Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Mr. Brightside

#401 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Mr. Brightside »

kiki-miki wrote:Hvala mali :) :kiss:
:lol: :lol: :lol: :kiss:
sad ozbiljno, imas na njihovoj stranici univerzalno.com svasta nesto. ;-)
ranger

#402 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by ranger »

pozz
jel postoji ijedna prodavnica u Sarajevu ili BiH koja daje telefone na rate?
imaju telecom operateri ali su skupi do bola tako da bih pokusao izbjeci ako ikako moze.
Muzikjunki

#403 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Muzikjunki »

Gdje u Sarajevu kupiti Samsung I9000 Galaxy S po povoljnijoj cijeni (jer je vrijeme da mu cijena spadne s obzirom na dosta novije modele, a ovi nasi mu jos uvijek nabijaju nenormalnu cijenu)... garancija mi nije bitna, samo da je mobitel otkljucan za sve mreze i nov u kutiji, neotpakovan.

I btw. zna li iko da li se igdje u Sarajevu moze nabaviti Samsung I9001 Galaxy S Plus (to je Galaxy S za 2011. godinu, blago unaprijedjen procesor i stavljen Android 2.3 Gingerbread)? :)
Mr. Brightside

#404 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Mr. Brightside »

Muzikjunki wrote:Gdje u Sarajevu kupiti Samsung I9000 Galaxy S po povoljnijoj cijeni (jer je vrijeme da mu cijena spadne s obzirom na dosta novije modele, a ovi nasi mu jos uvijek nabijaju nenormalnu cijenu)... garancija mi nije bitna, samo da je mobitel otkljucan za sve mreze i nov u kutiji, neotpakovan.

I btw. zna li iko da li se igdje u Sarajevu moze nabaviti Samsung I9001 Galaxy S Plus (to je Galaxy S za 2011. godinu, blago unaprijedjen procesor i stavljen Android 2.3 Gingerbread)? :)
univerzalno.com
ili njihova radnja u sopingu na grbavici :)
Muzikjunki

#405 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Muzikjunki »

armin.i.am wrote:
Muzikjunki wrote:Gdje u Sarajevu kupiti Samsung I9000 Galaxy S po povoljnijoj cijeni (jer je vrijeme da mu cijena spadne s obzirom na dosta novije modele, a ovi nasi mu jos uvijek nabijaju nenormalnu cijenu)... garancija mi nije bitna, samo da je mobitel otkljucan za sve mreze i nov u kutiji, neotpakovan.

univerzalno.com
ili njihova radnja u sopingu na grbavici :)
I oni poprilicno muljaju, cijene na stranici se non stop mijenjaju, a mijenjaju se i cijene kad ih nazoves. Jedan dan je Galaxy S 630, a drugi dan 595, a na stranici 580 maraka :-) Onda vidim na stranici sad pise 600.
Ne znam kakav je to nacin, hajd da kupujes kod šanera na pijaci pa moze i mijenjati cijene kako mu se cejnfe, ali valjda u pravoj prodavnici treba biti jedinstvena cijena, kako na stranici, tako i u prodavnici.

Uglavnom, za taj telefon bih dao maksimalno 550, jer je Galaxy S2 odavno u prodaji, a i svi drugi proizvodjaci su izbacili mobitele s dvojezgrenim procesorima.

EDIT: Pardon, evo upravo sam otvorio stranicu, cijene su se opet promijenile (doduse na dole :D ), sada je Galaxy S 585, iako je prije 2 dana bio 600 :)
brazzo19

#406 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by brazzo19 »

Moze li mi bilo ko odgovoriti ima li igdje na kantonu sarajevo da je moguce kupiti nov mobitel recimo I9000 galaxy na rate (2-3 rate ) i ako i jedna radnja ili neko nudi tu mogucnost nek napise ovdje molim vas posto sam dosada zvao dosta brojeva koje sam pronasao na netu i svi traze odmah kes . Hvala unaprijed !
skafiskafsnjak

#407 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Pa mislim jedino mozda u vecim prodavnicama npr. TechnoMarket ili mobilmedia. Znam da je u njima slaba ponuda, ali siguran sam da oni mogu dati na rate, ako ima ... A u ovim mobi shopovima , sumnjam ...
brazzo19

#408 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by brazzo19 »

U mobilmediji nema ovaj telefon u ponudi a u techno marketu nisam nasao moze li jos neka pomoc znaci valjalo bi mi da kupim ako nista na 2-3 rate posto je nov trenutno 600 km znaci gotovo svugdje ...
neki

#409 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by neki »

brazzo19

#410 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by brazzo19 »

Dobra stranica ali nema na zalost onog modela samsunga koji ja trazim I9000
neki

#411 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by neki »

brazzo19 wrote:Dobra stranica ali nema na zalost onog modela samsunga koji ja trazim I9000
nazovi, nije sva roba na stranici
brazzo19

#412 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by brazzo19 »

neki wrote:
brazzo19 wrote:Dobra stranica ali nema na zalost onog modela samsunga koji ja trazim I9000
Nzavat cu sutra hvala ti puno :thumbup:
neki

#413 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by neki »

brazzo19 wrote:
neki wrote:
nejma na cem :)
BaDa

#414 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by BaDa »

brazzo19 wrote:
neki wrote:
druze aj kad pitas sutra javi mi preko pp-a jel imaju taj model posto i ja hocu sebi da kupim i9000
Crvena.Papricica

#415 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Crvena.Papricica »

Gdje je najbolje i najpovoljnije kupiti nokiu c6 01?
brazzo19

#416 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by brazzo19 »

Vako kupih i9000 galaxy samsung ubacio sam nasu karticu akitivrao wifi imam tp linkov wireles router al sam zaboravio password i prilikom konektovanja sa moba trazi mi password da se konektuje na moj ruter moze li se ikako restartovat taj pasword i treba li jos nesto na mobu podesit prije nego se konektujem na net il je dovoljno samo da restartujem pasword ili da se sjetim koji je bio i automatski cu biti na netu sa ovim mobom Hvala
Muzikjunki

#417 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Muzikjunki »

brazzo19 wrote:Vako kupih i9000 galaxy samsung ubacio sam nasu karticu akitivrao wifi imam tp linkov wireles router al sam zaboravio password i prilikom konektovanja sa moba trazi mi password da se konektuje na moj ruter moze li se ikako restartovat taj pasword i treba li jos nesto na mobu podesit prije nego se konektujem na net il je dovoljno samo da restartujem pasword ili da se sjetim koji je bio i automatski cu biti na netu sa ovim mobom Hvala
Moze se restartovati key u postavkama za router. Eh sad ne znam koliko si strucan da mijenjas postavke za router i jesi to ikad radio... otvori svoj browser i kao adresu upisi 192.168.1.0 ili 192.168.1.1, username ti je obicno admin ili administrator, sifra isto, i tamo nadji WPA/WPA2 key i promijeni ga. Taj isti key stavi na mobu i to bi trebalo biti to... nemam taj mob pa ne znam tacno koje sve postavke trebaju za wireless. Ili otidji na google i upisi "wireless settings Samsung Galaxy S" i valjda ces naci :-D

Btw mozes li mi reci jesi kupio nov ili polovan mob i koliko te izasao?
brazzo19

#418 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by brazzo19 »

Muzikjunki wrote:
brazzo19 wrote:Vako kupih i9000 galaxy samsung ubacio sam nasu karticu akitivrao wifi imam tp linkov wireles router al sam zaboravio password i prilikom konektovanja sa moba trazi mi password da se konektuje na moj ruter moze li se ikako restartovat taj pasword i treba li jos nesto na mobu podesit prije nego se konektujem na net il je dovoljno samo da restartujem pasword ili da se sjetim koji je bio i automatski cu biti na netu sa ovim mobom Hvala
Moze se restartovati key u postavkama za router. Eh sad ne znam koliko si strucan da mijenjas postavke za router i jesi to ikad radio... otvori svoj browser i kao adresu upisi 192.168.1.0 ili 192.168.1.1, username ti je obicno admin ili administrator, sifra isto, i tamo nadji WPA/WPA2 key i promijeni ga. Taj isti key stavi na mobu i to bi trebalo biti to... nemam taj mob pa ne znam tacno koje sve postavke trebaju za wireless. Ili otidji na google i upisi "wireless settings Samsung Galaxy S" i valjda ces naci :-D

Btw mozes li mi reci jesi kupio nov ili polovan mob i koliko te izasao?
evo ovdje i mobitel i sony braviu 40 incnu moje je bilo samo da dodnesem kopiju licne karte momak je sve zavrsio sa bankom i ostalo ovog cu momka spominjat i preporucivat dok sam ziv !!!! www.svenakredit.ba
udrch

#419 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by udrch »

Crvena.Papricica wrote:Gdje je najbolje i najpovoljnije kupiti nokiu c6 01?
Ja ženi kupio u Univerzalno na Grbavici..
Neki su ih prozivali, ali mobitel je dobar i nema nikavih problema..nije bio dekodiran niti čak raspakovan..
Jedino bih ti savjetovao da im tražiš d ati odmah u istu cijenu bace naš jezik, ja sam se tu zezno, a kasnije mi bilo mrsko ići da to dodajem..
Cijene su im OK..
TheGodfather001

#420 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by TheGodfather001 »

Last edited by TheGodfather001 on 26/01/2012 13:09, edited 1 time in total.
udrch

#421 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by udrch »

Brate, nemoj mi ovo brate..misliće ljudi da su vehabije..
Ja ih ne hvalim, samo kažem da nisam imao problema i da mi je cijena odgovarala..
Posluju nezakonito to je sasvim sigurno, račun nećeš dobiti ni sa kliještima, dadnu ti ovaj nota račun i to je to..
Neko jak stoji iza te firme, inače bi davali normalne račune..ja insistirao na pravom račun, ali nisam ga mogao izvući..
febo_acm

#422 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by febo_acm »

Kupio sam nekoliko mobitela u ZM mobile i bio sam jako zadovoljan. Nikada nisam imao kvar ili neki drugi problem. Samo zadnji put kada sam htio da kupim mobitel otišao sam u radnju i rekli su mi da je taj model koji sam ja htio da kupim 590 KM(bio polovan i ja ga probao i tako to...). Ja lijepo odem do banke, razmijenim pare, vratim se i stavljam 590 KM i oni meni kažu kako nije 590KM već 620 KM. Prvo su me pokušali ubijediti kako nisam čuo, ali kako nisam bio sam onda nije uspjelo. E onda je bio kriv neki momak koji je meni kao pogrešno rekao. Ja pitam kao šta ćemo sad? Odogovor je bio u stilu "Nećemo ništa mobitel je 620 KM, niko te ne tjera da kupiš". Meni gazda djeluje skroz OK, on kad kaže cijenu tako i bude, ali ovi što rade non stop nešto mijenjaju cijene. Kada sam kupovao direktno preko gazde sve je bilo ok, čim je odem u radnju cijene počnu da variraju.
TheGodfather001

#423 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by TheGodfather001 »

udrch wrote:Brate, nemoj mi ovo brate..misliće ljudi da su vehabije..
Ja ih ne hvalim, samo kažem da nisam imao problema i da mi je cijena odgovarala..
Posluju nezakonito to je sasvim sigurno, račun nećeš dobiti ni sa kliještima, dadnu ti ovaj nota račun i to je to..
Neko jak stoji iza te firme, inače bi davali normalne račune..ja insistirao na pravom račun, ali nisam ga mogao izvući..
Ovo nije bilo "brate" vehabijski već, mislim, sandžački.
Drugo, fiskalni, elektronski ili nota račun mi nije bitan, bitno je da na njemu stoji njihov pečat i potpis odgovornog lica, to je svakako validna isprava.
I treće, ne zanima me ko stoji iza njega, ja stojim iza svojih zarađenih novaca i odlučio sam da ih potrošim kod njih, ja jedan od njihovih "poslodavaca" i moraju poštovati vrijednost mog novca.
Posljednje, imam par mehanizama da izvršim povrat mog novca, ali nadam se da neće doći do toga i da će ovo biti riješeno u obostranu korist, meni telefon ostaje sa traženim detaljima, a kod njih moj novac.
terra_incognita

#424 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by terra_incognita »

Kupila tel i još dobila na poklon karticu 2GB.
Za sada nemam problema sa telefonom a garancija je pola godine, pa ćemo da vidimo.
U svakom slučaju, cijena odgovarala onoj na netu iako mi na upitvezano za boju, putem e-maila nisu odgovorili. Vjerujem da imaju stotine i da se ne može stići. Mada ne opravdavam.
Crvena.Papricica

#425 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Crvena.Papricica »

terra_incognita wrote:Kupila tel i još dobila na poklon karticu 2GB.
Za sada nemam problema sa telefonom a garancija je pola godine, pa ćemo da vidimo.
U svakom slučaju, cijena odgovarala onoj na netu iako mi na upitvezano za boju, putem e-maila nisu odgovorili. Vjerujem da imaju stotine i da se ne može stići. Mada ne opravdavam.
Isto ovu nokiu koju ja tražim ili neki drugi mob? Ja kad sam bila kod njih nije bilo ovog konkretno mobitela.

Meni su na pitanje kako to da cijene sa stranice i cijene u radnji nisu iste, nego su u radnji svi modeli dosta skuplji, rekli da su cijene sa stranice "one prave" a da ove u radnji kao još nisu stigli sve izmjeniti. E sad ne znam je li to istina, ali eto to je objašnjenje koje su meni dali vezano za neslaganje cijena.

Inače u ZM su i moji poznanici uzimali mobitele i svi su do sada bili ispravni, došli su u originalnoj kutiji, sa svom opremom i urednom garancijom na šest mjeseci. Ali opet niko od raje koju ja znam na drugi način ne bi ni kupio mobitel ne znam ti koliko da je jeftiniji nego negdje drugo pa možda je i do toga.

Ono što je meni zasmetalo kada sam im dolazila je, može biti čak, baš taj isti sandžaklija "brate ovo ono" prodavač s kojim je i TheGodfather001 imao posla. Lik pojma nema o mobitelima, a radi u prodavnici mobitela. Ja ga pitala neke osnovne stvari, na koje sam čak i znala odgovor, čisto da vidim imali on veze sa životom i vidim nema pojma. S druge strane, s njim je radio drugi lik koji je kad je jaranica kupovala mobitel pola sata objašnjavao specifikacije, kako da ga koristi, ma sve u detalje i skroz profesionalno je djelovao. Ali takva je priča svugdje. Kakva sam iskustva imala s telekomom, ovi su pojam profesionalnosti i uslužnosti. BH Telekom... :run:
Post Reply