...i opet sarajevo film festival
-
Master.DKP
#401 Re: ...i opet sarajevo film festival
Program "Kafa sa..." 15. Sarajevo film festivala (SFF) ugostio je danas na festivalskom trgu autora prvog bh. animiranog filma "Ptice kao mi" Faruka Šabanovića, za koji je nedavno potpisan produkcijski ugovor sa Turskom radio televizijom (TRT)
To je ujedno bila prilika da producent filma Adnan Čuhara, generalni direktor TRT-a Ibrahim Šahin te Faruk Šabanović i zvanično stave potpise na taj ugovor vrijedan čak tri miliona eura.
Animirani film "Ptice kao mi" bit će realiziran u šest produkcijskih faza naredne tri godine, te se u kinima može očekivati 2012. godine.
Šabanović navodi da je to animirano ostvarenje napravio inspiriran djelom "Govor ptica" Fariduddina Mohammeda Attara. Riječ je, kazao je, o predivnoj sufijskoj poeziji pisanoj još prije hiljadu godina.
- Ta nas priča vraća na ono što je univerzalno, bazno u ljudskom životu. Ona donosi sedam dolina od kojih je sačinjen svijet, ali sve su one unutar nas. Priča govori - ako tražiš Boga, ljubav, slobodu, sreću, uspjeh ili bilo šta drugo, pronaći ćeš to unutar sebe - istaknuo je Šabanović.
Animaciju vidi kao najbolji prostor koji daje slobodu mašti i veliku mogućnost transformacije.
Govoreći o proteklom dvogodišnjem radu na ovom projektu, Adnan Čuhara je istaknuo ponos što su pronašli tako jakog partnera u TRT-u te upće zemlji s kojom BiH već desetine godine ima razvijene kulturne i druge veze.
Generalni direktor TRT-a Šahin ocjenjuje da je projekt animiranog filma samo još jedna prilika da dobra saradnja sa BiH postane još jača. Njegova je želja kroz taj film pokazati svijetu kulturu i tradiciju istoka, koji je dosta drugačiji od uvriježenog mišljenja.
Kratkim obraćanjem prisutne je pozdravio i federalni ministar kulture i sporta Gavrilo Grahovac, naglasivši da je produkcija sa TRT-om za film "Ptice kao mi" najveća investicija u bh. filmsku produkciju do danas.
Ona, kazao je, predstavlja dva godišnja budžeta koja Vlada FBiH ulaže u bh. film, te izrazio očekivanje da će ova saradnja potaknuti i druge subjekte i nivoe vlasti na veća ulaganja u filmsku produkciju.
(FENA, ** No links **/eb)
To je ujedno bila prilika da producent filma Adnan Čuhara, generalni direktor TRT-a Ibrahim Šahin te Faruk Šabanović i zvanično stave potpise na taj ugovor vrijedan čak tri miliona eura.
Animirani film "Ptice kao mi" bit će realiziran u šest produkcijskih faza naredne tri godine, te se u kinima može očekivati 2012. godine.
Šabanović navodi da je to animirano ostvarenje napravio inspiriran djelom "Govor ptica" Fariduddina Mohammeda Attara. Riječ je, kazao je, o predivnoj sufijskoj poeziji pisanoj još prije hiljadu godina.
- Ta nas priča vraća na ono što je univerzalno, bazno u ljudskom životu. Ona donosi sedam dolina od kojih je sačinjen svijet, ali sve su one unutar nas. Priča govori - ako tražiš Boga, ljubav, slobodu, sreću, uspjeh ili bilo šta drugo, pronaći ćeš to unutar sebe - istaknuo je Šabanović.
Animaciju vidi kao najbolji prostor koji daje slobodu mašti i veliku mogućnost transformacije.
Govoreći o proteklom dvogodišnjem radu na ovom projektu, Adnan Čuhara je istaknuo ponos što su pronašli tako jakog partnera u TRT-u te upće zemlji s kojom BiH već desetine godine ima razvijene kulturne i druge veze.
Generalni direktor TRT-a Šahin ocjenjuje da je projekt animiranog filma samo još jedna prilika da dobra saradnja sa BiH postane još jača. Njegova je želja kroz taj film pokazati svijetu kulturu i tradiciju istoka, koji je dosta drugačiji od uvriježenog mišljenja.
Kratkim obraćanjem prisutne je pozdravio i federalni ministar kulture i sporta Gavrilo Grahovac, naglasivši da je produkcija sa TRT-om za film "Ptice kao mi" najveća investicija u bh. filmsku produkciju do danas.
Ona, kazao je, predstavlja dva godišnja budžeta koja Vlada FBiH ulaže u bh. film, te izrazio očekivanje da će ova saradnja potaknuti i druge subjekte i nivoe vlasti na veća ulaganja u filmsku produkciju.
(FENA, ** No links **/eb)
- johnnykola
#402 Re: ...i opet sarajevo film festival
dokaz, a ne obecanje:Master.DKP wrote:Program "Kafa sa..." 15. Sarajevo film festivala (SFF) ugostio je danas na festivalskom trgu autora prvog bh. animiranog filma "Ptice kao mi" Faruka Šabanovića, za koji je nedavno potpisan produkcijski ugovor sa Turskom radio televizijom (TRT)
(FENA, *** SPAM ***/eb)

-
samo malo
#403 Re: ...i opet sarajevo film festival
Ne znam kako drugi, ali meni je medijska paznja Red Carpeta Nove tv samo dodatni podsticaj da mi se bljuje na taj cirkus od SFF-a.
Samo zato jer tamo gdje Red Carpet salje svoje novinare, tamo se nakotila "hrvatska zlatna mladez" kako oni to zovu, odnosno gomila idiota koji paznju javnosti privlace glupiranjem, razvratnim ponasanjem i uopsteno "osebujnim licnim stilom" kojekakvih pedercica, kvazi modnih gurua, dronfulja sumnjivog morala i slicno.
Hana Hadziavdagic je klasicna kopija tih hrvatskih selebritija, e sad zamislite Hana x 50
A nama valjda treba imponovati sto nam u grad tokom festivala dodje ta ekspedicija hrvatskih debila zeljnih kamera Red Carpeta. Oni zive od skandala, drugog kvaliteta nemaju.
Samo zato jer tamo gdje Red Carpet salje svoje novinare, tamo se nakotila "hrvatska zlatna mladez" kako oni to zovu, odnosno gomila idiota koji paznju javnosti privlace glupiranjem, razvratnim ponasanjem i uopsteno "osebujnim licnim stilom" kojekakvih pedercica, kvazi modnih gurua, dronfulja sumnjivog morala i slicno.
Hana Hadziavdagic je klasicna kopija tih hrvatskih selebritija, e sad zamislite Hana x 50
A nama valjda treba imponovati sto nam u grad tokom festivala dodje ta ekspedicija hrvatskih debila zeljnih kamera Red Carpeta. Oni zive od skandala, drugog kvaliteta nemaju.
- johnnykola
#404 Re: ...i opet sarajevo film festival
tacno tako!!! prvi dino radja! kakve on kvalitete ima!!!samo malo wrote:Ne znam kako drugi, ali meni je medijska paznja Red Carpeta Nove tv samo dodatni podsticaj da mi se bljuje na taj cirkus od SFF-a.
Hana Hadziavdagic je klasicna kopija tih hrvatskih selebritija, e sad zamislite Hana x 50![]()
mi bismo njega poslali po banane!!!
-
Klodovik
#405 Re: ...i opet sarajevo film festival
Jest vala. Ove godine nijednog glumca i glumice, nijednog režisera na festivalu, je li tako?samo malo wrote:Ne znam kako drugi, ali meni je medijska paznja Red Carpeta Nove tv samo dodatni podsticaj da mi se bljuje na taj cirkus od SFF-a.
Hana Hadziavdagic je klasicna kopija tih hrvatskih selebritija, e sad zamislite Hana x 50![]()
- johnnykola
#406 Re: ...i opet sarajevo film festival
ja ba! sve go papak od hane, preko mikija, dzilijan, onog darena, modisona pa sve do onog morona stelana.Klodovik wrote:Jest vala. Ove godine nijednog glumca i glumice, nijednog režisera na festivalu, je li tako?samo malo wrote:Ne znam kako drugi, ali meni je medijska paznja Red Carpeta Nove tv samo dodatni podsticaj da mi se bljuje na taj cirkus od SFF-a.
-
šega
#407 Re: ...i opet sarajevo film festival
U Sarajevu se sve oprašta.... osim uspjeha
-
NoNaMo
#408 Re: ...i opet sarajevo film festival
Treba reci Faruku da fino vrati te pogane pare, da ga raja ne spomenu u istom kontekstu sa Hanom i Red Carpetom.
- johnnykola
#409 Re: ...i opet sarajevo film festival
aha, bas opo - film u kojem glumi glavnu ulogu nominiran mu za oscara.Her Flick wrote:mislim da nisi u pravusamo malo wrote:Ne znam kako drugi, ali meni je medijska paznja Red Carpeta Nove tv samo dodatni podsticaj da mi se bljuje na taj cirkus od SFF-a.
biti na red cilimu nove tv je uspijeh, vrhunac, kulminacija jednogodisnjeg mukotrpnog rada
dovesti proplaog, pijanog glumca je vrhunac, gotiviti ga, gladiti mu spolne zlijezde, placati 7000eru noc u nekakvoj vili i dubrovniku je vrhunac
treba da se svi ponosimo na miru i eminu i njihov projekat, iduce godine cu je sam donirati 1000KM da taj projekat bude jos bolji
da ste vi, "pljuvaci: patriote i da volite ovu zemlju i vi bi pomogli donacijama
p.s. naravno svako pametan ce skontati da je ovo cinizam
'ta ce on!
-
samo malo
#410 Re: ...i opet sarajevo film festival
Jak mi taj festival gdje Hana Hadziavdagic dobije priliku da bude "zvijezda zavrsne veceri".
- johnnykola
#411 Re: ...i opet sarajevo film festival
u open air-u zna se ko su bile zvijezde, a sto se ti sekirassamo malo wrote:Jak mi taj festival gdje Hana Hadziavdagic dobije priliku da bude "zvijezda zavrsne veceri".
sto je u red carpet-u (koji se samo i jedino,
hajde, dobro, 95% bavi zutilom) hana bila zvijezda
veceri (iako ju je nanutova prosula samo tako)
tvoj je problem.
- karanana
#412 Re: ...i opet sarajevo film festival
pa prvi dino radja. u pravu ste. ne zanimaju me njegove kosarkaske sposobnosti ali sam na milion mjesta cuo da je ko choek 0.
- johnnykola
#413 Re: ...i opet sarajevo film festival
cetnik sam! nevjerojatno!!!karanana wrote:pa prvi dino radja. u pravu ste. ne zanimaju me njegove kosarkaske sposobnosti ali sam na milion mjesta cuo da je ko choek 0.
-
BlentoBoy
#414 Re: ...i opet sarajevo film festival
breuer wrote:izvini, ali ovakvu 'splačinu' je mogao napisati jedino veoma nesretan, iskompleksiran i podao covjek...
sta ce kompleksas kad se samo druzi sa komp.
-
samo malo
#415 Re: ...i opet sarajevo film festival
Ni ove godine nisam cuo ni rijec o prihodima i rashodima. Bogami gazde Zagreba u roku odmah izasli u javnost sa okvirnim prihodima od dva dana U2 ludila.
Miro po pravilu suti.
Ili je nesto receno o tome, u tom slucaju moje izvinjenje.
Znam samo da se gazde ljetnih basti svake godine zale da ih Miro ubi doniranim pivama. Po sistemu "konfederacije", mi proizvodimo pamuk uz robovsku radnu snagu, a vi sjevernjaci platite radnike, pa cemo se trzisno nadmetati
Miro po pravilu suti.
Znam samo da se gazde ljetnih basti svake godine zale da ih Miro ubi doniranim pivama. Po sistemu "konfederacije", mi proizvodimo pamuk uz robovsku radnu snagu, a vi sjevernjaci platite radnike, pa cemo se trzisno nadmetati
-
ins
#416 Re: ...i opet sarajevo film festival
Drustvo se raslojava, oni koji znaju i mogu odose dalje, luzeri ostaju gdje jesu. Nakon 50-60 godina suplje price da smo svi isti, nije se lako na to navici.Master.DKP wrote:Vidljivo je da su ljudi u Sarajevu kao i u BiH potpuno bolesni i da je danasnje drustvo tj. rapidan broj stanovnika BiH potpuno krivo srastao. Pogledajte samo sta je tema diskujesi oko SFF ili Sarajeva ili filma, ni 1 % nema veza sa samim filmom, sarajevom, turizmom, kulturom,ekonomijom niti realnim dogadajima u drustvu. Sarajeva je definitivno potpuno mahalski grad i sebi samo cudno mjesto za zivot. Uostalom, BiH je sekularno drustvo koliko je i sjeverna Koreja demokratska zemlja.
Svi su primjetili kako neka djevojka pod nekim imenom ima "plasticne" sise ili kako mozda neko negdje pije ili konzumirao drogu a sve to pred ramazan ?
Pa zar niste bolesni skroz ? To definitivno pokazuje percepciju stvari prosjecnog i ispodprosijecnog covjeka ili zene u Sarajevu i to su ljudi koji onda cine drustvo za koje se opet "cude" sto je takvo kakvo je stovreno sa takvim....
Niko nije primjetio sa je jedan Faruk Sabanovic na osnovu ovog SFF dobio sponzora za film / crtani film od 6 milion KM i da ce taj film (Made in BiH) sutra se gledati na stanicama sirom svijeta,postati export produkt BiH. Niko nije mozda spomenuo koje su se poslovni i drustveni kontakti ostvarili, koji su novci potroseni u Sarajevu a koji su dosli sa strane u Sarajevo, koji poslovi mozda mogu biti zavresni na sonovu ljudi koji cirkulisu tu.
Gradu Sarajevu i treba upravo ovih festivala i niz drugih sajmova i skupova ljudi jer je to fundament razmijene znanja i iskustva ljudi, novih drustvenih i poslovnih kontakata i napredka samim tim u drustvenom i ekonomskom pogledu.
To je u pozadini svega, i ovakvog jala i mrznje prema svemu lijepom, novom, dobrom, uspjesnom....
90% ljudi koji ovako komentarisu na SFF su zapravo luzeri, nesposobni da zarade vise od 400-500 maraka mjesecno, kivni na sve one koji to mogu... Zalosno
-
samo malo
#417 Re: ...i opet sarajevo film festival
Bas tako, mi smo kivni na Miru Purivatru, ministra, Eminu Ganic, zato sto su oni sposobni i samo zahvaljujuci svojoj inteligenciji postigli su to sto su postigli.
Nikako zato sto su zajahali drzavne jasle, sto su mamini i tatini odnosno guzonjini sinovi, sto su u rodbinskim vezama sa kraljevskom porodicom, sto su glavni i odgovorni za ocajno stanje drustva i drzave, oni i slicni njima.
Pitam se koliko ti kratka pamet mora biti, pa vjerujes da je jedna Emina Ganic tu gdje jeste zato sto je superinteligentna i elokventna. I da sam ja recimo zavidan njenoj inteligenciji
Nikako zato sto su zajahali drzavne jasle, sto su mamini i tatini odnosno guzonjini sinovi, sto su u rodbinskim vezama sa kraljevskom porodicom, sto su glavni i odgovorni za ocajno stanje drustva i drzave, oni i slicni njima.
Pitam se koliko ti kratka pamet mora biti, pa vjerujes da je jedna Emina Ganic tu gdje jeste zato sto je superinteligentna i elokventna. I da sam ja recimo zavidan njenoj inteligenciji
- uvjek dobar gost
#418 Re: ...i opet sarajevo film festival
Ovako su govorili i oni koji su propovjedali jedan narod, jedna misao, jedan vođa... ovo je vrijeđanje i najgori oblik nipodaštavanja drugog i drugačijeg.....ins wrote:Drustvo se raslojava, oni koji znaju i mogu odose dalje, luzeri ostaju gdje jesu. Nakon 50-60 godina suplje price da smo svi isti, nije se lako na to navici.Master.DKP wrote:Vidljivo je da su ljudi u Sarajevu kao i u BiH potpuno bolesni i da je danasnje drustvo tj. rapidan broj stanovnika BiH potpuno krivo srastao. Pogledajte samo sta je tema diskujesi oko SFF ili Sarajeva ili filma, ni 1 % nema veza sa samim filmom, sarajevom, turizmom, kulturom,ekonomijom niti realnim dogadajima u drustvu. Sarajeva je definitivno potpuno mahalski grad i sebi samo cudno mjesto za zivot. Uostalom, BiH je sekularno drustvo koliko je i sjeverna Koreja demokratska zemlja.
Svi su primjetili kako neka djevojka pod nekim imenom ima "plasticne" sise ili kako mozda neko negdje pije ili konzumirao drogu a sve to pred ramazan ?
Pa zar niste bolesni skroz ? To definitivno pokazuje percepciju stvari prosjecnog i ispodprosijecnog covjeka ili zene u Sarajevu i to su ljudi koji onda cine drustvo za koje se opet "cude" sto je takvo kakvo je stovreno sa takvim....
Niko nije primjetio sa je jedan Faruk Sabanovic na osnovu ovog SFF dobio sponzora za film / crtani film od 6 milion KM i da ce taj film (Made in BiH) sutra se gledati na stanicama sirom svijeta,postati export produkt BiH. Niko nije mozda spomenuo koje su se poslovni i drustveni kontakti ostvarili, koji su novci potroseni u Sarajevu a koji su dosli sa strane u Sarajevo, koji poslovi mozda mogu biti zavresni na sonovu ljudi koji cirkulisu tu.
Gradu Sarajevu i treba upravo ovih festivala i niz drugih sajmova i skupova ljudi jer je to fundament razmijene znanja i iskustva ljudi, novih drustvenih i poslovnih kontakata i napredka samim tim u drustvenom i ekonomskom pogledu.
To je u pozadini svega, i ovakvog jala i mrznje prema svemu lijepom, novom, dobrom, uspjesnom....
90% ljudi koji ovako komentarisu na SFF su zapravo luzeri, nesposobni da zarade vise od 400-500 maraka mjesecno, kivni na sve one koji to mogu... Zalosno
Imamo pravo ne slagati se i polemizirati ali nemamo pravo na ovaj način procijenjivati ljude !
Obrisao sam dio posta jer poštujem opvaj portal i ovaj forum !
Last edited by uvjek dobar gost on 26/08/2009 16:34, edited 1 time in total.
-
delightful
#419 Re: ...i opet sarajevo film festival
samo malo, bez vrijedjanja na licnoj osnovi, molim te.
-
fixer
#420 Re: ...i opet sarajevo film festival
Daj nam izvod sa svog bankovnog racuna, pa cemo te dizati u nebesa i klanjati ti se, naravno, ukoliko tvoja sposobnost prelazi tih spomenutih 400- 500 KM u novcanoj vrijednosti.ins wrote:Drustvo se raslojava, oni koji znaju i mogu odose dalje, luzeri ostaju gdje jesu. Nakon 50-60 godina suplje price da smo svi isti, nije se lako na to navici.Master.DKP wrote:Vidljivo je da su ljudi u Sarajevu kao i u BiH potpuno bolesni i da je danasnje drustvo tj. rapidan broj stanovnika BiH potpuno krivo srastao. Pogledajte samo sta je tema diskujesi oko SFF ili Sarajeva ili filma, ni 1 % nema veza sa samim filmom, sarajevom, turizmom, kulturom,ekonomijom niti realnim dogadajima u drustvu. Sarajeva je definitivno potpuno mahalski grad i sebi samo cudno mjesto za zivot. Uostalom, BiH je sekularno drustvo koliko je i sjeverna Koreja demokratska zemlja.
- uvjek dobar gost
#421 Re: ...i opet sarajevo film festival
samo malo wrote:Ni ove godine nisam cuo ni rijec o prihodima i rashodima. Bogami gazde Zagreba u roku odmah izasli u javnost sa okvirnim prihodima od dva dana U2 ludila.
Miro po pravilu suti.
bravo !
Finansijska policija u SFF i da vidimo čija majka crnu vunu prede... ! Da vidimo onda ko je uspješan i zbog čega ili koga.. da vidimo onda ko ima prihode (neprijavljene) veće od 400-500 KM i zahvaljujući čemu ili kome...
P.S
Pitanje još samo jedno ko je kad čuo gdje idu novci od recimo turizma, porasta broja noćenja ili od bilo čega sličnog... čujemo samo statistiku o povećanju i tač...
živili
Last edited by uvjek dobar gost on 26/08/2009 16:56, edited 1 time in total.
- BiH-x
#422 Re: ...i opet sarajevo film festival
Uzeo si mi rijeci iz usta... Boze dragi sa kakvim bolesnicima mi zivimo...Pogledajte samo sta je tema diskujesi oko SFF ili Sarajeva ili filma, ni 1 % nema veza sa samim filmom, sarajevom, turizmom, kulturom,ekonomijom niti realnim dogadajima u drustvu. Sarajeva je definitivno potpuno mahalski grad i sebi samo cudno mjesto za zivot. Uostalom, BiH je sekularno drustvo koliko je i sjeverna Koreja demokratska zemlja.
Last edited by BiH-x on 26/08/2009 17:00, edited 3 times in total.
- harač
#423 Re: ...i opet sarajevo film festival
očito ne poznajete dovoljno forum sarajevo-xBiH-x wrote:Uzeo si mi rijeci iz usta... Boze dragi sa kakvim bolesnicima mi zivimo...Pogledajte samo sta je tema diskujesi oko SFF ili Sarajeva ili filma, ni 1 % nema veza sa samim filmom, sarajevom, turizmom, kulturom,ekonomijom niti realnim dogadajima u drustvu. Sarajeva je definitivno potpuno mahalski grad i sebi samo cudno mjesto za zivot. Uostalom, BiH je sekularno drustvo koliko je i sjeverna Koreja demokratska zemlja.
- harač
#424 Re: ...i opet sarajevo film festival
zimomor wrote:Mislim da bi se ova tema i neke slicne mogle iskoristiti za dobru psiholosku analizu kako danasnjeg drustva, tako i gradjanina BiH kao individue. Bez obzira na opravdanost nekih kritika upucenih na racun SFF-a, mislim da se vecina ovih negativnosti s kojom se gleda na bilo sta u ovom gradu i drzavi ustvari povezana sa negativnoscu koju ljudi nose u sebi, tj. nezadovoljstvom vlastitim zivotom.Master.DKP wrote:Vidljivo je da su ljudi u Sarajevu kao i u BiH potpuno bolesni i da je danasnje drustvo tj. rapidan broj stanovnika BiH potpuno krivo srastao. Pogledajte samo sta je tema diskujesi oko SFF ili Sarajeva ili filma, ni 1 % nema veza sa samim filmom, sarajevom, turizmom, kulturom,ekonomijom niti realnim dogadajima u drustvu. Sarajeva je definitivno potpuno mahalski grad i sebi samo cudno mjesto za zivot. Uostalom, BiH je sekularno drustvo koliko je i sjeverna Koreja demokratska zemlja.
- A-R-N-I
#425 Re: ...i opet sarajevo film festival
i ja ovo podpisujemharač wrote:zimomor wrote:Mislim da bi se ova tema i neke slicne mogle iskoristiti za dobru psiholosku analizu kako danasnjeg drustva, tako i gradjanina BiH kao individue. Bez obzira na opravdanost nekih kritika upucenih na racun SFF-a, mislim da se vecina ovih negativnosti s kojom se gleda na bilo sta u ovom gradu i drzavi ustvari povezana sa negativnoscu koju ljudi nose u sebi, tj. nezadovoljstvom vlastitim zivotom.Master.DKP wrote:Vidljivo je da su ljudi u Sarajevu kao i u BiH potpuno bolesni i da je danasnje drustvo tj. rapidan broj stanovnika BiH potpuno krivo srastao. Pogledajte samo sta je tema diskujesi oko SFF ili Sarajeva ili filma, ni 1 % nema veza sa samim filmom, sarajevom, turizmom, kulturom,ekonomijom niti realnim dogadajima u drustvu. Sarajeva je definitivno potpuno mahalski grad i sebi samo cudno mjesto za zivot. Uostalom, BiH je sekularno drustvo koliko je i sjeverna Koreja demokratska zemlja.
Gradu Sarajevu i treba upravo ovih festivala i niz drugih sajmova i skupova ljudi jer je to fundament razmijene znanja i iskustva ljudi, novih drustvenih i poslovnih kontakata i napredka samim tim u drustvenom i ekonomskom pogledu.na žalost