Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
veljaca

#401 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by veljaca »

seki kralj wrote:
miki-kiki wrote:
udrch wrote:možeš misliti koja je to ublehaška firma kad čovjek koji je radio četiri godine u njoj i još misli da još uvijek radi i da firma postoji i da će za svoj dolazak na posao biti plaćen..još ga je Nihad ubijedio da će firma nastaviti raditi čim dođe stečajni upravnik...i još je ubijeđen da su banke krive za propast ITC, a ne Nihad..halo ba drug, razmisli, bježi dok te noge nose, traži drugog hljeba..
1. Prvo banke nisu krive za propast ITC, kredite je uzimao Nihad svojevoljno bez ikakvog rezona..pa ti znaš koliko ste samo onih BUBA uzeli na lising da bi se ublehaši vozikali..a ako ne znaš ti, Nihad je znao da čim se zakasni sa ratom ljudi dođu i uzmu svoje, jer ono što se uzme na lising nije tvoje dok god ne isplatiš cijeli iznos..
2. Vi niste nikad razvili odnose sa kupcima, sve je bilo bazirano na prevari: "Jer mi ljude činimo sretnim", "Superbrands" itd..vaš moto je bio "Oderi koliko god možeš, ko ga jebe, nije ti familija"..
3. Tvoje kolege su uzimali računare u konkurentskim firmama jer ste bili preskupi i nije mogao nikad biti siguran da će dobiti što je tražio..

A ti se bori za Nihada..
Apsolutno si u pravu ali tesko je ovim ljudima koji su klasicne zrtve razmisljati svojom glavom. Ispranog su mozga, isprepadani, a poznato je da su zaposljavali sto mladji kadar sa SSS kako bi mogli manipulisati sa njima, a ne da bi mladima pruzili sansu. Strucnjaci kojih je i bilo u ITC vec su odavno napustili ovu firmu ili su dobili otkaz jer su ubrzo shvatili o cemu se radi i nisu bili "podobni" za manipulisanje. Meni ih je iskreno zao!! S druge strane kako neko rece bilo je tu guta ex. konobara i sadista + "famelije" (koji su puuuno gori od vlasnika), a koji su po meni i NAJVISE zasluzni za ovakav ishod. Tih polupismenih sadista koji su samo u toj firmi pomocu filmskih trikova mogli biti na tim pozicijama mi APSOLUTNO nije zao i mislim da su dobili sto su zasluzili!

E to si u pravu.Najgore su bile ona VELIKA SHEFICA DIJANA SMAJLOVIC, I NJENA JARANICA AMIRA SUSA.E one su otisle 7 dana prije ovog sranja,kofol nasle posao kod Amerikanaca, izvukle svoje guzice, a najvise su krive.E one su se prema radnicima odnosile kao da smo zivotinje, a eto sad su postedjene otisle boli ih briga.
Pa valjda ih jos sretnete po nekad ..... tad se ( ako hoce ) moze puno toga ....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#402 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Truba »

jel to ova dijana :mrgreen:
miki-kiki

#403 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by miki-kiki »

komi wrote:

jel to ova dijana :mrgreen:
OVA!!! http://www.facebook.com/profile.php?sid ... ref=search
:thumbup: :dance:
Last edited by miki-kiki on 24/05/2009 01:58, edited 1 time in total.
Truba

#404 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Truba »

sva sreca nemamo zajednickih prijatelja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Maxwell2008

#405 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Maxwell2008 »

(slika je uklonjena)
TarikSA

#406 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by TarikSA »

(slika je uklonjena)

Aferim hanume, nadam se da ste sretne i dobro obezbjedjene...nista ljudi ako ih ja recimo vidim na ulici i prepoznam hraknut cu ih...iako bas apsolutno nemam veze sa ITC-om al eto za one ljude koje su nasadili...a meni nista ne smiju:)
atko

#407 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by atko »

Fozgen wrote:
atko wrote:@Fozgen ... ako ti dvojica kazu da si pjan onda se valjaj ;) :D
... mozes ostati pri svom stavu koliko god zelis ... koga je uopste briga ?!
Cak dvojica, mozes mislit :P.
Bas tako koga je uopste briga?
Ocekujem jos spustanja na niske grane s tvoje strane, posto ti to ide ;).
To sto gledamo iz razlicitih uglova ne znaci da ne gledamo istu stvar ;) ... al optika je cudo hoce malo baciti :wink:
Isto tako ne znaci da se moramo prepucavat do niskih grana ... da li je vrijedno? ... moRemo i pivu popit jarane i pricat o edinu dzeki ;)

Eto bas nebih sad da me tjeras:D.
miki-kiki

#408 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by miki-kiki »

(slika je uklonjena)
Fordas

#409 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Fordas »

ne da mi se citati od pocetka, pa ako neko zna ima li igdje spomenuto koliko je para ITC dugovao drugim firmama? Ono, uzmes robu a ne platis.... Mozda bi marija to mogla znati :roll: Prema mojim saznanjima radi se o cifri od preko 10 miliona KM. I dalje, zanima me zivo hoce li doticni ostati bez jahte da se ti dugovi namire ili...?
Last edited by Fordas on 22/05/2009 14:31, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#410 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

(slika je uklonjena)

Vidi im glava Tito dragi, Canon morao izmisliti novi format "very widescrean" da bi stale na digitalni aparat. :lol: :lol: :lol: :lol:
addotz

#411 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by addotz »

Jeste se svi nalozili!U svoj ovoj prici niko nije u pravu,treba biti realan. Niti marija, niti carica niti svi ti drugo klo(v)novi, iz prostog razloga sto je Nidzo legenda nasa vazda na lijepu p...u pad'o, to smo svi znali i sprdali se na taj racun. Ali bas svi!Eh te i tak'e su vazda bile "ispostovane robno-novcano" :evil: Nego da repliciram ovim siln im zastitnicima lika i djela g-dona Nidze, kad je vec on tako bajna licnost, menadzer stoljeca, sto vi bvsi i sadasnji radnici niste listom stali iza njega, i rekli:"Jebiga, frka, 'ajmo sad raditi za firmu, da poplacamo dugove, snaci cemo se nekako za lovu za zivot par mjeseci" Ili slican scenario ovome? Zasto niste slozni?Znas da ja u ovoj firmi u kojoj sam nakon "feste" kod Nidze, mi disemo za direktora. Svi smo k'o jedan a ima nas otprilike oko 150 zaposlenih. Naravno da direktora neko manje a neko vise voli, ali da nam sutra dodje u pritanje o)p)stanak firme, svi bi stali iza direktora i firme, ili barem 90% zaposlenih. Zasto? redovne plate od 3-5 u mjesecu, sve obaveze poplacane, osigurani na iznos plate a ne minimalac, godisnji po zeljama, slobodni dani, bolovanja i sve ostale budalastine po dogovoru. Nikad nikom nije odbijeno.Vjencanja, porodi, smrt, zalost, radost, sve je direktor ispostovao. Ko god mu se za pomoc obratio, nije naisao na zid, rijeseno mu je, itd. A Nidzo? Mozda jeste svojim dupeliscima, ali svi drugi koji to nisu htjeli, zeljeli, bilo su anatemisani kao neprijatelji firme. Kaze meni Nidzo jednom prilikom, ko vas radnike jebe, vi cete svi otici a ostajem ja i IT? To su za njega radnici, govna u koja ako slucajno stanes, obrises papirom cipelu i picis dalje, pazeci da ne stanes ponovo na govno (radnika). Uvijek je tako tretirao zaposlene, zato je i propao. Ne zbog prevara ljudi, visokih cijena, vrazijih matera, samo zbog neljudskog odnosa prije svega prema svojim uposlenim, koji uzrocno-posljedicno svoj bijes zbog loseg statusa u firmi iskaljuju na kupcima. I tu starta sranje za firmu. I neko u jednom postu spomenu da ce radniku kako nekakvu nagradu dati da provoza "novog" Sorenta!Eeee brate neinformisani, davno ti je Nidzo kupio Range Rovera od 250000 KM, daaavnooo. Jebiga lik voli dzipove, a i moglo mu se. Neznam samo sta ce sadf ako je na lizingu, a bezbeli firma kupila, jedna rata neplacena i ode dziponja u P...u m......u.!!! da mu mi bivsi radnici skupimo para za Golfa 2, jebiga, more se jos dobar nac' za par hiljada, rado bismo ga svi vidjeli malo ateriranog na zemlju, preeeeddduuugggo je lebdio iznad svih nas, mislio je da je uhvatio vraga za jaja. E pa nisi Nihade, sve dodje na naplatu!
Nikka

#412 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Nikka »

@Drvosjeca iz Dejcica legendo, odavno se nisam ovako nasmijala :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Gdje je marija, nedostaju mi njeni komentari :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
addotz

#413 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by addotz »

Niste u pravu za Dijanu i Amiru, one su samo nuspojava Nihadovog odnosa prema firmi i radnicima. To je generalni problem gazdica, sto misle da us njihove firme i dalje DJl "drustva jednog lica", a to nisu nikako. Firma nemoze niti bez Nihada kao direktora i vlasnika a boga ni bez cistacice ili portira i drugih inih kotacica u mehanizmu. Ne treba slijepo posmatrati njih dvije kao jedini problem unutar IT-a, problem je bio sam IT, citav mehanizam je bio truo, i to je kad-tad moralo pasti, kupci su bili ogorceni odnosom prema njima zato su i pali. Svi mi koji mo iz ovih ili onih razloga dignute glave hodamo pos vojim gradovima, njih dvije i ostali/e slicnih profila od stida duuugo nece sjesti na korzo u Gracanici ili nekom drugom gradu. Valja pogledati u oci dojucerasnjim kolegama kojima su krv bio bez ikakvog razloga. Ja mislim da je ipak toliko ljudskosti u svima njima ostalo da od sramote nece zadugo u javnost. Takvu sramotu Gracanica nije upamtila, nema nijeddne vece firme tamo koja je propala u zadnjih 20godina, sve su samo rasle, i rasle i rasle....Samo su oni tropnuli, a to ti je blam i mnogo vecim carsijama, a kamoli Gracanici sa 10000-ak hiljada stanovnika...
TarikSA

#414 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by TarikSA »

addotz wrote:Niste u pravu za Dijanu i Amiru, one su samo nuspojava Nihadovog odnosa prema firmi i radnicima. To je generalni problem gazdica, sto misle da us njihove firme i dalje DJl "drustva jednog lica", a to nisu nikako. Firma nemoze niti bez Nihada kao direktora i vlasnika a boga ni bez cistacice ili portira i drugih inih kotacica u mehanizmu. Ne treba slijepo posmatrati njih dvije kao jedini problem unutar IT-a, problem je bio sam IT, citav mehanizam je bio truo, i to je kad-tad moralo pasti, kupci su bili ogorceni odnosom prema njima zato su i pali. Svi mi koji mo iz ovih ili onih razloga dignute glave hodamo pos vojim gradovima, njih dvije i ostali/e slicnih profila od stida duuugo nece sjesti na korzo u Gracanici ili nekom drugom gradu. Valja pogledati u oci dojucerasnjim kolegama kojima su krv bio bez ikakvog razloga. Ja mislim da je ipak toliko ljudskosti u svima njima ostalo da od sramote nece zadugo u javnost. Takvu sramotu Gracanica nije upamtila, nema nijeddne vece firme tamo koja je propala u zadnjih 20godina, sve su samo rasle, i rasle i rasle....Samo su oni tropnuli, a to ti je blam i mnogo vecim carsijama, a kamoli Gracanici sa 10000-ak hiljada stanovnika...
Steta, ja mislio da su hanume u Sarajevu pa da ih potkacim kad stignem.... :run:
addotz

#415 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by addotz »

TarikSA wrote:
addotz wrote:Niste u pravu za Dijanu i Amiru, one su samo nuspojava Nihadovog odnosa prema firmi i radnicima. To je generalni problem gazdica, sto misle da us njihove firme i dalje DJl "drustva jednog lica", a to nisu nikako. Firma nemoze niti bez Nihada kao direktora i vlasnika a boga ni bez cistacice ili portira i drugih inih kotacica u mehanizmu. Ne treba slijepo posmatrati njih dvije kao jedini problem unutar IT-a, problem je bio sam IT, citav mehanizam je bio truo, i to je kad-tad moralo pasti, kupci su bili ogorceni odnosom prema njima zato su i pali. Svi mi koji mo iz ovih ili onih razloga dignute glave hodamo pos vojim gradovima, njih dvije i ostali/e slicnih profila od stida duuugo nece sjesti na korzo u Gracanici ili nekom drugom gradu. Valja pogledati u oci dojucerasnjim kolegama kojima su krv bio bez ikakvog razloga. Ja mislim da je ipak toliko ljudskosti u svima njima ostalo da od sramote nece zadugo u javnost. Takvu sramotu Gracanica nije upamtila, nema nijeddne vece firme tamo koja je propala u zadnjih 20godina, sve su samo rasle, i rasle i rasle....Samo su oni tropnuli, a to ti je blam i mnogo vecim carsijama, a kamoli Gracanici sa 10000-ak hiljada stanovnika...
Steta, ja mislio da su hanume u Sarajevu pa da ih potkacim kad stignem.... :run:
Paaaako je uprava u Gracanici, sumnjam da bi Sarajka bas iz velegrada dosla u provinciju!
TarikSA

#416 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by TarikSA »

addotz wrote:
TarikSA wrote:
Paaa ako je uprava u Gracanici, sumnjam da bi Sarajka bas iz velegrada dosla u provinciju!
Nikad ne reci nikad....
Fozgen

#417 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Fozgen »

atko wrote:
Fozgen wrote:
atko wrote:@Fozgen ... ako ti dvojica kazu da si pjan onda se valjaj ;) :D
... mozes ostati pri svom stavu koliko god zelis ... koga je uopste briga ?!
Cak dvojica, mozes mislit :P.
Bas tako koga je uopste briga?
Ocekujem jos spustanja na niske grane s tvoje strane, posto ti to ide ;).
To sto gledamo iz razlicitih uglova ne znaci da ne gledamo istu stvar ;) ... al optika je cudo hoce malo baciti :wink:
Isto tako ne znaci da se moramo prepucavat do niskih grana ... da li je vrijedno? ... moRemo i pivu popit jarane i pricat o edinu dzeki ;)

Eto bas nebih sad da me tjeras:D.
Pivo moRe ;)
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#418 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Pera Trta »

Dakle, Šuša (čuj prezimena, baš joj odgovara) je osoba koja se javljala na forum pod nickom sara3. Znam pouzdano, sama je se odala.
A ako je ona Nihadov ukus, onda me je i u tome debelo razočarao! :D
addotz

#419 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by addotz »

Pera Trta wrote:Dakle, Šuša (čuj prezimena, baš joj odgovara) je osoba koja se javljala na forum pod nickom sara3. Znam pouzdano, sama je se odala.
Rodica jarane, profulao si! On voli sisate tankice (bez uvrede zenama), nemogu drugacije nazvati fufe koje guzicom i siama napreduju u kareijeri, a ne radnim zaslugama....
Truba

#420 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Truba »

ovdje bi se mogao film snimiti

Rise and fall of Nihad :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
miki-kiki

#421 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by miki-kiki »

addotz wrote:
Pera Trta wrote:Dakle, Šuša (čuj prezimena, baš joj odgovara) je osoba koja se javljala na forum pod nickom sara3. Znam pouzdano, sama je se odala.
Rodica jarane, profulao si! On voli sisate tankice (bez uvrede zenama), nemogu drugacije nazvati fufe koje guzicom i siama napreduju u kareijeri, a ne radnim zaslugama....
Pa kakav mu je "ukus" valjda najbolje govori izgled njegove supruge!!!!!!!!! Inace ne komentarisem zene na ovaj nacin NIKAD ali "ljepotica" je to zasluzila debelo. Sjecam se jednog od mnogobrojnih slicnih mailova koje je slala u sve poslovnice i na kraju rezimirala:
-KADA KUPAC UDJE U OBJEKAT IMA DA SKACETE KO MAJMUNI! Itd, itd, itd, itd........
Last edited by miki-kiki on 23/05/2009 23:47, edited 1 time in total.
ONA39

#422 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by ONA39 »

evo da i ja prokomentarisem kao bivsa uposlenica ove firme (sama sam dala otkaz),nakon skoro 4 godine u toj firmi...
Iskreno receno ne znam sta bih rekla za firmu,desilo mi se dosta lijepog ,ali isto tako imala sam jako ruznu situaciju nakon ubistva dvojice radnih kolega i vjerute mi i dan danas moram priznati nema dana kad ne pomislim na njih dvojicu (Adema i Senada)...i na kraju krajeva opet ne valjas,prezivis toliko toga,padne ti sve na ledja i opet ne valjas,na kraju osjecas toliki pritisak i jednostavno pukne film i das otkaz,a sto se plate tice,ruku na srce moram reci da mi nikad plata nije kasnila,toliko sto se toga tice...
chuchumbamayumbe

#423 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by chuchumbamayumbe »

Evo ga jos jedan IT-ovac!
:D 8-)
udrch

#424 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by udrch »

@Fozgen
drug, ja koliko vidim, ja i Atko nismo dvojica..ima više onih koji govore dobro o firmi za koju smo i mi rekli da je dobra..vidi samo ovog koji kaže kako je zaposlenik te firme uputio neinformisane kupce, da nije došao u ITC, i da je ljubazno objasnio gdje se nalazi Nihadova deračina..
naprotiv osim tebe još jedino crno o ovoj firmi govori BeepBeep..pogotovo on koji se ovdje prestavio kao da sve zna..ja vas naravno shvaćam, promet je uveliko pao kod svih koji se bave trgovinom, pa tako i kod vas u informatičkoj branši, pa vam možda smeta što se ovi još i reklamiraju..međutim ja mislim da nije ni kod vas sve crno, promet će biti slabiji, plate malo manje, ali moramo se svi prilagoditi ovoj recesiji..recimo meni nije nimalo smetalo što su nama na budžetu smanjili topli obrok, a mislim i da nam plate treba smanjiti, jednostavno para je manje i bolje svaki mjesec dobiti na vrijeme manje, nego da nas rastežu svaki mjesec sve više i više..
svi se trebate boriti za radna mjesta i za svoje firme ako vam je stalo do njih..
meni je žao svih radnika ITC, bilo je i njih poštenih i dobrih ljudi, nisu svi mogli biti ološ i ublehaši, ali smo se ovdje svi složili da je za naše tržište dobro što je ITC zatvoren, što nemamo više Nihada da nam soli pamet po dnevnom avazu u plaćenim oglasima kako je ITC postigo ovo i ono..ružno je biti 100% siguran da neko pismeno vara narod kojm pripadaš..ja sam se bar tako osjećao..
svi oni pošteni iz ITC će naći sebi bolji posao, ja vjerujem u to, prepoznaće to neki poslodavci..
takođe vi koji ste ostali trebate znati da će dio kolača koji je Nihad otimo od našeg naroda ostati sada vama i da poštenim radom privučete te nove kupce, da se potrudite da ne budete kao što je on..da shvatite da vi živite sa ovim narodom i da nije dobro nikog varati..
ja lično mislim da iz vaše branše neće niko propasti, naprotiv, mislim da ni ITC nije propao, Nihadu jednostano nije više bilo zanimljivo raditi za male pare, MobilMedi-i takođe..za Techomarket i Eurosplet ne znam, mislim da su i njihove gazde poprilični megalomani i da će i oni da se izvuku iz ove priče na određeno vrijeme..
ostalim želim puno uspjeha u daljem radu, ne želim nijedno radno mjesto da se izgubi..pogotovo jer to povlači gubitak garancija na kupljne računare za hiljade kupaca, od čega će korist opet imati samo oni koji nas i deru čitavo ovo vrijeme..Srbija, Hrvatska, EU, Kina, Tajvan i dr..
marija 29

#425 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by marija 29 »

udrch wrote:@Fozgen
drug, ja koliko vidim, ja i Atko nismo dvojica..ima više onih koji govore dobro o firmi za koju smo i mi rekli da je dobra..vidi samo ovog koji kaže kako je zaposlenik te firme uputio neinformisane kupce, da nije došao u ITC, i da je ljubazno objasnio gdje se nalazi Nihadova deračina..
naprotiv osim tebe još jedino crno o ovoj firmi govori BeepBeep..pogotovo on koji se ovdje prestavio kao da sve zna..ja vas naravno shvaćam, promet je uveliko pao kod svih koji se bave trgovinom, pa tako i kod vas u informatičkoj branši, pa vam možda smeta što se ovi još i reklamiraju..međutim ja mislim da nije ni kod vas sve crno, promet će biti slabiji, plate malo manje, ali moramo se svi prilagoditi ovoj recesiji..recimo meni nije nimalo smetalo što su nama na budžetu smanjili topli obrok, a mislim i da nam plate treba smanjiti, jednostavno para je manje i bolje svaki mjesec dobiti na vrijeme manje, nego da nas rastežu svaki mjesec sve više i više..
svi se trebate boriti za radna mjesta i za svoje firme ako vam je stalo do njih..
meni je žao svih radnika ITC, bilo je i njih poštenih i dobrih ljudi, nisu svi mogli biti ološ i ublehaši, ali smo se ovdje svi složili da je za naše tržište dobro što je ITC zatvoren, što nemamo više Nihada da nam soli pamet po dnevnom avazu u plaćenim oglasima kako je ITC postigo ovo i ono..ružno je biti 100% siguran da neko pismeno vara narod kojm pripadaš..ja sam se bar tako osjećao..
svi oni pošteni iz ITC će naći sebi bolji posao, ja vjerujem u to, prepoznaće to neki poslodavci..
takođe vi koji ste ostali trebate znati da će dio kolača koji je Nihad otimo od našeg naroda ostati sada vama i da poštenim radom privučete te nove kupce, da se potrudite da ne budete kao što je on..da shvatite da vi živite sa ovim narodom i da nije dobro nikog varati..
ja lično mislim da iz vaše branše neće niko propasti, naprotiv, mislim da ni ITC nije propao, Nihadu jednostano nije više bilo zanimljivo raditi za male pare, MobilMedi-i takođe..za Techomarket i Eurosplet ne znam, mislim da su i njihove gazde poprilični megalomani i da će i oni da se izvuku iz ove priče na određeno vrijeme..
ostalim želim puno uspjeha u daljem radu, ne želim nijedno radno mjesto da se izgubi..pogotovo jer to povlači gubitak garancija na kupljne računare za hiljade kupaca, od čega će korist opet imati samo oni koji nas i deru čitavo ovo vrijeme..Srbija, Hrvatska, EU, Kina, Tajvan i dr..

E TAKO SE OBJEKTIVNO ISKAZUJE SVOJE MISLJENJE, FINO I KULTURNO.SVAKA CAST
POZDRAV!
Locked