Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
johnnykola

#401 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by johnnykola »

nerad i siromastvo - te kompleks manje vrijednosti koji iz njih direktno izvire.
to su razlozi ubojstva. sve do ove godine klocevi s nozevima i ganovima iz
rubnih dijelova sarajeva nisu penetrirali sarajevo za trajanja sff-a u tolikoj mjeri.
ove godine situacija je znatno drukcija. djecki i cure iz pasoviceva klasnog
neprijatelja sad zele biti "vidjeni" u sarajevu. zele da cijelo drustvo zna
kako bosna nije samo od cengic vile do bascarsije. sinoc oko ponoci kod onog grila
u blizini bock-a ih je, tako, bilo bruku. vise puta rijec jebem u zivotu nisam cuo
koliko za tih 7-10 minuta cekanja na hamburger. kako drukcije sa se ti likovi i likice pokazu
nego kroz psovku i nasilje. nikako! a i oni zele biti dio sff-a, sa svim njegovim, ipak,
laznim sjajem. kaze jaran da su neka dvojica debila u noci kad ja momak
ubijen iz mesha ljude gadjali dolje po cesti pijani do zla boga. ne znam.
znatno je povecana vjerojatnoca da ces stradati ni kriv ni duzan. to je sigurno.
samo zato sto neko ko nema skole, nista u zivotu ne radi, drogira se i opija citave dane
zeli biti od strane drustva primjecen pa makar i tako sto ce ubiti nekoga.
uzas!
kosmos

#402 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by kosmos »

narod i institucije sistema su potpuno obezglavljene. Primjer, zadnjih dana na tv vise gledamo sise angele merkel, obamu, talibane, tajfune i uragane, Mesice, Tadica svakako i dodika, nego one gmazove sa federalne politicke scene za koje smo glasali. lazi koje su nam servirali zadnjih godina dosegle su vrhunac. ne samo da su zloupotrijebili zakone nego su i izvitoperili i svete knjige. tespih su pretvorili u omcu za davljenje vlastitog naroda. jedini izlaz iz ovoga je " narod i policija u novo sutra". Kada smo bili pred kantonom, nas hiljade, policija nas je zaustavila. mozda smo mi pogrijesili, a mozda i policija. Banda ista je na vlasti kao i sada. ministrica Havericka, treci joj je mandat na tom mjestu , a nama sve gore. diktatura je generalna u sarajevu, clanovi stranaka cak ne mogu ni predsjednika vlastite stranke birat, i njima je oduzeto pravo glasa.
Gradonacelnik nema ovlasti, policija nema ovlasti, ali zato Beograd preko gnjida i gmazova federalne bh politicke radodajke i prostitutke, za koje niko ne zna gdje su i sta rade, ima sve ovlasti u BiH.
Nas Amar je radio dva posla dnevno da bi prehranio porodicu, a zavrsio je kao i oni iz Srebrenice, s metkom u glavu.
suncica24

#403 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by suncica24 »

Ja vise nemam snage da se borim s vjetrenjacama :roll:
Mi jednu rupu, ni ne zakrpimo, a vec nam curi sa tristo ostalij strana.
Nece se ovdje nista promjeniti dok se ne promjeni stanje u nasim glavama.
A to...tesko, jako tesko. Svaki put, isti ljudi, ista prica, niko novi da digne glavu i pusti glas.
Nema nista od toga da se mi sastajemo svaka tri dana. Nista! Ostale glave ostaju zatvorene i... kuckati po njima je uzaludno.
Ja zaista vise ne vjerujem da ista mogu promjeniti. Da se ista moze promjeniti.
I ne znam vise gdje je dno koje bi otvorilo oci ovog grada. A nisam sigurna ni da zelim da saznam.

Zao mi je momka.
Jos jednog mladog lica uskracenog za 1000 zivota.
Jos jednog velikog djecaka koji je ostao hrabar kad...
Zao mi je njegovih roditelja, negovih bliznjih i tuge koju nikako ne mogu ublaziti.
Zao mi je sto nista sto ja uradim mu nece vratiti zivot koji je bilo tako lako spasiti.
I, najzaljivije mi je sto... vise ne vjerujem u to da mogu spasiti druge, jos zive...
Ne vise :(
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#404 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by dr.gog »

Tema se zaključava do dolaska nadležnog moderatora @delightful ili Zooma66.
otvaranje slične teme biće kažnjeno banom.

dr.gog
shuriken

#405 BLOKADA CESTE KOD VJETRENJACE DOK SE UBOJICE NE UHVATE!

Post by shuriken »

Javili su mi da je kod Vjetrenjace blokirana cesta od strane prijetelja i rodbine Amara Mistrica i gradjana koji ih podrzavaju
8. sekretar SKOJ-a

#406 Re: BLOKADA CESTE KOD VJETRENJACE DOK SE UBOJICE NE UHVATE!

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Odoh im se pridružiti!
Topla voda

#407 Re: BLOKADA CESTE KOD VJETRENJACE DOK SE UBOJICE NE UHVATE!

Post by Topla voda »

sta se dogadja,jel dosla policija,jel bas blokada....hocel biti frke?
shuriken

#408 Re: BLOKADA CESTE KOD VJETRENJACE DOK SE UBOJICE NE UHVATE!

Post by shuriken »

ako ne bude vise ljudi policija ce to zacas rastjerat
adda_sa

#409 Re: BLOKADA CESTE KOD VJETRENJACE DOK SE UBOJICE NE UHVATE!

Post by adda_sa »

super
steta sto nisam u SA, otisla bih i ja
Daphna

#410 Re: BLOKADA CESTE KOD VJETRENJACE DOK SE UBOJICE NE UHVATE!

Post by Daphna »

shuriken wrote:ako ne bude vise ljudi policija ce to zacas rastjerat
Blokada još uvijek traje... Informacija od prije par minuta, iz prve ruke! E sad treba izaći van...
hakazvaka

#411 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by hakazvaka »

Image
Image
Image
Image
chinese_water

#412 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by chinese_water »

Edin Vuk
Image
http://img25.imageshack.us/i/edinvuk.jpg/
Anel Herak
Image
http://img25.imageshack.us/i/anelherak.jpg/
Edin Vuk, jedan od voda (vjerovatno bivsih) Hordi Zla ... bezveznjak sa "ledima" malo podrske sa mejtasa malo podrske sa dobrinje, sve u svemu, dila(o) kokain,speed i marihuanu za jednog momka s Mejtasa, na dobrinji imao takode solidna leda (sto se tice vremena provedenog u pritvoru)... S dobrinje gubi podrsku (onu u zatvoru) nakon ovoga sto je uradio ... jer i "najveci" kriminalci imaju neku etiku... tako da, kada ga uhapse... u zatvoru mu se lose pise ! (Ali pravo lose s obzirom na ono kako su sinoc na vijest reagovali momci koji su mu bili zaledina)
Ovaj Heravi ... nemam pojma ko je
Deriguz

#413 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Deriguz »

Kako me nerviraju ovi sto traze nekakve smjene.... samo da se prave pametni. Covjek tek dosao na mjesto gradonacelnika i odma ga pljuju, gdje to ima. Sta treba sad gradonacelnik radit, crtat se po svim mjestima gdje krimosi prave sranja, i silit pravdu!?
Kakve gluposti...

Ne kazem da je Behmen najbolji gradonacelnik na svijetu, ali stvarno nema smisla
chengaba

#414 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by chengaba »

Deriguz wrote:Kako me nerviraju ovi sto traze nekakve smjene.... samo da se prave pametni. Covjek tek dosao na mjesto gradonacelnika i odma ga pljuju, gdje to ima. Sta treba sad gradonacelnik radit, crtat se po svim mjestima gdje krimosi prave sranja, i silit pravdu!?
Kakve gluposti...

Ne kazem da je Behmen najbolji gradonacelnik na svijetu, ali stvarno nema smisla
Zato sto je jednostavno to tako, neko mora preuzeti odgovornost.
Da je Mahatma Gandi gradonacelnik, treba mu traziti smjenu...
hakazvaka

#415 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by hakazvaka »

Falcon wrote:Koliko nisko se mora ici da se vrsi politizacija necijeg ubistva... zar svakog u Sarajevu... od onih nekoliko koliko se, statisitčki, po ovom broju stanovnika koje imamo desi, a svrstava nas u gradove sa niskom stopom kriminaliteta. Hocemo li ovaj put kriviti Aliju Behmena ili cemo tu ipak priznati da on nema nadleznosti da djeluje, gdje je sad "Tajo" da na njega bacamo drvlje i kamenje. Umjesto da pohvalimo brzo djelovanje policije (ili cemo to ciniti tek kad i u kantonu SDP dodje na vlast) mi se obrusavamo na nju zbog navodne neefektivnosti iako ljudi rade brzinom i zavidnom profesionalnoscu tako da nijedno od nekoliko ubistava posljednjih godina nije ostalo nerasvjetljeno a počinioci kaznjeni. To je sistem. Sistem cini ljudi koji nisu savrseni, ali nas sistem ipak funkcionise. Ja se nadam da cu biti u prilici da pohvalim policiju zbog uspjesnog razbijanja nenajavljenog, i time nezakonitog prosvjeda koji remeti javni mir i stvara upravo ono zbog cega, navodno, prosvjeduju: dodatnu nesigurnost!
pozdravi mi behmena
sistem

#416 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by sistem »

chengaba wrote:
Deriguz wrote:Kako me nerviraju ovi sto traze nekakve smjene.... samo da se prave pametni. Covjek tek dosao na mjesto gradonacelnika i odma ga pljuju, gdje to ima. Sta treba sad gradonacelnik radit, crtat se po svim mjestima gdje krimosi prave sranja, i silit pravdu!?
Kakve gluposti...

Zato sto je jednostavno to tako, neko mora preuzeti odgovornost.
odgovoran moze biti samo onaj ko je placen da se bavi borbom protiv kriminala, kome su kroz ruke vec prolazili krivicni dosijei ovih ubica. odgovornost je na sudstvu. a ne na gradonacelnku, koji nema nikakvih ovlasti u tom domenu.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#417 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by KatarinaKosaca »

sistem wrote:odgovoran moze biti samo onaj ko je placen da se bavi borbom protiv kriminala, kome su kroz ruke vec prolazili krivicni dosijei ovih ubica. odgovornost je na sudstvu. a ne na gradonacelnku, koji nema nikakvih ovlasti u tom domenu.
Ok, sa ovim se slažem. Kako onda da se kamenovao Kanton za Semihinu smjenu?? Tad nije bilo neukusno politizirati smrt jednog dječaka. Sad jeste. Tad je gradonačelnik imao odgovornost, sad ne. Interesantno :?
Nikad nisam ni pomišljala da ću gajiti simpatije prema Semihi, ali čitajući licemjerne postove sve mi je draža jer uviđam da je bila žrvtva čiste političke zavjere starih pijanih komunista vječito željih parčeta vlasti (čitaj otimačine)

btw... I slatko me nasmija ko napisa da je tek došao na vlast . Da neko od nas ne poslu ne radi 10 mjeseci da li može šefu reći da je tek došao - Stvarno, ovi iz centrale vrijeđaju ovakvim parolama
Dendrlix

#418 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Dendrlix »

Odgovornost jeste na sudstvu ali i na zakonodavstvu. Kazna za bilo koje krivicno djelo gdje u zakonu bukvalno stoji "...kaznit ce se kaznom zatvora u trajanju do x godina" je quratz od kazne. Mislim da je po trenutnom zakonu kazna za nelegalno nosenje oruzja do 3 godine. Fino opalis kaznu za nelegalno nosenje oruzja od 5 do 10 godina pa nek sudija daje minimalne kazne Nailovoj materi.
cleo

#419 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by cleo »

de se više manite šuplje priće i političkog nadmudrivanja !

ljudi su još uvijek tamo.. još uvijek dolaze... i ne idu nigdje.. i treba im podrška !!!

Ako ste za nešto konkretno - SVI NA ČVILU !!!
chengaba

#420 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by chengaba »

sistem wrote:
chengaba wrote: Zato sto je jednostavno to tako, neko mora preuzeti odgovornost.
odgovoran moze biti samo onaj ko je placen da se bavi borbom protiv kriminala, kome su kroz ruke vec prolazili krivicni dosijei ovih ubica. odgovornost je na sudstvu. a ne na gradonacelnku, koji nema nikakvih ovlasti u tom domenu.
Ovo sam vise sarkasticki rekao
KatarinaKosaca wrote:Ok, sa ovim se slažem. Kako onda da se kamenovao Kanton za Semihinu smjenu?? Tad nije bilo neukusno politizirati smrt jednog dječaka. Sad jeste. Tad je gradonačelnik imao odgovornost, sad ne. Interesantno :?
Ne znam ni sam, ali valjda je narodu onda dosadilo gledati gospodju kako u bundama ide na predstave i rukuje i sl.
Tadasnja desavanja su vjerovatno bila kap koja je prelila casu...
simpozijum delirijum

#421 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by simpozijum delirijum »

cleo wrote:de se više manite šuplje priće i političkog nadmudrivanja !

ljudi su još uvijek tamo.. još uvijek dolaze... i ne idu nigdje.. i treba im podrška !!!

Ako ste za nešto konkretno - SVI NA ČVILU !!!
:thumbup:
Mascherano

#422 Re: BLOKADA CESTE KOD VJETRENJACE DOK SE UBOJICE NE UHVATE!

Post by Mascherano »

shuriken wrote:ako ne bude vise ljudi policija ce to zacas rastjerat
Policija saosjeca sa građanima... ;-)

Btw, steze se obruc oko odbjegle dvojke...
cleo

#423 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by cleo »

ljudi, blokirana je i druga saobraćajnica, iz pravca Ilidže..

ko god može neka dođe !!!

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#424 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Truba »

čujem od djece dole da je i tramvaj blokiran
johnnykola

#425 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by johnnykola »

koliko sad ljudi ima?
jedan od najgorih dana na poslu ikad,
umoran sam ko pas, ali dolazim jebo sve.
necu moci na poso ako me neko
rokne. cista logika.
Post Reply