Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Dioda

#401 Re: Brena u uniformi vrs

Post by Dioda »

Blaka wrote:Ja ne znam šta vi hoćete :? Ovo su prave, životne teme, a ne šta rade dosadni studenti filozofije u Zagrebu!
Jeste, prave zivotne teme, i sada trebamo, narednih 500 godina razglabati o tome ko je koju krvavu uniformu nosio za vrijeme rata, ko moze pjevati kod nas,a ko ne moze, zasto je kemo monteno zagrlio boru corbu....
Dajte, popustite vise, na glavu ste sjeli i Bogu i narodu sa glupim pretresanjem svega sto ne treba da pretresate.
I da, sto se tice teme o studentskim protestima, to se dogadja sada
:run:
,ljudi zive u sadasnjosti. Za razliku od nas.
*mima*

#402 Re: Brena u uniformi vrs

Post by *mima* »

Blaka wrote:Ja ne znam šta vi hoćete :? Ovo su prave, životne teme, a ne šta rade dosadni studenti filozofije u Zagrebu!

Jel to ti izmisli toplu vodu?
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#403 Re: Brena u uniformi vrs

Post by anjusha »

Ama stvarno vise... Ovo je vec razglabano na prethodnoj temi o Breni. Ajd malo da procitamo to sto se vec pisalo na forumu, pa ne gnjaviti sa otvaranjem istih/ slicnih tema. Molba!
njonjica

#404 Re: Brena u uniformi vrs

Post by njonjica »

Fakat, ko brena neki faktor :-?
Blaka

#405 Re: Brena u uniformi vrs

Post by Blaka »

anjusha wrote:Ama stvarno vise... Ovo je vec razglabano na prethodnoj temi o Breni. Ajd malo da procitamo to sto se vec pisalo na forumu, pa ne gnjaviti sa otvaranjem istih/ slicnih tema. Molba!
Prethodna tema o Breni je iz nepoznatih razloga i obrazloženja zatvorena, a ova tema je bitno drukčija i kompleksnija!
Troll_Happens

#406 Re: Brena u uniformi vrs

Post by Troll_Happens »

Blaka wrote:
anjusha wrote:Ama stvarno vise... Ovo je vec razglabano na prethodnoj temi o Breni. Ajd malo da procitamo to sto se vec pisalo na forumu, pa ne gnjaviti sa otvaranjem istih/ slicnih tema. Molba!
Prethodna tema o Breni je iz nepoznatih razloga i obrazloženja zatvorena, a ova tema je bitno drukčija i kompleksnija!
nek pjeva kome se pjeva i nek ide na koncert kome se ide. sta se vise ljudi bune i dignu se na neku glupu stvar.... pa i kemo je nekad govorio da nikad nece pjevat u srbiji a ni halid pa su svi zapjevali foluska politicke prilike su se promjenile... jooj supljikata pa nije kemo nego nemozes za kiflu zaraditi pa ides u srbiju da uzmes kakih para jer znas da ce te docekati kao zvijezdu... :x
Blaka

#407 Re: Brena u uniformi vrs

Post by Blaka »

Kemo i Halid nisu nosili uniformu!
Prozor

#408 Re: Brena u uniformi vrs

Post by Prozor »

1994. godine Ministarstvo kulture Republike Bosne i Hercegovine je izdalo naredbu prema kojoj se zabranjuje svim javnim medijima u RBiH da pustaju pjesme izvodjaca iz Srbije i Crne Gore, kao i svih izvodjaca iz BiH koji su je napustili, radilo se o agresorskoj zemlji ili nekoj trecoj....

Ja sam za to da vratimo ovaj pravni akt na snagu.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#409 Re: Brena u uniformi vrs

Post by KatarinaKosaca »

Nisam protiv zabrana
Nem islim da je besmiselna tema
Mislim da se primjenjuju dupli aršini, tomson zabranjen, Brena dobrodošla
baš u Sarajevu gdje HVO nije napravio zločin, a vojska čiju uniformu nosi, jeste.
zijancer

#410 Re: Brena u uniformi vrs

Post by zijancer »

kuc kuc?
a zbog cega tomsonu zabranjuju svirku u puli, umagu ...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#411 Re: Brena u uniformi vrs

Post by pici »

Image

:thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
amila_r

#412 Re: Brena u uniformi vrs

Post by amila_r »

brena mi je bila super sve dok nije nedavno dosla u goste kod Emira Hadzihafizbegovica i tada mi je bila super sve dok je Emir nije pitao Sta joj znaci Bosna. a Brena okolo okolo i nigdje bosne. ma bezveze. a jos kad vidjeh slike. STO SE MENE TICE NIJE SE MORALA NI RODITI
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#413 Re: Brena u uniformi vrs

Post by KatarinaKosaca »

zijancer wrote:kuc kuc?
a zbog cega tomsonu zabranjuju svirku u puli, umagu ...
Zato što se Hrvatska jasno ogradila i osudila ustaški pokret. A na njegovim koncertima postoji rizik fizičke manifestacije upotrebe tih simbola. A Brena je jasno bila i vidi se na ovom linku u uniformi vojske PC, dakle, one iste vojske koja je srušila ovaj grad. ako su Thomsonu zabranili, zašto njoj nisu?

Moralni dupli aršini. Financijski opravdano, jer ona ima puno više para i dobro plaćeno preduzeće koje radi logistiku i marketing.

Ipak, ovo je moralno pitanje. Ako se pred Tomsonov koncert pojavila Jevrejska zajednica, zašto se sad ne pojave žrtve genocida ovog rata?

Opet dolazimo do love. MOralno, opet ostaje da su dupli standardi
tatjanamster

#414 Re: Brena u uniformi vrs

Post by tatjanamster »

zijancer

#415 Re: Brena u uniformi vrs

Post by zijancer »

KatarinaKosaca wrote: Zato što se Hrvatska jasno ogradila i osudila ustaški pokret. A na njegovim koncertima postoji rizik fizičke manifestacije upotrebe tih simbola. A Brena je jasno bila i vidi se na ovom linku u uniformi vojske PC, dakle, one iste vojske koja je srušila ovaj grad. ako su Thomsonu zabranili, zašto njoj nisu?

Moralni dupli aršini. Financijski opravdano, jer ona ima puno više para i dobro plaćeno preduzeće koje radi logistiku i marketing.

Ipak, ovo je moralno pitanje. Ako se pred Tomsonov koncert pojavila Jevrejska zajednica, zašto se sad ne pojave žrtve genocida ovog rata?

KatarinaKosaca wrote:Mislim da se primjenjuju dupli aršini, tomson zabranjen, Brena dobrodošla
baš u Sarajevu gdje HVO nije napravio zločin, a vojska čiju uniformu nosi, jeste.

znas sta..
hajde se ti prvo malo organizuj :) pa onda nastavi o moralu
clav

#416 Re: Brena u uniformi vrs

Post by clav »

da nije bilo tema i one grupe na facebooku koja evo od jutros ima preko 13000 clanova, ostao bih uskracen saznanja da je Lepa Brena kriva za raspad Jugoslavije i da je bila tezi ratni zlocinac kojemu je mjesto u Hagu.
veljaca

#417 Re: Brena u uniformi vrs

Post by veljaca »

Ama nije bas ni nekakvo nevinasce ..... kako je sad neki prikazuju ....
zijancer

#418 Re: Brena u uniformi vrs

Post by zijancer »

tako je
zena je biznismen
velikog kalibra

pa ko voli :mrgreen:
StupskaBitanga

#419 RSG sponzor koncerta F.J-Lepe Brene

Post by StupskaBitanga »

Ne mogu da vjerujem.
Ko bi rekao
Ja danas vidio na bilbordima
Sibel

#420 Re: Brena u uniformi vrs

Post by Sibel »

Super! Tačno je sasvim da je bezbroj puta do sada razvlačena tema što Brene, Brege, Kuste i mnogih drugih, ali ovo nije tema s neba pala nego ima svoju opravdanu pozadinu i dešava se u vrijeme priprema za taj koncert u Zetri i u isto vrijeme pojavljuje se dugo (i očigledno dobro) čuvani spot Brene u uniformi jasno označenoj!!! Zašto se ponovo otvara ova tema? Zato prijatelji jer je potrebno ipak narodu reći da ne bude naivani pohrli... Brena je jedna od rijetkih koja je uspjela (sve do sada) ostati prilično ''neutralna'' i kao za nju bi se nekako našlo opravdanja, ali zaista poslije ovoga niko se više ne može zavaravati čijeg je ona stabla bila list! Zbog toga su potrebni ovakvi forumi, mišljenja sam da se vrlo malo priča na ovu temu ovih ključnih dana jer i ja sama sam slučajno nabasala na taj spot, haj dobro slike sam vidjela na Tv-u... Eto, pozdrav!
vjesticanametli

#421 Re: RSG sponzor koncerta F.J-Lepe Brene

Post by vjesticanametli »

:mrgreen: kad moze halid moze i brena :mrgreen: sta fali mile cile disko kvisko
JThomas

#422 Re: RSG sponzor koncerta F.J-Lepe Brene

Post by JThomas »

raja hoće veselo :D ko će slušat' tuđu muku :D
The 51st State

#423 Re: RSG sponzor koncerta F.J-Lepe Brene

Post by The 51st State »

ja ne mogu da vjerujem da neko slusa sluzbu za oglasavanje registrovanu kao radio stanica zvana rsg.
bUDO_hodza

#424 Re: Brena u uniformi vrs

Post by bUDO_hodza »

Istina je da postoje slike Lepe Brene u uniformi vrs,medjutim ako pogledate sliku i datum sve ce biti jasnije...
Vojnici su "modeli" a ako malo bolje pogledate sliku bice sve kul jasno :D....

Image

Godina '97...et...sad vi dalje pisite,odoh ja...tipicno bosanski,da seremo u prazno!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#425 Re: Brena u uniformi vrs

Post by Chmoljo »

KatarinaKosaca wrote: Zato što se Hrvatska jasno ogradila i osudila ustaški pokret. A na njegovim koncertima postoji rizik fizičke manifestacije upotrebe tih simbola. A Brena je jasno bila i vidi se na ovom linku u uniformi vojske PC, dakle, one iste vojske koja je srušila ovaj grad. ako su Thomsonu zabranili, zašto njoj nisu?

da znaš koliko ne znaš, onda ne bi lupala bezveze.

iako je bilo velike priče o tome Thompsonov koncert NIJE bio zabranjen. jednostavno su organizatori odustali. interes je bio katastrofalan.

osim toga, meni je lično povod bio odvratan (godišnjica dolaska pape) jer je koliko se sjećam taj pokojni čovjek došao SVIMA a ne samo (mislim da njima nije nikako) crnokošuljašima. da je htio tako, onda bi otišao u Lišticu.
Locked