Dobrinja stanovi za mlade problemi
-
FLAT3E
#401 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Pozdrav,
Danas je usisavanje stanova na Lameli 1, sutra kreće parket.
Lp
Lp
-
merik
#402 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Super vijesti, je li to znači da je sve drugo završeno na E1, mislim na radijatore, krečenje i sl.FLAT3E wrote:Pozdrav,
Lp
Nekako mi logično da parket dođe kao šlag na tortu.
-
TwistedX
#403 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Otidji malo do stana merik
. Pogledaj da ti sta nisu zeznuli ili nesto. Ipak je stan u izgradnji. Kasno ti je kasnije reagovati. Meni nije gletovanje bilo OK. Bilo nekih neravnina, izbocina i natjerao sam ih ponovo da urade.
-
FLAT3E
#404 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Naravno,
Treba ići i vidjeti stan bar jedanput sedmično. Majstori su svi isti, ne prave baš kao sebi da rade.
Džekos-ovi radnici nemaju ništa protiv i da dođete svaki drugi dan. Lakše je ispraviti sada nego kad počne parket ili kad se bude sve završilo. Ljubazni su i prihvataju sve primjedbe ukoliko ih ima. Ja sam imao primjedbu, ispravljena je za tri dana. Poštujem.
Pozdrav
Treba ići i vidjeti stan bar jedanput sedmično. Majstori su svi isti, ne prave baš kao sebi da rade.
Džekos-ovi radnici nemaju ništa protiv i da dođete svaki drugi dan. Lakše je ispraviti sada nego kad počne parket ili kad se bude sve završilo. Ljubazni su i prihvataju sve primjedbe ukoliko ih ima. Ja sam imao primjedbu, ispravljena je za tri dana. Poštujem.
Pozdrav
-
photo
#405 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
ima li kakav tlocrt stanova u zgradi koja se sada gradi? trebaju mi stanovi od 60 i 66m2.
pokusavao sam da nadjem negdje na netu ali ne mogu da nadjem.
Hvala.
pokusavao sam da nadjem negdje na netu ali ne mogu da nadjem.
Hvala.
-
Richard Peti
-
photo
#407 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
hvala ti puno, dzemo
-
zonbirile
#408 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
----------------------------------FLAT3E wrote:Naravno,
Pozdrav
Ako đekos radi nemaš problema,kupe svaki dan majstore sa Sebilja
-
Orhideja_1
#409 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Ako đekos radi nemaš problema,kupe svaki dan majstore sa Sebilja[/quote]
Strašno me nervirate vi koji samo nešto kukate, žalite se, niko i ništa vam ne valja, za sve i svašta nađete manu ... izvadite ruke iz š.u.p.k.a. i privrijedite. Prijatelju zasuci rukave, pljuni u šake i prihvati se posla, napravi sebi kuću, zdradu, vikendicu, na volju ti šta god hoćeš i onda ćeš biti 100% siguran da je to savršeno urađeno jer si ti najbolji majstor, a ne kao ovi sa Sebilja.
Strašno me nervirate vi koji samo nešto kukate, žalite se, niko i ništa vam ne valja, za sve i svašta nađete manu ... izvadite ruke iz š.u.p.k.a. i privrijedite. Prijatelju zasuci rukave, pljuni u šake i prihvati se posla, napravi sebi kuću, zdradu, vikendicu, na volju ti šta god hoćeš i onda ćeš biti 100% siguran da je to savršeno urađeno jer si ti najbolji majstor, a ne kao ovi sa Sebilja.
-
TwistedX
#410 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Ako sam platio neku cijenu za koju su mi rekli da dobijem kucu, onda to i moram dobiti. Nisam platio za mercedesa a da dobijem istog bez guma. Kad ti budes iskesirao 95000 KM onda cu te vidjeti, ili si mozda "babin sin" pa ti to nije problem i imas para na bacanje (ja ih nemam).Orhideja_1 wrote:Ako đekos radi nemaš problema,kupe svaki dan majstore sa Sebilja
-
Orhideja_1
#411 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Apsolutno se slažem sa tobom. Moja opaska se nije odnosila na tebe, ali ako si se pronašao nije moj problem. Za tvoju informaciju moj babo je penzioner, radnička klasa, i da iskeširala sam 95 000 KM za stan i to u decembru 2010 zadnjom ratom, zavalila se u dugoročni kredit, a gle još uvijek nisam dobila taj svoj mercedes, evo čekam već četiri mjeseca i čekat ću još najmanje dva. Obilazim stan jednom sedmično, i tražim da rade kako treba i tražim da izvrše izmjene koje opet ja doplačujem. Ja prihvatam konstruktivna rješenja, savjete onih koji nisu kupili ili jesu kupili stan na ovoj lokaciji, a ne prihvatam neumjesna isprazna šanerska možda bih mogla reči i zavidna "dobacivanja" pojedinaca. Evo ti si moj budući komšija, pa evo da te pitam kako vratiti tvoj i moj uložen novac od Fonda za videofon koji neće biti ugrađen, a stoji u ugovoru da će isti biti ugrađen. Potpisali i ti i ja.TwistedX wrote:Ako sam platio neku cijenu za koju su mi rekli da dobijem kucu, onda to i moram dobiti. Nisam platio za mercedesa a da dobijem istog bez guma. Kad ti budes iskesirao 95000 KM onda cu te vidjeti, ili si mozda "babin sin" pa ti to nije problem i imas para na bacanje (ja ih nemam).Orhideja_1 wrote:Ako đekos radi nemaš problema,kupe svaki dan majstore sa Sebilja
-
TwistedX
#412 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Nije mi bila namjera nesto naprdivati ili tako, ali nakon toliko polemika o neispravnosti po stanovima malo mi nije bilo korektno kako si napisala.
Ja nisam dobio nikakvu informaciju da nece biti ugradjen. Ja sam ih vec tuzio za staklo, ostane li tako nije mi problem dodati i za videofon.
Kolega i ja smo vec krenuli sa tuzbama. Da je moguce sve stanare okupiti i jednu veliku tuzbu pokrenuti to bi drugacije bilo odmah.
Ja nisam dobio nikakvu informaciju da nece biti ugradjen. Ja sam ih vec tuzio za staklo, ostane li tako nije mi problem dodati i za videofon.
Kolega i ja smo vec krenuli sa tuzbama. Da je moguce sve stanare okupiti i jednu veliku tuzbu pokrenuti to bi drugacije bilo odmah.
-
zonbirile
#413 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Orhideja_1 wrote:Ako đekos radi nemaš problema,kupe svaki dan majstore sa Sebilja
Strašno me nervirate vi koji samo nešto kukate, žalite se, niko i ništa vam ne valja, za sve i svašta nađete manu ... izvadite ruke iz š.u.p.k.a. i privrijedite. Prijatelju zasuci rukave, pljuni u šake i prihvati se posla, napravi sebi kuću, zdradu, vikendicu, na volju ti šta god hoćeš i onda ćeš biti 100% siguran da je to savršeno urađeno jer si ti najbolji majstor, a ne kao ovi sa Sebilja.[/quote]
---------------------------------------------
ako na mene aludiraš ja sve to već uradio i šta sad.Vrijeme će pokazati kvalitet novoizgrađenih stanova
-
FLAT3E
#414 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Pozdrav,
Na lameli E1 počeli parketi. postavljeni na 7 i 8 spratu u nekoliko stanova, brušenje i lakiranje iduće sedmice. Dva šlepera pločica stižu next week, tako da će se sva keramika početi užurbano postavljati na svim lamelama. Unutrašnja stolarija napreduje, postavlja se. Fasada na E1 i E2 je završena a na E3 bi trebala biti završena brzo. To je sto sam vidio.
Lp
Na lameli E1 počeli parketi. postavljeni na 7 i 8 spratu u nekoliko stanova, brušenje i lakiranje iduće sedmice. Dva šlepera pločica stižu next week, tako da će se sva keramika početi užurbano postavljati na svim lamelama. Unutrašnja stolarija napreduje, postavlja se. Fasada na E1 i E2 je završena a na E3 bi trebala biti završena brzo. To je sto sam vidio.
Lp
- novi.dan.nova.nafaka
#415 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Mene su jučer zvali za tuš kabinu: da provjere jesmo li definitivno odlučili za nju umjesto kade. Lijepo bi bilo da neko ponešto uspije i slikati...FLAT3E wrote:Pozdrav,
Lp
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#416 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Na drugoj temi drugog podforuma čovjek izjavi i ovo:

Imaju li diskutanti na ovoj temi ikakvih saznanja o ugradnji otrovnog i zabranjenog azbesta u novogradnjama u Sarajevu?frngla wrote:ja, dobro evo, umire nam dnevno 100000 ljudi u BiH od mesa... 50% zgrada u sarajevu sadrzi azbest u izgradnji i ti meni pricas o kravama s genom za poticaj rasta... svasta
edit: blago tebi kad ti je to briga...
-
FLAT3E
#417 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Hi,
Mislim da Džekos nije ugrađivao Azbest u ovoj zgradi. Nisam građevinac ali mi se čini da se azbestne ploče koriste za fasade, što kod ove zgrade nije slučaj. Pratio sam izgradnju skoro od početka. Ovdje je samo beton, ciglani blokovi i stiropol. Mislim da nema bojazni za to u našem slučaju.
Hajmo građevinci, dajte svoje stručno mišljenje o ovom.
Lp
Mislim da Džekos nije ugrađivao Azbest u ovoj zgradi. Nisam građevinac ali mi se čini da se azbestne ploče koriste za fasade, što kod ove zgrade nije slučaj. Pratio sam izgradnju skoro od početka. Ovdje je samo beton, ciglani blokovi i stiropol. Mislim da nema bojazni za to u našem slučaju.
Hajmo građevinci, dajte svoje stručno mišljenje o ovom.
Lp
-
neki
#418 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Azbest se zadnjih 25 godina uopste ne koristi u izgradnji, potpuno je izbacen iz upotrebe i skoro je nemoguce i naci na trzistu proizvode koji ga sadrze a kamoli ugradjivati ih na objekat.
Stara gradnja je druga prica
Stara gradnja je druga prica
-
zonbirile
#419 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
-----------------------------PipiDugaDevetka wrote:Na drugoj temi drugog podforuma čovjek izjavi i ovo:Imaju li diskutanti na ovoj temi ikakvih saznanja o ugradnji otrovnog i zabranjenog azbesta u novogradnjama u Sarajevu?frngla wrote:ja, dobro evo, umire nam dnevno 100000 ljudi u BiH od mesa... 50% zgrada u sarajevu sadrzi azbest u izgradnji i ti meni pricas o kravama s genom za poticaj rasta... svasta
edit: blago tebi kad ti je to briga...
![]()
![]()
![]()
na Višnjiku prije rata na krovovima bio Salonit i trolovi zamjenili novim.Gdje ga nađoše,boga pitaj.Jebo građevine,pola Sarajeva pije vodu iz azbestnih cijevi
- madner
#420 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Strucnjak, azbest u vodovodnim cijevima nije opasan po zdravlje.
-
zonbirile
#421 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
opet Bosna i bosanci protiv cijelog svijeta.A zašto molim lijepo.Pa Vodovod kao prioritet stavlja tu reparaciju na dnevni red i to zbog zdravlja zamorčića.
- madner
#422 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Azbestne cijevi su svugdje u svijetu jos u kanalizaciji i vodovodu. Azbest je opasan kada se moze udisati.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#423 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
¸madner wrote:Azbestne cijevi su svugdje u svijetu jos u kanalizaciji i vodovodu. Azbest je opasan kada se moze udisati.
Tvrdim da kada je vodovodna cijev od azbestnog cementa oštećena, pa se krune mikroskopski sitne dlačice azbesta sa njih, onda je veoma opasan azbest.
Zašto je Slovenija prekopana da bi zamijenili ove cijevi?
Zašto se u Sarajevu mijenjaju vodovodne cijevi (Slučaj kada je procurio plin u Ulici Z. beretki blizu UPI zgrade)?
Pogledati na web. stranici da je VIK dugoročno isplanirao zamjenu ovih cijevi.
- madner
#424 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Tacno je da se stavljaju drugacije kada se ostete, ali srednji zivotni vijek cijevi je cini mi se 80 godina. Ne znam zasto je Slovenija prokopana, Austrija nije.
-
neki
#425 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Azbest popijen nije ni blizu opasan kao udahnut, azbestoza se npr ne moze dobiti pijenjem vode zagadjene azbestnim vlaknima. Tako da je prica sa opasnostima od azbestnih cijevi za vodovod preuvelicana. Posebno ako cijevi nisu ostecenemadner wrote:Tacno je da se stavljaju drugacije kada se ostete, ali srednji zivotni vijek cijevi je cini mi se 80 godina. Ne znam zasto je Slovenija prokopana, Austrija nije.