da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
damirm

#401 Re: Veza na daljinu.Uspeva ili ne?

Post by damirm »

Ne
sirocco

#402 Re: Veza na daljinu.Uspeva ili ne?

Post by sirocco »

Bandierra Rossa wrote:
straja bg wrote:sa devojkom sam vec godinu dana,ali zadnjih tri meseca zivi u subotici kod svojih,a ja u beogradu.Vidjamo se na svakih deset dana po tri,cetri dana,a cujemo se dnevno po tri ,cetri puta.ona meni stalno prica kako to nema veze doklie god se volimo.ako moze neko da mi kaze jel se vredi nadati nekoj buducnosti ili ne ?Cak hocu i da je verim samo da bi dosla ziveti kod mene jer je stvarno volim.
HVALA UNAPRED !
To ne može da funkcionira.Ili jesi,ili nisi.

Molim unaprijed.

lav
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#403 Re: Veza na daljinu.Uspeva ili ne?

Post by corolla02 »

sirocco wrote:
Bandierra Rossa wrote:
straja bg wrote:sa devojkom sam vec godinu dana,ali zadnjih tri meseca zivi u subotici kod svojih,a ja u beogradu.Vidjamo se na svakih deset dana po tri,cetri dana,a cujemo se dnevno po tri ,cetri puta.ona meni stalno prica kako to nema veze doklie god se volimo.ako moze neko da mi kaze jel se vredi nadati nekoj buducnosti ili ne ?Cak hocu i da je verim samo da bi dosla ziveti kod mene jer je stvarno volim.
HVALA UNAPRED !
To ne može da funkcionira.Ili jesi,ili nisi.

Molim unaprijed.

lav
A moze i LAVica
:D
Irm@

#404 Re: Veza na daljinu.Uspeva ili ne?

Post by Irm@ »

e nasao si gdje ces odluciti moze li vasa veza funkcionirati :-D
neke veze na daljinu mogu neke ne.. eto ti odgovora :-D :D
mimiikimi

#405 Re: Veza na daljinu.Uspeva ili ne?

Post by mimiikimi »

ne treba na to pristati onda ne meres svaki dan hm hm :D
Petit_Beurre

#406 Re: Veza na daljinu.Uspeva ili ne?

Post by Petit_Beurre »

mimiikimi wrote:ne treba na to pristati onda ne meres svaki dan hm hm :D
ooo meres meres :mrgreen: :dance:
jaba
Location: grad izmedju dvije rijeke na ravnici u zemlji oblika srca

#407 Re: Veza na daljinu.Uspeva ili ne?

Post by jaba »

To zavisi od vas dvoje. Moj jaran zivi u Njemackoj a cura mu studira u Kanadi nekad idu jedno drugome u posjetu ali vecinom se vide kad dodu u Bosnu oboje. Sad je ona zavrsila faks u kanadi pa se preselila u Njemacku i zajedno zive. Njihova veza traje vec ako se nevaram 5-7 godina i uspjela je dosada :thumbup:
mimiikimi

#408 Re: Veza na daljinu.Uspeva ili ne?

Post by mimiikimi »

Petit_Beurre wrote:
mimiikimi wrote:ne treba na to pristati onda ne meres svaki dan hm hm :D
ooo meres meres :mrgreen: :dance:
ko voli na stranu
suspect_zero

#409 Re: Veza na daljinu.Uspeva ili ne?

Post by suspect_zero »

Ne ide to..........ili je odmah privedi ili batali sve
aura2009

#410 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by aura2009 »

Evo i ja se registrovah kako bih podijelila svoje iskustvo sa vama. Zapravo, on je upravo otisao. A ja, kao i svaki put do sada, osjecam mucninu kad da ispratim na aerodrom. Nasa veza na daljinu traje oko 2 godine, s tim da smo prije par mjeseci raskinuli jer smo shvatili da vise ne mozemo izdrzati - oboje smo prilicno temperamentni i nerijetko smo se sukobljavali, milion nesporazuma. Cak i ne govorimo isti jezik. Zivimo na 2 sasvim razlicita kontinenta. Zbog objektivnih razloga nismo mogli rijesiti pitanje udaljenosti, odnosno pomoci jedno drugom da dodje u tu drugu zemlju, nadje posao, stane na noge.... Ali evo on je opet dosao da me vidi i ponudio mi da dodjem do njega (situacija kod njega je postala bolja), da zivimo skupa, ili da zivim blizu njega, samo da napokon budemo blizu jedno drugoga kako bismo naposljetku i znali jesmo li mi jedno za drugo, jer drugacije je stalno vidjati nekoga, a drugacije je vidjati ga svakih 5-6 mjeseci i kontaktirati preko mobitela ili interneta.
Osjecam se jako lose, pusim jednu za drugom cigarom, zelim vristati od bola. Ne znam sta da radim. Stalo mi je do njega. Mislim da je i njemu stalo do mene. Ja ovdje imam roditelje i ne bas tako sjajan posao, ali s obzirom na situaciju u zemlji, i nije tako katastrofalan. Ako odem tamo, nadam se da cu pronaci posao i moci pomagati roditelje, biti blizu njega...ali malo se plasim, teska je to odluka. Isla bih, ali ni tamo nemam nista definitivno. Imam covjeka kojeg volim i koji me voli, ali se moze pokazati da nismo jedno za drugo kad se napokon nadjemo blizu.
Ima li iko slicno iskustvo?
Sta mislite?
SOMA

#411 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by SOMA »

aura2009 wrote:Evo i ja se registrovah kako bih podijelila svoje iskustvo sa vama. Zapravo, on je upravo otisao. A ja, kao i svaki put do sada, osjecam mucninu kad da ispratim na aerodrom. Nasa veza na daljinu traje oko 2 godine, s tim da smo prije par mjeseci raskinuli jer smo shvatili da vise ne mozemo izdrzati - oboje smo prilicno temperamentni i nerijetko smo se sukobljavali, milion nesporazuma. Cak i ne govorimo isti jezik. Zivimo na 2 sasvim razlicita kontinenta. Zbog objektivnih razloga nismo mogli rijesiti pitanje udaljenosti, odnosno pomoci jedno drugom da dodje u tu drugu zemlju, nadje posao, stane na noge.... Ali evo on je opet dosao da me vidi i ponudio mi da dodjem do njega (situacija kod njega je postala bolja), da zivimo skupa, ili da zivim blizu njega, samo da napokon budemo blizu jedno drugoga kako bismo naposljetku i znali jesmo li mi jedno za drugo, jer drugacije je stalno vidjati nekoga, a drugacije je vidjati ga svakih 5-6 mjeseci i kontaktirati preko mobitela ili interneta.
Osjecam se jako lose, pusim jednu za drugom cigarom, zelim vristati od bola. Ne znam sta da radim. Stalo mi je do njega. Mislim da je i njemu stalo do mene. Ja ovdje imam roditelje i ne bas tako sjajan posao, ali s obzirom na situaciju u zemlji, i nije tako katastrofalan. Ako odem tamo, nadam se da cu pronaci posao i moci pomagati roditelje, biti blizu njega...ali malo se plasim, teska je to odluka. Isla bih, ali ni tamo nemam nista definitivno. Imam covjeka kojeg volim i koji me voli, ali se moze pokazati da nismo jedno za drugo kad se napokon nadjemo blizu.
Sta mislite?
Samo jedno, priznajem provokativno pitanje: sta ces uraditi kad se preselis kod njega i napustis svoj zivot ako skontas ta veza nije za vas?

A odgovor na temu, na osnovu mog licnog iskustva: ne moze. A mozda je i do mene ;-) :D
dnaxy

#412 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by dnaxy »

SOMA wrote:
A odgovor na temu, na osnovu mog licnog iskustva: ne moze. A mozda je i do mene ;-) :D
iz licnog iskustva.do tebe je sigurno, ne mozda :D

4 god. se zabavljali, godinu u braku i nakon svih problema sa vizama i oko nje konacno sledece sedmice smo skupa abd. :thumbup:
tuberan_1

#413 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by tuberan_1 »

dnaxy wrote:
SOMA wrote:

4 god. se zabavljali, godinu u braku i nakon svih problema sa vizama i oko nje konacno sledece sedmice smo skupa abd. :thumbup:
Last edited by tuberan_1 on 03/02/2012 13:56, edited 1 time in total.
aura2009

#414 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by aura2009 »

SOMA wrote:[

Samo jedno, priznajem provokativno pitanje: sta ces uraditi kad se preselis kod njega i napustis svoj zivot ako skontas ta veza nije za vas?
Nije provokativno, vec sasvim logicno pitanje koje se i meni namece. Odgovor - u ovom momentu ne znam. Ako se odlucim otici, nadam se da cu naci neki poslic pa da to ne bude onda potpuni promasaj od odluke. Ne znam. Jako sam zbunjena.
aura2009

#415 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by aura2009 »

dnaxy wrote:
SOMA wrote:
Zelim vam puno srece!
bug

#416 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by bug »

dnaxy wrote:
SOMA wrote:

nek vam je sretno samo :D znala sam da postoje veze na daljinu, za brakove :D jos nisam cula :D :D
ja bih vama po jednog Nobela :D za hrabrost :D izdrzljivost i apstinenciju :D :D
suspect_zero

#417 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by suspect_zero »

dnaxy wrote:
SOMA wrote:

Nisu svi te sreće :sad: .......tebi se posrećilo, želim ti da tako i ostane :-D
dnaxy

#418 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by dnaxy »

bug wrote:
dnaxy wrote:
SOMA wrote:

nek vam je sretno samo :D znala sam da postoje veze na daljinu, za brakove :D jos nisam cula :D :D
ja bih vama po jednog Nobela :D za hrabrost :D izdrzljivost i apstinenciju :D :D
Hvala svima! :thumbup:

a vidis, ima i brak na daljnu...naravno da je tesko i psihicki i finansijski i fizicki :D al ako covjek zeli, onda moze.. :D
pure_love

#419 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by pure_love »

aura2009 wrote:Evo i ja se registrovah kako bih podijelila svoje iskustvo sa vama. Zapravo, on je upravo otisao. A ja, kao i svaki put do sada, osjecam mucninu kad da ispratim na aerodrom. Nasa veza na daljinu traje oko 2 godine, s tim da smo prije par mjeseci raskinuli jer smo shvatili da vise ne mozemo izdrzati - oboje smo prilicno temperamentni i nerijetko smo se sukobljavali, milion nesporazuma. Cak i ne govorimo isti jezik. Zivimo na 2 sasvim razlicita kontinenta. Zbog objektivnih razloga nismo mogli rijesiti pitanje udaljenosti, odnosno pomoci jedno drugom da dodje u tu drugu zemlju, nadje posao, stane na noge.... Ali evo on je opet dosao da me vidi i ponudio mi da dodjem do njega (situacija kod njega je postala bolja), da zivimo skupa, ili da zivim blizu njega, samo da napokon budemo blizu jedno drugoga kako bismo naposljetku i znali jesmo li mi jedno za drugo, jer drugacije je stalno vidjati nekoga, a drugacije je vidjati ga svakih 5-6 mjeseci i kontaktirati preko mobitela ili interneta.
Sta mislite?

give it a try!
Ljuska_u_BaklaFi

#420 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Nishta nije nemoguche!!! Nemogucnost postoji tamo gdje se zelje ne poklope, ciljevi itd. Iz licnog iskustva (veza na daljinu )katastrofa, ali to ne mogu prikaciti daljini kao razlogu, nego mojoj pogresnoj procjeni doticnog. Znate, nije dovoljno dobar recept za vezu ni gledanje svaki dan jedno u drugo.......bitno je gledanje u istom pravcu (imate iste ciljeve, zelje, cijenite iste vrijednosti, znate sta hocete i spremniste se boriti za to, slicno razmisljate, volite iste stvari, boje, i kad mislite o necemu a to ono drugo izgovara) i na to ne utice geografski polozaj.......tako ja mislim a ko sam ja da kradem tudju muku i sne :roll: ko sam ja da kradem i ubili me :cry:
The Nightwatchman

#421 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by The Nightwatchman »

ja sam prvo kontao moze li to na daljinu, i kad smo savladali sve prepreke i konacno rijesili sve probleme, sad se sve cesce pitam moze li na blizinu :D
ma_zdra'o

#422 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by ma_zdra'o »

Ma moze to ;-) .
Svjedok sam 3 takve veze na relaciji Danska-BiH.
Jedna se udala 2001. nakon 2 godine zabavljanja.Problemi oko papira.8 mjeseci su bili u braku na daljinu,cekali i cekali.U to vrijeme se u Danskoj i Svedskoj donio neki zakon da se ne mogu vjencavati danski drzavljani s drzavljanima druge zemlje,tj.ne mogu svoje partnere dovoditi u Dansku i Švedsku.A oni vec bili vjencani,haos.Dakle 99% mogucnosti da sve propadne,i ne bude spajanja.Elem,oni uspiju srediti sve papire 15 dana prije nego sto zakon pocne djelovati. :wink: On veze nema gdje dolazi,nauci jezik,zaposli se,kupe kucu i dobiju sina.:D

Druge dvije su se vjencale ovog ljeta.(u medjuvrenu taj zakon je prestao djelovati).Jedna nakon 3-godisnje veze,druga nakon 1-godisnje.Jedna dobila kcerku,drugoj beba na putu.
Uglavnom,imaju sve zivo sto mogu pozeljeti.I pri tome su 3 sestre.
Gospoda Ministarka

#423 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by Gospoda Ministarka »

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 14:26, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#424 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by Truba »

izdajice prodale se :mrgreen: :run:
rika

#425 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?

Post by rika »

Aura2000:

Nisam siguran da li izreka potice od Marka Twain-a,ali kazu da je rekao:
"Poslije 40te godine zhivota zhalicete radi onoga sto niste a ne radi onoga sto jeste uradili"
Forumasi su nabrojali dosta prica nekih uspjesnih nekih neuspjesnih,recimo tuberan se vratio iz Amerike i zeznuo se,neko je otisao "radi ljubavi" iz BiH i tvrde da im nije lose...
Kad su "srcane stvari" u pitanju,mislim da treba pokusati sacuvati dozu trezvenosti i neke stvari izvagati..
Ja sam se,davne 2000te zacopao do usiju u jednu sarajku i bio spreman napustiti posao u Qataru i platu koja je bila 6-digit i vratiti se u sarajevo radi nje...
Neko vrijeme sam vagao tu svoju odluku,ona je imala (u njenim ocima) dobar posao,nije joj se islo iz BIH jer je imala "super karijeru"..
Onda mi je jedan prijatelj otvorio oci i rekao onako iskreno:
"Jarane mi se sekiramo kada nam za plin dodje racun 20KM vise,iskoristi priliku koja ti se pruzhila.."
I onda skontam da sam bio budala i sve fino raskinem... Ona nije htjela radi mene da se seli iz BiH,sto bih se ja vracao?
Summa summarum...
NIsta nema garancije,tako ni ljubav...ako ti je tvoj momak nudio brak,a mislis da ste oboje emotivno zreli za toga....probaj...takve sanse se ne pruzhaju svaki dan..
ako ne uspije,pa i razvodi su za ljude :D
Post Reply