da zapalimo po cigar?
@kristijana
woman, get a vice
nema veze, negativci pokupe dobre trebe...sanabe wrote:Eto, sad sam i negativac![]()
sanabe wrote:Eto, sad sam i negativac![]()
Lakat Jebić wrote:nema veze, negativci pokupe dobre trebe...sanabe wrote:Eto, sad sam i negativac![]()
al to tebi nista ne znaci
![]()
![]()
jadna vasa djecaHAVANA wrote:Lakat Jebić wrote:nema veze, negativci pokupe dobre trebe...sanabe wrote:Eto, sad sam i negativac![]()
![]()
![]()
E ovaj me utješi malo![]()
To sam uspioal i ona puši
![]()
eto, jos i utjecajanHAVANA wrote:Lakat Jebić wrote:nema veze, negativci pokupe dobre trebe...sanabe wrote:Eto, sad sam i negativac![]()
![]()
![]()
E ovaj me utješi malo![]()
To sam uspioal i ona puši
![]()
Gdje ovo nabavigumifufna wrote:Pusim ,ali koliki mi je ......................upaljac![]()
Ma tebi treba dati plaketu za najvećeg legalistu svijeta (poštuješ sve propise u vezi sa pušenjem), bolji si i od nas koji ne pušimosanabe wrote:ja pushim za se![]()
, ne smetam drugima, ne pushim na ulici, niti gdje se ne smije, u svojoj kuci da i u lokalima gdje je dozvoljano, eventualno u kakvoj bashti,dakle dok ne uvedu zakon soory, jbg
i ja tebe našLA a ne NASHOsanabe wrote:iz dna duše wrote:Ma tebi treba dati plaketu za najvećeg legalistu svijeta (poštuješ sve propise u vezi sa pušenjem), bolji si i od nas koji ne pušimosanabe wrote:ja pushim za se![]()
, ne smetam drugima, ne pushim na ulici, niti gdje se ne smije, u svojoj kuci da i u lokalima gdje je dozvoljano, eventualno u kakvoj bashti,dakle dok ne uvedu zakon soory, jbg
![]()
vidi ovoga, mene nasho![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pa shta hocete?![]()
![]()
![]()
i nisam bolji, nego sam bolja![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
OK, bahat sam i bezobrazan. Sjedi u kuci i ne tushi. Upucen sam, zakon postoji, ali nije uskladjen i ne primjenjuje se. Nisam cool sa cigaretom, uzivam u njoj i nimalo me ne zanima sta drugi misle o tome. Pusit cu dok ne pozelim prestati. Eto! Zavrsena prica. Tvoje gluposti, uvrede i iritantnost nisu vrijedni slova na monitoru.Kristijana wrote:Evo teme gdje piše da li postoji zakon ili ne.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=76619
Lorde, uopšte nisi upućen. I ne samo to,nego si i bahat - da ostanem sjediti u kući ako mi smeta? Stvarno je jadno kako razmišljaš, ta sebičnost je nevjerovatna. A u svemu tome ukazuješ da sam ja ta koja nekoga gnjavi, ali ne zagađujem ja okolinu i ne trujem ja druge ljude. Da ponovim pošto ti nikako da ukapiraš: činjenice govore same za sebe.
Umorna sam i od ljudi koji se puvakaju svojim porocima. Kad ćete shvatiti da niste cool jer pušite i još to naglašavate? Ispadate smiješni, meni i svima koji poštuju svoj organizam i ne tretiraju ga kao kantu za otpatke. Vi biste i prestali, ali se bojite pišljivih 10 dana detoksikacije. I umjesto da izdržite tih deset dana manjih muka stavljate na kocku svoju budućnost, zdravlje, život, oduzimate sebe svojoj porodici 10 godina prije vremena...
Lako je sad, dok ste mladi i nema još vidljivih problema. Ali, život jest kratak i mnoge, kad im se najviše živi, stigne naplata. Ti bi eto i prestao, ali kad ti odlučiš. Utvaraš sebi da imaš kontrolu nad svojim porokom ( ti si taj koji je odlučio da želi početi pušiti, ti si taj koji će odlučiti da li i kad prestati ) a zapravo porok kontroliše tebe. Ti sebi stvaraš iluziju da si ti gospodar situacije, ali nisi, jer ovisiš o nečemu što nije nasušna ili prirodna potreba organizma. I tih 7- 10 godina daješ cigaretama tek tako, kao da su ništa. Zamisli da te neko krivo optuži i odeš u zatvor na 7 godina. To ti se ne bi svidjelo, zar ne? Naravno, niko ne zna hoće li stradati od nečeg drugog, ali zbog neizvjesnosti života ne trebamo udarit brigu na veselje i ponašati se kao da sutra ne postoji.
I ne znam da li vam je ko rekao, ali prilično vam smrdi iz usta. Koliko god ih prali. Uvijek vam smrdi iz usta. Drugi vam to ne govore iz čiste kurtoazije.Ali, vrijeme je da se ovo objelodani.
![]()
Nedostatak argumenata, a?lord-executioner wrote: OK, bahat sam i bezobrazan. Sjedi u kuci i ne tushi. Upucen sam, zakon postoji, ali nije uskladjen i ne primjenjuje se. Nisam cool sa cigaretom, uzivam u njoj i nimalo me ne zanima sta drugi misle o tome. Pusit cu dok ne pozelim prestati. Eto! Zavrsena prica. Tvoje gluposti, uvrede i iritantnost nisu vrijedni slova na monitoru.
i necu viseKristijana wrote:Nedostatak argumenata, a?lord-executioner wrote: OK, bahat sam i bezobrazan. Sjedi u kuci i ne tushi. Upucen sam, zakon postoji, ali nije uskladjen i ne primjenjuje se. Nisam cool sa cigaretom, uzivam u njoj i nimalo me ne zanima sta drugi misle o tome. Pusit cu dok ne pozelim prestati. Eto! Zavrsena prica. Tvoje gluposti, uvrede i iritantnost nisu vrijedni slova na monitoru.![]()
Mislim da vrijeđaš upravo - ti. Ali, mene ne možeš uvrijediti na ovoj temi da se na glavu postaviš, jer, kao što rekoh, ja sam u pravu. I to i ti znaš, jasno. Želim ti sve najbolje kad se odlučiš prestati i preći u nepušački tabor.![]()
Naravno da uživaš u njoj, ali to je lažno i ne uživaš zaista, uživa tvoja ovisnost, i kad to shvatiš sam ćeš prestati. Meni nije cilj da nekog gnjavim, cilj je da mene ne gnjave ( pušači na javnim mjestima ).
sanabe, ma ja onako pitam da li planiraš prestati, i mislim da svako za sebe treba da odluči kad će prestati, što prije to bolje naravno, da ti se organizam stigne očistiti. A ne znam ni ja kako prestati, ima tih nekih knjiga i fazona, a da li pomažu pojma nemam. Teško je skinuti se s bilo čega što stvara ovisnost (ja se skinula sa šećera, jedva). A super što ovu raspravu ne shvaćaš osobno, jer baš kao što sam napisala nema to veze sa osobnošću, to je samo loša navika a ne dio ličnosti.
Pikaboo wrote:Uf kako bi ja sad jednu uz kafu
pratimcallmethebreeeze wrote:bio sam prestao, sad sam poceo, bas mi je super. odoh jos jednu zapaliti.
Prica mi tetka kako joj je kcerka preporucila knjigu da procita u nadi da ce prestati pusiti.callmethebreeeze wrote:bio sam prestao, sad sam poceo, bas mi je super. odoh jos jednu zapaliti.
Vise od tri mjeseca bez cigara ,al' mi je ovih dana zamirisala pravo.Nema sanse da je zapalim.Gospoda Ministarka wrote:Pikaboo wrote:Uf kako bi ja sad jednu uz kafu![]()
![]()
Pikaboo nam je vise od 2 mj. bez cigara koliko se ja sjecam![]()
Inace pusaci kazu da ih pocnu smarati oni koji prestanu, pa jednostavno ljudi shvate prednosti i zele ih podijeliti sa vama. Pusila sam ja mislim 4-5 god prestala prosle godine 01. augusta, bez ikakvog planiranja, samo ih ostavila na stolu nisam ih htjela ponijeti sa sobom i tako je pocelo... zaista nemam nikakvu namjeru da ponovo zapalim pa ni uz kafu.