Škola simboličnog imena!

Post Reply
dallton

#401 Re: Škola simboličnog imena!

Post by dallton »

behavac wrote:
dallton wrote: pa ovako - tebi nista ne smeta zato sto si jednostavno podrzavalac svih vrsta ubijanja, klanja i ostalog, tako da me to ne cudi...znaci - ono sto se zove "srpska" je direktna implikacija na klanje, ubijanje i sve ostalo, jer to naziv "srpsko" znaci - koji ti dio nije jasan (srpsko=genocid)?

eh, da nastavim dalje - posto zivis u zemlji u kojoj je uz tvoju precutnu saglasnost izvrseno klanje i genocid nad tvojim nazovi "komsijama" red je da tvoje "komsije" zele sve najgore tebi i tvojoj djeci (da se uspostavi ravnoteza) tako da je sad samo pitanje vremena na kome ce se ovo sve vratiti, da li tebi za tvog zivota ili tvojoj djeci...jedino ti je rjesenje ili da pobijes te komsije ili da gledas kako da otcjepis svoj dio zemlje...mislim da ni jedno ni drugo nisi u stanju, dakle jasno je kakve ce sudbina tebe i tvoje djece biti
Haha...ko mi kaze...stari fasista(djeci sve najgore!)... :D
Ne podrzavam ja nikakav zlocin...
A to (srpsko=genocid)? znaci onda zelis reci (bosnjacko=genocid)...
Ja nemam namjeru nikog protjerivati niti nesto otcjepljivati...a ako bi mi neko nekad dirao djecu bio bih primoran da ga sprijecim i po cijenu eliminacije(samo u slucaju samoodbrane) ako policija ne bi prije to uradila...
nokia6170 wrote:
draganbl wrote: Ja nisam to mislio. A mislim da si i ti u svom postu pomiješao ironiju i svoj stav, te je na kraju ispalo zbućkano i provokativno.
Ja sam mislio sljedeće: Ne smeta mi nazivi bošnjački, srpski ili hrvatski i to je suština. Ako nekome smeta, postoje legalni načini da se to promijeni, kao što su promijenjeni nazivi gradova, zastave, himna, grb itd. Vrlo jednostavan scenario:
1. Srbi urade nešto što Bošnjaci i Hrvati (njihovi politički predstavnici) smatraju ugrožavanjem nacionalnog interesa ili kako se to već pravno zove.
2. Politički predstavnici Bošnjaka ili Hrvata (Silajdžić, Komšić, Tihić) podnesu prijavu Ustavnom sudu.
3. Sud donese pravno važeću odluku koja je ovakva ili onakva.
4. Ispoštuje se odluka suda.
5. Kraj ove priče i idemo dalje.

Međutim, šta se dešava:
1. Srbi urade nešto što Bošnjaci i Hrvati (njihovi politički predstavnici) smatraju ugrožavanjem nacionalnog interesa ili kako se to već pravno zove.
2. Komšić laže o Tadićevom obezbjeđenju.
3. Silajdžić prijeti podnošenjem prijave, ali je ipak ne podnosi.
4. Srbi jedva dočekaju, pa počnu da pljuju po Bosni.
5. Na forumu se učesnici svađaju već na punih 15 stranica
Pljuvanjem po Bosni, Srbi pljuju sami na sebe i na svoje porijeklo i na svoju rodnu grudu i na svoje pretke. Nije ni cudo sto je zvanicno registrovano oko 300 000 dusevnih bolesnika u RS-u.

Samo mentalni bolesnik moze pljuvati po sebi i svom porijeklu i to iz jednog jedinog razloga...samo zato sto "balije" vole Bosnu. Kod nas je ocito mrznja prema necemu ili nekome proporcionalna ljubavi prema tome istom od strane ostala dva konst. naroda.
Ovo sto je Dragan rekao stoji(znam da ti nisi to mislio a ja sam ironiju i stav svjesno pomjesao)...a stoji i ovo od nokie...s tim da ti sto pljuju (s cim se ja naravno ne slazem) ne smatraju BIH svojoj pa ne kontaju da pljuju po sebi...objektivno nisu u pravu, al nije ih lako ubjediti...mada polako napredujemo...
pa jel pise lijepo u presudi "republika srpska izvrsila genocid" - dakle, srpsko = genocid.....nema tu sta puno da se razmislja..

evo vraca se izabrana predstavnica srpskog naroda biljana plavsic, treba da bude docekana kao heroj, lijepo je zena rekla "treba njih i njihovu djecu protjerati da bi smo mi (srbi) mogli lijepo da zivimo" - i sto je ona pozelila tudjoj djeci, nije se za iznenaditi da bude naravno i obratno, a i zasto ne bi bilo?
behavac

#402 Re: Škola simboličnog imena!

Post by behavac »

Tomislav MO wrote:
behavac wrote:
draganbl wrote: Mislim da bi pametnije bilo da se izviniš. Ironija nije u svim slučajevima dobrodošla. "Sprdanje" sa Hristom ili Allahom nije prilično.
Mislim da bi tvoja prva rečenica (A ako se ne dao Bog...) bila bolja bez riječi ups.
Dobro izvinjavam se ako se neko uvrijedio s tim...
I još jednom molim, za svaki slučaj, što je sigurno, sigurno. :D
Ne zezaj i ti...vidis da ima ljudi koji se mnogo loze na religiju...al nisu oni krivi...
Znas onaj Buda, Buda, Buda...
dallton wrote: pa jel pise lijepo u presudi "republika srpska izvrsila genocid" - dakle, srpsko = genocid.....nema tu sta puno da se razmislja..

evo vraca se izabrana predstavnica srpskog naroda biljana plavsic, treba da bude docekana kao heroj, lijepo je zena rekla "treba njih i njihovu djecu protjerati da bi smo mi (srbi) mogli lijepo da zivimo" - i sto je ona pozelila tudjoj djeci, nije se za iznenaditi da bude naravno i obratno, a i zasto ne bi bilo?
Implikacija ne stoji...
Ma sa tobom nema razloga diskutovati...toliko od mene...
dallton

#403 Re: Škola simboličnog imena!

Post by dallton »

nija uopste implikacija, nego cisti citat iz presude, od rijeci do rijeci

pa ne moras ti diskutovati sa mnom, niko te ne tjera, nego ozbiljno pitam - vraca se izabrana predstavnica srpskog naroda biljana plavsic, treba da bude docekana kao heroj, lijepo je zena rekla "treba njih i njihovu djecu protjerati da bi smo mi (srbi) mogli lijepo da zivimo" - i sto je ona pozelila tudjoj djeci, nije se za iznenaditi da bude naravno i obratno, a i zasto ne bi bilo?

cisto regularno pitanje...
and

#404 Re: Škola simboličnog imena!

Post by and »

politika srbije i njihovih trabanata u bih je od početka bila da se nesrbima onemogući život na prostorima koji su oni uplanirali u veliku srbiju.podsjećam,oni su bosnu i hercegovinu proglasili srpskom republikom bih i odakle god su mogli,protjerali su sve nesrbe,porušili im domove,bogomolje,škole....i stavili do znanja da u svojim domovima nisu dobrodošli.
na njihovu žalost,projekat priključenja velikoj srbiji je propao,ali eto treba sad omogućiti ljudima da imaju osjećaj da žive u srbiji.
i dalje nesrbi nisu dobrodošli u svoje domove i pošto ne može silom,svim ostalim sredstvima im se pokušava reći da u taj dio bih nisu dobrodošli.krsne slave institucija,negiranje zločina,nazivi škola,ustanova,negiranje bih....pa i naziv ove škole su samo pokušaj stvaranja osjećaja kod bih srba da žive u srbiji,kad već ne mogu u stvarnosti.
exliberal

#405 Re: Škola simboličnog imena!

Post by exliberal »

and wrote:politika srbije i njihovih trabanata u bih je od početka bila da se nesrbima onemogući život na prostorima koji su oni uplanirali u veliku srbiju.podsjećam,oni su bosnu i hercegovinu proglasili srpskom republikom bih i odakle god su mogli,protjerali su sve nesrbe,porušili im domove,bogomolje,škole....i stavili do znanja da u svojim domovima nisu dobrodošli.
na njihovu žalost,projekat priključenja velikoj srbiji je propao,ali eto treba sad omogućiti ljudima da imaju osjećaj da žive u srbiji.
i dalje nesrbi nisu dobrodošli u svoje domove i pošto ne može silom,svim ostalim sredstvima im se pokušava reći da u taj dio bih nisu dobrodošli.krsne slave institucija,negiranje zločina,nazivi škola,ustanova,negiranje bih....pa i naziv ove škole su samo pokušaj stvaranja osjećaja kod bih srba da žive u srbiji,kad već ne mogu u stvarnosti.
Posao sam da ti odgovorim ali sam onda skontao da bi moj odgovor samo podgrijao raspravu i prepucavanje.
Posto je ova tema otisla skroz u drugom toku mogli bi komotno da je zatvorimo i da se prebacimo na neku drugu...i naravno i nju useremo.
Blaka

#406 Re: Škola simboličnog imena!

Post by Blaka »

Image
Sandzak-X

#407 Re: Škola simboličnog imena!

Post by Sandzak-X »

Nego,kad cete otvarati tu skolu u Novom Pazaru,mi cekamo :bih: :D
Evo nek` se zove Bosna,moze i BiH,a u posvjeti moze biti Sulejman Tihic,ili Haris Silajdzic,sve po ugledu na onu paraskolu,genocidnu skolu na Palima :mrgreen:
seln

#408 Re: Škola simboličnog imena!

Post by seln »

Ako neki tip pozeli da bude na glasu jer je zapalio Srbiju.....
Maraschino

#409 Re: Škola simboličnog imena!

Post by Maraschino »

Blaka wrote:Image
:lol: :lol:

ovdje treba nauciti pisati i nastavnike i djecu i MAJSTORE i lektore...

p.s. ovo mi nesto plaho shuhveli...pukla a ni mraza nije bilo...
pustopoljina

#410 Re: Škola simboličnog imena!

Post by pustopoljina »

ma ovo je neka montaza. nemoguce...
Abacija

#411 Re: Škola simboličnog imena!

Post by Abacija »

pustopoljina wrote:ma ovo je neka montaza. nemoguce...
Dobro oko sokolovo. :thumbup: Dok se ploca nalazi ukoso zbog ugla pod kojim je fotografija napravljena natpis na njoj ne lezi ukoso nego su slova iste velicine. I jos na slovima nema sjenke drveta ispred zgrade.

Ali dobar fol. :lol:
detroit-mercy

#412 Re: Škola simboličnog imena!

Post by detroit-mercy »

Kad prije napuce majko mila, pa nema ni 2 hefte kako je otvorena. I ovdje je haman neko mazno dobru lovu za matrijal, klasa jedan na papiru klasa sklj u praksi.
A sto se tice napisa na njoj, mora da ga je neki gedzovan-poltron pisao, cuj najveci sin (jos samo fali svih nasi naroda i narodnosti), i da u njoj djeca uce da pisu "cirilicu", kao da do sada nisu pisala. Jos jedna glupost koje bi se svaki pismen covjek zastidio.
Jos samo pitanje za raju iz PC, hoce li se u ovoj skoli pisati samo cirilica ili i latinica, i ako ce se pista i latinica sto nisu i to stavili jer pobogu ta dva pisma su ravnopravna na svakom pedlju BiH.
muha_sa

#413 Re: Škola simboličnog imena!

Post by muha_sa »

detroit-mercy wrote:Kad prije napuce majko mila, pa nema ni 2 hefte kako je otvorena. I ovdje je haman neko mazno dobru lovu za matrijal, klasa jedan na papiru klasa sklj u praksi.
A sto se tice napisa na njoj, mora da ga je neki gedzovan-poltron pisao, cuj najveci sin (jos samo fali svih nasi naroda i narodnosti), i da u njoj djeca uce da pisu "cirilicu", kao da do sada nisu pisala. Jos jedna glupost koje bi se svaki pismen covjek zastidio.
Jos samo pitanje za raju iz PC, hoce li se u ovoj skoli pisati samo cirilica ili i latinica, i ako ce se pista i latinica sto nisu i to stavili jer pobogu ta dva pisma su ravnopravna na svakom pedlju BiH.
Nije cirilicu vec CIRILCU :D
pustopoljina

#414 Re: Škola simboličnog imena!

Post by pustopoljina »

pukla ploca,a slova citava. ovo je nekome photoshop radio,nekome ko ne voli pisat' ciril'cu. :P
Santasa

#415 Re: Škola simboličnog imena!

Post by Santasa »

trofej wrote:
"Veliko je zadovoljstvo i za nas u Srbiji da imate modernu školu u kojoj ćete učiti naš jezik i kulturu i vaša je obaveza da to prenesete i na sljedeće generacije", rekao je Tadić.
Danas, na Svjetski dan pismenosti, Tadić bi morao znati, u osnovi ćiriličnog pisma je Bosančica, preko Ćirila i Metodija stigla i do Srba. Također, Bosanski jezik je u osnovi Vukove reformacije Srpskog jezika. Znači, kao Bosanski Srbin, Tadić je ovakvo slovo morao održati na Terazijama, otvarajući školu "Bosna", kao izraz samopoštovanja i, potom, zahvalnosti Srbiji za učinjeno mu gostoprimstvo.
"Odgovornost je Srbije da vodi računa o našem narodu gdje god se on nalazio", ocijenio je Tadić.
Bosanski Srbi nisu nacionalna manjina da bi Srbija morala voditi računa o njima. Ukoliko se srbijanska vlast nastavi ponašati po Slobodanovoj: "Osjećajte se predsjedniče Tadiću danas ovdje kao da ste kod kuće, jer mi se tako osjećamo kada smo u matici Srbiji", po svemu sudeći bit će manjina i, najvjerovatnije, završiti kao što su završili u Hrvatskoj i na Kosovu. Na sreću ili na nesreću - ne znam, jer ničije jednoumlje mi ne priliči. I nikako, ukoliko mu prethodi nasilje i destrukcija.
ovo je dobar post sa početka ove teme :thumbup:
Post Reply