A fino sam vas upozorila...
RAT BENDOVA - OBN
Moderator: anex
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#401 Re: RAT BENDOVA - OBN
Da, neelixe evo sve mi frca ljubomora iz ociju, i ja zarko zelim biti poput Adrijane bas si me provalio, svaka ti cast.
-
antiprotivan
#402 Re: RAT BENDOVA - OBN
Ona djeca su fakat zasluzila pobjedu,veliko bravo
A ono zensko sto vodi je stroj za ubijanje muskaraca 
-
somethings
#403 Re: RAT BENDOVA - OBN
Meni samo nije jasno kako je uspiju onako gadno našminkat. Sigurno nije toliko ružna da moraju da je toliko maskiraju, ni ona ni Dejana.ladyblue18 wrote:Da, neelixe evo sve mi frca ljubomora iz ociju, i ja zarko zelim biti poput Adrijane bas si me provalio, svaka ti cast.
Santosi pobijediše, zasluženo. Svaka čast, i žiriju, i bendovima. (ali Lani i Vinku svejedno tamo nije mjesto)
- softly
#404 Re: RAT BENDOVA - OBN
Dobro je da je ovo zavrsilo!
U ovoj zadnjoj emisiji su svi vec dobro umorni i bendovi i ziri i voditelji.
A bogme i producenti su skroz naskroz prolupali. Ajde sto su metnuli u ziri ovu...kako se ono zvase, vec su ubacili i ukrajinke sto se dziltaju na motorima.
More biti da su ih doveli zbog red...., pardon derneka nakon emisije, kako bi sa njima popravili onaj ciganluk od nagrada (ona sanerska kozna jakna je fakat smjesna i zapade covjeka koji je garant nikad obuci nece).
Ali, sve u svemu - dobro je, pobjedio je rock.
U ovoj zadnjoj emisiji su svi vec dobro umorni i bendovi i ziri i voditelji.
A bogme i producenti su skroz naskroz prolupali. Ajde sto su metnuli u ziri ovu...kako se ono zvase, vec su ubacili i ukrajinke sto se dziltaju na motorima.
More biti da su ih doveli zbog red...., pardon derneka nakon emisije, kako bi sa njima popravili onaj ciganluk od nagrada (ona sanerska kozna jakna je fakat smjesna i zapade covjeka koji je garant nikad obuci nece).
- mayab
#405 Re: RAT BENDOVA - OBN

-
milojicabrzi
#406 Re: RAT BENDOVA - OBN
Gledao sam reprizu finala...
Divlje Jagode su zvucale odron, i vidi se da su neusvirani i da nisu imali probe ni svirke barem dva mjeseca. Zele je sebi dopustio da se isprovaljuje, i bili su losije usvirani i imali slabiju izvedbu od gotovo svih bandova u konkurenciji....to je ono, bend mora zivjeti i svirati a ne skupljati se po potrebi...kad band ne svira to se itekako osjeti...
Zele je tipican egoisticni solo gitarista kakve nikada nisam volio. Ne moze da shvati da postoji band, koji je skup jakih individualaca disciplinirane sujete (citaj npr. Van Gogh).... Meni je neukusno forsiranje gitare do granica u kojima on to radi..
Nikad nisam volio ego tripove na bilo kojem instrumentu, i onakve i slicne gitariste, mi smo stapom tjerali iz banda, jer su se*atori... Jos nisam (sviram polu-profi 15-ak godina) sreo gitaristu koji zna izaci na solo, odsvirati solo u pravilnom broju taktova i vratiti se u pjesmu...
Uglavnom, onakav primjer je kakav gitarista ne treba biti u zivotu... Gitaru treba zivjeti i imati mjeru (isto kao u hrani-kako god da je dobro pecenje, ne treba se prejesti ).
Ona mala na motoru je zmaj
i popravila mi je emisiju...
Divlje Jagode su zvucale odron, i vidi se da su neusvirani i da nisu imali probe ni svirke barem dva mjeseca. Zele je sebi dopustio da se isprovaljuje, i bili su losije usvirani i imali slabiju izvedbu od gotovo svih bandova u konkurenciji....to je ono, bend mora zivjeti i svirati a ne skupljati se po potrebi...kad band ne svira to se itekako osjeti...
Zele je tipican egoisticni solo gitarista kakve nikada nisam volio. Ne moze da shvati da postoji band, koji je skup jakih individualaca disciplinirane sujete (citaj npr. Van Gogh).... Meni je neukusno forsiranje gitare do granica u kojima on to radi..
Nikad nisam volio ego tripove na bilo kojem instrumentu, i onakve i slicne gitariste, mi smo stapom tjerali iz banda, jer su se*atori... Jos nisam (sviram polu-profi 15-ak godina) sreo gitaristu koji zna izaci na solo, odsvirati solo u pravilnom broju taktova i vratiti se u pjesmu...
Uglavnom, onakav primjer je kakav gitarista ne treba biti u zivotu... Gitaru treba zivjeti i imati mjeru (isto kao u hrani-kako god da je dobro pecenje, ne treba se prejesti ).
Ona mala na motoru je zmaj
- potpuni stranac
#407 Re: RAT BENDOVA - OBN
gledat ćeš ti tu reprizu još Bog zna koliko puta. dnevno je repriziraju 2-3 put.milojicabrzi wrote:Gledao sam reprizu finala...
.
-
emerik
#408 Re: RAT BENDOVA - OBN
Jest, i ja sam je primjetio. Ima nevjerovatno sexy tighs.milojicabrzi wrote:Ona mala na motoru je zmaj
-
Utokkha
#409 Re: RAT BENDOVA - OBN
posto uskoro krece nova sezona, sta bi od snimanja albuma malcima?
LL imaju novog frontmena, pa ako nastupe opet bice da se vec sad zna ko je pobijedio
LL imaju novog frontmena, pa ako nastupe opet bice da se vec sad zna ko je pobijedio
-
dezurni_ucenik
#410 Re: RAT BENDOVA - OBN
.
Last edited by dezurni_ucenik on 20/03/2016 16:44, edited 1 time in total.
- janje_
#411 Re: RAT BENDOVA - OBN
haman niko nije gledo prvu snimku audicije.. bilo je zanimljivih bendova.. gnjev andjela iz bratunca se meni ucinio nako bas ok..
bumo vidjeli kako ce ici dalje..
bumo vidjeli kako ce ici dalje..
- Magarece_godine
#412 Re: RAT BENDOVA - OBN
Ma ovi Bratuncani hladno uzimaju ....
-
dezurni_ucenik
#413 Re: RAT BENDOVA - OBN
.
Last edited by dezurni_ucenik on 20/03/2016 16:56, edited 1 time in total.
- janje_
#414 Re: RAT BENDOVA - OBN
ma bilo je i dobrih.. onaj decko sto je pjevo black sabbath (a ima istu frizuru kod bob dylan svojevremeno) je meni isto tako bio zanimljiv nastup.. a ostale audicije jos slijede.. u trideset bendova bice barem 5-6 pravo dobrih..CVIKERASH wrote:imam osjecaj da ce ova sezona rata bendova biti totalni promasaj...nekako mi sve monotono..jednolicno.....vidim par grupa svira samo krug od ekv-a,,,vidim pojavili se nekih milion bandova tipa santos brothers,,,,,mozda i grijesim jer je tek pocetak nisu su se svi bandovi izredali al ovo u nedjelju navece mi je bas bilo
- 2407
#415 Re: RAT BENDOVA - OBN
Chupo Latic u ziriju?
Pored toga sto je odron mislim da ovo predstavlja i svojevrsnu uvredu za gitariste koji se natjecu u RB jer vecina ih je i iskusnija i bolja od Chupe.
p.s.
Da se razumijemo Chupo je dobar gitarista ali mislim da bi totalno neumjesno bilo da se Muris ili Hot nadju javno komentarisati Malmsteena, Vaia, Satriania...
Pored toga sto je odron mislim da ovo predstavlja i svojevrsnu uvredu za gitariste koji se natjecu u RB jer vecina ih je i iskusnija i bolja od Chupe.
p.s.
Da se razumijemo Chupo je dobar gitarista ali mislim da bi totalno neumjesno bilo da se Muris ili Hot nadju javno komentarisati Malmsteena, Vaia, Satriania...
- mrtva kokoš
#416 Re: RAT BENDOVA - OBN
hoce li biti kakav hip hop bend, da trazim obn, stavio sam ga na neki 45676 kanal...
mada sumnjam za to je potrebno mnogo vise iskustva i znanja nego kod ostalih pravaca...
tbf, elemental, edo i jos poneko, ovo ostalo sa live bendom je skroz tanko...
mada sumnjam za to je potrebno mnogo vise iskustva i znanja nego kod ostalih pravaca...
tbf, elemental, edo i jos poneko, ovo ostalo sa live bendom je skroz tanko...
- janje_
#417 Re: RAT BENDOVA - OBN
bogme ovo sinoc je bilo mnogo dobro.. nastupilo ih 38 a od toga treba ostati 10 (mada je zele najavio da ce to prosiriti na 15).CVIKERASH wrote:imam osjecaj da ce ova sezona rata bendova biti totalni promasaj...nekako mi sve monotono..jednolicno.....vidim par grupa svira samo krug od ekv-a,,,vidim pojavili se nekih milion bandova tipa santos brothers,,,,,mozda i grijesim jer je tek pocetak nisu su se svi bandovi izredali al ovo u nedjelju navece mi je bas bilo
kvalitete ima..
- le piaf
#418 Re: RAT BENDOVA - OBN
ovi momci su dobri
- BSn
#419 Re: RAT BENDOVA - OBN
Gled'o prosle nedjelje. Ima ih kvalitetnih - nekih koji kao bend dobro zvuce, neki sa dobrim pjevacima, gitaristima...
Ovaj me je trio onakuo ugodno iznenadio:
Ovaj me je trio onakuo ugodno iznenadio:
- Neelix
#420 Re: RAT BENDOVA - OBN
bio tamo u nedjelju...Supernova (I want it all) bas odskacu kvalitetom, a drugi su mi oni sto su pjevali Hallowed be thy name, ne upratih kako se zovu
ali generalno skoro svi sviraju pravo dobro. bice dobar show.
- janje_
#421 Re: RAT BENDOVA - OBN
supernova su oni tetovirani? ljudi sviraju s pola snage, pravo easy.. a super zvuci..Neelix wrote:bio tamo u nedjelju...Supernova (I want it all) bas odskacu kvalitetom, a drugi su mi oni sto su pjevali Hallowed be thy name, ne upratih kako se zovuali generalno skoro svi sviraju pravo dobro. bice dobar show.
i taj bend koji je sviro maidena je dobar.. generalno kvalitet je tri put bolji nego prosle godine..
- Neelix
#422 Re: RAT BENDOVA - OBN
Jesu tetovirani, i vecina su dugokosi plavushani
bas ko sto kazes, cini se da su s pola snage odsvirali ono. al su opasno na drogama, po onom sto sam vidio dok su hodali slogom 
-
upaljac83
#423 Re: RAT BENDOVA - OBN
Je l' neko vidio one klince iz Sarajeva 
- Been
#424 Re: RAT BENDOVA - OBN
Kakva užansa i razočaravajuća produkcija... Ovo je, realno, negledljivo. Od imbecilno dosadnih i samoprozvano duhovitih laprdala i voditelja, preko "stručnog" (?) žirija, pa do neumoljivo kretenoidne odluke OBN da ovo s**nje od emisije ponavlja po cijeli dan nadajući se da će to neko zaista pogledati...
Rat Bendova !

Rat Bendova !
- Neelix
#425 Re: RAT BENDOVA - OBN
a voditelji (zapravo voditelj
) je posebna prica. jednog od ovih dana cu ga satrat o pod
voditeljica nije losa 
al glavni su strucni komentari tipa "dobri ste", "bolje od originala" il sl
jedino pozitivno je svirka
al glavni su strucni komentari tipa "dobri ste", "bolje od originala" il sl
jedino pozitivno je svirka