Pušite li cigarete?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Pušite li cigarete?

1. Da
169
44%
2. Ne
214
56%

Total votes: 383

Lakat Jebić

#401 Re: Pušite li cigarete?

Post by Lakat Jebić »

@lord

da zapalimo po cigar? :mrgreen:

@kristijana

woman, get a vice :D :D
HAVANA

#402 Re: Pušite li cigarete?

Post by HAVANA »

Evo kontam još jednu i odoh spavat...
Lakat Jebić

#403 Re: Pušite li cigarete?

Post by Lakat Jebić »

sanabe wrote:Eto, sad sam i negativac :roll: :skoljka:
nema veze, negativci pokupe dobre trebe... :D al to tebi nista ne znaci :-) :-) :evil:
HAVANA

#404 Re: Pušite li cigarete?

Post by HAVANA »

Moja besana što nas nareziliše zadnjih dana :lol: :lol:

Poklopiše se teme...ja sa malom tetovažom,mindjuša u uhu,pušim,pijem,ćafir :shock: :cry: qrcu ja ne valjam :lol:

Ona mi kaže neću moć oplodit ženu :lol: ona neću moć vaspitat djecu :cry: onaj da ću gorit anamo... :shock: :lol:
HAVANA

#405 Re: Pušite li cigarete?

Post by HAVANA »

Lakat Jebić wrote:
nema veze, negativci pokupe dobre trebe... :D al to tebi nista ne znaci :-) :-) :evil:

E ovaj me utješi malo :lol:
To sam uspio :-D al i ona puši :shock: :cry:
Cholina_Lokica

#406 Re: Pušite li cigarete?

Post by Cholina_Lokica »

HAVANA wrote:
Lakat Jebić wrote:

jadna vasa djeca :(
Lakat Jebić

#407 Re: Pušite li cigarete?

Post by Lakat Jebić »

HAVANA wrote:
Lakat Jebić wrote:

eto, jos i utjecajan :D
ako je već pusila kad ste se upoznali, presuti
Kristijana

#408 Re: Pušite li cigarete?

Post by Kristijana »

Evo teme gdje piše da li postoji zakon ili ne.

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=76619

Lorde, uopšte nisi upućen. I ne samo to,nego si i bahat - da ostanem sjediti u kući ako mi smeta? Stvarno je jadno kako razmišljaš, ta sebičnost je nevjerovatna. A u svemu tome ukazuješ da sam ja ta koja nekoga gnjavi, ali ne zagađujem ja okolinu i ne trujem ja druge ljude. Da ponovim pošto ti nikako da ukapiraš: činjenice govore same za sebe.

Umorna sam i od ljudi koji se puvakaju svojim porocima. Kad ćete shvatiti da niste cool jer pušite i još to naglašavate? Ispadate smiješni, meni i svima koji poštuju svoj organizam i ne tretiraju ga kao kantu za otpatke. Vi biste i prestali, ali se bojite pišljivih 10 dana detoksikacije. I umjesto da izdržite tih deset dana manjih muka stavljate na kocku svoju budućnost, zdravlje, život, oduzimate sebe svojoj porodici 10 godina prije vremena...

Lako je sad, dok ste mladi i nema još vidljivih problema. Ali, život jest kratak i mnoge, kad im se najviše živi, stigne naplata. Ti bi eto i prestao, ali kad ti odlučiš. Utvaraš sebi da imaš kontrolu nad svojim porokom ( ti si taj koji je odlučio da želi početi pušiti, ti si taj koji će odlučiti da li i kad prestati ) a zapravo porok kontroliše tebe. Ti sebi stvaraš iluziju da si ti gospodar situacije, ali nisi, jer ovisiš o nečemu što nije nasušna ili prirodna potreba organizma. I tih 7- 10 godina daješ cigaretama tek tako, kao da su ništa. Zamisli da te neko krivo optuži i odeš u zatvor na 7 godina. To ti se ne bi svidjelo, zar ne? Naravno, niko ne zna hoće li stradati od nečeg drugog, ali zbog neizvjesnosti života ne trebamo udarit brigu na veselje i ponašati se kao da sutra ne postoji.

I ne znam da li vam je ko rekao, ali prilično vam smrdi iz usta. Koliko god ih prali. Uvijek vam smrdi iz usta. Drugi vam to ne govore iz čiste kurtoazije. :lol: Ali, vrijeme je da se ovo objelodani. :D

ciciban, Kastro govori satima, meni za post treba manje od po sata, čak i ako je duži post. Nekad su ovako dugi postovi bili normala... :zoka:

sanabe, nisi ti negativka jer pušiš, ja sve govorim općenito ovdje. I mnogi meni dragi ljudi, familija itd. su pušači, i ne svrdlam ih previše, nego umjereno, ali treba razdvojiti kritiku osobe od kritike ponašanja ili ovisnosti. Dakle, negativci su svi pušači kad puše na javnom mjestu. Naravno, kod nas zakon :zzzz: pa s tog aspekta i niste krivi, ali ja da sam pušač trudila bih se da ne smetam drugima - to je poenta i ono zašto me iritira Lordov stav Mi smo glavni, a vi mrš kući, ako vam se ne sviđa. :twisted:
bez_ideje

#409 Re: Pušite li cigarete?

Post by bez_ideje »

To je taj bolesni egoizam ljudi koji nece da prihvate da ugrozavaju drugoga.....pa majkumu,ne odvrnes muziku do daske u pola noci da ne smetas komsijama,ne bacas saksije sa prozora da ne pogodis nekoga .....
Udjem danas u zuti taksi,scena ko iz filmova,ne vidi se unutrasnjost auta od dima,a ono sto upada u oci,nisu jedna,nego DVIJE velike naljepnice-pusenje nije dozvoljeno. :-? Zamolim covjeka da ugasi cigaru,a on ce meni ...tek sam je zapalio ...Sreca,za 3 minute sam stigla......pa nije bilo vremena za veci incident ! Smrdi...odvratno smrdi i auto i ja,nakon samo 5 minuta unutra :x
Nece niko voditi brigu o tudjem zdravlju.....al nece ni dati da se ugrozava njegovo.
Ja nisam nerealna da mislim da ce ljudi ovdje preko noci shvatiti da nemaju pravo da ugrozavaj druge ....ali od necega se mora krenuti ,ja ne vidim tu zabranu pusenja u institucijama....puse na fakultetima,u domovima zdravlja,kancelarijama.... :roll: :roll: :roll: :roll:
Kristijana

#410 Re: Pušite li cigarete?

Post by Kristijana »

bez_ideje, baš si to dobro opisala, bolesni egoizam. :thumbup:

Taj taksista je bezobrazan, a u autu smrdi triput gore nego bilo gdje drugo, može i pozliti nepušaču kad se vozi u zadimljenom autu. :cry:
Najbolje je ne sjedati u takve taksije nego naći drugi, danas ih ima zaista puno po ulicama i bolje ostavit pare kod taksiste nepušača. :D

Nema promjene preko noći, ali mikro borbe treba voditi, svako ponaosob. Nepušači protiv pušenja na javnim mjestima, a pušači bitku sami sa sobom da prestanu.

sanabe, je l' ti planiraš prestati?
red387

#411 Re: Pušite li cigarete?

Post by red387 »

gumifufna wrote:Pusim ,ali koliki mi je ......................upaljac :D

Image
Gdje ovo nabavi :D
iz dna duše

#412 Re: Pušite li cigarete?

Post by iz dna duše »

sanabe wrote:ja pushim za se 8) :D , ne smetam drugima, ne pushim na ulici, niti gdje se ne smije, u svojoj kuci da i u lokalima gdje je dozvoljano, eventualno u kakvoj bashti,dakle dok ne uvedu zakon soory, jbg :D
Ma tebi treba dati plaketu za najvećeg legalistu svijeta (poštuješ sve propise u vezi sa pušenjem), bolji si i od nas koji ne pušimo :D :thumbup:
iz dna duše

#413 Re: Pušite li cigarete?

Post by iz dna duše »

sanabe wrote:
iz dna duše wrote:
sanabe wrote:ja pushim za se 8) :D , ne smetam drugima, ne pushim na ulici, niti gdje se ne smije, u svojoj kuci da i u lokalima gdje je dozvoljano, eventualno u kakvoj bashti,dakle dok ne uvedu zakon soory, jbg :D
Ma tebi treba dati plaketu za najvećeg legalistu svijeta (poštuješ sve propise u vezi sa pušenjem), bolji si i od nas koji ne pušimo :D :thumbup:

vidi ovoga, mene nasho :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pa shta hocete? :roll: :D :-)

i nisam bolji, nego sam bolja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
i ja tebe našLA a ne NASHO :) ....
Nije bogami sarkazam....ja te stvarno pohvalila :D
lord-executioner

#414 Re: Pušite li cigarete?

Post by lord-executioner »

Kristijana wrote:Evo teme gdje piše da li postoji zakon ili ne.

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=76619

Lorde, uopšte nisi upućen. I ne samo to,nego si i bahat - da ostanem sjediti u kući ako mi smeta? Stvarno je jadno kako razmišljaš, ta sebičnost je nevjerovatna. A u svemu tome ukazuješ da sam ja ta koja nekoga gnjavi, ali ne zagađujem ja okolinu i ne trujem ja druge ljude. Da ponovim pošto ti nikako da ukapiraš: činjenice govore same za sebe.

Umorna sam i od ljudi koji se puvakaju svojim porocima. Kad ćete shvatiti da niste cool jer pušite i još to naglašavate? Ispadate smiješni, meni i svima koji poštuju svoj organizam i ne tretiraju ga kao kantu za otpatke. Vi biste i prestali, ali se bojite pišljivih 10 dana detoksikacije. I umjesto da izdržite tih deset dana manjih muka stavljate na kocku svoju budućnost, zdravlje, život, oduzimate sebe svojoj porodici 10 godina prije vremena...

Lako je sad, dok ste mladi i nema još vidljivih problema. Ali, život jest kratak i mnoge, kad im se najviše živi, stigne naplata. Ti bi eto i prestao, ali kad ti odlučiš. Utvaraš sebi da imaš kontrolu nad svojim porokom ( ti si taj koji je odlučio da želi početi pušiti, ti si taj koji će odlučiti da li i kad prestati ) a zapravo porok kontroliše tebe. Ti sebi stvaraš iluziju da si ti gospodar situacije, ali nisi, jer ovisiš o nečemu što nije nasušna ili prirodna potreba organizma. I tih 7- 10 godina daješ cigaretama tek tako, kao da su ništa. Zamisli da te neko krivo optuži i odeš u zatvor na 7 godina. To ti se ne bi svidjelo, zar ne? Naravno, niko ne zna hoće li stradati od nečeg drugog, ali zbog neizvjesnosti života ne trebamo udarit brigu na veselje i ponašati se kao da sutra ne postoji.

I ne znam da li vam je ko rekao, ali prilično vam smrdi iz usta. Koliko god ih prali. Uvijek vam smrdi iz usta. Drugi vam to ne govore iz čiste kurtoazije. :lol: Ali, vrijeme je da se ovo objelodani. :D
OK, bahat sam i bezobrazan. Sjedi u kuci i ne tushi. Upucen sam, zakon postoji, ali nije uskladjen i ne primjenjuje se. Nisam cool sa cigaretom, uzivam u njoj i nimalo me ne zanima sta drugi misle o tome. Pusit cu dok ne pozelim prestati. Eto! Zavrsena prica. Tvoje gluposti, uvrede i iritantnost nisu vrijedni slova na monitoru.
Kristijana

#415 Re: Pušite li cigarete?

Post by Kristijana »

lord-executioner wrote: OK, bahat sam i bezobrazan. Sjedi u kuci i ne tushi. Upucen sam, zakon postoji, ali nije uskladjen i ne primjenjuje se. Nisam cool sa cigaretom, uzivam u njoj i nimalo me ne zanima sta drugi misle o tome. Pusit cu dok ne pozelim prestati. Eto! Zavrsena prica. Tvoje gluposti, uvrede i iritantnost nisu vrijedni slova na monitoru.
Nedostatak argumenata, a? :lol:

Mislim da vrijeđaš upravo - ti. Ali, mene ne možeš uvrijediti na ovoj temi da se na glavu postaviš, jer, kao što rekoh, ja sam u pravu. I to i ti znaš, jasno. Želim ti sve najbolje kad se odlučiš prestati i preći u nepušački tabor. :)
Naravno da uživaš u njoj, ali to je lažno i ne uživaš zaista, uživa tvoja ovisnost, i kad to shvatiš sam ćeš prestati. Meni nije cilj da nekog gnjavim, cilj je da mene ne gnjave ( pušači na javnim mjestima ).

sanabe, ma ja onako pitam da li planiraš prestati, i mislim da svako za sebe treba da odluči kad će prestati, što prije to bolje naravno, da ti se organizam stigne očistiti. A ne znam ni ja kako prestati, ima tih nekih knjiga i fazona, a da li pomažu pojma nemam. Teško je skinuti se s bilo čega što stvara ovisnost (ja se skinula sa šećera, jedva :D ). A super što ovu raspravu ne shvaćaš osobno, jer baš kao što sam napisala nema to veze sa osobnošću, to je samo loša navika a ne dio ličnosti. :)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#416 Re: Pušite li cigarete?

Post by ladyblue18 »

Primirite, da ne bi letili banovi!
Pikaboo

#417 Re: Pušite li cigarete?

Post by Pikaboo »

Uf kako bi ja sad jednu uz kafu
Lakat Jebić

#418 Re: Pušite li cigarete?

Post by Lakat Jebić »

Kristijana wrote:
lord-executioner wrote: OK, bahat sam i bezobrazan. Sjedi u kuci i ne tushi. Upucen sam, zakon postoji, ali nije uskladjen i ne primjenjuje se. Nisam cool sa cigaretom, uzivam u njoj i nimalo me ne zanima sta drugi misle o tome. Pusit cu dok ne pozelim prestati. Eto! Zavrsena prica. Tvoje gluposti, uvrede i iritantnost nisu vrijedni slova na monitoru.
Nedostatak argumenata, a? :lol:

Mislim da vrijeđaš upravo - ti. Ali, mene ne možeš uvrijediti na ovoj temi da se na glavu postaviš, jer, kao što rekoh, ja sam u pravu. I to i ti znaš, jasno. Želim ti sve najbolje kad se odlučiš prestati i preći u nepušački tabor. :)
Naravno da uživaš u njoj, ali to je lažno i ne uživaš zaista, uživa tvoja ovisnost, i kad to shvatiš sam ćeš prestati. Meni nije cilj da nekog gnjavim, cilj je da mene ne gnjave ( pušači na javnim mjestima ).

sanabe, ma ja onako pitam da li planiraš prestati, i mislim da svako za sebe treba da odluči kad će prestati, što prije to bolje naravno, da ti se organizam stigne očistiti. A ne znam ni ja kako prestati, ima tih nekih knjiga i fazona, a da li pomažu pojma nemam. Teško je skinuti se s bilo čega što stvara ovisnost (ja se skinula sa šećera, jedva :D ). A super što ovu raspravu ne shvaćaš osobno, jer baš kao što sam napisala nema to veze sa osobnošću, to je samo loša navika a ne dio ličnosti. :)
i necu vise :D
Azamo

#419 Re: Pušite li cigarete?

Post by Azamo »

Eki više ne pušača,blago nama...
Gospoda Ministarka

#420 Re: Pušite li cigarete?

Post by Gospoda Ministarka »

Pikaboo wrote:Uf kako bi ja sad jednu uz kafu
:lol: :lol:

Pikaboo nam je vise od 2 mj. bez cigara koliko se ja sjecam :thumbup:
Inace pusaci kazu da ih pocnu smarati oni koji prestanu, pa jednostavno ljudi shvate prednosti i zele ih podijeliti sa vama. Pusila sam ja mislim 4-5 god prestala prosle godine 01. augusta, bez ikakvog planiranja, samo ih ostavila na stolu nisam ih htjela ponijeti sa sobom i tako je pocelo... zaista nemam nikakvu namjeru da ponovo zapalim pa ni uz kafu.
callmethebreeeze

#421 Re: Pušite li cigarete?

Post by callmethebreeeze »

bio sam prestao, sad sam poceo, bas mi je super. odoh jos jednu zapaliti.
hana_montana

#422 Re: Pušite li cigarete?

Post by hana_montana »

callmethebreeeze wrote:bio sam prestao, sad sam poceo, bas mi je super. odoh jos jednu zapaliti.
pratim :D
h_poaro

#423 Re: Pušite li cigarete?

Post by h_poaro »

Nisam nikad zapalio cigaretu :oops:
statix

#424 Re: Pušite li cigarete?

Post by statix »

callmethebreeeze wrote:bio sam prestao, sad sam poceo, bas mi je super. odoh jos jednu zapaliti.
Prica mi tetka kako joj je kcerka preporucila knjigu da procita u nadi da ce prestati pusiti.

Medjutim, nakon sto je procitala knjigu, ona ti nju nazove i kaze joj: "Reci ti autoru knjige da je meni najveci merak zapaliti i citati njegovu knjigu." :lol: :lol:
Pikaboo

#425 Re: Pušite li cigarete?

Post by Pikaboo »

Gospoda Ministarka wrote:
Pikaboo wrote:Uf kako bi ja sad jednu uz kafu
:lol: :lol:

Pikaboo nam je vise od 2 mj. bez cigara koliko se ja sjecam :thumbup:
Inace pusaci kazu da ih pocnu smarati oni koji prestanu, pa jednostavno ljudi shvate prednosti i zele ih podijeliti sa vama. Pusila sam ja mislim 4-5 god prestala prosle godine 01. augusta, bez ikakvog planiranja, samo ih ostavila na stolu nisam ih htjela ponijeti sa sobom i tako je pocelo... zaista nemam nikakvu namjeru da ponovo zapalim pa ni uz kafu.
Vise od tri mjeseca bez cigara ,al' mi je ovih dana zamirisala pravo.Nema sanse da je zapalim.
Locked