DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Luke Perry

#401 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Luke Perry »

nek se vijori zastava na East Riveru i ko nam sta moze.
Ateista

#402 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Ateista »

mark II wrote:
Ne kontam samo zasto jedan jako dobar i realan post koji si napisao moras posrati svojim nacionalizmom tipa "srpski fašizam". To kao ostali su zlatni i nisu nacionalisti i slicno... Stvarno te ne kontam, sve ostalo ti je na mjestu, zasto ne mozes biti realan do kraja i pobijediti svoju mrznju i nacionalizam, ostatkom posta si dokazao da imas kapaciteta za to.
Zato što stojim na poziciji da je srpski fašizam generator svih ostalih negativnosti na području bivše Juge. Nema mržnje, ja sam poprilično "mješanac" druga strana sa kojom smo "izmješani" su Srbijanci, moja baka koja me odgojila je - Srbijanka. Dakle, daleko sam od nacionaliste. Btw, deda mi je nosilac partizanske spomenice, ne znam jesi li čuo za 1. Proletersku - ne znam jesi li čuo za Krcuna Penezića i ko je taj narodni heroj (i što je još važnije po čemu je poznat), e pa, u mene je deda radio zajedno sa Krcunom - potraži malo o čemu se radi. Dakle, isti taj moj deda iz KP je istupio 53., niko ga nije smio dirati zbog zasluga, a istupio je jer je čuo kako drugovi u Srbiji kažu - nesvjesni njegovog prisustva - šta će vam kojekakvi muslimani iz Bosne itd; on se pobunio, ali je zamoljen da ćuti, a pošto je bio Krcunov miljenik i imao kredit kod druga Tita još iz Rudog, nisu ga slali na nešto žestoko, malo hlađenje u KPD Sarajevo - 6 mjeseci (poslije ga je drug kao žestokog prvoborca, a muslimana čija je familija gotovo poubijana do zadnjeg u genocidu nad muslimanima Podrinja; pročitaj Dedijera koji je o tome pisao zajedno sa Đilasom). Poslije je dobio i plaketu grada Sarajeva a nije bio u KP. :lol: Da ne duljim, još tada od Rankovića, pa preko Ćosića, razvijao se istinski srpski fašizam - ne zato što je imanentan Srbima, nego zato što ga njihova politička elita i dalje fura i to jeste njihov program. A ti ako nisi u stanju da komuniciraš na forumu u formi kulturnog dijaloga - pa makar i sa teškim političkim kvalifikacijama - poštedi nas tog rugla od rječnika, jer ne vjerujem da ikome išta znači. Kužiš.
Ako si mjesanac i nisi nacionalista, onda si dobro pod uticajem jedne propagande dok mislis da je samo jedna strana generator fasizma. Ne kazem da nije i ta strana, ali daleko od toga da je samo ta. Kad vec pominjes fasizam, ko je saradjivao sa okupatorima u drugom svjetskom ratu, osim cetnika? Sta je sa ustasama? Tu su bili vecinom hrvati, a bilo je ne tako mali broj i muslimana. Trenutno su pristalice ustasa uglavnom samo hrvati, a ako malo pogledas trenutnu situaciju, Tompsona koji je cak pokusao odrzati koncert u Sarajevu, ima takvih stvari jako puno, ima i kod nas, imamo i mi nasih fasista (mislim na BiH), kako u politicarima tako u narodu, pa ti onda govori kako je samo jedna strana generator fasizma.
nosara

#403 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by nosara »

Ateista wrote:
mark II wrote:
Ne kontam samo zasto jedan jako dobar i realan post koji si napisao moras posrati svojim nacionalizmom tipa "srpski fašizam". To kao ostali su zlatni i nisu nacionalisti i slicno... Stvarno te ne kontam, sve ostalo ti je na mjestu, zasto ne mozes biti realan do kraja i pobijediti svoju mrznju i nacionalizam, ostatkom posta si dokazao da imas kapaciteta za to.
Zato što stojim na poziciji da je srpski fašizam generator svih ostalih negativnosti na području bivše Juge. Nema mržnje, ja sam poprilično "mješanac" druga strana sa kojom smo "izmješani" su Srbijanci, moja baka koja me odgojila je - Srbijanka. Dakle, daleko sam od nacionaliste. Btw, deda mi je nosilac partizanske spomenice, ne znam jesi li čuo za 1. Proletersku - ne znam jesi li čuo za Krcuna Penezića i ko je taj narodni heroj (i što je još važnije po čemu je poznat), e pa, u mene je deda radio zajedno sa Krcunom - potraži malo o čemu se radi. Dakle, isti taj moj deda iz KP je istupio 53., niko ga nije smio dirati zbog zasluga, a istupio je jer je čuo kako drugovi u Srbiji kažu - nesvjesni njegovog prisustva - šta će vam kojekakvi muslimani iz Bosne itd; on se pobunio, ali je zamoljen da ćuti, a pošto je bio Krcunov miljenik i imao kredit kod druga Tita još iz Rudog, nisu ga slali na nešto žestoko, malo hlađenje u KPD Sarajevo - 6 mjeseci (poslije ga je drug kao žestokog prvoborca, a muslimana čija je familija gotovo poubijana do zadnjeg u genocidu nad muslimanima Podrinja; pročitaj Dedijera koji je o tome pisao zajedno sa Đilasom). Poslije je dobio i plaketu grada Sarajeva a nije bio u KP. :lol: Da ne duljim, još tada od Rankovića, pa preko Ćosića, razvijao se istinski srpski fašizam - ne zato što je imanentan Srbima, nego zato što ga njihova politička elita i dalje fura i to jeste njihov program. A ti ako nisi u stanju da komuniciraš na forumu u formi kulturnog dijaloga - pa makar i sa teškim političkim kvalifikacijama - poštedi nas tog rugla od rječnika, jer ne vjerujem da ikome išta znači. Kužiš.
Ako si mjesanac i nisi nacionalista, onda si dobro pod uticajem jedne propagande dok mislis da je samo jedna strana generator fasizma. Ne kazem da nije i ta strana, ali daleko od toga da je samo ta. Kad vec pominjes fasizam, ko je saradjivao sa okupatorima u drugom svjetskom ratu, osim cetnika? Sta je sa ustasama? Tu su bili vecinom hrvati, a bilo je ne tako mali broj i muslimana. Trenutno su pristalice ustasa uglavnom samo hrvati, a ako malo pogledas trenutnu situaciju, Tompsona koji je cak pokusao odrzati koncert u Sarajevu, ima takvih stvari jako puno, ima i kod nas, imamo i mi nasih fasista (mislim na BiH), kako u politicarima tako u narodu, pa ti onda govori kako je samo jedna strana generator fasizma.
On ti je dedino unuce, a Krcunovo kumce... :lol:
madner

#404 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by madner »

Luke Perry wrote:nek se vijori zastava na East Riveru i ko nam sta moze.
Ko nas bre zavadi, keve ti.
Nekako s proljeća

#405 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Nekako s proljeća »

Klodovik wrote:
Lesli Eldridž wrote:
bosanska rijec wrote:
Pa dobro i u tom drugom sistemu, ta vojska je samo nosila naziv, JNA, ali je i tada bila srpska.
To sto smo mi mislili da je vojska sviju nas, je sarena laz..
Niko meni nista nije pricao ni punio glavu nicim, sama se uvjerila u to...
Niti sam protiv tog bivseg sistema, niti protiv Tita, ali proslavljati dan mladosti na dan kada je ubijana mladost, u bliskoj nam proslosti, za mene je van pameti. I ako mislim tako, zlonamjerno je podmetati , kao sto ovdje rade da imam nesto protiv bivseg sistema ili Tita. Kao sto je zlonamjerno veseliti se i praviti vatromet u ime tog bivseg dana mladosti , kada je isti dan napravljen pokolj u Tuzli , e to je zlonamjerno.
Šta ti ženska glavo znaš o JNA i vojsci.?Kako su tebi kao ženi mogli ispirati mozak u JNA, kad žene nisu išle u vojsku? :lol:
Išle su i žene u JNA jedno vrijeme, istina kratko.
Nije tacno da je cijelo vrijeme svog razvoja i postojanja JNA bila iskljucivo srpska.Istina, mozda nije bio izveden pravedan balans , ali to je vec druga prica.
A ubijanje dojucerasnjih sunarodnika ili sugradana sa daljine....nikom nije na cast.Pa u jednu ruku ni nama (Sarajevo) koji to nesvjesno cinimo furajuci apsurdne furke pljujuci po mrtvima, kako Josipu a tako i po mladosti Tuzle.

Valjda cemo biti pametniji drugi put...
Nekako s proljeća

#406 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Nekako s proljeća »

madner wrote:
Luke Perry wrote:nek se vijori zastava na East Riveru i ko nam sta moze.
Ko nas bre zavadi, keve ti.

Oni koji dozvolise da Zeljko ima vilu na Dedinju...
mark II

#407 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by mark II »

Daleko od toga, štaviše, ustaše su bile klasična kopija njemačkog nacizma, no, oni su doslovce dotučeni, i poslije nisu bili istinski generator destrukcije Jugoslavije. Bilo je incidenata, ali ustaštvo je dobilo svoj novi zamah pod utjecajem srpskog nacionalističkog i fašističkog pokreta, kojeg ni Tito nije uspio ugušuti - mada država Hrvatska jasno osuđuje ustaštvo kao fašistički pokret danas, Srbija i srpski nacionalisti su jedini koji su zvanično rehabilitirali svoje kvislinge i fašiste, te ih uzeli za polaznicu u modernoj politici. Dakle, o tome se radi. Thompson osim par loših riffova i dobre love koju mlati ima utjecaj na modernu politiku Hrvata danas koliko i ti, no Ćosić i "Ćosići" su alfa i omega svega u Srba. Thompson ne može svirati ni u Puli, a kamoli šta drugo. Ne idealiziram ništa, samo velim da je žilavost srpskog fašizma nadjačala i Broza, koji je to dobro potisnuo, ali njegovom smrću se taj fašizam i vratio. Velim šteta, Juga 80ih je počela da se krajnje demokratizira, bila je dobra osnova da svi odavno budemo u EU plus da imamo sve u pogledu ljudskih i vjerskih prava - nažalost srpski nacional-fašizam je to spriječio i generirao nam nove belaje.
mark II

#408 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by mark II »

Nosara, ako hoćeš da me provališ, moraš biti originalniji, ovo je u, najmanju ruku, reakcija bubuljičavog sedamnaestogodišnjaka. Ono sa vudstokom je već duhovito, i ono hašišar je OK, ali ovo... Pa već su dva dana prošla, pusti to, ne vrijedi - vrijeme će izliječiti sve. Ali dobar si, trudiš se, ne zaboravljaš... :thumbup:
Luke Perry

#409 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Luke Perry »

gluposti. pa zavadili su vas likovi koji su se u svakom trenutku mogli dogovoriti.
nosara

#410 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by nosara »

mark II wrote:
Nosara, ako hoćeš da me provališ, moraš biti originalniji, ovo je u, najmanju ruku, reakcija bubuljičavog sedamnaestogodišnjaka. Ono sa vudstokom je već duhovito, i ono hašišar je OK, ali ovo... Pa već su dva dana prošla, pusti to, ne vrijedi - vrijeme će izliječiti sve. Ali dobar si, trudiš se, ne zaboravljaš... :thumbup:
Ma pusti, cijenim tvoj bekgraund, mogu se slozit sa vecinom onog sto pises, samo ti je nastup malo nadmen... :D
One nebuloze o "jedinim autenticnim bijelim muslimanima u Evropi" da zaboravimo... :D

I ne palamudi po temi, otvori novu, pa opleti... :D
madner

#411 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by madner »

Luke Perry wrote:gluposti. pa zavadili su vas likovi koji su se u svakom trenutku mogli dogovoriti.
Ne mislis da je bio neki malo dublji uzrok?
Recimo taj projekat Velike Srbije koji se onako non salantno isticao?

Nisu ostali poceli bjezat zato sto nam je fudbalska liga bila korumpirana. :roll:
Fair Life

#412 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Fair Life »

dr.gog wrote:Jel se ovo rođendan tri dana slavi,il šta već?.
Image
Last edited by Fair Life on 27/05/2009 13:24, edited 1 time in total.
mark II

#413 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by mark II »

nosara wrote:
mark II wrote:
Ma pusti, cijenim tvoj bekgraund, mogu se slozit sa vecinom onog sto pises, samo ti je nastup malo nadmen... :D
One nebuloze o "jedinim autenticnim bijelim muslimanima u Evropi" da zaboravimo... :D

I ne palamudi po temi, otvori novu, pa opleti... :D
Drug, imaš pravo da se ne slažeš sa nekim mojim stavovima, i to je OK, ja to prihvatam, no ne moraš moje stavove, koji nisu u skladu sa tvojima, apriori ocjenjivati ekstremnim ocjenama - ostalo je OK. Peace, što bi na Vudstoku rekli.
nosara

#414 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by nosara »

mark II wrote:
Drug, imaš pravo da se ne slažeš sa nekim mojim stavovima, i to je OK, ja to prihvatam, no ne moraš moje stavove, koji nisu u skladu sa tvojima, apriori ocjenjivati ekstremnim ocjenama - ostalo je OK. Peace, što bi na Vudstoku rekli.
:D
sjever76

#415 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by sjever76 »

mark je meni legenda.sa cime je sve covjek otisao u OT pa to je prosto fascinantno. krcun,rankovic,staljin,ustase,cetnici,jna,amidza,dajdza,baba,deda,slovenci,hrvati,srbi,crnogorci,blajburg,jasenovaca,draza,kpj.....
ajmo sad majstore da nam obradis:crvene kmere,fbi,mi6,mossad,plo,britansku kraljicu.... a sve u sklopu teme DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN.
naj crnje je sto je lik neki intelektualac pa nam jebe teme kao kardelj u sfrj sto je intelektualno jebao sve redom :D

ne zamjeri mark sta boga ti ali kako si sistematski unistio temu morao sam reagovati.ziv ti meni bio 100 godina al haj prosetaj do neke druge teme.
madner

#416 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by madner »

Luke Perry wrote:Alija nesto znao o V.Srbiji. bjezi bolan :lol:
Vidim da nisi u stanju argumentirati.
Nisam vise ni ocekivao, mada je to tuzno.

Toliko literature na dohvat ruke a opet se ostaje na svom mitu.
Srbija je zrtva medjunarodne zavjere bre, kakvi da je intelektualna i politicka elita vodila pogresnu politku. Jedino su se malo zajebali sto nisu bili malo bolji, efektivniji, ali pravac je bio ok. :roll:
mark II

#417 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by mark II »

sjever76 wrote:mark je meni legenda.sa cime je sve covjek otisao u OT pa to je prosto fascinantno. krcun,rankovic,staljin,ustase,cetnici,jna,amidza,dajdza,baba,deda,slovenci,hrvati,srbi,crnogorci,blajburg,jasenovaca,draza,kpj.....
ajmo sad majstore da nam obradis:crvene kmere,fbi,mi6,mossad,plo,britansku kraljicu.... a sve u sklopu teme DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN.
naj crnje je sto je lik neki intelektualac pa nam jebe teme kao kardelj u sfrj sto je intelektualno jebao sve redom :D

ne zamjeri mark sta boga ti ali kako si sistematski unistio temu morao sam reagovati.ziv ti meni bio 100 godina al haj prosetaj do neke druge teme.
Dobro. Ali vratit ću se ja, ako mi bude zanimljivo - a sve je u sklopu teme; samo iz različitih perspektiva, zar u tome nije poenta.
madner

#418 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by madner »

sjever76 wrote:mark je meni legenda.sa cime je sve covjek otisao u OT pa to je prosto fascinantno. krcun,rankovic,staljin,ustase,cetnici,jna,amidza,dajdza,baba,deda,slovenci,hrvati,srbi,crnogorci,blajburg,jasenovaca,draza,kpj.....

U cemu je problem, covjek je opisao zasto je ovaj rodjedan znacajan za BiH.

Ti bi o pravilnoj mezi ili sta?
sjever76

#419 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by sjever76 »

her flick je temu zapoceo i prve dvije stranice su prosle kako je i trebalo.red sjecanja na taj datum,red interesantnih istorijskih slikica pa red zajebancije.mislim da je pokretac teme bas to i htio.
E onda su polako poceli da se dovlace pljuvaci i psihopate (i pokoji intelektualac na pogresnoj strani :D ) da nas ubjede kako je pokojni jbt bio pedofil,ubica,sotona licno itd.

poenta je da imate vise tema gdje mozete pljuvati po jbt pa tamo lijecite licne frustracije a nama MOLIM VAS ostavite ovu da se sa sjetom prisjecamo kako smo lose zivjeli i kako nam je lose bilo.mi smo svakako prljave komunjare pa radi vaseg zdravlja bolje da napustite temu da se ne zarazite.
madner

#420 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by madner »

Mislim da bi u tom slucaju bilo najbolje da otvoris svoj privatni forum i odobravas svaki post koji ti se ne uklapa u sliku.
Ili blog, onda mozes fino da brises sta ti ne pase.
nineinchnails

#421 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by nineinchnails »

Sretan rodjendan i slava mu.............
Locked