keep it real wrote:milenko wrote:Bosnolog wrote:
,kada vec spominjes fasizam,ekstreme i neprijatelje BiH nesto ne vidim tvoje osude zvanicnika velikosrpske fasisoidne bolesne ideologije zla, vec prizeljkujes uspjeh iste....Ako je za tebe fasizam i bolesnicki postovi prozivanje velikosrpskog fasizma i fasista koji nastavljau sa rasturanjem i tvoje drzave BiH, onda mi ospori argumentima istinu koju iznosim a koja te ocito pogada ,samo da ti kazem da si me pozitivno iznenadio ovom potvrdom BiH kao i tvoje drzave .Ako je od sraca priznajes ,barem dokazi da se boris za nju argumentima a ne deklerativno i privremeno ,jer ne videh iz ranijih postova tvoju ljubav prema Bosni, nije valjda da sam prozvao bosnoljuba,..........

....kad se ljudi zanesu, i prebace svoj zivot u neki drugi svijet...

@ bosnolog
zadnji put si me optuzio da sam ja licno izvrsio genocid nad citavim jednim narodom
onda si pricao o nanosenju dusevnog bola
onda si me optuzio da prizeljkujem otcijepljenje/referendum
jarane kako ti dolazis do takvih zakljucaka ?
ako sam skrenuo paznju na cinjenicu da vecina glasaca u rs glasa za politicare koji bi sutra raspisali referendum da im neko da signal , kako si ti izvukao zakljucak da ja prizeljkujem to.
nikad nisam napisao jedan post gdje prizeljkujem referendum i poslijedice , zgrazavam se na ideju treceg entiteta . podrzavam ideju postepenog napredka i eventualno ukidanje entiteta pod uslovom da vecina gradjana pristane na to jer forsirano ukidanje bi izazvalo jos vece podijele u drustvu i jos veci animozitet prema zajednickoj drzavi .
moje vidjenje buducnosti i politicke situacije bosne i hercegovine se razlikuje od tvog ali ti ne mozes uzeti sebi za pravo da prisvajas nesto sto je zajednicko .
ako mislis da je ljubav prema bih pisanje totalno negativnih postova to je tvoja stvar , ja licno mislim da su konstruktivniji postovi bolji nacin da pokazem svoje misljenje .
izvinjavam se za off topic . ovo je moj zadnji post na ovoj temi .
@real kiperu,kao prvo ja ne znam ko si i sto si,niti mi je poznata tvoja proslost iz 90 tih ,tako da te ne mogu optuzivati za stvari koje ovdje iznosis,tebe pratim kroz tvoje stavove i postove,ako si sebe pepoznao u postovima u kojima osporavam zadrzavanje posljedica rata i ukidanje istih ,trazim povratak svih na svoje,pravedniju i prihvatljivoju BiH z asve njne gradane i etnicke zajednice,iznosim istinu koja se bazira na faktima,presudama i dokazima a koja tebi smeta ili se zbog toga nades uvrijeden a znas i sam da se rezultati velikosrpske politike nece moci zadrzati niti mozemo icu u buducnost opteeceni prosloscu koja se zeli sakriti,zaboraviti,i osporiti od stane iste ideologije koja blokira,opstruira nasu zajednicku buducnost.Nadam se da ce snaga razuma prevladati i da ce se teret proslosti kojim je opterecen prije svega srpski narod u BiH u ime kog je zlo cinjeno radi sebe,svoje a i nase zajednicke buducnosti smoci snage i izaci sa drugacijo platformom od one sto je imalo u poslednjih dvadeset godina.Kada shvtimo da je nasa zajednicka sudbina u buducnosti i da je mozemo imati samo ako budemo rascistili sa prosloscu,procesuirali i osudili zlocince, ideologe i podstrekace,prihvatili zajednicku domovinu BiH u kojoj ce svi imati zagarantovane jednake slobode i prava svakog pojedinca,gradanina i pripadnike etnicke zajednice kao i drugih koji zive u BiH bez etnickog jednostranog i ratom nametnutog aparthejda koji nosi i ime kao i obiljezja smao jednog naroda u kome su gradani druge dvije etnicke zajednice diskrimisani i ponizenei sve godine a iz kojeg takode sele zbog ideologije negiranaj i mrznje sopstvene zemlje koja ce na kraju biti najvise pogubna za istu tu etnicku zajednicu koja ima pravo i treba ostati u svojoj i nasoj zajednickoj drzavi.
Nama treba povratak pravde i vladavina iste u pravno uredenoj i slobodama zagarantovanoj BiH.Moje protivljenej politici koja blokira,opstruira i stagnira drzavu planski,smisljeno slugarski je minimum koji mogu pridonijeti kao gradanin,patriota i neko ko je branio istu kada su bolesni umovi zeljeli njen nestanak kao i jednog naroda.Sa mnom su BiH branili u ARBiH svi gradani i domoljubi,krvareci i dajuci svoje zivote za njen opstanak.Kako ce mo dalje i sto ce biti nasa zajednicka sudbina??? zavisi prije svega od nas samih ali i od MZ.Samo jedno znam da cu ponovo ustati da branim BiH ako neko pokusa da je podijeli ili unisti,ali sam takoda spreman da podrzim da se uredi pravno i organizacijski uz zastitu i graancije jednakosti za sve njene gradane i etnicke zajednice.Takode smatram da Bosnjaci kao najbrojnija etnicka zajednica imaju najodgovorniju ulogu u buducem uredenju zastite i respekta dvuge dvije konstutivne etnicke zajednice kao i ostalih manjina to jest svih nasih gradana.Kada to shvatimo svi onda mozemo prevrnuti novi list i pisati nove stranice zajednicke buducnosti i otkoloniti sve nase nesporazume i prepreke.Ali dok se got ide u susjedstvo po instrukcije za nove BH blokade i destrikcje,prkosi i osporava BiH omalovazavaju zrtve ,negiraju presude i sve ovo sto se planski godinama radi kao kontinuitet BH destrukcije,ja cu se boriti za interes odbrane i opstanka BiH i nalaziti cu se na drugoj strani napsram anti BH destruktvnih snaga i ideologija.
Znaj jedno sto ti mogu sa sigurnoscu reci, kada se u drugom dijelu BiH stvori kriticna masa koja ima drugaciu platformu od one koju vidimo sve ove godine nece biti problem pruziti ruku u zajednickoj gradnji bolje i prosperitetnije zajednicke buducnosti sa svim dobromanjernim snagama BiH,a do tada nasalost imat ce mo ovo sto imamo danas sa tendencijom zaostravanja pa cak i sa nesretnim i tragicnim konsekvencama koje bi se mogle ponoviti nastavkom ovoga sto Dodik radi a sto ce prouzrokovati u skorijoj buducnosti.