Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
komi wrote:ja se nadam da ću uskoro krenuti gledati TOS pa onda KIRKA i Voyagera da to konačno pogledam sa vremenske distance i kronološki
TOS je pregazilo vrijeme,neke scene su sad komicne.Fali ti DS9 a i meni, od tog serijala sam par epizoda svega pogledao.
Zna li ko valja li TAS,moj provajder ima na free zoni,znam da je starina?
DS9 obavezno pogledaj, najbolji je od svih, posebno od pete sezone. Ja ću ga ponovo pogledati u skoro vrijeme.
A TAS je jedino što nemam. Probaj koju epizodu, vidi je l' čemu. Lako odustati.
komi wrote:ja se nadam da ću uskoro krenuti gledati TOS pa onda KIRKA i Voyagera da to konačno pogledam sa vremenske distance i kronološki
TOS je pregazilo vrijeme,neke scene su sad komicne.Fali ti DS9 a i meni, od tog serijala sam par epizoda svega pogledao.
DS9 obavezno pogledaj, najbolji je od svih, posebno od pete sezone. Ja ću ga ponovo pogledati u skoro vrijeme.
A TAS je jedino što nemam. Probaj koju epizodu, vidi je l' čemu. Lako odustati.
DS9 sam kategoricki odbijao gledati, i onda, jednog tmurnog dana, odlucim se pokusati... i ostao hooked, danas bih ga preporucio kao najbolji ST serijal.
bingov buraz wrote:
TAS je u duhu TOS-a. Napravljen je sredinom 70-tih a glasove je dala originalna glumacka postava. Ako ti se svidja TOS svidjece ti se i TAS (ne Tvornica Automobila Sarajevo nego The Animated Series).
lord-executioner wrote:DS9 sam kategoricki odbijao gledati, i onda, jednog tmurnog dana, odlucim se pokusati... i ostao hooked, danas bih ga preporucio kao najbolji ST serijal.
same here..
jos kad su u neka doba istjerali defiant iz garaze (vjerovatno najmocniji battleship u zvjezdanoj floti).. pa kad dodju dzemhadalji.. aman..
dadoka84 wrote:Ja imam Voyager 7 dvd sa titlovima. Je li ko zainteresovan za razmjenu. Trebao mi bi Picard tj tng.
7 DVD-ova? Kakav je kvalitet?
Ja imam cijeli Star Trek i dugi serijali od po 7 sezona (TNG, DS9 i VOY) su na 14 DVD-a plus 15. DVD sa special features. TOS je na 7+1 DVD a ENT se ne sjecam, cini mi se da je na 10 DVD-a. TAS je na 2 DVD-a. Moguce da je na tvom ripu neki nivoji codec pa je kompresija bolja, moji ripovi su poprilicno stari.
Meni je sasvim ok, cak i na 20" lcd (1680x1050). Bice da je do codeca. Dosao do kraja 6 sezone pa me malo fata panika. Nemam dalje sta gledati ;D
Odgovor na pitanje za 7 of 9. Sve mi je kod nje dobro
Skyfox wrote:zaboravih sta je bilo na kraju sa Vojagerom jel stigosa sa hajrom kuci??
znam da su cesto halucinirali o tome i vidjeli Earth ali nesto se ne sjecam zadnje epizode...
Stigli su, onako naprasno. Koristeci Borg tehnologiju uglavnom. To mi je i malo zasmetalo u VOY serijalu jer je kraj napravljen tako iznenada, otprilike gledas zadnju epizodu, oni putuju i trude se, jos su 70.000 svjetlosnih godina od alpha kvadranta i onda eto dodju kuci. Malo karikiram ali takav sam osjecaj imao.
Zato mi je zavrsetak DS9 najbolji u cijelo Star Treku. Gotovo pola zadnje sezone je vezana prica, u nastavcima. Genijalno.
ja bas ne volim to kad je u nastavcima. citava treca sezona enterprisea npr je u nastavcima. i dok prica nije losa, nervira me ono prekidanje u najzanimljivijem trenutku, ko da je jebena meksicka sapunica.
Ma ENT je patio od lose gledanosti od samog pocetka. Zato su i pribjegli recpetu meksickih sapunica ne bi li podigli gledanost, sto im nije uspjelo pa su na kraju i prekuniti. DS9 je nesto drugo. Ima par epizoda koje su vezane i osim tog kraja, cini mi se 7-8 vezanih epizoda, rijetko se nesto slicno pojavljuje u 7 sezona. Obicno su vezane 2 epizode, ponekad 3 ili 4.