Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Moderator: anex
-
amelino
#401 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Hitno je potrebna kucicima pomoc da se plate pansioni kao i hrana za juniore. Od sutra su na neplacenom i u jednom i u drugom pansionu.
Svi su vakcinisani i imaju svoje knjizice i hvala svima za to. Sada se trebamo boriti da ih sto prije udomimo a do tada da su na sigurnom u pansionima i da imaju hrane.
Po ko zna koji put Vas sve molim da im pomognete i da ih skupa spasimo . Hitno je.
Svi su vakcinisani i imaju svoje knjizice i hvala svima za to. Sada se trebamo boriti da ih sto prije udomimo a do tada da su na sigurnom u pansionima i da imaju hrane.
Po ko zna koji put Vas sve molim da im pomognete i da ih skupa spasimo . Hitno je.
- samrichakk
#402 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Boze dragi,pa dokle ce ti kreteni od gradjana davati krvavi hljeb u ruke tim kretenima od sintora??!!! Nek se stide svi,i gradjani ove hebene drzave i vlast,i svi!
Nazalost Amela,Aldine ja ovaj mjesec nisam u Sa razloge znate
((((((((((((((((((
Cim dodjem aBd eto me da sa vama i svim dobrim ljudima nastavimo ovu bitku protivi primitivizma i kretenizma koju smo zapoceli!
Ljudi,molim vas pomozite,kako ko mozte,neko novcem,neko udomljavanjem,neko hranom,pa makar to bio i suh hljeb,samo nekovi jadnici ne skapavaju od gladi! Molim VAs pomozite nam,kad smop uspjeli vec mjesec dana da ih odrzavamo na zivotu pomozite nam i dalje,jer valjda ce se ta silna udruzenja uspjeti nekako organizirati i makar sterilisati ove jadnike kopji su ostali na Butmiru,jerr dok se to ne uradi mi cemo svaki dan nalaziti nove ,malise...Molim vas ako iko moze pomoc javite se Ameli na 061 597 481 ili Aldinu na 061 819 335....
Molim vas!
Nazalost Amela,Aldine ja ovaj mjesec nisam u Sa razloge znate
Cim dodjem aBd eto me da sa vama i svim dobrim ljudima nastavimo ovu bitku protivi primitivizma i kretenizma koju smo zapoceli!
Ljudi,molim vas pomozite,kako ko mozte,neko novcem,neko udomljavanjem,neko hranom,pa makar to bio i suh hljeb,samo nekovi jadnici ne skapavaju od gladi! Molim VAs pomozite nam,kad smop uspjeli vec mjesec dana da ih odrzavamo na zivotu pomozite nam i dalje,jer valjda ce se ta silna udruzenja uspjeti nekako organizirati i makar sterilisati ove jadnike kopji su ostali na Butmiru,jerr dok se to ne uradi mi cemo svaki dan nalaziti nove ,malise...Molim vas ako iko moze pomoc javite se Ameli na 061 597 481 ili Aldinu na 061 819 335....
Molim vas!
-
amelino
-
csejla
#404 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Dakle ljudi opet se vracamo na stari problem... taktika sinteraja da napune grad psima a onda kaze da je ocigledano da oni trebaju u ovom gradu je izgleda bila uspjesna... medjutim sada imamo klasicno krsenje zakona koje svi skupa moramo da rijesimo. Razmislimo samo koliko cukica imamo u Butmiru koji nisu niti krivi niti duzni sto su tamo, i najmanje sto treba jeste da sinotori tamo pobiju te jadnike.matan wrote:IZJAVA GOSPDINA DZIPE K.J.K.P RAD HIGIJENSKA SLUZBA SINETERAJ JE I DALJE NA USLUZI GRADJANIMA TAKO DA SINTERAJ RADI KAO I DO SAD .... JUTROS JAVNO IZJAVIO NA KALMAN RADIJU I BROJ TELEFONA DA LJUDI MOGU ZVATI ZA SVE STO IM TREBA I SMETA JER PSI LUTALICE SIFRE RAZNE ZARAZNE BOLESTI[/size] ,A ONI GRADJANI KOJI ZOVU NEKA SE STIDE
JA SAM SE JAVIO UZIVO NA KALMAN RADIO I REKAO DA LAZE I DA NE POSTUJE ZAKON
SVI KOJI MOGU POMOCI FINANSIJSKI DA PLATIMO PASNION I HRANU PSICIMA KOJI SU SPASENI MOLIM NEKA SE JAVE AMELI NA PP ILI NA MOB...
- Baby
#405 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Preko 2 milijuna pasa bivaju svake godine brutalno ubijeni u Južnoj Korejiamelino wrote:Nevezano za temu - pogledajte i potpisite peticiju!!!
http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
To je preko 5,000 pasa na dan koji bivaju zadavljeni, pretućeni, spaljeni do smrti ili ubijeni sa strujom.
Ta peticija je 100% tačna,ona nije obična peticija koju otvore djeca,ta peticija je napravljena od estonske firme UD & UC ,ako se sakupi 1 000 000 potpisa...
Ovo neće pomoći! Vlada Južne koreje nikada neće zabraniti pseće meso!
Sa vašom pomoći hoće! Znamo to, jer se već dva puta desilo. Južna Koreja uspješno je sakrila i privremeno zatvorila restorane sa psećim mesom na mjesec dana tijekom Olimpijskih igara u Seoul-u 1988. i FIFA Kupu 2002., jer su se "bojali da će imati lošu reputaciju" internacionalno. Država je još uvijek vodeća, pa im očito industrija psećeg mesa nije prijeko potrebna u Korejskoj ekonomiji života.
Izvinite ako je ovo spam,samo sam se htjela nadovezati na amelino
-
amelino
#406 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Potrebna nam je pomoc, odnosno potrebna je pomoc kucicima...
-
VeljaPas
#407 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Da Dzipa nije govorio istinu, portvrdjuje upravo poziv iz policiske stanice Novo Sarajevo. Naime, ispred te stanice lezi pas i pozvali su sinteraj. Kako mi je policajka prenijela, iz sintoraja je dobila objasnjenje da im je zabranjen dosadasnji nacin rada i uputili su ih na SOS.csejla wrote:Dakle ljudi opet se vracamo na stari problem... taktika sinteraja da napune grad psima a onda kaze da je ocigledano da oni trebaju u ovom gradu je izgleda bila uspjesna... medjutim sada imamo klasicno krsenje zakona koje svi skupa moramo da rijesimo. Razmislimo samo koliko cukica imamo u Butmiru koji nisu niti krivi niti duzni sto su tamo, i najmanje sto treba jeste da sinotori tamo pobiju te jadnike.matan wrote:IZJAVA GOSPDINA DZIPE K.J.K.P RAD HIGIJENSKA SLUZBA SINETERAJ JE I DALJE NA USLUZI GRADJANIMA TAKO DA SINTERAJ RADI KAO I DO SAD .... JUTROS JAVNO IZJAVIO NA KALMAN RADIJU I BROJ TELEFONA DA LJUDI MOGU ZVATI ZA SVE STO IM TREBA I SMETA JER PSI LUTALICE SIFRE RAZNE ZARAZNE BOLESTI[/size] ,A ONI GRADJANI KOJI ZOVU NEKA SE STIDE
JA SAM SE JAVIO UZIVO NA KALMAN RADIO I REKAO DA LAZE I DA NE POSTUJE ZAKON
SVI KOJI MOGU POMOCI FINANSIJSKI DA PLATIMO PASNION I HRANU PSICIMA KOJI SU SPASENI MOLIM NEKA SE JAVE AMELI NA PP ILI NA MOB...
Iako sintori znaju da mi nemamo Azil, gradjane konstantno upucuju nama, misleci da ce presijom promijeniti nase stavove. Da su pametni kao sto nisu, dosadasnje mjesto za ubijanje pretvorili bi u skloniste, kao sto je to uradjeno u Zagrebu.
Rjesenjem Veterinarske inspekcije Ministastva privrede Kantona Sarajevo broj: 07-06-24-ČS-295 od 18.05.2009. godine naredjuje se KJKP "Rad" u čijem sastavu posluje RJ Kafilerija, da svoj rad usklade sa propisima Zakona o zastiti i dobrobiti zivotinja, i to odmah po prijemu istog.
SOS nece, a sumnjam da to moze ijedna zastitarska organizacija, preuzeti odgovornost umjesto onih kojima Zakon o zastiti i dobrobiti zivotinja nalaze da svoj posao prilagode novim uslovima koji su stupili na snagu 8. aprila 2009. godine.
(edit) Ponovni poziv iz policijske stanice. Nemogu dobiti nikoga ko je po Zakonu odgovoran da pomogne ovom psu. Ako to policija u ovom trenutku nije u stanju (a trude se zaista) .............onda to govori koliko su oni kojima je zadaca da se po sluzbenoj duznosti brinu o zdravlju zivotinja, nespremni da to i rade u novonastalim uslovima, pa ako nastave sa ovakvom praksom, morat ce svoja mjesta ustupiti onima koji su spremni dosljedno primjenjivati Zakon o zastiti i dodrobiti zivotinja.
-
csejla
#408 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Za transport cuka za Zagreb naredne sedmice moramo jos jednom da ih vakcinisemo i ocistimo od glista. Molim sve koji mogu da nam pomognu finansijski da to platimo. Radi se o 9 stenaca, svaki mora primiti jos jednu vakcinu i treba se ocisitit od glista. MOLIM VAS AKO MOZETE POMOCI JAVITE SE NA PP AMELI ILI NA MOB: 061/597-481 ili 061/360-285
Hvalaaa
Hvalaaa
-
amelino
#409 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Hvala svima koji su pomogli kucicima da ovih mjesec dana budu na cistom i sigurnom mjestu, da imaju hranu redovno i da su zdravi.
Treba nam i dalje Vasa pomoc, u svakom smislu te rijeci - hrana, vet. pomoc, sredstva za smjestaj , dok ih ne udomimo...
Kada odu ovi kucici za HR, Vuckina jedna beba je rezervisana - ostaje jos jedna, ostaje nam jos 20-tak kucica i svi odrasli koje moramo sto prije udomiti!!!
Ako mozete pomozite nam, svaka konzerva nahrani nekog gladnog psa a svaka KM za smjestaj daje sansu nama da psa spasimo sa ulice i sretno ga udomimo.
Treba nam i dalje Vasa pomoc, u svakom smislu te rijeci - hrana, vet. pomoc, sredstva za smjestaj , dok ih ne udomimo...
Kada odu ovi kucici za HR, Vuckina jedna beba je rezervisana - ostaje jos jedna, ostaje nam jos 20-tak kucica i svi odrasli koje moramo sto prije udomiti!!!
Ako mozete pomozite nam, svaka konzerva nahrani nekog gladnog psa a svaka KM za smjestaj daje sansu nama da psa spasimo sa ulice i sretno ga udomimo.
-
neraida
#410 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Hej amelino imas pp.
-
Mee
#411 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
mi sutra idemo u Split 
- matan
#412 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Mee wrote:mi sutra idemo u Split
-
amelino
#413 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Sretan Vam put!!! Da sve bude ok i da put super prodje, naravno da oni dobro podnesu put:)
Cim predjete granicu sa njima, posaljite sms da znamo da je sve ok!!

- matan
#414 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
amelino wrote:Sretan Vam put!!! Da sve bude ok i da put super prodje, naravno da oni dobro podnesu put:)
![]()
-
amelino
#415 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Mee i Matan su sa kucicima trenutno u Livnu.
-
amelino
#416 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Presli su granicu, kucici su zvanicno drzavljani HR 
-
kiseljak
#417 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Tek nakon 5 godina boravka na teritoriju RH imas pravo da podneses pravo za upis i državljanstvo RH 
- amaretto
#418 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Molim lokaciju na PP pa koliko mognem hrane da odnesem.
- Atrus
#419 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Svaka vam cast, svima.
-
amelino
#420 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Ejjj moj @kiseljak nisam to znala
Aldin javio da su presli granicu i da su postali HR drzavljani i ja napisala:-)
-
amelino
#421 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Mee je javila da je primopredaja uspjesno obavljena
)))) Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-
amelino
#422 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Katarina iz Splita se javila :
'' Stigli su! Taman smo ih okupale, najeli su se, napili i sad se igraju. Sve je prošlo super.. Preslatki su! Bela i Beni. ''

'' Stigli su! Taman smo ih okupale, najeli su se, napili i sad se igraju. Sve je prošlo super.. Preslatki su! Bela i Beni. ''
-
neraida
#423 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Super nek im je sa srecom,a nadati je se da ce i ostali naci dom. 
- SenSen
#424 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Odlicno!
Drago mi je da su cukice stigle u novu im domovinu. Ima brzo da se prilagode lokalnim obicajima
Uskoro ce da pocnu da laju sa "naglaskom", i da raspravljaju sa Srbijanskim cukama ciji je u stvari od Nikole Tesle pas 
A zanima me sta je bilo sa onima dvije i po sedmicnim cukicama koji su bili sami u Butmiru jer nije bilo mjesta u pansionu? Da nisu to ovi?
A zanima me sta je bilo sa onima dvije i po sedmicnim cukicama koji su bili sami u Butmiru jer nije bilo mjesta u pansionu? Da nisu to ovi?
-
miroslav76
#425 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
A Amidja gdje ide u Zagreb ili Austriju?.