E vako', ostavi pola za mene a pola odnesi za Dudua,arzuhal wrote:fatamorgana wrote:Hajd' sad napiši još jedan kvazi inteletualističko- filozofski pamflet za polupismene,
da li vas je strah od smrti?
- fatamorgana
#401 Re: da li vas je strah od smrti?
- arzuhal
#402 Re: da li vas je strah od smrti?
Nije beg cicija, samo ti udri 
- fatamorgana
#403 Re: da li vas je strah od smrti?
Nema više begova prijatelju, živiš u pluskvamperfektu ....
- arzuhal
#404 Re: da li vas je strah od smrti?
A ti u bukvalizmu (obično to spočitavaju 'vehabijama'fatamorgana wrote:Nema više begova prijatelju, živiš u pluskvamperfektu ....
- fatamorgana
#405 Re: da li vas je strah od smrti?
Kako samo brzo spadne glazura ovim turbofolkerima, 
- arzuhal
#406 Re: da li vas je strah od smrti?
Sluša, k'o jaranu da ti kažem: što se tiče te tvoje svakodnevne borbe sa nefsom - okani se ti ćorava posla, nije to za tebe. Ili, ako baš misliš da to trebaš činiti, onda se okani pisanja na forumu. Nemoj jedno potirat drugim. Poštujem ja tu tvoju želju, al' nema ništa od želja...fatamorgana wrote:Kako samo brzo spadne glazura ovim turbofolkerima,
- fatamorgana
#407 Re: da li vas je strah od smrti?
Sačuvaj me Bože od ovakvih šestoaprilskih vjernika ....
- arzuhal
#408 Re: da li vas je strah od smrti?
Vidi nešto...Sve ovo što ti sad pišeš ne pišeš zato što sam ja uvrijedio neko učenje koje ti slijediš pa ti krivo, nego zato što se ti nečim nalaziš uvrijeđen osobno, povrijeđen ti je ego. I onda pričaš kako se boriš protiv ega? Pusti ba to...Ja, naprimjer, nigdje ne kvalificiram budizam negativno, a ti voliš o islamu pričati svašta, na bilo kojoj temi, mada sam priznaješ da islam ne poznaješ dovoljno. Imaš tu neku potrebu da nešto, kao, poentiraš svojim kratkim postovima. Razumijem. Nekad ti to i pođe za rukom, najčešće ne.fatamorgana wrote:Sačuvaj me Bože od ovakvih šestoaprilskih vjernika ....
Dosta raje ti je već skrenulo pažnju na tu tvoju strast da se margarinski miješaš u svaku temu koja govori nešto o islamu, ali ti nemaš dovoljno svijesti da to i uvidiš, pa samo goniš po svom, vjerujući da će se ta tvrdoglavost nekako pretvoriti u nešto vrijedno i značajno. Neće, ali ti ćeš opet nastaviti tako.
Bespotrebno provociraš ljude samo zato što vjeruju tako kako vjeruju. Ne valja ti to. Ja se samo nadam da ne dobacuješ neprestano tim ljudima, vjernicima koje poznaješ i za koje kažeš kako su dobri, kao što to ovdje činiš...
- BHF_Manijak
#409 Re: da li vas je strah od smrti?
Nedavno je postotak stajao, najvise postova frajer ima ispisanih na podforumu "religija", a deklarise se kao neko ko ne vjeruje. Postovi obicno budu sa ogronom dozom cinizma i ironije, iako se nerijetko pretvara da zaista tako misli...Nekome o egu prica, a ustvari jedini kojem je povrijedjen ego je on itd...
- fatamorgana
#410 Re: da li vas je strah od smrti?
Drago mi je da pratis moje postove, ja tvoje rjedje ....BHF_Manijak wrote:Nedavno je postotak stajao, najvise postova frajer ima ispisanih na podforumu "religija", a deklarise se kao neko ko ne vjeruje. Postovi obicno budu sa ogronom dozom cinizma i ironije, iako se nerijetko pretvara da zaista tako misli...Nekome o egu prica, a ustvari jedini kojem je povrijedjen ego je on itd...
- fatamorgana
#411 Re: da li vas je strah od smrti?
Arzo, sa ba se mozes komotno obracati onima koji s tobom dijele slican vokabular, 
- Diwan
#412 Re: da li vas je strah od smrti?
@ nin
ti si se malo dječko iznerviro, ali nisam znao da se ban dobija iz razloga što nekome ne daš odgovor, ili barem kakav on želi. ja tebi uvijek dajem odgovore, ali što oni nisu po tvom čejfu, meni je stvarno žao
ja nisam ti, ti nisi ja, i hvala Bogu da je tako.
I vozdra
ti si se malo dječko iznerviro, ali nisam znao da se ban dobija iz razloga što nekome ne daš odgovor, ili barem kakav on želi. ja tebi uvijek dajem odgovore, ali što oni nisu po tvom čejfu, meni je stvarno žao
ja nisam ti, ti nisi ja, i hvala Bogu da je tako.
I vozdra
- NIN
#413 Re: da li vas je strah od smrti?
Banned user for reason “trolanje”
» Diwan
14 dana
» Diwan
14 dana
-
Mr. Brightside
#414 Re: da li vas je strah od smrti?
jesi mu rek'ofatamorgana wrote:Arzo, sa ba se mozes komotno obracati onima koji s tobom dijele slican vokabular,
- Melanholik
#415 Re: da li vas je strah od smrti?
ljudi su takvi da se uvijek trude da pridobiju pristalice za njihovo tumačenje. zato što su valjda ubijeđeni da će broj ljudi koji vjeruju u istu stvar kao i oni učiniti da ona postane stvarnost. 
- citadela
#416 Re: da li vas je strah od smrti?
Ejs,. Koje je tvoje tumacenje onoga sto me strah izgovoriti iz naslova teme?Melanholik wrote:ljudi su takvi da se uvijek trude da pridobiju pristalice za njihovo tumačenje. zato što su valjda ubijeđeni da će broj ljudi koji vjeruju u istu stvar kao i oni učiniti da ona postane stvarnost.
fatamorgana wrote:Drago mi je da pratis moje postove, ja tvoje rjedje ....BHF_Manijak wrote:Nedavno je postotak stajao, najvise postova frajer ima ispisanih na podforumu "religija", a deklarise se kao neko ko ne vjeruje. Postovi obicno budu sa ogronom dozom cinizma i ironije, iako se nerijetko pretvara da zaista tako misli...Nekome o egu prica, a ustvari jedini kojem je povrijedjen ego je on itd...
A ne bih bas rekao da su ti postovi sa nekim cinizmom, obicno ostanu samo na nekom pokusaju .... necega .
- Melanholik
#417 Re: da li vas je strah od smrti?
ma znaš kako se kaže... nije me strah smrti, samo se nadam da neću biti tu kada dođe. 
- Melanholik
#418 Re: da li vas je strah od smrti?
i još ću da citiram Said Nursija, što mi uvijek naumpade kod ovih tema.
"Čovjek nije došao na ovaj svijet radi uživanja i zabave i odavao se zadovoljstvu i udobnosti, nego je ovdje došao kako bi trgujući ogromnim kapitalom koji mu je pri ruci, a to je njegov život, zaradio sreću vječnog i trajnog življenja."
a da me strah, jeste. iako pokušavam biti svjesna tog cilja stvaranja i vrijednosti čovjeka, nekad nisam svjesna ničega. mada, sve je to na kraju krajeva, žetva.
"Čovjek nije došao na ovaj svijet radi uživanja i zabave i odavao se zadovoljstvu i udobnosti, nego je ovdje došao kako bi trgujući ogromnim kapitalom koji mu je pri ruci, a to je njegov život, zaradio sreću vječnog i trajnog življenja."
a da me strah, jeste. iako pokušavam biti svjesna tog cilja stvaranja i vrijednosti čovjeka, nekad nisam svjesna ničega. mada, sve je to na kraju krajeva, žetva.
- HAVANA
#419 Re: da li vas je strah od smrti?
Smrzo sam se ko ckapi i sad me malo strah da ne skiknem
Hoce li me ko tamo pripazit sto sam volko snijega ocistio
- BHF_Manijak
#420 Re: da li vas je strah od smrti?
Ma ne pratim ziv bio, nevidjeni trol koji nikad nista ozbiljno ne napise sem recenice-dvije u kojima se trudi da nekome sukne, podhebaje ili nesto slicno, a rijetko mu kad uspije sem sto temu minira...fatamorgana wrote:Drago mi je da pratis moje postove, ja tvoje rjedje ....BHF_Manijak wrote:Nedavno je postotak stajao, najvise postova frajer ima ispisanih na podforumu "religija", a deklarise se kao neko ko ne vjeruje. Postovi obicno budu sa ogronom dozom cinizma i ironije, iako se nerijetko pretvara da zaista tako misli...Nekome o egu prica, a ustvari jedini kojem je povrijedjen ego je on itd...
- medvjed23
#421 Re: da li vas je strah od smrti?
hoće...HAVANA wrote:Smrzo sam se ko ckapi i sad me malo strah da ne skiknem![]()
budući da si se smrzo, smjestiće te na jedno, blago rečeno, toplo mjesto
- fatamorgana
#422 Re: da li vas je strah od smrti?
Šta ima Armine ba,Mr. Brightside wrote:jesi mu rek'ofatamorgana wrote:Arzo, sa ba se mozes komotno obracati onima koji s tobom dijele slican vokabular,
- fatamorgana
#423 Re: da li vas je strah od smrti?
Objektivno, više me strah od primitivizma nego od smrti. Smrt je u svakom slučaju neizbježna, niko, ni star ni mlad ne zna kad ona može doći, ali u svakom slučaju moguće je pobijediti, prevazići taj prirodni, moćni, atavistički strah, mnogi su to postigli, i tzv. "duhovnjaci" i ljudi iz svakodnevnog života.
To se može desiti za nekoga u jednom trenu a opet za druge postepeno (mislim na oslobođenje od straha).
Uglavnom, kako se postepeno oslobađa tog straha u vlastitom životu time se osjeća autentičnije i slobodnije za življenje.
To se može desiti za nekoga u jednom trenu a opet za druge postepeno (mislim na oslobođenje od straha).
Uglavnom, kako se postepeno oslobađa tog straha u vlastitom životu time se osjeća autentičnije i slobodnije za življenje.
- Obskurni
#424 Re: da li vas je strah od smrti?
Kad dođe moje vrijeme, ja cu rado da odigram partiju šaha sa likom na mom avataru 
- despina
#425 Re: da li vas je strah od smrti?
Obskurni wrote:Kad dođe moje vrijeme, ja cu rado da odigram partiju šaha sa likom na mom avataru
to znači da bi igrao partiju sa "the death itself".