Cars & Coffee
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
shadow
#401 Re: Cars & Coffee
Nisi skonto poentu. Kakve slike, koji ce mi? Svaki dan vidjam aute koji su presli toliko, kao da je to nesto cudno. NAcin kako si ti opisao te benge i mercedese, totalno ih sahranio a tu toyotu digo do neba, to je problem. Ustvari nije problem, whatever makes you happy, samo odvadi malo ziv bio.
-
jefferson
#402 Re: Cars & Coffee
E nijeado-šampion wrote:Nije 7, nego 17.jefferson wrote:Pa onda dolazimo do onoga. Ako ću dati još 14 milja za Toyotu Avensis koja je vraški dobro auto, ali ono, nikakve emocije neće probuditi ni kod koga, pa čak možda ni kod Corolle02, onda što ne bi dao još 7 milja i kupio BMW 318d? On će me umoriti više od Sarajeva do Bihaća ili od Zenice do Ploča, ali će mi bar osmijeh na lice nabaciti!Upravo je ovo i poenta cijelog mojeg posta! Svaka roba ima svoje kupce, tako da je vrlo nezahvalno reći da ti "nikako ne kontaš" kako neko može nešto kupiti. Neki ljudi jednostavno ne gladaju emocije kad kupuju auto, nego kupe ono od čega dobivaju najviše za cijenu. Ja nisam takav, ali većina kupaca je takvih.ado-šampion
Drugo, u cijenu BMW-a, Mercedesa itd, su uračunate inovacije (pogledaj ko je izbacio inovacije kao što su ABS, ESP, Xenon, TC, BAS, HUD, El. upravljanje ventilima, magneziji u motoru, itd, itd, itd).
Ja se slažem da je Toyota extra auto, ali.....318d je 66 milja ovdje, Avensis uporediv D-4D oko 50.
Znam ja dobro ko je šta izbacio od inovacija. Opet kažeš JA, pa i ja razmišljam slično kao ti, ali većina ljudi ne razmišlja tako. Ja se nisam mislio uplitat u temu "Vrijedi li nešto onoliko koliko košta", ali ti si počeo. Opet da kažem, ja bih u toj klasi uvijek izabao tricu, da pare nisu problem.
Na akciji BMW 318d 49.000, Avensis 42.000!
- Bullet Tooth Tony
#403 Re: Cars & Coffee
neko spomenu astona i volvo kljuceve

-
jefferson
#404 Re: Cars & Coffee
E nijeado-šampion wrote:Nije 7, nego 17.jefferson wrote:Pa onda dolazimo do onoga. Ako ću dati još 14 milja za Toyotu Avensis koja je vraški dobro auto, ali ono, nikakve emocije neće probuditi ni kod koga, pa čak možda ni kod Corolle02, onda što ne bi dao još 7 milja i kupio BMW 318d? On će me umoriti više od Sarajeva do Bihaća ili od Zenice do Ploča, ali će mi bar osmijeh na lice nabaciti!Upravo je ovo i poenta cijelog mojeg posta! Svaka roba ima svoje kupce, tako da je vrlo nezahvalno reći da ti "nikako ne kontaš" kako neko može nešto kupiti. Neki ljudi jednostavno ne gladaju emocije kad kupuju auto, nego kupe ono od čega dobivaju najviše za cijenu. Ja nisam takav, ali većina kupaca je takvih.ado-šampion
Drugo, u cijenu BMW-a, Mercedesa itd, su uračunate inovacije (pogledaj ko je izbacio inovacije kao što su ABS, ESP, Xenon, TC, BAS, HUD, El. upravljanje ventilima, magneziji u motoru, itd, itd, itd).
Ja se slažem da je Toyota extra auto, ali.....318d je 66 milja ovdje, Avensis uporediv D-4D oko 50.
Znam ja dobro ko je šta izbacio od inovacija. Opet kažeš JA, pa i ja razmišljam slično kao ti, ali većina ljudi ne razmišlja tako. Ja se nisam mislio uplitat u temu "Vrijedi li nešto onoliko koliko košta", ali ti si počeo. Opet da kažem, ja bih u toj klasi uvijek izabao tricu, da pare nisu problem.
Na akciji BMW 318d 49.000, Avensis 42.000!
-
jefferson
#405 Re: Cars & Coffee
Pa i ja sam sa svojom Mazdom napravio skoro 200,000 i šta sad? Moj prijatelj ima 318 BMW sa M10 moorom koji na satu ima 450,000km, i šta sad? Ne kontam Corollu stvarno. On pod hitno treba da pređe sa Toyote kao svog prvog automobila na nešto drugo!corolla02 wrote:Ziva istina, *bem ti gdje neponesoh aparat sa sobom pa da ti pa da ti pokazem te slikee..shadow wrote:corolla02 wrote: .
Nedavno ja isao na aukciju/licitaciju auta, onako rabljeno gvozdje gotovo svega bilo, nekolika bmw i mercedes 1999-2003 mozda 5 autica, sjedo ja, zavirivo, gledo i tako. Svi, ma bas svi, nesto im fali, pocevsi od zvuka motora, interijera, kocnica, a nijedan nije vise preso od 160,000 milja.
S druge strane stoji Toyota Camry 2004, 4V, presla 200,000milja, kad sam je krehnuo, auto gotovo da nije promjenulo zvuka kako kupljeno. Jos 100K se moze preci s njom, bez vele troska $$$ oko nje, brat-bratu. Bio sa mnom jedan prijatelj, da mu fali auto odmah bi ju je uzeo za sebe!
![]()
![]()
![]()
Mislim da tom camryju odmah trebaju zarolati sat na nulu i vratiti je u salon da se prodaje kao nova.Sto ti je japanac, peri deri
![]()
Daj popusti malo jbt, ne znam kako ti ne dosadi?! Da si malo manje subjektivan mozda bi se moglo i pricati, ovako
I samo za Corollu, put kočenja:
http://www.sdt.com.au/safedrive-directo ... STANCE.htm
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#406 Re: Cars & Coffee
Ne ne, ti si daj koji je fulo. Ja sam konstatntovao i da nisam vidio ni jedan Lexus za razliku od MB ili BMW, bilo je tu i drugih auta naravno nekih bolji nekih gori te da je Camry je bila onako ponajbolja, na kojoj nisi nista imao da radis u startu i kontajuci novce koje das u startu $$$, ti BMW ili MB ne vrijede toliko. Valjda lakse za prodati Svabe ili Lexsus kvalitetniji, you go figure!?shadow wrote:Nisi skonto poentu. Kakve slike, koji ce mi? Svaki dan vidjam aute koji su presli toliko, kao da je to nesto cudno. NAcin kako si ti opisao te benge i mercedese, totalno ih sahranio a tu toyotu digo do neba, to je problem. Ustvari nije problem, whatever makes you happy, samo odvadi malo ziv bio.
Uostalom, ti bi to trebao vec da znas, imas iskustva, a sad sta ti hoces da priznas ili ne, to je tvoja stvar, i ne ulazim u to!
@jeff
znam ja da BMW3 bolje staje od Corolle i to nista nije novo, nego ne rece ti meni o Corolli vs BMW7..
-
shadow
#407 Re: Cars & Coffee
Kakav delegatcorolla02 wrote:Ne ne, ti si daj koji je fulo. Ja sam konstatntovao i da nisam vidio ni jedan Lexus za razliku od MB ili BMW, bilo je tu i drugih auta naravno nekih bolji nekih gori te da je Camry je bila onako ponajbolja, na kojoj nisi nista imao da radis u startu i kontajuci novce koje das u startu $$$, ti BMW ili MB ne vrijede toliko. Valjda lakse za prodati Svabe ili Lexsus kvalitetniji, you go figure!?shadow wrote:Nisi skonto poentu. Kakve slike, koji ce mi? Svaki dan vidjam aute koji su presli toliko, kao da je to nesto cudno. NAcin kako si ti opisao te benge i mercedese, totalno ih sahranio a tu toyotu digo do neba, to je problem. Ustvari nije problem, whatever makes you happy, samo odvadi malo ziv bio.
Uostalom, ti bi to trebao vec da znas, imas iskustva, a sad sta ti hoces da priznas ili ne, to je tvoja stvar, i ne ulazim u to!
![]()
Bolan ne bio, od cega ti mislis da zive used car dealers u ovoj zemlji, sta mislis odakle im auta? Pa sa tih jebenih aukcija! Proces je vrlo jednostavan i ti to odlicno znas ali se pravis lud. Ides da kupis novo auto u auto kucu, dajes svoje staro u zamjenu. Jedan dio ljudi prodaje i privatno pa ide kupiti novo mada je puno vise tzv. trade-in opcija. Znaci ti svoj polovan auto dadnes auto kuci od koje kupujes novo. Ta auto kuca tvoj auto ne prodaje na svom placu novih auta ( zadrze par njih koje prodaju kao preowned certified) vec ga vozi na auto-aukcije. Tamo ih kupuju used car dealers, voze na svoj plac/garazu, dotjeraju za prodaju, ugrade se odredjenu cifru i na kraju prodaju.
Ne znam na kakvoj si ti aukciji bio, public ili dealers only ali to sto nisi vidio nijednog lexusa ne znaci apsolutno nista. Na nekoj drugoj aukciji ne bi vidio nijednog bmw-a a vidio bi more lexusa mozda. Ne brini, ne voze vlasnici lexusa svoja auta dok ne zaribaju. Cak naprotiv, bas se skuplja auta cesce okrecu, vlasnici ih se rjesavaju cim im istekne garancija, tako da tih lexusa bas kao i bmw-a i mercedesa na aukcijama ima na pretek. Ako si sa tim sto nisi nijednog vidio mislio dokazati da se lexus ne kvari onda stvarno nema potrebe da dalje pricamo. Nema potrebe ni ovako, vidim drugi su se vec predali i povukli iz diskusije, ne znam sta ja izigravam
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#408 Re: Cars & Coffee
Kao prvo, tebe uopste niko nije zvao da se uplices u diskusiju, a ovo ostalo je sve samo, bla, bla, blashadow wrote:Kakav delegatcorolla02 wrote:Ne ne, ti si daj koji je fulo. Ja sam konstatntovao i da nisam vidio ni jedan Lexus za razliku od MB ili BMW, bilo je tu i drugih auta naravno nekih bolji nekih gori te da je Camry je bila onako ponajbolja, na kojoj nisi nista imao da radis u startu i kontajuci novce koje das u startu $$$, ti BMW ili MB ne vrijede toliko. Valjda lakse za prodati Svabe ili Lexsus kvalitetniji, you go figure!?shadow wrote:Nisi skonto poentu. Kakve slike, koji ce mi? Svaki dan vidjam aute koji su presli toliko, kao da je to nesto cudno. NAcin kako si ti opisao te benge i mercedese, totalno ih sahranio a tu toyotu digo do neba, to je problem. Ustvari nije problem, whatever makes you happy, samo odvadi malo ziv bio.
![]()
![]()
Bolan ne bio, od cega ti mislis da zive used car dealers u ovoj zemlji, sta mislis odakle im auta? Pa sa tih jebenih aukcija! Proces je vrlo jednostavan i ti to odlicno znas ali se pravis lud. Ides da kupis novo auto u auto kucu, dajes svoje staro u zamjenu. Jedan dio ljudi prodaje i privatno pa ide kupiti novo mada je puno vise tzv. trade-in opcija. Znaci ti svoj polovan auto dadnes auto kuci od koje kupujes novo. Ta auto kuca tvoj auto ne prodaje na svom placu novih auta ( zadrze par njih koje prodaju kao preowned certified) vec ga vozi na auto-aukcije. Tamo ih kupuju used car dealers, voze na svoj plac/garazu, dotjeraju za prodaju, ugrade se odredjenu cifru i na kraju prodaju.
Ne znam na kakvoj si ti aukciji bio, public ili dealers only ali to sto nisi vidio nijednog lexusa ne znaci apsolutno nista. Na nekoj drugoj aukciji ne bi vidio nijednog bmw-a a vidio bi more lexusa mozda. Ne brini, ne voze vlasnici lexusa svoja auta dok ne zaribaju. Cak naprotiv, bas se skuplja auta cesce okrecu, vlasnici ih se rjesavaju cim im istekne garancija, tako da tih lexusa bas kao i bmw-a i mercedesa na aukcijama ima na pretek. Ako si sa tim sto nisi nijednog vidio mislio dokazati da se lexus ne kvari onda stvarno nema potrebe da dalje pricamo. Nema potrebe ni ovako, vidim drugi su se vec predali i povukli iz diskusije, ne znam sta ja izigravam
-
jefferson
#409 Re: Cars & Coffee
Kakav argumentKao prvo, tebe uopste niko nije zvao da se uplices u diskusiju, a ovo ostalo je sve samo, bla, bla, bla
-
jefferson
#410 Re: Cars & Coffee
Corolla, ja sam ti već rekao da provozaš neka druga auta a ne Toyotu samo.corolla02 wrote:Ne ne, ti si daj koji je fulo. Ja sam konstatntovao i da nisam vidio ni jedan Lexus za razliku od MB ili BMW, bilo je tu i drugih auta naravno nekih bolji nekih gori te da je Camry je bila onako ponajbolja, na kojoj nisi nista imao da radis u startu i kontajuci novce koje das u startu $$$, ti BMW ili MB ne vrijede toliko. Valjda lakse za prodati Svabe ili Lexsus kvalitetniji, you go figure!?shadow wrote:Nisi skonto poentu. Kakve slike, koji ce mi? Svaki dan vidjam aute koji su presli toliko, kao da je to nesto cudno. NAcin kako si ti opisao te benge i mercedese, totalno ih sahranio a tu toyotu digo do neba, to je problem. Ustvari nije problem, whatever makes you happy, samo odvadi malo ziv bio.
![]()
@jeff
znam ja da BMW3 bolje staje od Corolle i to nista nije novo, nego ne rece ti meni o Corolli vs BMW7..
A sto se tiče BMW 7, hajde evo opet ti dajem dokaz, iako s tobom nema smisla pričati:
http://www.autobild.de/artikel/audi-a8- ... 51526.html
http://www.autobild.de/artikel/kompakt- ... 10466.html
Bio sam hajde opet korektan pa sam našao Toyotu Corollu Verso koja je tehnički svjetlosnu godinu ispred one za američko tržište!
Sam se potrudi naći rezultate na linkovima koje sam ti dao!
- muz66
#411 Re: Cars & Coffee

Znaju i Amerikanci samo kad se potrude...meni naprijed i sa strane vuce malo na TVR
- respo
#412 Re: Cars & Coffee
ajd sto ja hvalim auto koje vozim
al corolla pa da japanci cuju za tebe zaposlili bi te za PR-a toyote za citav svijet
al corolla pa da japanci cuju za tebe zaposlili bi te za PR-a toyote za citav svijet
- sirocco
#413 Re: Cars & Coffee
e bravo beze , o ovome sam ja govorioBeg_Babic wrote:neko spomenu astona i volvo kljuceve
![]()
![]()
- corolla02
#414 Re: Cars & Coffee
Hey @jeff, ti si meni, bas ono pravo dramatican i funny typ!jefferson wrote:Kakav argumentKao prvo, tebe uopste niko nije zvao da se uplices u diskusiju, a ovo ostalo je sve samo, bla, bla, bla
- corolla02
#415 Re: Cars & Coffee
nevezano za temuu, a @beg znam se nece ljutiti..
@muz
ovo je najbolji i najoriginalniji Britanski proizvod/izvoz, koji je na trzistu preko 30 godina, i jos se nije ishabaoo..

@muz
ovo je najbolji i najoriginalniji Britanski proizvod/izvoz, koji je na trzistu preko 30 godina, i jos se nije ishabaoo..

- Bullet Tooth Tony
- corolla02
#417 Re: Cars & Coffee
hahahaha, ruska tundra, tj. Sibir, nekad bila obecana zemlja za vrijeme ex-Russia, bilo zamisljeno kao koncept osvajanja danasnjeg SADa.....
- corolla02
#418 Re: Cars & Coffee
evo jedna i od mene, pa nisu svi ni Japanci superiornii.. doduse stari projekat ne znam dokle su danas stigli!

http://jalopnik.com/cars/tokyo-auto-sho ... 318753.php
http://jalopnik.com/cars/tokyo-auto-sho ... 318753.php
- Bullet Tooth Tony
#419 Re: Cars & Coffee
Al pustaaaa ti zeljaaaa

- Bullet Tooth Tony
- VR6
#422 Re: Cars & Coffee
Na kakvu ovo harabatiju nakacise Veyrona
A ovog R8 sam vec vidio, kad BMW ne pravi vec dovoljno dobre aute, onda uzmi Audi i stavi mu znak BMW-a
A ovog R8 sam vec vidio, kad BMW ne pravi vec dovoljno dobre aute, onda uzmi Audi i stavi mu znak BMW-a
-
jefferson
#423 Re: Cars & Coffee
Jbg, čekaju da vide možel Audi napraviti bar približno autokao oni 1990 godineVR6 wrote:Na kakvu ovo harabatiju nakacise Veyrona![]()
-
jefferson
#424 Re: Cars & Coffee
Malo tebi i istorija stekacorolla02 wrote:hahahaha, ruska tundra, tj. Sibir, nekad bila obecana zemlja za vrijeme ex-Russia, bilo zamisljeno kao koncept osvajanja danasnjeg SADa.....
- corolla02
#425 Re: Cars & Coffee
Nije ba istorija, vec je pod bosanski HISTORIJA!jefferson wrote:Malo tebi i istorija stekacorolla02 wrote:hahahaha, ruska tundra, tj. Sibir, nekad bila obecana zemlja za vrijeme ex-Russia, bilo zamisljeno kao koncept osvajanja danasnjeg SADa.....