Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
fixer

#401 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by fixer »

mostarac wrote:
fixer wrote:
mostarac wrote:
super i sta sutra da se pojavi gashi da protestuje zajedno s tobom, jer bi se mozda hapsenjem ovog idiota rjesio konkurencije
pa nisam ja tu da brinem o kolektivu i namjerama svakog pojedinca. ja znam koje su moje, te koji su ciljevi protesta.
pa apsurdno je sa kriminalcem ici u boj protiv kriminala, zar ne :)
jos apsurdnije je polemizirat na hipotetickoj razini.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#402 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by mIRCerka »

fixer wrote:
hasmeta wrote:Koliko vidim, sad ćemo svi u krevete, ništa od protesta ili skupa solidarnosti sa žrtvama.
kazem ti, treba razgovarati sa akcijom gradjana. oni bi ovo mogli organizirati, ali s obzirom da su sad formalizirani, imat cemo problem s prijavom. tako da bi bilo najbolje da se samo iskoristi njihova strucnost, tj. da se ispostavi kadrovska podrska.
zasto mislis da ces imat problem s prijavom?
Demir i DOSTA su prijavili milion protesta, i sve i jedan bez problema, nikad nijedan odbijen nije...
cemu drama?
Sve se moze kad se hoce, a treba provjeriti jesu li pomjerili granicu sa 3 na 5 dana prije okupljanja.....
mostarac

#403 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by mostarac »

Alfons Kauders wrote:
mostarac wrote: Nije policija, sud je problem ;)
policiji trebaju samo ovlasti, a problem broj jedan ove zemlje su sudovi koji ovog osude na 12 godina i puste ga na slobodu da rahat isplanira bijeg.
aha, nije policija, vec sud... a selimbasic je cvjecka... dusa draga...

tuzlanski drotovi su najobicnija gamad i stetocine, sto valjda najbolje znamo mi iz tih krajeva... u mojim ocima su isti kao i tasim, cast casnim izuzetcima, kojih je vrlo, vrlo malo...

doduse, nije ni sarajevo cisto u cijeloj prici, vecinu tuzlanskih kriminalaca koji su se prebacili u prijestolnicu su u sarajevu prihvatili kao neke politicke zrtve tuzlanskih komunjara... i tasim bi isto prosao da je malo bolje odigrao karte, ali sta je tu je...

e pa eto vam ga sad u sarajevu, zna se ko ga je iz sa stitio dok je po tuzli pravio sranja, pa nek se sad malo kurci po seheru malo za promjenu... kad smo ga mi trpili vas je bolio kurac... sretno vam s njim...
ja samo konstatujem gdje se nalazi primarni tumor. Ostalo su metastaze
mostarac

#404 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by mostarac »

mIRCerka wrote:
fixer wrote:
hasmeta wrote:Koliko vidim, sad ćemo svi u krevete, ništa od protesta ili skupa solidarnosti sa žrtvama.
kazem ti, treba razgovarati sa akcijom gradjana. oni bi ovo mogli organizirati, ali s obzirom da su sad formalizirani, imat cemo problem s prijavom. tako da bi bilo najbolje da se samo iskoristi njihova strucnost, tj. da se ispostavi kadrovska podrska.
Demir i DOSTA su prijavili milion protesta, i sve i jedan bez problema, nikad nijedan odbijen nije...
cemu drama?
Sve se moze kad se hoce, a treba provjeriti jesu li pomjerili granicu sa 3 na 5 dana prije okupljanja.....
oni nece nikad zabraniti protest. Razlog je jednostavan - to stvara revolt, a revolt je opasan, stvara osjecaj bunta i postaje moderno ustati protiv vlasti. Nisu oni bas tako naivni.
fixer

#405 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by fixer »

mIRCerka wrote:
fixer wrote:
cemu drama?
zasto? joj mirci. pa petljamo se u poslove jednog kriminalca. jos samo treba da nalazi imena glavnih odgovornih posredstvom policijskih sluzbenika.
muris varajic

#406 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by muris varajic »

HAVANA wrote:Lijepa titina milicija. :evil:
+ 1

Nemam komentar na desavanje, osim da sam frapiran.........
OnoA

#407 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by OnoA »

The Silent Man wrote:drug Mostarac,SISTEM i drustvo se ispravlja tako sto se KONSTANTNO radi na konkretnim slucajevima,konkretnim imenima koji ne rade (dobro) svoj poso i iznalaze se konkretne mjere i uspostavlja praksa za ubuduce,a ne joj vidi nista ne valje,pljuni ovog,pljuni ovog,ajmo na kafu...
Ovako je Crnogorac postao lijen, rekao mu Bosanac sjedi malo da ti ispričam o našim konkretnim imenima iz svijeta korupcije kriminala itd:)

Jasno mi je da teški kriminalac (poznati humanitarac i ugledni građanin) može udarati pred kamerama i policijom bez ikakve opasnosti od sankcije, jasno mi je da je gospođa njega udarila policija bi odmah intervenisala i provela zakonsku proceduru. Malo mi je čudno da je dobio 12 godina ( vjerovatno je za svoja djela trebao dobiti 120), jasno mi je da neće odmah u zatvor, takođe normalno bi bilo da ide u neki zatvor poluotvorenogg tipa. Jer je to normalno u ovoj državi. Samo me buni jedna stvar u svemu ovome, frajer se bavi prostitucijom, a još nema diplomu Pravnog fakulteta u Sarajevu?
fixer

#408 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by fixer »

OnoA wrote:
The Silent Man wrote:drug Mostarac,SISTEM i drustvo se ispravlja tako sto se KONSTANTNO radi na konkretnim slucajevima,konkretnim imenima koji ne rade (dobro) svoj poso i iznalaze se konkretne mjere i uspostavlja praksa za ubuduce,a ne joj vidi nista ne valje,pljuni ovog,pljuni ovog,ajmo na kafu...
Ovako je Crnogorac postao lijen, rekao mu Bosanac sjedi malo da ti ispričam o našim konkretnim imenima iz svijeta korupcije kriminala itd:)

Jasno mi je da teški kriminalac (poznati humanitarac i ugledni građanin) može udarati pred kamerama i policijom bez ikakve opasnosti od sankcije, jasno mi je da je gospođa njega udarila policija bi odmah intervenisala i provela zakonsku proceduru. Malo mi je čudno da je dobio 12 godina ( vjerovatno je za svoja djela trebao dobiti 120), jasno mi je da neće odmah u zatvor, takođe normalno bi bilo da ide u neki zatvor poluotvorenogg tipa. Jer je to normalno u ovoj državi. Samo me buni jedna stvar u svemu ovome, frajer se bavi prostitucijom, a još nema diplomu Pravnog fakulteta u Sarajevu?
:D :D :D :D :D :D :D :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
mIRCerka

#409 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by mIRCerka »

fixeer, na kojem planetu zivis?
Svi mi vec imamo dosije, sto kod njih sto kod stranaca. Nickovi se znaju. Sve se zna. Tvoje je da obezbijedis listu od 20 redara, imena i prezimena, koji ce odrzavat red na tvom skupu. Odbiti ti nece, ali ce biti spremni na najmanji znak vandalizma ili nereda, svima zube izbiti. A kao i pred zgradom vlade kantona u feb prosle godine, poslace svoje izazivace nereda za kojima bi masa trebala krenuti...preofirno...i vec vidjeno :D
Alfons Kauders

#410 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Alfons Kauders »

mostarac wrote: ja samo konstatujem gdje se nalazi primarni tumor. Ostalo su metastaze
ima i ta smisla...

samo ako je obrnes...

:D
Almirko

#411 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Almirko »

Dragi ljudi, zar niko ne vidi da ovaj covjek uopste nije Bosanac. To je jos jedan kriminalac sandzaklija kojeg svaki dan gledamo po televizijama kako pravi probleme u drzavi. Na sta smo ovo spali kao Bosanci i Hercegovci?? Da nam Sandzaklije i Siptari dolaze dirigovat' u nasoj sopstvenoj zemlji ???? :x :x :x
fixer

#412 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by fixer »

mIRCerka wrote:fixeer, na kojem planetu zivis?
Svi mi vec imamo dosije, sto kod njih sto kod stranaca. Nickovi se znaju. Sve se zna. Tvoje je da obezbijedis listu od 20 redara, imena i prezimena, koji ce odrzavat red na tvom skupu. Odbiti ti nece, ali ce biti spremni na najmanji znak vandalizma ili nereda, svima zube izbiti. A kao i pred zgradom vlade kantona u feb prosle godine, poslace svoje izazivace nereda za kojima bi masa trebala krenuti...preofirno...i vec vidjeno :D
ma moze ti imati pet dosijea ali tu je jos i drugo pitanje - ako dodje do nereda, onda se zna ko treba snositi krivicu, a na neprijavljenom skupu mogu samo direktni izvrsioci vandalskog ponasanja. kad ga prijavis mogu ti reci da do tad i tad moras zavrsiti protest. ti ne uspijes da rastjeras raju, snosis odgovornost. a da ne kazem da ti mogu jasno osujetiti neke planove, jer sve mora biti transparentno. ja sam da se ne prijavljuje, ali ako ce se prijavljivat, onda je najbolje da se uradi preko neke organizacije.
Alfons Kauders

#413 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Alfons Kauders »

mIRCerka wrote:fixeer, na kojem planetu zivis? Svi mi vec imamo dosije, sto kod njih sto kod stranaca. Nickovi se znaju. Sve se zna.
:lol:

jah, eto echelon nas je sve pokupio, sve nas prate, imamo dosijee, znaju gdje moj cuko kaki... :lol: :-)

mirci, kad si se preselila u sjevernu koreju? :D
hasmeta

#414 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by hasmeta »

Još se dogovaramo?
fixer

#415 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by fixer »

Alfons Kauders wrote:
mIRCerka wrote:fixeer, na kojem planetu zivis? Svi mi vec imamo dosije, sto kod njih sto kod stranaca. Nickovi se znaju. Sve se zna.
:lol:

jah, eto echelon nas je sve pokupio, sve nas prate, imamo dosijee, znaju gdje moj cuko kaki... :lol: :-)

mirci, kad si se preselila u sjevernu koreju? :D
vjerovao ili ne, itekako se prati i pratilo se za vrijeme protesta :)
Kiberluskoni

#416 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Kiberluskoni »

ovo je draft peticije. Prijedlozi do sutra i stavljam je ujutro online.

Zbog pustanja Tasima Kucevica na slobodu poslije napada koji je pocinio nad M.S. i novinarkom Vildanom Duran, trazimo najhitnije zvanicno ocitovanje odgovornih, provodjenje istrage i kaznjavanje odgovornih u:

-Ministarstvu Unutrasnjih Poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) zbog:
1) Neprofesionalnog postupka tokom navedenog dogadjaja:
a) Zasto Tasim Kucevic nije priveden na licu mjesta?
b) Koliko je policajaca bilo rasporedjeno i da li je Sud uopce bio obezbijedjen od strane policije u toku incidenta?
c) Ukoliko Sud nije bio obezbjedjen, da li je to redovna procedura MUP-a KS? Ko je odgovorna osoba u MUP-u KS za ovu instituciju (komandir smjene illi slicno odgovorno lice)?
d) Ukoliko je Sud bio obezbijedjen od strane MUP-a, koliko je policajaca bilo na licu mjesta, tj. u okviru njihove zone odgovornosti? Da li ovaj broj odgovara stvarnim potrebama Suda?
e) Da li je od njih trazen izvjestaj o incidentu prije donosenja odluke o pustanju Tasima Kucevica na slobodu?
f) Da li je pokrenut i da li ce biti pokrenut disciplinski postupak protiv policajaca na obezbjedjenju Suda, zbog neispunjavanja svojih duznosti?

-Tuzilastvu Kantona Sarajevo zbog:
1) Ugrozavanja gradjana i javnog ponizavanja javnosti odlukom da se okorjeli i osudjeni kriminalac i nasilnik pusti na slobodu, neposredno nakon sto je javno dokazao da je fizicka opasnost za gradjane.
2) Neizricanja mjere pritvora nad Tasimom Kucevicem:
a) Da li je tokom donosenja ove odluke razmotrena vjerovatnoca da ce navedeni ponovo pociniti slicno djelo nasilnistva?
b) Da li je prilikom donosenja ove odluke uzeta u obzir cinjenica da je u incidentu napadnuta i novinarka Vildana Duran? Da li je razmatrana cinjenica da su ucestali napadi na novinare u drzavi i koja se poruka salje javnosti sa pustanjem napadaca na novinare na slobodu?
b) Ko je donio i potpisao odluku o pustanju Tasima Kucevica na slobodu?

-Tuzilastvu BiH zbog:
1) Pustanja Tasima Kucevica na slobodu poslije presude:
a) Zasto je Tasim Kucevic pusten na slobodu poslije izricanja presude?
b) Da li je prilikom donosenja ove odluke uzeta u obzir nasilnost postupaka za koje je osudjen? Da li se razmatralo o bezbjednosti gradjana prilikom donosenja odluke?
c) Da li je razmatrana vjerovatnoca da bi Tasim Kucevic mogao napustiti BiH? Zasto zbog toga nije zadrzan u pritvoru? Da li su mu oduzeti licni dokumenti (pasosi, licne karte), kako bi se sprijecio da napusti BiH?

2) Prepustanja slucaja incidenta Kantonalnom Tuzilastvu:

a) Ko je donio i potpisao odluku o prepustanju ovog slucaja Kantonalnom Tuzilastvu?
b) Zasto navadeni incident nije uzet u razmatranje i zasto Tasimu Kucevicu nije izrecena mjera pritvora, kada je javno dokazao da moze uticati na ostecene strane u sporu i posto je javno pokazao da je opasan po obicne gradjene.
- Suda BiH zbog:
1) Pustanja Tasima Kucevica na slobodu poslije presude:
a) Zasto je Tasim Kucevic pusten na slobodu poslije izricanja presude?
b) Da li je prilikom donosenja ove odluke uzeta u obzir nasilnost postupaka za koje je osudjen? Da li se razmatralo o bezbjednosti gradjana prilikom donosenja odluke?
c) Da li je razmatrana vjerovatnoca da bi Tasim Kucevic mogao napustiti BiH? Zasto zbog toga nije zadrzan u pritvoru? Da li su mu oduzeti licni dokumenti (pasosi, licne karte), kako bi se sprijecio da napusti BiH?

-Sluzbe obezbjedjenja Suda BiH zbog:
1) Propusta obezbjedjenja tokom incidenta:
a) Koliko je osoba obezbjedjivalo Sud u momentu incidenta?
b) Da li je pokrenut disciplinski postupak protiv uposlenika obezbjedjenja I da li ce I kako biti kaznjeni za propuste?

Za navedena pitanja trazimo odgovornost prozvanih institucija u roku od 48 sati.

Gradjani Sarajeva

Sutra dogovoriti gdje reagiramo na navedena pitanja ako nam se ne odgovore

P.S. Detalji o svemu relevantnom su jos potrebni (imena sudija, brojevi postupaka...)
mIRCerka

#417 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by mIRCerka »

fixer wrote:
mIRCerka wrote:fixeer, na kojem planetu zivis?
ma moze ti imati pet dosijea ali tu je jos i drugo pitanje - ako dodje do nereda, onda se zna ko treba snositi krivicu, a na neprijavljenom skupu mogu samo direktni izvrsioci vandalskog ponasanja. kad ga prijavis mogu ti reci da do tad i tad moras zavrsiti protest. ti ne uspijes da rastjeras raju, snosis odgovornost. a da ne kazem da ti mogu jasno osujetiti neke planove, jer sve mora biti transparentno. ja sam da se ne prijavljuje, ali ako ce se prijavljivat, onda je najbolje da se uradi preko neke organizacije.
sutra cemo vidjeti da li silne ngo rade ili ne...
Trgovina ljudima, prostitucija, nasilje nad zenama.
Ako ne urade nista, nama nije kasno ni sutra spontano krenuti....ili u petak oko 12, taman da im osujetimo plan bjezanja s posla ranije :D

Alfons smijala sam se i ja dok nisam vidjela dio svog :D
sreca pa sam proglasena bezopasnom :D
smijesno jelde...
mostarac

#418 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by mostarac »

Almirko wrote:Dragi ljudi, zar niko ne vidi da ovaj covjek uopste nije Bosanac. To je jos jedan kriminalac sandzaklija kojeg svaki dan gledamo po televizijama kako pravi probleme u drzavi. Na sta smo ovo spali kao Bosanci i Hercegovci?? Da nam Sandzaklije i Siptari dolaze dirigovat' u nasoj sopstvenoj zemlji ???? :x :x :x
NE NE NE i jos jednom NE.
Nisu nama ni sandzaklije ni siptari krivi. Nema njih u tom broju da bi bili tako mocni. Ovo je klasicno skidanje odgovornosti sa sebe i pranje svoje savjesti.
I na kraju krajeva puna je Bosna i Hercegovina ovakvih likova koji nit su sandzaklije nit su siptari nego su domicilni. Okani mi se te mahalske price tipa "vidi sta nam rade hajde da zajedno placemo nad svojom tuznom sudbinom nemocni i jadni prizivajuci nekog drugog da rjesi nase probleme".
Alfons Kauders

#419 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Alfons Kauders »

Almirko wrote:Dragi ljudi, zar niko ne vidi da ovaj covjek uopste nije Bosanac. To je jos jedan kriminalac sandzaklija kojeg svaki dan gledamo po televizijama kako pravi probleme u drzavi. Na sta smo ovo spali kao Bosanci i Hercegovci?? Da nam Sandzaklije i Siptari dolaze dirigovat' u nasoj sopstvenoj zemlji ???? :x :x :x
e pa jebiga care, kad su u tuzlu slali mraku iz ostatka bih da radi ono sto tuzlaci nisu htjeli raditi, onda se niko u sarajevu nije bunio... odatle je sve pocelo... nije bitno porijeklo, vec motivi i ledja druze... :D

sad kad se vidi s kakvom smo stokom imali posla, narod se buni... :D a kad je ista ta gamad radila 10 puta gore stvari po tuzli, bolio je sarajevo kurac... aferim... :D

samo neka ostane tamo, s kojekakvim alispahicima, ajanovicima, hadzihafizbegovima, zilicima i ostalim tuzlacima koji su svoje isprdili u tz, pa dosli u bazu da ih zbrinu po stare dane...
Alfons Kauders

#420 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Alfons Kauders »

fixer wrote:vjerovao ili ne, itekako se prati i pratilo se za vrijeme protesta :)
hm, da ne znam ljude iz tih nekih sluzbi... i da se sticajem okolnosti licno uvjerio u njihovu nezainteresiranost u ovakve gluposti... mozda bih i povjerovao...

srecom, nisam gledao dovoljno glupih americkih filmova i serija...

spavajte mirno, o vi vrli revolucionari... :D
mostarac

#421 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by mostarac »

Kiberluskoni wrote:ovo je draft peticije. Prijedlozi do sutra i stavljam je ujutro online.
....
Po meni promasaj, al ko sam ja da sudim :D

Peticija treba da trazi nesto drugo:

1) Vece ovlasti policije za upotrebom sile
2) Provodjenje istrage o kriminalu u Ministarstvu unutrasnjih poslova
3) Provodjenje istrage u Ministarstvu pravde i svim sudovima u BiH
4) Smjena korumpiranih sudija i policijskih nacelnika i njihovo sudsko procesuiranje
5) Izgradnja adekvatne zatvorske ustanove, primjerenog kapaciteta, na izolovanom prostoru (tipa vrh Cvrsnice i slicno, kako za maloljetnike tako i za odrasle)
6) Poostravanje rezima u zatvorima i ustanovama tog tipa kao sto su psihijatrije koje svako malo pustaju ludake na cestu pa se desi nedavni splitski slucaj
7) Privremeno skidanje imuniteta svim politickim licnostima u BiH
8) Brze i efikasnije procesuiranje slucajeva koji podlijezu krvnim deliktima, razbojnistvima, privrednom i teskom kriminalu, ratnim zlocinima
9) Ogranicavanje vremena trajanja sudskog procesa.

Po meni je ovo mnogo bolja peticija koja je podlozna i izmejanam, al eto kako hocete, jer ja svakako ne mogu doci...
Jazz_Junkie

#422 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Jazz_Junkie »

mostarac wrote:
NE NE NE i jos jednom NE.
Nisu nama ni sandzaklije ni siptari krivi. Nema njih u tom broju da bi bili tako mocni. Ovo je klasicno skidanje odgovornosti sa sebe i pranje svoje savjesti.
I na kraju krajeva puna je Bosna i Hercegovina ovakvih likova koji nit su sandzaklije nit su siptari nego su domicilni. Okani mi se te mahalske price tipa "vidi sta nam rade hajde da zajedno placemo nad svojom tuznom sudbinom nemocni i jadni prizivajuci nekog drugog da rjesi nase probleme".
Potpisujem. Sandzacki kriminalci samo putem "bosnjastva" ulaze u "biznis" u BiH koji im omogucuju ljudi koje ste vi dole birali na izborima i koje ce te vjerojatno opet birati. Kakvu ste vlast birali, tako ce vam biti. Da je Sarajevo leglo mafije, pa i sandzacke i albanske, dovoljno govori o drustvenom raspolozenju u samoj BiH. Nije to nista novo. I Moskva je leglo cecenske mafije. Kucevic je klasicni primjer primitivne i polupismene balkanske grmalji.
mIRCerka

#423 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by mIRCerka »

Alfons Kauders wrote:
fixer wrote:vjerovao ili ne, itekako se prati i pratilo se za vrijeme protesta :)
hm, da ne znam ljude iz tih nekih sluzbi... i da se sticajem okolnosti licno uvjerio u njihovu nezainteresiranost u ovakve gluposti... mozda bih i povjerovao...

srecom, nisam gledao dovoljno glupih americkih filmova i serija...

spavajte mirno, o vi vrli revolucionari... :D
je je paranoja :D

i opet vam sandzak kriv...
ovaj put je zakazalo gorazde...
hasmeta

#424 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by hasmeta »

ŠTA LI GRMALJ SAD RADI? ISPUMPAVA U NJEGA MU ŽENU?
mostarac

#425 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by mostarac »

hasmeta wrote:ŠTA LI GRMALJ SAD RADI? ISPUMPAVA U NJEGA MU ŽENU?
raspakiva kofere u svom novom stanu van BiH :)
Post Reply