Vedad Ibisevic

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Baudelaire

#401 Re: Vedad Ibisevic

Post by Baudelaire »

Mogu i moram mu halaliti iz prostog razloga što, da je bilo ko drugi ušao sa klupe, ne bi uopšte ušao u one prilike. Vedo ima kretnje vrhunskog napadača, to mu niko ne može osporiti. Sad, drugi je par rukava što ga u dresu reprezentacije jednostavno neće. Sjećam se kad je u Hoffenheimu trpao iz svih mogućih i nemogućih uglova, u reprezentaciji nije glatko išlo. Kao što neko reče, glavu gore Vedo, imat ćeš ti svoju ulogu i u Lisabonu.

Mislim da ga Pape treba sačuvati na klupi i drugu tekmu, jer rizično je protiv portugalskog presinga izaći sa samo 4 igrača u vezi. Zadnjih pola sata, kad se Portugalci umore je Vedino. Ima da im utrpa za 0-1, a onda mogu kolektivno svi da plaču.
PR-player

#402 Re: Vedad Ibisevic

Post by PR-player »

Baudelaire wrote:Mogu i moram mu halaliti iz prostog razloga što, da je bilo ko drugi ušao sa klupe, ne bi uopšte ušao u one prilike. Vedo ima kretnje vrhunskog napadača, to mu niko ne može osporiti. Sad, drugi je par rukava što ga u dresu reprezentacije jednostavno neće. Sjećam se kad je u Hoffenheimu trpao iz svih mogućih i nemogućih uglova, u reprezentaciji nije glatko išlo. Kao što neko reče, glavu gore Vedo, imat ćeš ti svoju ulogu i u Lisabonu.

Mislim da ga Pape treba sačuvati na klupi i drugu tekmu, jer rizično je protiv portugalskog presinga izaći sa samo 4 igrača u vezi. Zadnjih pola sata, kad se Portugalci umore je Vedino. Ima da im utrpa za 0-1, a onda mogu kolektivno svi da plaču.
Ma ne slazem se brate, u onoj najizglednijoj sansi on nije imo nikakve uloge osim sto je primio savrsen pas. Kunem se da je dzeko bio u one tri prilike koje je ibisevic imo sinoc bi zavrsilo 3:0 najmanje...
Baudelaire

#403 Re: Vedad Ibisevic

Post by Baudelaire »

O tom se radi, što Džeko nije ušao u te šanse?
ganjeta

#404 Re: Vedad Ibisevic

Post by ganjeta »

Vedo glavu gore, koliko je do njega toliko je bilo do terena u obje šanse teren je odradio svoje i gotovo upropastio stvorene prilike. Da je Džeko fulio one šanse svi bi se poklopili i rekli jbg dešava se, pošto je fulio Vedo onda je taraba :-) .

Zabi ga u Lisabonu majstore!
BHF_Manijak

#405 Re: Vedad Ibisevic

Post by BHF_Manijak »

PR-player wrote: Ma ne slazem se brate, u onoj najizglednijoj sansi on nije imo nikakve uloge osim sto je primio savrsen pas. Kunem se da je dzeko bio u one tri prilike koje je ibisevic imo sinoc bi zavrsilo 3:0 najmanje...
Daj ba sta si se momu navalio na kosti, ovo mu je ukupno 4. utakmica u ovoj sezoni i ti se naso da pametujes, imao je povredu, propustio hejbet utakmica, tek se vratio i u Hoffenheimu u 3 tekme zaabio 3 gola, eto u reprezentaciji nije i sta sad, treba ga za muda objesit jel?!
Ponavljam po 100-ti put, Robben je fulio dva puta u finalu i bolje prilike od Ibisevica, kostao ih je titule pa nikom nista, nemoj da dalje nabrajam ljude koji si fulali sanse 1 na 1 sa golmanima u odlucujucim tekmama, a vrhunski su fudbaleri!
PR-player

#406 Re: Vedad Ibisevic

Post by PR-player »

BHF_Manijak wrote:
PR-player wrote: Ma ne slazem se brate, u onoj najizglednijoj sansi on nije imo nikakve uloge osim sto je primio savrsen pas. Kunem se da je dzeko bio u one tri prilike koje je ibisevic imo sinoc bi zavrsilo 3:0 najmanje...
Daj ba sta si se momu navalio na kosti, ovo mu je ukupno 4. utakmica u ovoj sezoni i ti se naso da pametujes, imao je povredu, propustio hejbet utakmica, tek se vratio i u Hoffenheimu u 3 tekme zaabio 3 gola, eto u reprezentaciji nije i sta sad, treba ga za muda objesit jel?!
Ponavljam po 100-ti put, Robben je fulio dva puta u finalu i bolje prilike od Ibisevica, kostao ih je titule pa nikom nista, nemoj da dalje nabrajam ljude koji si fulali sanse 1 na 1 sa golmanima u odlucujucim tekmama, a vrhunski su fudbaleri!
Nisam se momku natovari na kosti al bmk hocu na evropsko a ako to znaci da ibisevic ne treba vise da igra nek bude tako.
Kad je lik totalno nesiguran, sinoc se kod prvog promasaj fato za glavu prije nego je opuco loptu. Nek poradi na tome ili nek se gubi.
ultima_palabra

#407 Re: Vedad Ibisevic

Post by ultima_palabra »

Jest vala, Vedada treba nogirati, imamo toliko rasnih napadača u reprezentaciji :-) Kakav god da je, nemamo nikoga ni blizu njegove kvalitete u napadu, osim Džeke.
Baudelaire

#408 Re: Vedad Ibisevic

Post by Baudelaire »

Imamo strašnog igrača liga petice, Zlatana Muslimovića :D
BHF_Manijak

#409 Re: Vedad Ibisevic

Post by BHF_Manijak »

Srecom PR pa ti ne odlucujes vec selektor Safet Susic, koji je mozes mislit bio ofanzivni igrac i valjda on zna procijeniti je li mu neki napadac dovoljno kvalitetan ili nije! :roll: :roll:
PR-player

#410 Re: Vedad Ibisevic

Post by PR-player »

samo da se zna, reprezantivci su tu zbog nas i zbog drzave a ne obratno...nismo mi tu zbog njih...jebe mi se za onim ko je los pa nek je i Vedo...
luckylaka

#411 Re: Vedad Ibisevic

Post by luckylaka »

PR-player wrote:samo da se zna, reprezantivci su tu zbog nas i zbog drzave a ne obratno...nismo mi tu zbog njih...jebe mi se za onim ko je los pa nek je i Vedo...
sta hoces reci da samo zbog tebe VEdo ne bi trebao igrati.Ko si ti covjece da kritikujes Vedu :run:
TAFKAP

#412 Re: Vedad Ibisevic

Post by TAFKAP »

Ko da je namjerno masio... :x

Oba puta mu odskocila lopta, isto ko i Ronaldu, ako se ko hoce ljutit nek se ljuti na nase delegate koji nisu u stanju travnjak da sacuvaju... Pogedajte igru sa Francuzima na njihovom terenu...

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... mVw#t=236s

:x
Last edited by TAFKAP on 12/11/2011 18:26, edited 1 time in total.
udrch

#413 Re: Vedad Ibisevic

Post by udrch »

Lopta je zapucana iz silne želje koju je imao i na koju je čekao punih osamdeset minuta..to bi uradili svi na njegovom mjestu, jedino bi Bajramović to isklulirao, ali njega nema nažalost..
PR-player

#414 Re: Vedad Ibisevic

Post by PR-player »

luckylaka wrote:
PR-player wrote:samo da se zna, reprezantivci su tu zbog nas i zbog drzave a ne obratno...nismo mi tu zbog njih...jebe mi se za onim ko je los pa nek je i Vedo...
sta hoces reci da samo zbog tebe VEdo ne bi trebao igrati.Ko si ti covjece da kritikujes Vedu :run:
Ne kazem da samo zbog mene Vedo ne treba da igra vec i zbog ostalih. Jedino sto ga vadi jeste sto nema drugih napdaca koji bi igrali. A ko sam ja, pa ja sam gradjanin ove drzave za ciju reprezentaciju igra vedo i imam potpuno pravo da ga kritikujem.

Ne ide ti, nesiguran si - GTFO!
TAFKAP

#415 Re: Vedad Ibisevic

Post by TAFKAP »

Koliko je nasa reprezentacija imala prilika dok Ibisevic nije usao u igru?
Sasvim_Obican

#416 Re: Vedad Ibisevic

Post by Sasvim_Obican »

Da li bi BiH igrala u baražu da Ibišević nije dao gol Albaniji i Rumuniji ?

:run:
udrch

#417 Re: Vedad Ibisevic

Post by udrch »

Sa kim vi raspravljate.. :run:
arnes86

#418 Re: Vedad Ibisevic

Post by arnes86 »

PR-player wrote:
luckylaka wrote:
Ne kazem da samo zbog mene Vedo ne treba da igra vec i zbog ostalih. Jedino sto ga vadi jeste sto nema drugih napdaca koji bi igrali. A ko sam ja, pa ja sam gradjanin ove drzave za ciju reprezentaciju igra vedo i imam potpuno pravo da ga kritikujem.

Ne ide ti, nesiguran si - GTFO!
Upravu je PR
treba Izbaciti Vedu radi sinocnje greske, i Spahica radi onog faula u Parizu,i Dzeku radi promasenih prilika u Parizu,
Salihovica jer je dobio crveni u proslom Barazu protiv Portugala,Misimovica (imao je i on svojih gresaka)

PR tvoje razumijevanje o fudbalu izgleda je ravno mom poznavanju rada pokreta eko-zelenih u provinciji del Fuego u Cileu
PR-player

#419 Re: Vedad Ibisevic

Post by PR-player »

Ibisevic je previse puta napravio kardinalne promasaje, ne mislim samo na ove kvalifikacije.
Ja smatram da je los igrac, to je moje misljenje, moze bit da grijesim a moze bit i da nisam. No zivi bili pa vidjeli
Koolin1

#420 Re: Vedad Ibisevic

Post by Koolin1 »

PR-player wrote:
BHF_Manijak wrote:
Nisam se momku natovari na kosti al bmk hocu na evropsko a ako to znaci da ibisevic ne treba vise da igra nek bude tako.
Kad je lik totalno nesiguran, sinoc se kod prvog promasaj fato za glavu prije nego je opuco loptu. Nek poradi na tome ili nek se gubi.
znaci da Vedo nije ulazio u igru mi bi pobijedili?? ili zelis reci da je Muslimovic bolji napadac i da treba imati prednost nad Vedom???

nerazumijem kako ce Vedino neigranje nas odvesti na Europsko???
jeza u ledja

#421 Re: Vedad Ibisevic

Post by jeza u ledja »

Lopta jeste poskocila, ali nije isto kao Ronaldu.
Prvo Ronaldova prilika nije bila onoliko izgledna koliko Ibiseviceva. Vedad je bio sam pred golom pod haman pravim uglom. Ronaldo je bio nalijevo i meni ono nije izgledalo kao siguran pogodak.

Sto se tice travnjaka, Ronaldu je lopta skocila u zrak tacno u trenutku kad je udarao. Zbog toga je nije uspio zahvatiti dobro punim. Ibisevicu je lopta poskocila i vratila se na zemlju, mozda dovoljno da ga dekoncentrise, ali koliko vidim noga mu je vec bila u punom zamahu i nije skocica mogla uticati na to kako ce je udariti - a vise je nego ocigledno da je htio mlatnuti svom silinom pod precku, sto se u ovom slucaju ne radi. Mozes ga preskociti, mozes je samo plasirati u blizi ugao, mozes golmana zaobici, mozes svasta nesto. Ono sto je Ibisevic uradio je optrilike sto bi i ja uradio, zapucao pa gdje ode.
U onoj situaciji MORAS pogoditi okvir gola, pa makar golman odbranio. Slicnu je situaciju nedavno imao Dzeko protiv QPR mescini i golman odbranio dlanom.
I nije samo ovo, Ibisevic je imao jos jednu stopostotnu situaciju na ubacaj Misimovica slijeva. I ono je MORAO pogoditi po golu, ako nista. Obje te situacije su bile izglednije nego ona Ronaldova.
Ibisevic je imao i trecu situaciju izkosa , doduse to nije bila stopostotna sansa, ali tad nije ni opucao.

Super se on izvlaci, to jeste, i nakon njegovog ulaska nasa igra je zivnula, ali to ne mijenja cinjenicu da je promasio 2 zicera, a to je njegov posao.
PR-player

#422 Re: Vedad Ibisevic

Post by PR-player »

Koolin1 wrote: nerazumijem kako ce Vedino neigranje nas odvesti na Europsko???
Ne znam al makar sam za igranje siguran da nece...
arnes86

#423 Re: Vedad Ibisevic

Post by arnes86 »

Vedo je to namjerno masio :run:

Il ko zna ? mozda je tajna sila ? :skoljka:

luckylaka

#424 Re: Vedad Ibisevic

Post by luckylaka »

PR-player wrote:Ibisevic je previse puta napravio kardinalne promasaje, ne mislim samo na ove kvalifikacije.
Ja smatram da je los igrac, to je moje misljenje, moze bit da grijesim a moze bit i da nisam. No zivi bili pa vidjeli
problem je u tome sto se ti razumijes u fudbal ,,ko mara u kriv qrac,,pa si dosao ovdje istresati svoje neznanje.Bjezi ba okani se corava posla.P.S.Jel i tebi Vedo oteo curu ko onom vaktile Medunjanin
Edin H.

#425 Re: Vedad Ibisevic

Post by Edin H. »

arnes86 wrote:Vedo je to namjerno masio :run:

Il ko zna ? mozda je tajna sila ? :skoljka:

Jos jedan onakav promasaj i neka trazi sebi drugu reprezentaciju :oops: :D
Post Reply