Desavanje u tramvaju br3

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
jeza u ledja

#401 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by jeza u ledja »

Ova tema bi se mogla zvati i "1001 izgovor" ili mozda "Koliko postoji nacina da se zloupotrebi rijec 'princip'?".

Nije u pitanju 'papanluk' ili 'seljakluk' vec generalno nepovjerenje gradjana u javne institucije, kompanije, ustanove ili bilo sta drugo sto ima veze sa drzavom. Prevari, podmiti, i uperi prstom u nekog drugog. Drzava, odnosno grad, odnosno javno preduzece je to koje treba da uspostavi i sprovodi pravila koja ce poboljsati kvalitet javnih usluga, ali te ustanove kontrolise (ili moze ako hoce) demokratski izabrana vlast koju biraju gradjani.
sadeta

#402 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by sadeta »

PeroKosoric wrote:
sadeta wrote:
PeroKosoric wrote: Zar nije to po Kuranu?
:lol: :lol: :lol: :lol: aha jeste, pa su poslije toga reve otisle na kafu i jedan sendvic bez svinjetine u BBI :-) :-) :-)
Znaci u redu je kad sadeta kaze.
Inace svima drugima -- frke -- ruka.
ti imas problem.
PeroKosoric

#403 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by PeroKosoric »

jeza u ledja wrote:Ova tema bi se mogla zvati i "1001 izgovor" ili mozda "Koliko postoji nacina da se zloupotrebi rijec 'princip'?".

Nije u pitanju 'papanluk' ili 'seljakluk' vec generalno nepovjerenje gradjana u javne institucije, kompanije, ustanove ili bilo sta drugo sto ima veze sa drzavom. Prevari, podmiti, i uperi prstom u nekog drugog. Drzava, odnosno grad, odnosno javno preduzece je to koje treba da uspostavi i sprovodi pravila koja ce poboljsati kvalitet javnih usluga, ali te ustanove kontrolise (ili moze ako hoce) demokratski izabrana vlast koju biraju gradjani.

Fala ti Jeza U Ledja na prilogu. Placas li ti kartu?
cyprus

#404 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by cyprus »

Hm, ja koji obično idem sa 3 KM u džepu na fax treba da sve to dam na karte, ma how yes no. Da je karta pola marke pa haj, vako nema šanse. Prvo zato što ta "usluga" ne vrijedi toliko, drugo zato što je ovo BiH, znaju li oni koliki su životni standard i prosječna primanja ovdje? :roll: :roll:
PeroKosoric

#405 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by PeroKosoric »

sadeta wrote:
sadeta wrote:
ti imas problem.
Sadeta, vjerujes li u Alaha?
Treba li lopovima frke ruka?
PeroKosoric

#406 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by PeroKosoric »

cyprus wrote:Hm, ja koji obično idem sa 3 KM u džepu na fax treba da sve to dam na karte, ma how yes no. Da je karta pola marke pa haj, vako nema šanse. Prvo zato što ta "usluga" ne vrijedi toliko, drugo zato što je ovo BiH, znaju li oni koliki su životni standard i prosječna primanja ovdje? :roll: :roll:
Ides pjeke? Ili krades?
febo_acm

#407 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by febo_acm »

Ohladi malo čovječe. Nećeč valjda nabijati tako postove non-stop, reci nešto konstruktivno. Šta ti predstvaljaš ovdje, revizora? Nek plaća ko hoće, ko neće nemora. Jel tebe GRAS plaća? Ako ne, onda nema potreba da nama govoriš šta treba da radimo.
PeroKosoric

#408 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by PeroKosoric »

AMD wrote:Ohladi malo čovječe. Nećeč valjda nabijati tako postove non-stop, reci nešto konstruktivno. Šta ti predstvaljaš ovdje, revizora? Nek plaća ko hoće, ko neće nemora. Jel tebe GRAS plaća? Ako ne, onda nema potreba da nama govoriš šta treba da radimo.
Skini bijele carapice.
Ovo je grad Sarajevo sto postoji osamsto godina.
Ovaj grad je za raju sto ga postuju i vole.
Ne valja ti gradski prevoz? Bujrum pjeske.
Prezioso

#409 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by Prezioso »

duudamdej wrote:zato ja uvijek kupim kartu
Upravo tako. Vec 6 godina vozarim svaki dan GRAS-ovim vozilima i NIKAD nisam imao problema. Ljudi udju u tramvaj, autobus, ja pokazem kartu i nema problema. Svakako da ne odobravam takvo ponasanje prema "svercerima".
Prezioso

#410 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by Prezioso »

cyprus wrote:Hm, ja koji obično idem sa 3 KM u džepu na fax treba da sve to dam na karte, ma how yes no. Da je karta pola marke pa haj, vako nema šanse. Prvo zato što ta "usluga" ne vrijedi toliko, drugo zato što je ovo BiH, znaju li oni koliki su životni standard i prosječna primanja ovdje? :roll: :roll:
Mah, da je karta 0,20 KM opet bi bilo isto. To nije uzrok. Ides na fax, kupi studentski kupon.
febo_acm

#411 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by febo_acm »

@PeroKosoric

Ti smješan, ali mnogo. Da ne kažem, zelen.
Nećeš ti meni pričati za koga je Sarajevo, ja se rodio ovdje, cijeli rat bio ovdje, dane kada nisam bio u Sarajevu mogu prebrojati na prste jedne ruke. GRAS je državna firma, a moj otac se borio za ovaj grad i državu, ta ista država nije njemu uplaćivala staž i nemože u penziju niti ima zdravstveno po tom osnovu( a po radnom stažu može). Zna se čija je GRAS firma i ko u njoj kolo vodi, neću to potencirati. Ja neću da tim ljudima punim džepove, pogotovo ne zato što su to kriminalci i monopolisti. Ali ti to nemožeš shvatiti zbog nedostatka inteligencije. Da li je legalno da se vozam bez karte? NE! Da li je normalno da ta karta košta 2 km? NE! Da plaćam državi koja me krade na sve strane, da plaćam vile direktoru GRAS-a? NE! Šta mi je država dala? Ništa! Kakva je usluga? Očajna.

I opet te pitam, koji si ti faktor da nekome govoriš o kartama?
febo_acm

#412 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by febo_acm »

Ako ti želiš da plaćaš karte ti ih i plaćaj, ja neću i to je to. Ti imaš svoje razloge, a ja svoje. I nemoj me ubjeđivati da si upravu, kad za mene nisi upravu.
Ko ima dobra iskustav sa GRAS-om, svaka čast neka plaća kartu - pošteno.
zgembo_sa

#413 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

AMD wrote:@PeroKosoric

Nećeš ti meni pričati za koga je Sarajevo, ja se rodio ovdje, cijeli rat bio ovdje, dane kada nisam bio u Sarajevu mogu prebrojati na prste jedne ruke. GRAS je državna firma, a moj otac se borio za ovaj grad i državu, ta ista država nije njemu uplaćivala staž i nemože u penziju niti ima zdravstveno po tom osnovu( a po radnom stažu može). Zna se čija je GRAS firma i ko u njoj kolo vodi, neću to potencirati. Ja neću da tim ljudima punim džepove, pogotovo ne zato što su to kriminalci i monopolisti. Ali ti to nemožeš shvatiti zbog nedostatka inteligencije. Da li je legalno da se vozam bez karte? NE! Da li je normalno da ta karta košta 2 km? NE! Da plaćam državi koja me krade na sve strane, da plaćam vile direktoru GRAS-a? NE! Šta mi je država dala? Ništa! Kakva je usluga? Očajna.

A da tom analogijom prestanes placati telefon, struju, vodu, grijanje, plin... Sve isti vlasnik kao i kod Grasa... Kakvi bijedni izgovori. Cuj njemu se tata borio u ratu i zato nece da placa. De ba grow up... :roll:
PeroKosoric

#414 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by PeroKosoric »

AMD wrote:@PeroKosoric

Eto ti si Sarajlija, kradi od nas ostalih sto placamo za voznju.
slatka_sa

#415 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by slatka_sa »

zgembo_sa wrote:
sadeta wrote:tema je zapoceta sa opisom postupka reva prema djevojci koja nije imala kartu. mislim da je kljucna rijec u cijeloj ovoj prici "djevojci"! i da ovo sada, da li neko placa ili ne i nije tema, nego ponasanje i javashluk revizora prema gradjanima koje ovi iz ovog ili onog razloga smatraju fizicki (ako nista drugo) slabijima od samih sebe!!!

ali evo da sumiram ovu diskusiju koju procitah: znaci, ja sam lopov sto ne placam gras-u za:
izuzetno losu uslugu,

potpunu nesigurnost kada udjem u neko od njihovih prevoznih sredstava (od dzeparosa, guzvi, vozaca koji voze ko manijaci, vozaca koji ne gledaju ima li im jos ljudi na vratima i jesu li se ta vrata uopce zatvorila - zgembo, obrati paznju ovo se zove jako losa usluga i ne pridrzavanje osnovnih pravila sigurnosti, mozes prenijeti svojim kolegama u gras-u),

maltretiranje ukoliko nemam tu istu kartu, jer jbga, zensko sam pa me mogu maltretirati a dva metra ispred mene neki se malac smije u facu tom istom revizoru jer nema kartu i boli ga tuki ovaj ga ne smije ni pogledati.

znaci, sve dok imam opciju (tj. dok ne povecaju broj kontrola a bogami i uslove u sredstvima javnog prevoza) ja necu placati kartu. i nije to jedina stvar koju u ovoj drzavi ne bi trebalo placati, previse je takvih firmi ali je fora sto je upravo ovakvim ponasanjem i gras-a a i samih revizora ljudima objektivno ostavljen prostor da kazu i to sa inatom "eh, necu da platim"!

p.s. Dnevni avaz, frisak, str.12. Konkurekcijsko vijece BiH zakljucilo GRAS ne moze imati monopol :D :D :lol:
Joj blesave zene. Hajd eto vjeruj sta hoces haha
I posto si tako tvrdoglava u lopovluku samo bih da ti jos pozelim puno maltretiranja od strane revizora, pa nek si zensko hiljadu puta...
Zgembo neznam odkud ti tolika sloboda da kazes "joj blesave zene"? Ovdje citavo vrijeme valjas gluposti i jedno te isto pises po sto puta. Brate ako se tebi placa karta placaj. Pravis se pametan i svakome solis pamet sta treba da radi. Izadji malo vani druzi se nadji trebu, malo ohladi ovdje.
PeroKosoric

#416 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by PeroKosoric »

slatka_sa wrote:
Zgembo neznam odkud ti tolika sloboda da kazes "joj blesave zene"? Ovdje citavo vrijeme valjas gluposti i jedno te isto pises po sto puta. Brate ako se tebi placa karta placaj. Pravis se pametan i svakome solis pamet sta treba da radi. Izadji malo vani druzi se nadji trebu, malo ohladi ovdje.
Sadeta neznam odkud ti tolika sloboda da kazes "vajas gluposti"? Ovdje citavo vrijeme valjas gluposti i jedno te isto pises po sto puta. Brate ako se tebi ne placa karta ne placaj. Pravis se pametna i svakome solis pamet sta treba da radi. Izadji malo vani druzi se nadji momka, malo ohladi ovdje.
slatka_sa

#417 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by slatka_sa »

PeroKosoric wrote:
slatka_sa wrote:
Sadeta neznam odkud ti tolika sloboda da kazes "vajas gluposti"? Ovdje citavo vrijeme valjas gluposti i jedno te isto pises po sto puta. Brate ako se tebi ne placa karta ne placaj. Pravis se pametna i svakome solis pamet sta treba da radi. Izadji malo vani druzi se nadji momka, malo ohladi ovdje.
Glupane o kakvoj Sadeti pricas?
burek_in_space

#418 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by burek_in_space »

slatka_sa wrote:
PeroKosoric wrote:
slatka_sa wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :sax:
febo_acm

#419 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by febo_acm »

Prati malo Zgembo šta pišem, ako neko treba odrasti to si ti. Navodio sam ti primjer, nije istina da isti ljudi drže sve državne firme. To je dokaz kolko neznaš, a misliš da znaš. Ti bi želio da znaš, ali ti ipak neznaš.

Pero kralju, šta ja kradem od tebe? Ne kradem ja od tebe, država krade od tebe! Razlika između mene i tebe je ta što mene vrijeđa lopovluk i loša usluga. Ja hoću bolju uslugu za svoje pare. Da sam ja reko ne plaćam ništa pa da me pljujete uredu, ali ja plaćam sve što meni odgovara i što je u granicama razuma. Plaćam ADSL 52,5 KM, skupo jeste, ali barem je pouzdana usluga. HS sam plaćao 35 KM i otkazao sam ih jer mi je loša usluga. Dakle, nije poenta u 2 KM za tramvajsku kartu, nego odnos cijena-usluga.
hakazvaka

#420 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by hakazvaka »

slatka_sa wrote:
PeroKosoric wrote:
slatka_sa wrote:
zooomeeee :D
Sunrise00

#421 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by Sunrise00 »

hakazvaka wrote:
slatka_sa wrote:
PeroKosoric wrote:
zooomeeee :D
:lol: :lol: pusti covjeka, eno cmace se sa Seherzadom na "samo da izjavim". Ne ometaj ga :D
PeroKosoric

#422 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by PeroKosoric »

slatka_sa wrote:
PeroKosoric wrote:
slatka_sa wrote:
Ne znam ni sam. Sadeta, Slatka, Stab, bijele carapice, jedno te isto.
febo_acm

#423 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by febo_acm »

:D :D Nakon rasprave, malo opuštanja xD
PeroKosoric

#424 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by PeroKosoric »

AMD wrote:Prati malo Zgembo šta pišem, ako neko treba odrasti to si ti. Navodio sam ti primjer, nije istina da isti ljudi drže sve državne firme. To je dokaz kolko neznaš, a misliš da znaš. Ti bi želio da znaš, ali ti ipak neznaš.

Pero kralju, šta ja kradem od tebe? Ne kradem ja od tebe, država krade od tebe! Razlika između mene i tebe je ta što mene vrijeđa lopovluk i loša usluga. Ja hoću bolju uslugu za svoje pare. Da sam ja reko ne plaćam ništa pa da me pljujete uredu, ali ja plaćam sve što meni odgovara i što je u granicama razuma. Plaćam ADSL 52,5 KM, skupo jeste, ali barem je pouzdana usluga. HS sam plaćao 35 KM i otkazao sam ih jer mi je loša usluga. Dakle, nije poenta u 2 KM za tramvajsku kartu, nego odnos cijena-usluga.
AMD, prvo skolu zavrsi, i bice ti zivot ljepsi.
Ako mislis da ne krades od mene koji placam GRAS, a ti ne placas, onda je meni tebe zao, i rado cu ti udijeliti koji fening. Samo mahni rukom sljedeci put kad prodjem pored tebe na stanici, rado cu ti udijeliti. Ziv bio.
cyprus

#425 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by cyprus »

Prezioso wrote:
Mah, da je karta 0,20 KM opet bi bilo isto. To nije uzrok. Ides na fax, kupi studentski kupon.
E da je 20 feninga ja garantujem da bih ja plaćo, za ostale ne znam :D
Locked