjda nece dugo biti na bolovanju
eternal dreamer

#407 Re: Povrat poreza

Danas stiglo prvo rjesenje (Novi Grad je u pitanju)
LieToMe

#408 Re: Povrat poreza

Post by LieToMe »

Novo Sarajevo? Iko? Ikakva koverta? :-) ako ovako nastave dabogda da bude prije Nove Godine, ili cekaju izbore :lol:
trnoruzica_sa

#409 Re: Povrat poreza

Post by trnoruzica_sa »

LieToMe wrote:Novo Sarajevo? Iko? Ikakva koverta? :-) ako ovako nastave dabogda da bude prije Nove Godine, ili cekaju izbore :lol:
cekaju izbore, da nam vrate nase ;-)

isto kao i sa svim ostalim sto se desava. muka mi je od 'radova' pred izbore i politicke nadmenosti kao da od 'usta svoje djece odvajaju' da bi uradili ono za sto su placeni i nasim novcem. e, jesam raspolozena danas, guja bi se od mene otvovala :hmpf:
Creasy

#410 Re: Povrat poreza

Post by Creasy »

eternal dreamer wrote:
moke_31 wrote:

Da, vrlo su ljubazni, ali samo gledaju kako da te odbiju da ne izganjaš ono što te po zakonu sleduje. Iz godine u godinu su sve gori, isto ko da iz svog džepa daju...
trnoruzica_sa

#411 Re: Povrat poreza

Post by trnoruzica_sa »

druge koverte ni na mapi :mastakazes:

cekaju izbore da mi 'plate' glas :hm:
jazzer

#412 Re: Povrat poreza

Post by jazzer »

Ima li jos iko da nije dobio ni prvu kovertu? Mislim na N. Grad?
moke_31

#413 Re: Povrat poreza

Post by moke_31 »

jazzer wrote:Ima li jos iko da nije dobio ni prvu kovertu? Mislim na N. Grad?
Meni došla 16. sep niko nije bio u stanu i potar ostavio poruku u sanduče. Ja nisam provjeravo sanduče i kad sam vidio poruku rješenje se već vratilo iz pošte.

Mislim valjda se radilo o rješenju, nisam očekivao ništa drugo.

A sad se čeka isplata, valjda se neće otegnuti.
archi_a

#414 Re: Povrat poreza

Post by archi_a »

moke_31 wrote:
Meni došla 16. sep niko nije bio u stanu i potar ostavio poruku u sanduče. Ja nisam provjeravo sanduče i kad sam vidio poruku rješenje se već vratilo iz pošte.

Ne bih da ti pehiram.... Prvo rjesenje se regularno ostavlja u sanducic, ne mora biti prijem na ruke. Provjeri ti da nije nesto drugo.
moke_31

#415 Re: Povrat poreza

Post by moke_31 »

Ne znam šta bi drugo bilo, stvarno nisam ništa drugo očekivao. Pozvao sam PU Novi Grad i rekoše mi da to rješenje ako se njima vratilo nije problem, ali da je bitno da uzmem ovo drugo o isplati.

Kako god bilo nema veze, kad stigne stiće :-D
iceman2010

#416 Re: Povrat poreza

Post by iceman2010 »

moke_31 wrote:

Meni je pocetkom augusta doslo rjesenje. Druge koverte jos nema :sad:
channel10

#417 Re: Povrat poreza

Post by channel10 »

Ja prvu dobio sredinom Aprila, a ko zna kad ce druga stici. Garant pred Novu godinu jer sam papire predao 2-3 dana prije isteka roka, a prva koverta stigla odmah. Znaci sad sam na dnu i dobit cu zadnji pare :)
nia3

#418 Re: Povrat poreza

Post by nia3 »

iceman2010 wrote:
moke_31 wrote:

Meni je pocetkom augusta doslo rjesenje. Druge koverte jos nema :sad:
I ja sam pocetkom augusta dobila rješenje i jučer mi je stigla druga koverta. :)
iceman2010

#419 Re: Povrat poreza

Post by iceman2010 »

nia3 wrote:
I ja sam pocetkom augusta dobila rješenje i jučer mi je stigla druga koverta. :)

Znaci da se nadam uskoro :D

Mada tu izgleda i nema nekih pravila.
rizibizi

#420 Re: Povrat poreza

Post by rizibizi »

Mezu povratili koliko im treba ko da koverte kornjace nose. U N. Sarajevu nema ni koverte, ni rjesenja, nema para, nema nista. Rade oni nesto, rade isto da azbucnim redom koverte salju.
jazzer

#421 Re: Povrat poreza

Post by jazzer »

N. Grad, prosle sedmice dobio prvu kovertu.
channel10

#422 Re: Povrat poreza

Post by channel10 »

Da li je moguce da uplate manje sredstava nego sto bi trebalo ( u mom slucaju uplaceno 2/3 od ukupnih sredstava koje bi trebalo uplatiti po rjesenju iz prve koverte )?

Da napomenem da druga koverta nije ni stigla i da nisam siguran da je ova uplata uopste od njih :) .
karanana

#423 Re: Povrat poreza

Post by karanana »

o kakvoj uplati pricas? gdje ti je legla uplata?
uplata ne lijeze nego te druga koverta obavijesti da odes u union banku i dignes pare.

to je tebi nesto drugo stiglo. ljepota kad ti tako legne a ni ne ocekujes.

nista u n. sarajevu.
channel10

#424 Re: Povrat poreza

Post by channel10 »

karanana wrote:o kakvoj uplati pricas? gdje ti je legla uplata?
uplata ne lijeze nego te druga koverta obavijesti da odes u union banku i dignes pare.

to je tebi nesto drugo stiglo. ljepota kad ti tako legne a ni ne ocekujes.

nista u n. sarajevu.
Legla uplata poreske uprave i to samo 2/3 od ukupnih sredstava naznacenih u rjesenju iz prve koverte. Druga koverta nije nikad dosla, a pare su legle na onaj racun koji sam i naveo prilikom prijave. Znaci nista druga koverta, nista Union banka, nista sva sredstva.

Pitao kolegu koji je "u tim vodama par godina" i kaze da on uvijek dobije povrat sredstava iz dva dijela i da jedan uplati Opstina, a drugi kantonalna poreska uprava :shock: . Navodno prvi dio dodje odmah, a drugi ovako u ovo vrijeme.

Znaci meni fali prvi dio koji nije uplacen i sta sad da radim? Samo jos da prijavim da se radi o Ze-Do kantonu i da li ima jos neko da je primao uplate iz dva dijela.
jazzer

#425 Re: Povrat poreza

Post by jazzer »

channel10 wrote:Legla uplata poreske uprave i to samo 2/3 od ukupnih sredstava naznacenih u rjesenju iz prve koverte. Druga koverta nije nikad dosla, a pare su legle na onaj racun koji sam i naveo prilikom prijave. Znaci nista druga koverta, nista Union banka, nista sva sredstva.

Pitao kolegu koji je "u tim vodama par godina" i kaze da on uvijek dobije povrat sredstava iz dva dijela i da jedan uplati Opstina, a drugi kantonalna poreska uprava :shock: . Navodno prvi dio dodje odmah, a drugi ovako u ovo vrijeme.

Znaci meni fali prvi dio koji nije uplacen i sta sad da radim? Samo jos da prijavim da se radi o Ze-Do kantonu i da li ima jos neko da je primao uplate iz dva dijela.
Primao povrat tri puta, uvijek po istoj proceduri (KS).

Prva koverta, druga koverta..odem i podignem cijeli iznos, nikada iz dva dijela.
Post Reply