Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
daleko
#401 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mislim da Safetu nije nimalo lako. Dosao je u zemlju gdje se sve radi neprofesionalno do boli.
Njega novinari pitaju da li ce uzeti Barbareza za pomocnika ili da li ce pitati Osima za savjete. Covjek im je super spustio da nije nikada nikom davao savjete i da ne misli ih ni traziti kod drugih. Boze pitanja, boze doceka mu na velika vrata!!!
To sto ne voli medije mu je drugi plus, izvrcu svaku njegovu rijec, analiziraju i stavljaju mu rijeci u usta.
On meni djeluje skroz na zamlji, povucen bez potrebe da sebe stavlja u fokus i vjerujem da je bacen u nesto sto je njemu skroz nepoznato kao i mozda daleko od njegove volje kako stvari treba da se rade.
Vjerujem da covjek koji razmislja ce naci neku svoju sredinu u svemu tome i nadati nam se da ce na kraju uspjeti i sve oko sebe podici na malo veci nivo. A on mi djeluje kao covjek koji razmsilja prije nego dize sebe, ocekivanja i reprezentaciju u nebo. Treba prvo uzletiti pa tek onda polako i sigurno u oblake.
Svaka mu cast na hrabrosti i volji da se baci u sve ono sto ga je docekalo.
Njega novinari pitaju da li ce uzeti Barbareza za pomocnika ili da li ce pitati Osima za savjete. Covjek im je super spustio da nije nikada nikom davao savjete i da ne misli ih ni traziti kod drugih. Boze pitanja, boze doceka mu na velika vrata!!!
To sto ne voli medije mu je drugi plus, izvrcu svaku njegovu rijec, analiziraju i stavljaju mu rijeci u usta.
On meni djeluje skroz na zamlji, povucen bez potrebe da sebe stavlja u fokus i vjerujem da je bacen u nesto sto je njemu skroz nepoznato kao i mozda daleko od njegove volje kako stvari treba da se rade.
Vjerujem da covjek koji razmislja ce naci neku svoju sredinu u svemu tome i nadati nam se da ce na kraju uspjeti i sve oko sebe podici na malo veci nivo. A on mi djeluje kao covjek koji razmsilja prije nego dize sebe, ocekivanja i reprezentaciju u nebo. Treba prvo uzletiti pa tek onda polako i sigurno u oblake.
Svaka mu cast na hrabrosti i volji da se baci u sve ono sto ga je docekalo.
- 11sumirp
#402 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kao sesnesto
, svako valjda ima pravo na svoje misljenje....Right?
Kao sedamnesto, vrijedjanje nije dozvoljeno
Kao osamnesto,PAPE il nema pojma il laze ko kvisling...
Kao devetnesto,repka je iznad svakog pojedinca,pa makar bio i onaj ispred koga VI ustajete,...a nije bas sjajno krenuo...
Kao dvaesto,zapamtite,konformizam nas nigdje ne vodi,ako nesto nije u redu kritika i samo kritika,pape je od starta zasluzio kritiku... Hvala
Kao sedamnesto, vrijedjanje nije dozvoljeno
Kao osamnesto,PAPE il nema pojma il laze ko kvisling...
Kao devetnesto,repka je iznad svakog pojedinca,pa makar bio i onaj ispred koga VI ustajete,...a nije bas sjajno krenuo...
Kao dvaesto,zapamtite,konformizam nas nigdje ne vodi,ako nesto nije u redu kritika i samo kritika,pape je od starta zasluzio kritiku... Hvala
- mrtva kokoš
#403 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
sjebat ce ga ovi pogani mediji kao sto sjebu sve sto valja...
Pape sretno, pa sta bude da bude!!
Pape sretno, pa sta bude da bude!!
- Adriatic
#404 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Stvarno samo totalni ludak ili čovjek koji uopšte ne poznaje situaciju u ovoj zemlji, može prihvatiti poziciju selektora.
Još čovjek nije čestito ni sjeo na klupu, već ste ga pokopali.
Šta li ćete mu raditi kada izgubi neku utakmicu?
E moj Pape, bježi odavde ako imaš imalo mozga.
Još čovjek nije čestito ni sjeo na klupu, već ste ga pokopali.
Šta li ćete mu raditi kada izgubi neku utakmicu?
E moj Pape, bježi odavde ako imaš imalo mozga.
- Altsa
#405 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ma mozes je ti slusati 100 godina. ljudski je nekoga podrzati kada dobije priliku da bude selektor. a ne gazit ga jer ti smeta sto se nije pocesljao kako treba. nece trenirati repku bolje ako mu ne nametnu asistente jer i ciri su dali ljude nije ih on birao (po nacionalnom kljucu borceta i lugusica).i odakle ti znas sta on konta i kako razmislja. da nisi mozda vidovita dzemila. i kakve ti gluposti izvaljujes odmah noz pa u bubrege11sumirp wrote:Znas sta je drug,20 godina ja slusam tu pricu,daj mu sansu pa ako se ne dokaze oderi ga,e ne moze vise,sad ne u jogurt nego i u zaledjenu ribu pusem,ako se po jutru dan poznaje,ovaj nas PAPE Legenda,nema blage veze ni o cemu,il se bar budala pravi i to javno izvaljuje,...Eh sad ako on vec u startu pravi ovakve eskapade,nema druge nego odmah na noz,i u bubrege...Altsa wrote:ne nego treba dino zof da trenira pa da ti budes zadovoljan. toliko gluposti na temi o papetu ja nisam vidio u zivotu. baljezgate i pricate da se covjeku smuci. te sto da se igra na kosevu te sto ovo te sto ono, te susic supak. ma svoje komplekse lijecite negdje drugo a ne na susicu.ima ciklus kvalifikacija pa kad prode onda ga derite ako zasluzi a ne sada kada nije cestito ni preuzeo duznost. nekim je krivo sto nije barbarez (koji i nije trebao biti selektor) drugima sto je pape igrac sarajeva, trecima smeta sto nije dosao iz francuske i uzeo pusku kada je bilo najteze, cetvrtima jer nije isao da gleda ni jednu utakmicu BiH .ma dajte vise pustite covjeka na miru da radi. pa kad vidimo rezultate onda ga pljujte. zenicki stadion je odron i svakako bi trebalo igrati na kosevu. ja mislim da tursku pobjedismo na kosevu dok u zenici ne.prema tome de ba malo ohanite.Alfa_Ze wrote:Sve neki ‘’specijalci’’ u reprezentaciji !! Enver Lugusic dolazio iz Kine da trenira golmane, sad ce to radit ‘’specijalac’’ Edin Prljaca !!Sta ce to Prljaca pokazat jednom Hasagicu i Begovicu.
![]()
Prljaca je inace ''univerzalac''. Moze biti i direktor i trener golmana, a moze voditi i klub !!
Boze sto nas kaznjavas tako okrutno.
Mozda se osvijesti i skonta gdje se nalazi,a ako je svjestan vec,onda nek bude musko i nek trpi udarce,il uvijek ima varijanta zapad ko i dosad pariz mila majka...
Boze moj nismo svi isti,ne moramo svi volit papeta ko boga,...
- 11sumirp
#406 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Izvini molim te,mozda bas znam procijenit ljude,mozda mi je to u opisu zanimanja...
A ne moras biti neki Einstein,da shvatis da pape daje neke vrlo cudne izjave,koje i laiku mogu zazvucat u najmanju ruku CUDNO.
Allooo druzeee,njegova firzura nema nista s tim,njegova igracka karijera,klubovi za koje je igro,drzava u kojoj zivi,pare koje je i nije zaradio,omiljeno vino,stav o trenutnoj politickoj situaciji nemaju nista s mojim kritiziranjem njegove trenutne pozicije...
NJegovi nedavni komenti o repki,reprezentativcima,proslim,trenutnim i buducim,pomocnicima,saradnicima i svemu ostalom a usko vezanom uz njegov sadasnji posao,itekako imaju veze sa mojom kritikom....
A ne moras biti neki Einstein,da shvatis da pape daje neke vrlo cudne izjave,koje i laiku mogu zazvucat u najmanju ruku CUDNO.
Allooo druzeee,njegova firzura nema nista s tim,njegova igracka karijera,klubovi za koje je igro,drzava u kojoj zivi,pare koje je i nije zaradio,omiljeno vino,stav o trenutnoj politickoj situaciji nemaju nista s mojim kritiziranjem njegove trenutne pozicije...
NJegovi nedavni komenti o repki,reprezentativcima,proslim,trenutnim i buducim,pomocnicima,saradnicima i svemu ostalom a usko vezanom uz njegov sadasnji posao,itekako imaju veze sa mojom kritikom....
-
hotstepper
#407 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Susic ce vratiti repku u Seher, ostalo je nebitno.
Zenica has bin ofisli ript!
Zenica has bin ofisli ript!
- Qler
#408 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
meni je samo drago sto Barbarez nije selektor.
A drago mi je zato sto smo mi pogan narod. Sada ga kujemo u zvijezde, nema boljeg ( i nema, iskreno) ali prvi kiks koji napravi, prva greska, svi ce na njega i drvlje i kamenje, nece biti goreg od njega... a to iskreno covjek nije zasluzio.
Zato mi je drago sto je Susic selektor, i onako me boli briga za njega, a sto vise slusam izjave, sve mi se i manje svidja. Neka mu je sa srecom i da nas dovede do EP
A drago mi je zato sto smo mi pogan narod. Sada ga kujemo u zvijezde, nema boljeg ( i nema, iskreno) ali prvi kiks koji napravi, prva greska, svi ce na njega i drvlje i kamenje, nece biti goreg od njega... a to iskreno covjek nije zasluzio.
Zato mi je drago sto je Susic selektor, i onako me boli briga za njega, a sto vise slusam izjave, sve mi se i manje svidja. Neka mu je sa srecom i da nas dovede do EP
- vee-jay
#409 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Papetu obili automobil
Preuzimanje selektorskog posla Pape neće pamtiti po dobrom jer mu je obijen automobil "Lexus" francuskih registarskih tablica. Na skupocjenom japanskom vozilu razbijeno je jedno staklo, a Sušić je ostao i bez neke tehničke opreme. I nije neka dobrodošlica.
-
mersedn
#410 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Trebalo se i prije igrati na kosevu,,,,ako nasi igraci(zvjezde) nemogu pretrcati onaj teren,,,,,onda,,,,,,,
A Pape neka mu je sa srecom,,,,,,,,,,,tj.svima nama. Ja sam bio za Barbareza,,,,,,Susic neka izgubi jednu tekmu od slabijeg odmah ce svi protiv njega,,,,mi svi mislimo da smo mi Englezi,,,,,,
Toliko za sada...
Svim pravoslavcima sretan prazink...
Uzdravlje
A Pape neka mu je sa srecom,,,,,,,,,,,tj.svima nama. Ja sam bio za Barbareza,,,,,,Susic neka izgubi jednu tekmu od slabijeg odmah ce svi protiv njega,,,,mi svi mislimo da smo mi Englezi,,,,,,
Toliko za sada...
Svim pravoslavcima sretan prazink...
Uzdravlje
- Qler
#411 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sad slušam na radio Kameleon-u, Mimo vodi neku emisiju, i kaze bio mu Pape gost na OBN-u. Pitao ga, kaze, kako ce izaci na kraj sa "vukovima" (misleci pri tome na vukove u NS/FS BiH) on mu odgovorio da on tamo nije vidio nikakve vukove nego postene ljude koji se bore za dobrobit BiH i njene repke....
Eto, kaze Mimo samo cu vam toliko reci, a bit ce emisija pa cemo i vidjeti. Pape mi se sve manje svidja, a vi kako hocete..
Eto, kaze Mimo samo cu vam toliko reci, a bit ce emisija pa cemo i vidjeti. Pape mi se sve manje svidja, a vi kako hocete..
- 11sumirp
#412 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa cuj,mozda pape zna nesto sto mi ne znamo,treba biti fer pa ostaviti prostor za sumLJu....Qler wrote:Sad slušam na radio Kameleon-u, Mimo vodi neku emisiju, i kaze bio mu Pape gost na OBN-u. Pitao ga, kaze, kako ce izaci na kraj sa "vukovima" (misleci pri tome na vukove u NS/FS BiH) on mu odgovorio da on tamo nije vidio nikakve vukove nego postene ljude koji se bore za dobrobit BiH i njene repke....
- Sezam
#413 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Qler wrote:Sad slušam na radio Kameleon-u, Mimo vodi neku emisiju, i kaze bio mu Pape gost na OBN-u. Pitao ga, kaze, kako ce izaci na kraj sa "vukovima" (misleci pri tome na vukove u NS/FS BiH) on mu odgovorio da on tamo nije vidio nikakve vukove nego postene ljude koji se bore za dobrobit BiH i njene repke....
Ja ne znam koji je nama qurac bio sve ove godine, pa smo pogresno mislili da u NS BiH sjede mafijasi??? Fala ti Pape sto dodje i otvori nam oci. Od sada pa nadalje i ubuduce, svi da namah USTANU kad god se spomene ime legende koja je MUNIB USANOVIC!
Eeeeeeeee kako su to lijepo u Srbiji rijesili sa par metaka u korumpirani potiljak...a kod nas se povela rasprava cija je oranica bolja za igrat lopte, sarajevska ili zenicka...
- Vragolan
#414 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Qler wrote:meni je samo drago sto Barbarez nije selektor.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#415 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Qler wrote:Sad slušam na radio Kameleon-u, Mimo vodi neku emisiju, i kaze bio mu Pape gost na OBN-u. Pitao ga, kaze, kako ce izaci na kraj sa "vukovima" (misleci pri tome na vukove u NS/FS BiH) on mu odgovorio da on tamo nije vidio nikakve vukove nego postene ljude koji se bore za dobrobit BiH i njene repke....
-
internazionale
#416 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
mimo teletabis
- cyprus
#417 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja kako čitam vrle posove ovih "navijača", savez mi se čini sve simpatičniji... 
-
Šaner
#418 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
jok eto treba reci da su to sve gamad i da ce uletit kao rambo i sve pobit...pa zar nije neki dan sveti barbarez bio na kafi sa usanovicem?polako ljudi i ciro je govorio da je savez dobar,da je usanovic nevin i opet su ga svi dizali u zvijezde...pape samo neka nas dovede do evropskog a sta izjavljuje u medijama nije toliko bitno...Admir_1984 wrote:Qler wrote:Sad slušam na radio Kameleon-u, Mimo vodi neku emisiju, i kaze bio mu Pape gost na OBN-u. Pitao ga, kaze, kako ce izaci na kraj sa "vukovima" (misleci pri tome na vukove u NS/FS BiH) on mu odgovorio da on tamo nije vidio nikakve vukove nego postene ljude koji se bore za dobrobit BiH i njene repke....
Eto, kaze Mimo samo cu vam toliko reci, a bit ce emisija pa cemo i vidjeti. Pape mi se sve manje svidja, a vi kako hocete..![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Adi_vp
#419 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Upravo takocyprus wrote:Ja kako čitam vrle posove ovih "navijača", savez mi se čini sve simpatičniji...
- plemba
#420 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ja prosto ne mogu da vjerujem da ima jos uvjek onih koji pljuju po papetu, ali bez razloga
daj bolan pustite covjeka da radi svoj posao, ako ne bude rezultata ja cu biti prvi za to da ga mijenjamo, ali pustite da rezultati pokazu.
komparacije radi: kakve je trenerske uspjehe imao Slaven Bilic kad je preuzeo hrvatsku repku... nikakve... ali otisao na evropsko i dobro prosao...
pustite covjeka da radi, ako ode na evropsko kovacemo ga u zvijezde (trenerske, igracki se je davno dokazao), ako zamalo ode ili ne ode noga mu je... rijesena stvar
i samo da naglasim da sam i ja u izboru bio za sergeja, ali kad su izabrali papeta, ima moju podrsku sve dok bude imao rezultate
daj malo se uozbiljite vi veliki stratezi
daj bolan pustite covjeka da radi svoj posao, ako ne bude rezultata ja cu biti prvi za to da ga mijenjamo, ali pustite da rezultati pokazu.
komparacije radi: kakve je trenerske uspjehe imao Slaven Bilic kad je preuzeo hrvatsku repku... nikakve... ali otisao na evropsko i dobro prosao...
pustite covjeka da radi, ako ode na evropsko kovacemo ga u zvijezde (trenerske, igracki se je davno dokazao), ako zamalo ode ili ne ode noga mu je... rijesena stvar
i samo da naglasim da sam i ja u izboru bio za sergeja, ali kad su izabrali papeta, ima moju podrsku sve dok bude imao rezultate
daj malo se uozbiljite vi veliki stratezi
- and
#421 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
svake kvalifikacije od osnivanja saveza mi smo se nadali da ćemo se plasirati i svaki neodlazak bio je neuspjeh,baš kao što bi bio i ovaj.Sigurno je da je pred Sušićem vjerovatno najteži zadatak nego svim ostalim selektorima u istoriji fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Sve osim plasmana na Evropsko prvenstvo 2012. godine smatralo bi se neuspjehom. Takav imperativ, niko prije Papeta nije imao.
bez veze je čovjeku reći,ako se ne plasiraš,razguli.ako čovjek bude radio kako treba ,ako ne bude nekih nebuloza u radu,mislim da mu treba dati povjerenje i u slučaju neuspjeha.to bi mu se već sada trebalo staviti na znanje.
u slučaju plasmana zacementirao bi svoju poziciju.a šta ako onda dobije ponudu od nekog bogatijeg saveza?kako zadržati čovjeka kojem si rekao u startu,ako se ne plasiraš noga.
papetu treba dati podršku,baš kao i ekipi,a za sve zamjerke koje imamo na rad saveza ne trebaju ispaštati selektor,a ni igrači.
- Admir_1984
#422 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mogao je diplomatski odgovoriti, a ne pricati da se ljudi bore za dobrobit fudbalaŠaner wrote:jok eto treba reci da su to sve gamad i da ce uletit kao rambo i sve pobit...pa zar nije neki dan sveti barbarez bio na kafi sa usanovicem?polako ljudi i ciro je govorio da je savez dobar,da je usanovic nevin i opet su ga svi dizali u zvijezde...pape samo neka nas dovede do evropskog a sta izjavljuje u medijama nije toliko bitno...Admir_1984 wrote:Qler wrote:Sad slušam na radio Kameleon-u, Mimo vodi neku emisiju, i kaze bio mu Pape gost na OBN-u. Pitao ga, kaze, kako ce izaci na kraj sa "vukovima" (misleci pri tome na vukove u NS/FS BiH) on mu odgovorio da on tamo nije vidio nikakve vukove nego postene ljude koji se bore za dobrobit BiH i njene repke....
Eto, kaze Mimo samo cu vam toliko reci, a bit ce emisija pa cemo i vidjeti. Pape mi se sve manje svidja, a vi kako hocete..![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Admir_1984
#423 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ti ionako govoris da njih nema ko adekvatno zamjeniti i da se nishta nece rijeshiti njihovim odlaskomcyprus wrote:Ja kako čitam vrle posove ovih "navijača", savez mi se čini sve simpatičniji...
-
ek0
#424 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Po mom misljenju Safet nema pojma o tome sta se desava u reprezentaciji, prije neku noc kada sam ga gledao na BHT-u, totalno je izgledao izgubljen, ne zna ni koga ce pozvati, ni ko igra, zvat' ce one koje mu preporuce . . .
Zbog toga je po meni trebalo izabrati Barbareza jer je "lik" ipak vise ukljucen u "stvari" oko reprezentacije i saveza.
Zbog toga je po meni trebalo izabrati Barbareza jer je "lik" ipak vise ukljucen u "stvari" oko reprezentacije i saveza.
-
HarnagaHarnaga
#425 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Da sam ja selektor kontakt sa medijima sveo bi na najmanju mogucu mjeru. Samo ono sto se mora. Ko ce mi biti pomocinik, kakvi su moji planovi, gdje ce se igrati, koga poznajem a koga ne....znalo bi se tek kad se dogodi.
Da sam ja administrator ovoga foruma automatski bi banirao svakoga onoga ko ruzno govori o Susicu, sve dok ne pocnu kvalifikacije i vide se rezultati.
Definitivno je fudbalski savez BOLJI od polovine ove balavurdije, iako je katastrofalan odnosno odraz drustvenog uredjenja BiH, gdje jedni vuku lijevo, drugi desno, treci pravo pa lijevo....
Sretno PAPE iako vjerujem da se osjecas kao Alisa u zemlji cuda.
Da sam ja administrator ovoga foruma automatski bi banirao svakoga onoga ko ruzno govori o Susicu, sve dok ne pocnu kvalifikacije i vide se rezultati.
Definitivno je fudbalski savez BOLJI od polovine ove balavurdije, iako je katastrofalan odnosno odraz drustvenog uredjenja BiH, gdje jedni vuku lijevo, drugi desno, treci pravo pa lijevo....
Sretno PAPE iako vjerujem da se osjecas kao Alisa u zemlji cuda.