Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
-
Provenzzano
#401 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Pozdrav svima ... Naime imam jedno pitanje ... tice se upisa na master ... smjer marketing... posto sam zavrsio drugi fakultet interesuje me koja je procedura upisa ... da li se mora polagat razlika predmeta s obzirom da dolazim sa drugog faxa ili .... hvala unaprijed svima na odgovoru 
-
Alkos
#402 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Da, nazalost moraces poloziti razliku predmeta - Matematika za ekonomiste, Statistika u ekonomiji i menadžmentu i Kvantitativne metode u ekonomiji i menadžmentu - osim ako nisi polagao nekiod ovih predmeta na svom fakultetu. Mislim da ces, takodjer, trebati i poloziti glavni predmet na smjeru za koji si se opredijelio, a to je Marketing.
Sretno!
Sretno!
- perfect_guy
#403 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
na tvoju žalost, moraćeš polagati, pa onda čekati septembar i konkurs. Tu ti je onda jedini kriterij upisa prosjekProvenzzano wrote:Pozdrav svima ... Naime imam jedno pitanje ... tice se upisa na master ... smjer marketing... posto sam zavrsio drugi fakultet interesuje me koja je procedura upisa ... da li se mora polagat razlika predmeta s obzirom da dolazim sa drugog faxa ili .... hvala unaprijed svima na odgovoru
-
Provenzzano
#404 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
hvala vam svima na odgovoru...statistiku sam vec imao na svom faxu,pa mozda bude od koristi, zanima me jos kad se polaze ta razlika predmeta... ? da li nekad u julu ili ... i koliko kosta para posto se vjerovatno placa... hvala 
- perfect_guy
#405 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
sad je aktivna pripremna nastava i polaganje tih predmeta a ovdje:Provenzzano wrote:hvala vam svima na odgovoru...statistiku sam vec imao na svom faxu,pa mozda bude od koristi, zanima me jos kad se polaze ta razlika predmeta... ? da li nekad u julu ili ... i koliko kosta para posto se vjerovatno placa... hvala
http://www.efsa.unsa.ba/ef/ba/meunarodn ... -kola-2011
imaš detalje za ljetne škole koje ti ostaju kao opcija za polaganje. A za polaganje marketinga baš nisam siguran, ali svakako su ova 3 ono šta treba da te interesuje
-
Provenzzano
#406 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
hvala puno na svim informacijamaperfect_guy wrote:sad je aktivna pripremna nastava i polaganje tih predmeta a ovdje:Provenzzano wrote:hvala vam svima na odgovoru...statistiku sam vec imao na svom faxu,pa mozda bude od koristi, zanima me jos kad se polaze ta razlika predmeta... ? da li nekad u julu ili ... i koliko kosta para posto se vjerovatno placa... hvala
http://www.efsa.unsa.ba/ef/ba/meunarodn ... -kola-2011
imaš detalje za ljetne škole koje ti ostaju kao opcija za polaganje. A za polaganje marketinga baš nisam siguran, ali svakako su ova 3 ono šta treba da te interesuje
-
anthonymorrow22
#407 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
niko ne napisa kakva je pripremna nastava iz matematike,da li se šta naučiti i jeli bolje ići na instrukcije
- perfect_guy
#408 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
to je individualno, zadatak nastave je da te usmjeri na ono šta bi moglo doći na ispitu, a tvoje je u svakom slučaju da se dalje pripremaš. Koliko će ti trebati - do tebe jeanthonymorrow22 wrote:niko ne napisa kakva je pripremna nastava iz matematike,da li se šta naučiti i jeli bolje ići na instrukcije
-
Jokericious
#409 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ja idem na pripremnu iz bos. a ubrzo bi trebala i matematika da pocne. Samo nije ti jos puno vremena ostalo pa ako planiras ici prijavi se.anthonymorrow22 wrote:niko ne napisa kakva je pripremna nastava iz matematike,da li se šta naučiti i jeli bolje ići na instrukcije
-
DON_eARL
#410 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Jel ima prijemni za DL? Pogledah neki video sa stranice efsa i pise tamo trajanje prijemnog na DL 30 minuta. Maternji jezik samo?
- perfect_guy
#411 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
samo engleskiDON_eARL wrote:Jel ima prijemni za DL? Pogledah neki video sa stranice efsa i pise tamo trajanje prijemnog na DL 30 minuta. Maternji jezik samo?
-
DON_eARL
#412 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Znaci na osnovu prosjeka se odredjuje rang lista? Ili je samo bitno da milju uplatis?perfect_guy wrote:samo engleskiDON_eARL wrote:Jel ima prijemni za DL? Pogledah neki video sa stranice efsa i pise tamo trajanje prijemnog na DL 30 minuta. Maternji jezik samo?
-
mistek
#413 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Bitno je da uplatiš, a onda ćeš biti primljen 100%DON_eARL wrote:Znaci na osnovu prosjeka se odredjuje rang lista? Ili je samo bitno da milju uplatis?perfect_guy wrote:samo engleskiDON_eARL wrote:Jel ima prijemni za DL? Pogledah neki video sa stranice efsa i pise tamo trajanje prijemnog na DL 30 minuta. Maternji jezik samo?
-
anthonymorrow22
#414 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
nemojte tih štela majke vam
-
Strpljiva
#415 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Mislilo se na upisninu.anthonymorrow22 wrote:nemojte tih štela majke vam
-
10minute
#416 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Pripremam se za polaganje prijemnog. Imam prirucnik pa mi dosta pomaze.
Da li neko ima prijemne iz matematike od prijasnjih godina ?
Ako neko ima neka okaci link, stvarno bi bio zahvalan
Da li je neko od vas isao ove godine na pripremnu nastavu iz bosanskog jezika ? Cujem da se promjenilo i da je sada i knjizevnost i gramatika na prijemnom....pa ako neko ima neke testove za vjezbanje ili nesto sa pripremne nastave bilo bi lijepo da okaci
Da li neko ima prijemne iz matematike od prijasnjih godina ?
Ako neko ima neka okaci link, stvarno bi bio zahvalan
Da li je neko od vas isao ove godine na pripremnu nastavu iz bosanskog jezika ? Cujem da se promjenilo i da je sada i knjizevnost i gramatika na prijemnom....pa ako neko ima neke testove za vjezbanje ili nesto sa pripremne nastave bilo bi lijepo da okaci
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#417 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
gramatika je bila i prosle godine.. nista specijalno, gdje ide č. gdje ć i slicno.
nauci ko je napisao koju lektiru i to je sve sto ti treba
a mozes i na srecu nesto zaokruziti 
nauci ko je napisao koju lektiru i to je sve sto ti treba
- smoki_choko
#418 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
kad sam ja polago prijemni iz bosanskog bilo kako se pise punomoc ili nesto slicno. cuj sad Č i Ć 
- dharma
#419 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ja sam morala oboje. Prvi dio bio poslovno pismo, a drugi pravopis ( od ć i ć, je i ije, veliko malo slovo). Samo nismo imali lektira 
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#420 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
.
Last edited by Entropio on 20/08/2011 20:54, edited 1 time in total.
-
anthonymorrow22
#421 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
prilikom ispunjavanja elektronske prijave za konkurs treba se registrovati ali ja iz nepoznatog razloga to ne mogu....nakon sto unesem username,password i kod izađe mi sljedeće : Operacija nije uspjela, obratite se IT odjelu.
ima li neko sa istim iskustvima....pozz
ima li neko sa istim iskustvima....pozz
- MirzaOg
#422 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Naravno da ima.Entropio wrote:Ima li neko ovdje ko studira DL? Imam nekoliko pitanja...
- MirzaOg
#423 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Neznam kako je kod redovnih studenata, ali na EiM DL Poslovno pravo su eseji i moras dobro naučiti ako hoces da prođeš. Moguće je na kvizovima osvojiti 40 bodova i tu svi trebaju da traže šansu (iako kvizovi nisu nimalo lahki). I ko god upiše EiM neka se ne prepadaju i ne žale odmah u I semestru, jer pravi predmeti dolaze u II semestru, pogotovo što je sada Računovodstvo prebačeno iz III u II semestar.marketleader wrote: Ne odvraćam od upisivanja VPŠ, s tim nek se pripremi na peglanje sa Poslovnim pravom, na VPŠ na finalnom je 5 eseja dok je na EiM kod Trivuna sve na zaokruživanje, i to kod redovnih studenata na engleskom, a čuo sam iz prve ruke da je to više nego smiješno.
Sve u svemu svima sretno sa studijem i sa pronalaženjem posla
-
Autumnn
#424 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Pozdrav,
zanima me upis na master studij, pa bih zamolila ako neko ima informacije da podijeli
. Naime, da li je potreban prosjek za upis, i koja cijena je, s obzirom da bih trebala +2, jer sam zavrsila po bolonji. Unaprijed hvala na svakoj info.
zanima me upis na master studij, pa bih zamolila ako neko ima informacije da podijeli
- perfect_guy
#425 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
prosjek je jedini kriterij upisa, sastavlja se rang lista po prosjeku, i ako imaš dovoljno sreće da upadneš, to je to. Imaš običi master koji je 1000/godina, a imaš i komercijalne mastere koji idu do 12000 za dvije godineAutumnn wrote:Pozdrav,
zanima me upis na master studij, pa bih zamolila ako neko ima informacije da podijeli. Naime, da li je potreban prosjek za upis, i koja cijena je, s obzirom da bih trebala +2, jer sam zavrsila po bolonji. Unaprijed hvala na svakoj info.